Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

- »Veste kaj! 300 evrov bo še mila kazen za tak prekršek!«

- »Ja, ja, gospod policaj, se popolnoma strinjam. In najlepša hvala za vašo obzirnost. Veste, vaš kolega mi je pred pol ure za podoben prekršek odvzel vozniško dovoljenje…«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

- »Ej, možakarja! Moja žena je brala knjigo Dvojčici in je rodila dvojčka!«

- »Moja je brala knjigo Trije mušketirji in je rodila trojčke!«

- »Ojejhata! Takoj moram domov! Moja žena bere knjigo Alibaba in 40 razbojnikov…«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

- »Gospod sodnik, zahtevam, da to pričo izločite iz primera, ker niti malo ni verodostojna!«

- »Lahko to dokažete?«

- »Pričo poznam. Dolga leta je napovedovala vreme…«

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)

- "A veš, da sem slišal, da je srečen samo vsak deseti zakon!"

- "A res? Ja, ne bi vedel. Sem šele tretjič poročen..."

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano

Prav.

Jaz bom pa kje poiskal TAM 5500 z dvojno kabino in štirikolesnim pogonom, pa tudi zame ne bo prevelikega prilagajanja: dovolj sedežev za vso družino, dovolj velik keson za vso prtljago tako velike družine (še za kolesa bo prostor, da ne bo treba nosilce na kljuki ali pa na strehi), ima vzdržljiv V6 motor, je praktičen in funkcionalen ter zelo robusten. Pa tudi atraktiven. Mislim, da bi se več ljudi obrnilo za TAMom kot za katerimkoli električnim avtom. Kar se pa lepote tiče, sem pa že jaz dovolj velik lepotec, da to odtehta tudi za TAMa. Drugače bi bilo že kar kičasto...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano

Verjamem, da bi se @Bini, verjamem. Tudi jaz bi se. Če bi bil sam. Tudi, če si poročen oz. ko boš, se oba lahko prilagodita. Otroci pa imajo svoje pojmovanje prilagajanja. Zdaj pa poglej, kam smo prišli: mi se bomo prilagajali avtu. Glej, sm kmet an s hribu doma, zato se mi ta ideja zdi skregana z zdravo pametjo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Škoda Enyaq iV 80
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Če greš pa malo dlje na dopust "600km" res ni problem, greš na kavo, pir itd pa mine pol ure kot bi trenil in ni izgovor doseg..... 👍

Bolj pomembna je lepota in funkcionalnost za moje potrebe,ostalo je kompromis.... 😉

Mali, ne budali!

Greš na kavo in pol ure mine, kot bi trenil! Ja, če greš ti sam. Mogoče, če gresta z ženo. Kaj pa, če greš z otroci? Na avtocestnem parkirišču ti bodo otroci sedeli pri miru kot figurice samo v sanjah. Glede na to, da kakšnih igral ni, se bodo lovili po parkirišču. Sonce v plajbo, asfalt razbeljen, ljudje živčni za volanom, otroci se podijo po parkirišču za žogo, jo brcajo tudi v parkirane avtomobile, ti boš pa mirno pil kavico. Rad bi videl ta prizor. Ali pa da ti majhen otrok po pol ure jokanja končno zaspi, ti se pa ustaviš na polnilnici. Ga boš zaklenil v avto in šel za pol ure na kavico? 

To sem že ugotovil, da sodobne avte delajo samo še za dve odrasli osebi brez otrok. Že otroški voziček spravit v kakšen prtljažnik je umetnost, še kakšen šesterček zraven pa samo, če podreš zadnje sedeže... 

Praviš, da je pomembna lepota? Se strinjam. Samo ni avto tisti, ki mora biti lep. Mene bolj pritegne, če se lepota sprehaja v miniki po pločniku ob cesti... Avto mora biti pa zdržljiv, robusten in funkcionalen. Tak kot moj 'tič':

- zdrži dovolj, da je žena zadovoljna in zadovoljena

- kljub skoraj dvem desetletjem uporabe ni videti nobenih sledi obrabe

- glede na to, da imam samo doma šest otrok, ne more nihče trdit, da ni opravil svoje funkcije...

Ko se pa z družino odpraviš na počitnice kam dlje, sploh z majhnimi otroci, se pa praviloma pot načrtuje tako, da otroci med potjo spijo. In avto pod polno obremenitvijo ima drugačno porabo kot prazen. Zato pri električnem avtu domet 350 km... So bolj sanje kot pa realnost. Sem videl e-golfa. Štiri osebe so bile v njem, pa je bila razdalja od Solkana do okolice Celja prava katastrofa: po avtocesti stotko, stodeset samo, če smo prehitevali šleperja, na cilju pa so dobesedno preštevali procente. Če bi bila pot kakšnih deset km daljša, bi ga obesili naši petki na kljuko in bi dizel vlekel svojih šest potnikov, e-golfa in njegove štiri potnike...

Ja, vem električni avto je sranje od sranja. Komaj čakam, da ga bom kupil. In ga bom. Ne, ne zajebavam se! Ne, nisem mazohist. Boste videli, čez kakšnih deset, petnajst let ga bom gotovo imel. Zakaj? Rusi imajo pregovor: ne glede na to, kaj nevesta govori na ohceti, na poročno noč bo fu*ala. Če ga malo prilagodim: ne glede na to, kaj napišem tu, od leta 2030 se ne bo več dobilo avtonobilov na nafto. Ma niti na bencin, kaj šele na nafto. In mi ne bo preostalo drugega kot kupit električnega... Saj, najbrž se bom tudi jaz takrat prepričeval, kako je super in da čakat pol urce, da tisti pred mano napolni baterijo in potem še pol urce, da jo jaz napolnim, pa res ni taka reč. Dva litra kave, da prej ne zaspim, pa je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Gremo na izlet v turistični kraj, postanemo lačni in gremo v tamestno restavracijo nekaj pojest. Pogledam cenik in... 

IMG-20220828-WA0000.jpg

In potem smo na podeželju čudni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Podobno sem nekoč tudi sam opažal. A te lahko potolažim: z leti postaneš imun na to. Ne, da to ignoriraš ali pa da se na to navadiš. Ne, z leti postaneš naglušen. In takrat postane vzdrževanje avta bistveno cenejše, ostali vozniki bistveno lepše vozijo, piš vetra pri večji hitrosti neslišen, pnevmatike tišje in ozvočenje avta odlično, pa četudi je HanTue namesto Bose...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 9 urami je Jest napisal:

Super duper italijanski vozniki... Sploh tisti z raznimi skuterji in malimi jajcki ... Kapo dol soferjem avtobusom, da ne izgubijo zivcev ob takih situacijah :D

Kar se živcev tiče, se povsem strinjam. Bi skoraj upal stavit, da so vsi 'višjekategorniki' na Apaurinih ali Persenih...

Ampak, glej, premika se pa. Si predstavljaš, kako bi bilo pri nas? Vsi z nekimi ogromnimi avtomobili pa presrani, da ne bi kje nastala kakšna praska, zraven bi se našel kakšen 'pomembnež' v BMWju ali Audiju,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 9 urami je Z M A J napisal:

Ej po stari cesti od Dolgega mostu do Vrhnike, to se ti zmeša. Medtem na AC itak vse stoji, na tej vzporedni cesti pa 3x semafor in promet poteka izmenično.

Če ima kdo viška časa in goriva, priporočam. :)

Sm kmet an s hribu doma, pa učas kej ne zastopm lih tanartabl. A to nas vabiš tako kot gredo nekateri se vozit po ovinkih v Dolomite? So Ljubljanski zastoji postala turistična atrakcija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Daleč so se pripeljali za to, da se vozijo po ovinkih na vrh hriba.

Mislim, tam v Dubaju imajo raznorazne gradbene podvige. Da si ne morejo narediti še enega hriba z ovinki, da se gredo malo vozit?

In zakaj ima tale rumeni znak od Audija zadaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Medicinska sestra, ki dela v psihiatrični bolnišnici, pride v sobo in zagleda pacienta, ki se pretvarja, da vozi avto, pa ga ogovori:

- "Lojze, kaj pa počneš?"
- "Peljem se v Maribor."
Sestra se mu nasmehne in oddide iz sobe. Čez dve uri pride spet sestra v sobo, ko Lojze že neha voziti namišljeni avto in ga vpraša:

- "No Lojze, kako si?"
- "Ravno sem prišel v Maribor."
Sestra zapusti njegovo sobo in stopi čez hodnik v Robertovo, ta pa sedi na postelji in vneto masturbira. Presenečena ga vpraša:

- "Kaj pa počneš?"
- "Seksam z Lojzetovo ženo, medtem, ko je on v Mariboru..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Goni Cigan po avtocesti na polno. Ustavi ga policijska kontrola:

- "Povej mi, Cigo, kdo je tvoj oče?"

- "Robert Golob."

- "Pa mama?"

- "Janja Nemec Golob."

- "Cigo, ne mi lagat!"

- "Ma, glej, lahko mi je*eš in očeta in mater, če ti lažem..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Žena je prišla na idejo, da bi za obletnico poroke šla za en vikend sama v Verono. Računam in računam, a se družinski proračun ne izide. Nato pa me preblisne genialna ideja, kako zmanjšati stroške za polovico: ženo pustim doma.

Zdaj moram samo še zbrat pogum, da ji to povem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)

Pride cigan v novi usnjeni jakni.

- "Uuu, nova jakna, a je bila draga?"

- "Ma niti ne, sem jo dobil zaradi popusta."

- "Kakšnega popusta?"

- "Hja, varnostniku je popustila koncentracija..."

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Gre vdova prižgat svečo na sveži grob. Vidi jo soseda, pograbi svojo svečo in se ji pridruži.

Prideta tako na pokopališče, postavita sveči na grob in - bemtiš, nobena nima ne vžigalnika ne vžigalic.

Vdova pogleda nagrobnik in skomigne z rameni: "Glej, namen je bil dober."

Soseda doda: "Ja, na men' tud'..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Na zdaj, pa še piva mi je zmanjkalo! Ni druge, kot da grem srat...

Spat, ne srat...

Nekaterim škodi sonce, meni pa očitno zadnji dan dopusta...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.