Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

A ima? v mislih tisti plakat z migranti.

Slovenija je odigrala v brexitu eno klju?nih vlog. Ve?ina propagande s katero so starci brexitiral Britance je temeljila na posnetkih iz Slovenije  - posnetki beguncev. Tako da so povsem iste fotke v svoje propagandne namene o?itno uporabne tako za ?ezrokavske nasprotnike EU kot za slo gore?e zagovornike EU.

Strah je najmo?nej?e ?ustvo, za ovce pla?it pa ne potrebuje? inteligence.

Manj kot je folk intelegenten bolj je prestra?en in se dobesedno boji ?e lastne sence oziroma nekih migrantov, ki iz vsakega grmovja gledajo. Jebat ga Ku?ana se ne bojijo ve?, zdaj pa je treba druge vrste sovra?nikov najdit in Main Kampf je res odli?en priro?nik kako speljat propagando z la?nimi novicami.

Tisto manipulacijo, kolk nas stane en migrant pa ponavljajo v nedogled po principu, da ?e dovolj ?asa la?e? po?asi la? vsaj pri ovcah postane resnica.

Ampak zanimivo, krediti iz Prijedora, financiranje stranke iz tujine, propagandna medijska ma?inerija la?nih novic pa vseeno prepri?ajo tam nekje dobrijh 15% folka da so to najve?ji po?tenjaki katerim je treba sve?ke pred sodi??em pri?igat - res crazy world.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Košarka
Napisano

Olimpija danes po te?kih mukah, ko je vse skupaj izgledalo le ?e iz?rpavanje nasprotnika, pri?la do naslova. Tekmo je dejansko odlo?ila dalj?a klop Olimpije. Krka se je kljub porazu vrnila na zemljevid Ko?arke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pazi Nejc, kaj pi?e? - feministke te bodo to?ile, da si ?ovinist. ?enske so pa ja najbolj inteligentna bitja v do zdaj poznanem vesolju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Tako kot bi Alex rekel, Koper je rde?, Ljubljana je rde?a, Maribor je pa po novem zelen.... od jeze.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

?e dobr, da spodaj pi?e, da je Fake news :lol:

Ampak glej kolk smo v Sloveniji napredni - imeli smo BTC City, ?e predno je nekdo izumil Bitcoin (BTC) - to ?e spada v kategorijo Chuck Norris facts.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Tes je, tekma je za?ela ful dobro... dokler ni ?la v drugo smer... pa golman, ha, ha, pa ?e bi mene dali v gol ne bi delal tak?nih sme?nic.

Tisto podajo na nogo pa mislim, da tudi meni ne bi ratal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Teorija zarote na vidiku? :)

ah ne... sam to je bilo tako burkasti?no sme?no, da ?lovek konec koncev pomisli tudi na to. Jaz kaj takega nisem videl ?e leta in leta ne pa 2x na isti tekmi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano
sramovati bi se moral liverpoolov golman...[/quote

Vratar osnovno?olske ekipe bi manj bedarij naredil, jebomast! :)

a ti resno misli?, da so to napake? Stave so bile zelo visoke...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

He, he, seveda je pot kar dolga in po makadamu zahtevna, saj se vle?e po dolini reke Dragonje.In res je, da mora? imeti vsaj 1.5 litra pija?e s seboj, saj je ?e poletna vro?ina.

Boss, zakaj mi nisi javil, da gre? po tej poti? Bi parkiral avto pri meni doma, do kolesarske poti je le 50 m, pa ?e skupaj bi ?la lahko, ker sem imel ravno dopust.

Jaz sem kolesaril le Portoro?a in nazaj.

Po poti bi se pa lahko pogovarjala... o politiki.Samo jaz bi moral govoriti bolj potiho, saj ve?, rde?a ob?ina in to. :)

Ampak a ve?, da sem ene parkrat pomislil, da bi te lahko poklical pol sem si pa rekel, mah ne, ziher dela?.

Aja, pol bi pa jaz lahko bolj na glas govoril... :lol: :lol: :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako si lahko ?lovek zagnoji lep dan in kolesarski izlet - vse je ?lo narobe.

V?eraj sem bil prost in lepo vr?em kolo v avto in v Koper. Te?ave so se za?ele ?e na AC saj je pri?lo do nesre?e in se je vo?nja podalj?ala za debelo uro. Ok pridem v Koper in ho?em parkirat pri tr?nici pa glej ga zlomka pol parkiri?? je razritih saj nekaj gradijo. Ostalo pa vse zasedeno tako, da sem porabil 15 min predno sem ujagal enga, da je ?el ven.

Ok sem rekel zdaj pa bo in seveda je bilo - ker sem bil ?e tolk pozen sem ujagal maestral, ki je pihal tako mo?no (cca 20-25km/h) od spredaj, da od Kopra do izole nisem uspel peljati hitreje kot kakih 16km/h zraven sem se pa mu?il, kot bi peljal v klanec. Po moje sem v tistih nekaj kilometrih izgubil ?etrtino svoje energije.

OK, prikolesarim iz Izole v Strunjan pa skozi tunel v Portoro? in ob obali do meje nakar se nadebudne? spomnim, da je Alex omenjal vo?njo po dolini Dragonje do Babi?ev. Ok pa pojdimo saj je verjetno enako po km kot ?e bi ?el po poti nazaj. Do Dragonje je ?e ?lo potem pa fuck makedam in ?oder, ki ?e tako pobira 10-15% energije napram asfaltu in kar je najhuje gor pa dol po klan?kih in tistega makedama ni in ni konca.

Seveda sem zajebal ?e v drugo, saj ker sem bil pozen sem vozil po najhuj?i vro?ini pa za povrhu sem imel v bidonu samo vodo brez kakih sladkih zadev, da bi vsaj malo dvignil energijo in seveda, ker se mi je vse skupaj zamaknilo sem ratal tudi ?e la?en, jaz pa sredi vukojebine in nikjer nikogar in ni?esar.

Ko sem pri?el do klanca pri Babi?ih sem bil ?e tako brez energije, da je ?lo samo ?e pe? ob kolesu. Noro, ?e nikoli nisem bil tako out (sej Nejc se po moj zdajle po kolenih od smeha tol?e). Ok vsaj spust do Vanganela se je iztekel brez padcev, ?eprav je letelo preko 60km/h. Ko sem na?el Mercator na vhodu v Koper sem mislil, da jim bom kar celo skrinjo pija? odnesel. Ok ena Oshee in dvoje kra?evih tortic me je toliko napolnilo, da sem vsaj nazaj do avta pri?el brez travm.

Ampak tole si bom pa zapomnil pa ne po tem, da sem se mogo?e za za?etek sezone precenil, saj je le cca 50km ampak bolj po tem, da se je treba bolje zalo?it z energenti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kolega je delal kot potnik takrat na Toba?ni in je ?el na arc podjetje prav zaradi katastrofalnih pogojev na toba?ni.

Imeli so preve? zaposlenih kot v vseh dr?avnih firmah. In prodali so jo nekemu pacientu. Poglej kaj sem zgoraj napisal-dobrega kupca se i??e tudi petnajst let!.

Problem pri na?ih podjetjih v dr?avni lasti je ta, da nimajo ppravega lastnika, nimajo vizije in ve?inoma preve? zaposlenih(posledica prej?njih sanja?kih ?asov).In prodajajo se vedno v nepravem ?asu, ko so v izgubi in jih davkopla?evalci dobro nafutramo z denarjem in nato prodamo za enega ?rnega enega belega prvemu klo?arju, ki pride mimo.

Elan bo obdr?al ime, ker se dobro tr?i in ima renome v tujini(smu?i v usa in jahte po celem svetu.)

Lancia ?e izdeluje y 10.Je pa ta firma v preteklosti imela ful ponesre?enih modelov, ki so se kvarili in slabo prodajali in posledi?no je firma zamrla.

O roverju in njegovi kvaliteti motorjev itak ni treba izgubljati besed-enostavno slabi avti in posledi?no propad.

Saab pa je kupil ?vedsko-kitajski konzorcij nevs a imena niso uspeli kupiti, tako, da bodo izdelovali v isti tovarni avte z drugim imenom. Saab je imel celo zgodovino te?ave z lastniki in prodajo.

Res je, da so izumiliveliko sodobnih sistemov v avtomobilizmu a njihova ekskluzivnost in druga?nost jih je drago stala. Pa? to niso bili avti za mase.

Ne vem, jaz sem pa imel dru?inskega prijatelja, ki je delal v Toba?ni in je bilo za delavce dobro poskrbljeno, mogo?e preve? dobro in je ?lo to nekomu v nos.Pa ?e nekaj, Toba?na ne bi bila prodana, ?e bi bila v minusih, ker prakti?no ni tujca, ki bi kupoval slabo stoje?a podjetja. To velja za vse tudi za Mercator, ?eprav ima dolgove samo je premo?enje in zaloge ve?ja od dolga in ne tako kot Agrokor, ki ima za nekaj miljard EUR ve? dolga od celotnega premo?enja.

Ampak ?e enkrat, tako ?islani tuji lastniki poberejo samo smetano in se s preprodajami omastijo, s podjetji, kjer pa ni tako uspe?no in bi rabilo intelegentnega mened?erja ni pa nikogar zraven. Na?eloma to pomeni, da so ene tolk sposobni kot doma?i lastniki in ni? ve?.Ampak, ?e je lastnik tujec gredo dobi?ki v tujino, ?e pa je lastnik dr?ava se pa z devidendami vra?ajo v prora?un. Bistvo torej je, da najdemo doma?ega ali pa tujega upravitelja, ki bi znal podjetje v doma?i lasti vozit uspe?no. A je to misija nemogo?e? Ne bi smelo biti, ker baje s tujci bolj sposobni od na?ih - za dober dnar pa pride vsak delat tudi k nam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jaz sem potrdil samo dve, sem pa dobil celo rajdo tak?nih in druga?nih, celo takih, kjer se 100% nisem nikoli prijavljal - le od kod so dobili podatke....hmmmm. Sej zato je pa dobro, da je ta GDPR, bomo vsaj (upam) spucali nesnago po mailih :hudicek:.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sej ni imen in priimkov zraven ter drugih osebnih podatkov, kot so naslovi, maili, dav?ne, em?oti ipd. Samo vzdevki, pa ?e je kdo hotel je lahko dodal letnico rojstva, ki ni? ne pove.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Podjetja, katera si na?tel in so bila prodana so bila vda v dr?avni lasti in z visokimi izgubami, ker so bile katastrofalno vodene, nje.

Podjetja, ki pa so dobro stoje?a pa pod tujci vsa zelo dobro prosperirajo. Niso tujci mone, da bi dali ful denarja v njih in jih potem zavozili.Tukaj govorimo seveda o normalnih kupcih, ki imajo denar ne pa o tajkunih, ki nimajo za burek in si sposodijo denar za nakup.Pravi gospodar prodaja firmo tudi 15 let, dokler ne pride pravi kupec in ponudi najve?.

Infrastrukture se ne prodaja.Drugo pa lahko ?isto vse(beri Jaguar, Volvo, Lamborghini...). Nobena od teh firm ni ?la po slabem, celo ?e bolj?e jim gre.

Ja kje si pa to prebral? Na noraTV? Toba?na je bila v minusu, haha a res? Toba?no so kupili, ker so videli samo denar od nepremi?nin, za proizvodnjo tr?ni dele? jim je pa gladko dol bingljalo. Nove stroje so odpeljali v tujino, ljudi vrgli na cesto, samo ?e distribucija je ostala. In najve?ji proizvajalec v regiji je nato ratala hrva?ka tvornica duvana Rovinj. Toba?na je bila pred prodajo drugi najve?ji pla?nik davkov v prora?un, imela je enega najbolj sodobnih laboratorijev v Evropi, da ne omenjam nivoja odnosa do svojih zaposlenih in vseskozi je poslovala z velikimi dobi?ki. Toba?no smo prodali leta 1991 za sme?nih 60m EUR nekemu kvazi lastniku, ki jo je hitro prodal naprej. Ta je proizvodnja preselil na Poljsko, 400 ljudi na cesto. Rovinjska TDR pa je nato zelo hitro pove?ala proizvodnjo in kljub temu, da je neko? bila 3x manj?a od TT, danes proizvaja 2x ve? in zaposljuje 400 delavcev ve?. Lahko bi rekel, da to?no tistih 400, ki jih je TT odpustila.

Elan je samo nalo?ba nekega tujega sklada, ki je za svoje dobi?ke ukinil vse od skakalnih smu?i kljub osvojenima pokaloma v mo?ki in ?enski konkurenci, umaknil vsa sponzorstva, da bi se ja dru?bi ne vra?alo ni?. Zdaj bo pa sklad tako firmo spet prodal (prej kot v 5 letih lastni?tva), verjetno po kosih drugim interesentom in Elan kot ELan bo verjetno dokon?no izginil saj bo integriran v druga podjetja brez svoje znamke. Sicer pa, ?ez nekaj let se spomni in preberi to kar sem napisal.

O Mercatorju pa je toliko napisanega, da je ?koda besed. Se pa to?no ve kdo je za?el me?etariti z njim in kam je to peljalo, zdaj pa je Mercator garancija za Agrokorjeve dolgove pa ?e si ho?emo priznat ali pa ne.

A Lancia, Saab, Rover so pa zaprli, ker jim je tako dobro ?lo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

No, no, ni tako hudo. To je bolj retorika mese?nika in njegovih sanja?ev.To, v ?igavi lasti je kaj nima nikakr?ne veze.

V ?e?ki recimo nobenega ne zanima recimo, v ?igavi lasti je firma, v kateri delajo.

Na Poljskem je enako. Oni so pametno pustili tujemu kapitalu v dr?avo in sploh niso ?utili krize. In jim gre odli?no.

Pri nas pa? levaki rovarijo in stra?ijo ljudi, kako so tujci bav-bav.

Prav v?eraj je recimo zavarovalnica generali kupila AS. In iz prve roke vem, da ni nobene panike med zaposlenimi(tistimi, ki pridno delajo in imajo znanje). Druga pesem je pri tistih, ki so bili nastavljeni. In tako se bo malo prevetrilo in prav je tako.

Ker so toliko odla?ali pred 10 leti z prodajo najve?je banke smo pa? z lopato morali zalo?iti luknje zaradi prijateljskih kreditov.Takrat bi se lahko re?ili tega bankomata za elito.

Pri teh volitvah za enkrat precej slabo ka?e sanja?em in ljubiteljem venezuelskega modela socializma.

Ja ja smo videli na primeru Toba?ne kako je to zgledalo pa Elana, pa verjetno se bo ponovilo ?e v Mercatorju, ki ga zato zdaj posku?ajo za??ititi z zakonodajo - ma sej je brez veze, da na?tevam, ker tega je ogromno.

Druga? pa poglej kaj se je dogajalo po svetu al pa v EU, ko so infrastrukturo spustili v privat roke. Katastrofa z veliko ?rko K saj je marsikje morala dr?ava ali pa lokalne skupnosti zadevo odkupit nazaj.

Ne vem zakaj Nem?ija in Francija in Britanija tako veselo dr?ijo klju?na podjetja, sistemske banke, predvsem pa infrastrukturo v dr?avni lasti. ?e bi bilo tako super fajn, da bi privatizirali bi to ?e davno naredili ampak to?no vedo, da bo pohlep kapitala vse skupaj postavil na kocko saj bo sigurno dajal prednost dobi?kom pred skupnemu dobru.

Mislim, ?e glih ne hodi? okoli z o?ali za slepce in vsaj malo prebira? ekonomske zaeve in finan?ne medije bo? vse to videl. ?e pa govori? na pamet je pa seveda najla?je druge zmerjat z mese?niki in sanja?i ter drugo podobno jan?evisti?no retoriko.

Zakaj misli?, da je tak halo z NLB? NLB je bila v Bruseljskih lobisti?nih pogajanjih dobesedno obljubljena lobijem in zdaj je najbolj grozno, da je Slovenija ne da, ker tako ne morejo bruseljski birokrait lobijem banko dostaviti na pladnju. Verjetno bodo morali tudi podkupnine vra?ati, kar pa ni?jim uradnikom seveda ne di?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Haha, ?as volitev je tu in Bruslju Jan?a di?i, ker bo naredil to?no tako kot lobiji v Bruslju zahtevajo. JJ-ju je po navodilih Eu komisij neko? skoraj uspelo v Slovenijo spraviti trojko, ker da smo ?e skoraj bankrotirani in da re?itve za Slo ni. ?e ga takrat ne bi vrgli bi tukaj ropotala trojka mi bi bili pa v situaciji kot je zdaj Gr?ija - goli in bosi. ?e mogo?e komu ni jasno, da takrat brez protestov, tako da je JJ-ju padla vlada, se ne bi le za dlako zmaknili protektorata EU in padca standarda za 20-30% (tolk je cca v Gr?iji). A bi kdo rad ?el nazaj v leto 2012 in ponovit zgodbo? Jaz, hvala ne.

Neoliberalisti?ne mokre sanje namre? ne pojenjajo in zato spet pritiski, da bi vplivali na volilce s stra?enjem kako je vse narobe v Slo in da se bi Slovenija lahko re?ila le, ?e bo vse razprodala, se pravi ?e tisto malo kar je ostalo - lobiji in multinacionalke pre?ijo na Dars, na komunikacije, na infrastrukturo, banke, vodo, elektriko... zdaj pa a bom spet hlap?evsko klonili hrbtke in da nas pojebejo direkt v rit in to brez lubrikantov al pa jim damo vedet, da naj odjebejo s temi predlogi in naj naprej uredijo vladavino prava v EU in predvsem enakopravnost ?lanic potem bomo pa videli kdo kje je.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja samo ve?ina ?e ni pri?la do tega spoznanja saj se vsi bojijo, ?e ne bo imel dobvolj izdelkov na tr?i??u, da ga bo konkurenca izrinila. Tako, da gredo zavestno s prese?no ponudbo pa ?etudi se jo potem me?e stran. Raje izgubljat resource kot slu?ajno malenkostno izgubiti tr?ni dele?.

Pa? pohlep je najve?ji problem kapitalizma, ?eprav ga indoktriniranci predstavljajo kot gonilo kapitalizma.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To je koncept kapitalizma v vsej svoji negativni veli?ini - mi pa ?e danes ni jasno zakaj ga toliko ljudi obo?uje. Kapitalizem v taki obliki kot je danes dolgoro?no ni vzdr?en pa ?e se vsi zagovorniki na trepalnice postavijo.

Ne pozabit situacije, ko se je za?ela kriza in ko so na parkiri??ih ostali milijoni neprodanih avtov, katere so nato posku?ali prodati po proizvodnih cenah pa tudi to ni ?lo.

Zdej bom povedal nekaj bogokletnega za kapitaliste. ampak za prihodnost bo potrebno logiko zamenjat. verjetno v smeri izdelave izdelkov za znanega kupca. Se pravi rabi? avto, ga naro?i? in ti ga naredijo ter pripeljejo v roku meseca, najve? dveh. Se pravi nobenih zalog, nobenih vi?kov, nobene nepotrebne potrate surovin in energije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Olimpija ?e ni prvak, ker zlahka izpu??a to?ke proti ni?je rangiranim ekipam :)

Zato, ker se slab?e ekipe zapirajo v bunker, Maribor pa je igral odprto in gledljivo igro. Zato je bila tekma prava poslastica pa naj ?e kdo re?e, da je slo nogomet zani?. Aja pa druga?e nisem ljubitelj nogometa niti ga ne spremljam, sem ter tja pa ujamem kako tekmo in tale je bila v?e?na.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano

Gledal Solo - Star Wars story v 3D tehniki. Ker je bila to predpred premiera so bili na za?etku predstave v kinu tudi varnostniki, da ja ne bi kdo snemal.

Druga?e pa soliden Disney izdelek, ki pa bo verjetno dobil nadaljevanje saj zgodba pu??a ?e kar veliko odprtega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Slovenski derbi, ki je bil za moje pojme eden najbolj?ih ne pa tisti tako imenovan el clasico, kjer gleda? eno samo padanje in zvijanje. Edino sodnik je bil na nivoju ?panskih dvobojev Reala in Barce - res ne vem kaj se s Skomino dogaja - ?edalje slab?i je.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.