Ja ja smo videli na primeru Toba?ne kako je to zgledalo pa Elana, pa verjetno se bo ponovilo ?e v Mercatorju, ki ga zato zdaj posku?ajo za??ititi z zakonodajo - ma sej je brez veze, da na?tevam, ker tega je ogromno.
Druga? pa poglej kaj se je dogajalo po svetu al pa v EU, ko so infrastrukturo spustili v privat roke. Katastrofa z veliko ?rko K saj je marsikje morala dr?ava ali pa lokalne skupnosti zadevo odkupit nazaj.
Ne vem zakaj Nem?ija in Francija in Britanija tako veselo dr?ijo klju?na podjetja, sistemske banke, predvsem pa infrastrukturo v dr?avni lasti. ?e bi bilo tako super fajn, da bi privatizirali bi to ?e davno naredili ampak to?no vedo, da bo pohlep kapitala vse skupaj postavil na kocko saj bo sigurno dajal prednost dobi?kom pred skupnemu dobru.
Mislim, ?e glih ne hodi? okoli z o?ali za slepce in vsaj malo prebira? ekonomske zaeve in finan?ne medije bo? vse to videl. ?e pa govori? na pamet je pa seveda najla?je druge zmerjat z mese?niki in sanja?i ter drugo podobno jan?evisti?no retoriko.
Zakaj misli?, da je tak halo z NLB? NLB je bila v Bruseljskih lobisti?nih pogajanjih dobesedno obljubljena lobijem in zdaj je najbolj grozno, da je Slovenija ne da, ker tako ne morejo bruseljski birokrait lobijem banko dostaviti na pladnju. Verjetno bodo morali tudi podkupnine vra?ati, kar pa ni?jim uradnikom seveda ne di?i.
Podjetja, katera si na?tel in so bila prodana so bila vda v dr?avni lasti in z visokimi izgubami, ker so bile katastrofalno vodene, nje.
Podjetja, ki pa so dobro stoje?a pa pod tujci vsa zelo dobro prosperirajo. Niso tujci mone, da bi dali ful denarja v njih in jih potem zavozili.Tukaj govorimo seveda o normalnih kupcih, ki imajo denar ne pa o tajkunih, ki nimajo za burek in si sposodijo denar za nakup.Pravi gospodar prodaja firmo tudi 15 let, dokler ne pride pravi kupec in ponudi najve?.
Infrastrukture se ne prodaja.Drugo pa lahko ?isto vse(beri Jaguar, Volvo, Lamborghini...). Nobena od teh firm ni ?la po slabem, celo ?e bolj?e jim gre.
Haha, ?as volitev je tu in Bruslju Jan?a di?i, ker bo naredil to?no tako kot lobiji v Bruslju zahtevajo. JJ-ju je po navodilih Eu komisij neko? skoraj uspelo v Slovenijo spraviti trojko, ker da smo ?e skoraj bankrotirani in da re?itve za Slo ni. ?e ga takrat ne bi vrgli bi tukaj ropotala trojka mi bi bili pa v situaciji kot je zdaj Gr?ija - goli in bosi. ?e mogo?e komu ni jasno, da takrat brez protestov, tako da je JJ-ju padla vlada, se ne bi le za dlako zmaknili protektorata EU in padca standarda za 20-30% (tolk je cca v Gr?iji). A bi kdo rad ?el nazaj v leto 2012 in ponovit zgodbo? Jaz, hvala ne.
Neoliberalisti?ne mokre sanje namre? ne pojenjajo in zato spet pritiski, da bi vplivali na volilce s stra?enjem kako je vse narobe v Slo in da se bi Slovenija lahko re?ila le, ?e bo vse razprodala, se pravi ?e tisto malo kar je ostalo - lobiji in multinacionalke pre?ijo na Dars, na komunikacije, na infrastrukturo, banke, vodo, elektriko... zdaj pa a bom spet hlap?evsko klonili hrbtke in da nas pojebejo direkt v rit in to brez lubrikantov al pa jim damo vedet, da naj odjebejo s temi predlogi in naj naprej uredijo vladavino prava v EU in predvsem enakopravnost ?lanic potem bomo pa videli kdo kje je.
No, no, ni tako hudo. To je bolj retorika mese?nika in njegovih sanja?ev.To, v ?igavi lasti je kaj nima nikakr?ne veze.
V ?e?ki recimo nobenega ne zanima recimo, v ?igavi lasti je firma, v kateri delajo.
Na Poljskem je enako. Oni so pametno pustili tujemu kapitalu v dr?avo in sploh niso ?utili krize. In jim gre odli?no.
Pri nas pa? levaki rovarijo in stra?ijo ljudi, kako so tujci bav-bav.
Prav v?eraj je recimo zavarovalnica generali kupila AS. In iz prve roke vem, da ni nobene panike med zaposlenimi(tistimi, ki pridno delajo in imajo znanje). Druga pesem je pri tistih, ki so bili nastavljeni. In tako se bo malo prevetrilo in prav je tako.
Ker so toliko odla?ali pred 10 leti z prodajo najve?je banke smo pa? z lopato morali zalo?iti luknje zaradi prijateljskih kreditov.Takrat bi se lahko re?ili tega bankomata za elito.
Pri teh volitvah za enkrat precej slabo ka?e sanja?em in ljubiteljem venezuelskega modela socializma.
Daj jih pokli?i v mojem imenu pa reci, da sem samo 15km iz Ljubljane, pa da ?e vedno ni mo?en TK priklju?ek....(niso neposredno odgovorni) ampak nekateri bi imeli in pla?ali 5000k, sam ga ne moremo..
Ogledal sem si Cube xms, druge roke za res dobro ceno.
Je komplet vzmeteno in dobra oprema. Kar se ti?e menjalnikov imam itak vi?ka dva shimano xtr zadnji + sprednji tako, da lahko nadgradim kolo. Ali se ga spla?a vzet za 400??
Tole o 3,5 milijarde evrov bi jaz jemala tako, z rezervo. Ker to pomeni, da ?isto vsak dr?avljan Republike Slovenije (od novorojen?ka do tik-pred-truplom) dr?avo vsako leto ogoljufa za 1700 evrov oz. ?isto vsak dan (delovne dni, sobote, nedelje in praznike) za 4,64?.
Enostavno ne verjamem, da ?isto vsak dr?avljan ?isto vsak dan utaji za 4,64 ? davkov...
Tudi jaz. Tole so bolj ugibanja kot neki resni izra?uni. Sicer so pa tudi Finci po preizkusni dobi UTD-hitro ugotovili, da je to utopija in da potrebujejo precej ve? denarja kot so planirali in so ga ukinili. Nekaj podobnega preizku?ajo ?e vedno na Nizozemskem in v Kanadi. Bomo videli, kako se bo tam obneslo. Sama ideja je stara skoraj 400 let a je ni nikoli nih?e resno uveljavil.Zanimivo je, da je velik zagovornik tega tudi Muller (da, lastnik Muller drogerij).Ko so ga vpra?ali, kaj je za za?etek storil za svoje delavce ni znal odgovoriti. Mimogrede, ve?ino prostega ?asa pre?ivi na svoji pregre?no dragi jahturini v marini v Izoli. Da, prav ste prebrali-v Izoli.So pa druga?e najve?ji zagovorniki UTD-ja levaki in zanimivo-razli?ne cerkve po svetu. Kot lahko vidimo so to razni mese?niki .Verjetno vam je jasno, koliko je v ?ivljenju res delal.
Ko je bil pred dvema letoma seminar na to temo v Mariboru so se prijavili samo predstavniki levih strank. To pove vse o mo?nostih, da bi lahko neko? ta davek sploh uvedli.Nadalje,po analizi bi bila zgornja meja v Slo. 300?.Pa ?e to ne bi bilo vse v ke?u ampak 250 v ke?u in 50 v nekak?nih bonih, ki bi jih lahko darovali ne vem komu in za kaj ?e.Pri tem bi bili spet izvzeti upokojenci... bla, bla, bla...Najbolj je bosa tista, da bi s tem denarjem tudi pokrivali podjetja in privatnike, ki jim drugi niso pla?ali in bi Durs potem izterjal denar od nepla?nikov in ga vrnil v ta sklad. Pa delo na ?rno bi izkoreninili... In ?e par zrelih so si pripovedovali.?e bi bilo to izvedljivo bi to dr?ava takoj naredila ?e sedaj.V glavnem sanja svinja kukuruz.
Saj ti je lepo povedal - ni ?lo za nasprotovanje zakonu ampak samo zato, da ga obstoje?a vlada ne izvede in da se ne bi na soo?enjih hvalila s tem. To je pa? jan?evisti?na zalega, ki ima agendo samo da nagaja in tali Vili Ko?ni?ar je pa? neposredni izvajalec. Okol makete za 150 jurjev se je na zobe postavljalo a, da smo 7 milijonov z referendumom, kjer so vsi vedeli, da ne bo uspel, vrgli skoraj stran je pa nepomembno - da ti pamet stane.
A ni bilo predlagano s strani Vilija, da bi bil referendum na isti dan kot volitve?
Kdo je potemtakem kriv za dodatne stro?ke?
A se je oblast mogo?e zbala za rezultat?
Kaj v ?vici se tudi ljudje spra?ujejo o stro?kih referenduma? Verjetno ne, ker vedo, da je to najbolj demokrati?no odlo?anje.
Pa? tam niso ovce kot tu pri nas.
In tam je referendum obvezujo? za razliko od na?ega, kjer se na koncu mogotci odlo?ajo, ker ovce pa? po njihovo niso sposobne odlo?ati same in rabijo pastirja.
Gostoval je svetovno znan Norve?ki pisatelj Jo Nesbo.Tip je totalen car, nosi usnjene jakne, igra kitaro v bandu in je free climber. Rad zahaja med drugim v Osp.
Sem si ?isto druga?e predstavljal pisatelja, ker ko vidim te na?e, misli?, da so vsi tako zapeti in da so pojedli vse znanje sveta.Res prijetno dru?enje z njim saj je tudi izredno duhovit.Pa ?e avtogram z posvetilom imam.
To za mene ni pesem...neko ?temanje...nerazlo?no kri?anje...v glavnem podn od podna...
Saj mogo?e punca zna peti...je zmagala na kak?nih karaokah...samo s tem komadom je pri meni minus dobila...
Nisem strokovna ?irija...samo komad NE GRE V U?ESA...
Da ne bo pomote ali kak?nega napa?nega vtisa. Jaz tak?ne glasbe sploh ne poslu?am niti ne prebavljam. Samo sem napisal, da vedno pa? po?lje? tak?no pesem, kot je primerna za evrovizijo, vemo kak?na je publika, kak?ni gledalci to gledajo.
Je ?la naprej? Je. Je sla lani pa predlani? Ni. Torej je narejeno. Zmaga za njo ker je v finalu, recimo hrva?ka pevka je ?la domov pa vemo, kak?no morje pevk imajo tam.
Samo hotel sem ti pokazat kako enostavno je biti ornitolog kot si ti.
Samo, da biti direktor pri nas ni nek problem biti mani?der pa je.
No sej punca men prov fletno zgleda in s pozitivno energijo
Punco osebno poznam in je res faca ua razliko od nekaterih na?ih afnastih "pevskih div'.Ji prav privo??im. Verjetno trenutno najbolj?i ?enski vokal pri nas.
Ja res je. Problem je ker nas pretirano dobro pla?ujejo.
who the f is Lea
Za nevedne-to je punca z obale z najbolj?im vokalom in karakterjem pri nas.
Tudi sam ugotavljam, da marsikdo misli, da mu luksus pripada kljub nizkim dohodkom.
Najbolj mi je ostala v spominu sodelavka, ki je ?ivela 'kao"v te?kih razmerah. Zbirali smo denar za hrano in nekaj obleke... in glej ga zlomka, ne mine pol leta in deklica si kupi leto dni star golf 7 generacije. Wtf? Ker pa? si je kar nekaj sodelavcev privo??ilo nov avto in ni vrag, da ga ne bi imela tudi ona.
Nevem zakaj sploh hodi? v slu?bo, s svojimi sposobnostmi - zavoha? zadeve na daljavo ne da bi sicer kaj vedel o njih - bi lahko slu?il na borzi. Ornitologija bi ti bila pa lahko ?e naprej hobi.
Hodim, ker mi je tam lepo in sem med prijatelji, pa ?e pla?ajo me za to.
Borza in razni bitkonji me ne zanimajo in razne ?ira-?are tudi ne. Samo, kar naredi? z rokami ali strojem ima neko veljavo drugo je mlatenje prazne slame in delanje megle. Bi pa res lahko bil v kaki firmi v kadrovski slu?bi, kjer sprejemajo nov kader. ?e po par besedah in obna?anju bi na?el pravega kandidata.
Ta zadnji stavek sicer dr?i ampak je nekako logi?en saj v slu?bo hodi? zaradi denarja in ne zaradi tega, ker ti je to tak gu?t, da bi delal zastonj.
Tudi dogovarjanje med delodajalcem in delojemalcem je stvar pogodbe in ko se strinjata o pogojih je potem to. Pa? te?ko na eni strani delodajalec pri?akuje, da bo nekoga zadr?al, ?e mu daje nizko pla?o. Slej kot prej bo ta na?el nekaj drugega in od?el.
Dober delodajalec MORA vedeti koliko mu kader pomeni in nikoli ne sme nanj gledati kot na STRO?EK. Koliko delodajalcev pa zna tako razmi?ljati? Ajde da vidimo tvojo prognozo.
Delodajalec se mora zavedati, da brez delavcev ne bo zaslu?il ni? in jih torej mora imeti. ?e imajo znanja in sposobnosti jih je treba zadr?at in to najla?je naredi z ustrezno pla?o. Ne rabi biti to bogovska, mora pa biti vsaj na nivoju primerljive konkurence in ?e poleg tega naredi ?e dobre delovne pogoje mu nih?e ne bo pobegnil, ?e manj pa izsiljeval za vi?jo pla?o. In zadovoljen delavec naredi najve?, ker nih?e ne more iztisniti iz delavca toliko kot lahko delavec sam iztisne iz samega sebe.
O. k. se strinjam z napisanim. Ampak ni vse v pla?i, tu je ?e ozra?je v firmi, pogoji dela, odnos delavec - nadrejeni, urnik itd. Zaposleni se morajo zavedati tudi sami, kje je limit oz. do kje bo lastnik lahko ?el z pla?o. Jaz sem recimo v prej?nji firmi imel dosti bolj?o pla?o a sem ?el stran, ker sem vedel, da je to limit in se tam ne da napredovati pa tudi urnik mi ni ustrezal. Z nadrejenimi nisem na?el skupnega jezika. Sedaj v tej firmi smo kot dru?ina, se super ?tekamo, hodimo skupaj na piknike. Ni vse v denarju.
Mora? vedno pretehtati, kaj ti je pomembnej?e v ?ivljenju.
Sam vseen mi je mal sme?no, k zagovarja? delodajalca in da so krivi zaposlani, ker izsiljujejo - bold claim . Ljudje, ki so zadovoljni raje torej grejo ven iz firme, ker jim je tolk super, da ne zmorejo ve? od vsega dobrega, pri tem pa ?e izsiljujejo uboge kapitaliste - prekleti izsiljevalski ti?i. Reviji Manager in Finance se bodo seveda z veseljem strinjali s takimi trditvami.
Tudi, ?e bi ti imel firmo, bi zaposleni hoteli imeti vedno ve?jo pla?o, kot bi jo ti ponudil in zmogel glede na rezultate in bi te izsiljevali.In bi bil tudi ti neusmiljeni kapitalist.
Mladi dan danes, ko pridejo na razgovor prvo vpra?ajo, kak?na bo pla?a in kak?ne so njihove pravice ne kaj so njihove dol?nosti.
Matr si ti dobro seznanjen s situacijo ko vse tako dobro ve?. Verjetno eden od nenadomestljivih ti?ev.
Lepo sem napisal da je firma izgubila velik del posla. Naro?niki so postavili pogoj za podpis, ?e bodo posel opravljali to?no dolo?eni ljudje. A so se zajebal, ker so mislili, da so to strokovnjaki pa v resnici niso, to pa ti ve?.
Nisem rekel, da so vsi nenadomestljivi ti?i ampak jih zavoham take od dale?.
In ne, jaz nisem eden od teh pacientov... res pa je, da sem skoraj nenadomestljiv.
Ja pa v Adria tehniki je tud ?lo cca 50 najbolj?ih strokovnjakov iz firme stran, zato ker jim je Poljak hotel vsiliti ve?je pla?e in bolj?e delovne pogoje, ane. Zaradi tega je firma izgubila ve?ji del poslov, ker naro?niki pa? niso neumni. Tko da, ja, tuji lastnik je bo?ja mana.
Ma dobro, nekateri na?i "strokovnjaki" mislijo da so najbolj?i in nenadomestljivi in domi?ljavi in potem kao izsiljujejo za pla?e. Poznam jaz take ti?e. In ?ez kako leto pridejo z uhlji dol prosit, ?e jih vzame? nazaj.
Se pravi, da ko v drugih dr?avah stavkajo je to bolj team building varjanta al pa tako dru?abno sre?anje, ker tam pa? vse funkcionira v nulo in so vsi po?teno, da ne re?em bajno pla?ani. O?itno delavci British Airways, Lufthanse in zdaj Air France-KLM ne vejo kaj bi po?eli pa tako malo za hec ?trajkajo, ker imajo preve? ugodnosti.
Verjetno so se svinje delavske nehvale?ne nalezle od nem?kih ?elezni?arjev pred par leti al pa francoskih v tem ?asu pa kljub temu, da so kapitalisti tako lepo z njimi ravnali pa ?e pravna dr?ava pri njih maksimalno funkcionira.
Tej "aviati?arji" so preklemano dobro pla?ani in stavkajo pa? zato, ker bi bili radi ?e bolje in vedo, da bodo to tudi dosegli. A si videl mogo?e pri nas razen javnega sektorja, ki imajo itak ?e sedaj vse ugodnosti, da bi se kdo upal stavkati?
Niti sindikati niso ppri nas kar bi morali biti ampak nek slab podalj?ek oblasti.
Edino, kar so uspeli dose?i je minimalna pla?a, ki je 100? ve?ja kot socialna pomo?.
Ja to je pa kapitalizem, goljufat delavca je pa? ?portna disciplina. Problem je v tem, da delavci ne naredijo ni? in to daje ?e dodaten zagon nategunu. Vse to kar si napisal je pravno pregonljivo, sam je pa pa? treba prijavo dat na ustrezne in?titucije.
To je balkanski kapitalizem. V razvitih dr?avah je tega bore malo, ker pravna dr?ava pa? funkcionira pri nas pa ne.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Podjetja, ki pa so dobro stoje?a pa pod tujci vsa zelo dobro prosperirajo. Niso tujci mone, da bi dali ful denarja v njih in jih potem zavozili.Tukaj govorimo seveda o normalnih kupcih, ki imajo denar ne pa o tajkunih, ki nimajo za burek in si sposodijo denar za nakup.Pravi gospodar prodaja firmo tudi 15 let, dokler ne pride pravi kupec in ponudi najve?.
Infrastrukture se ne prodaja.Drugo pa lahko ?isto vse(beri Jaguar, Volvo, Lamborghini...). Nobena od teh firm ni ?la po slabem, celo ?e bolj?e jim gre.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani