Jap, dobrodo?el v "kultiviran" svet digitaliziranega neumnega folka.Jaz sem podobnih neumnosti navajen ampak vedno znova se z zabitim folkom skregam.Ko te?em na Bonifiki po teka?ki stezi (kjer je na stezi tartan in zaradi mojih kolen edina opcija),se po stezi veselo vozijo mal?ki z vsem mogo?im zraven pa mamice govorijo po telefonu in malim me re?ejo ne bev ne mev, tako,da jih mora? obte?i po travi. Ali pa cela dru?ina z otro?kim vozi?kom ?ez celo ?irino piste in oni lepo debatirajo in se slikajo.Zadnji? je bil turnir v tenisu za pionirje zraven ob pisti in kaj so se domislili mal?ki? Da trenirajo na teka?ki pisti!!
In ko sva jim z ?eno rekla, da ?e bi si lahko blagovolili odstraniti se z piste je
eden izmed ?minkerskih o?kov,(do tedaj na telefonu) nas napadel, da mi pa ?e ne bomo podili njegovega otroka in da on lahko trenira kjer ho?e.Malo sva se prerekala mimo pa je ravno tisti hip pritekel kolega, ki je res razbacan in vpra?al ga je, ?e je kaj narobe. Ko je tip?ek zagledal tega kolega je takoj pobasal malega in jo brez besed jadrno ucvrl pro?.?e en primer. Z ?eno sva ravno pri?ela z tekom, ko se je nasproti nas po pisti pripeljal mal?ek na poganjal?ku. Ker je bila pred nami gu?va ga nisva pravo?asno videla. Jaz sem ga uspel nekako presko?iti ?ena se je pa spotaknila obenj in padla.Tudi mal?ek se je usul. Pa prite?e bionda z telefonom in histeri?no kri?i na nas, da naj pazimo kje te?emo in da ?e mislimo, da smo sami na pisti?
Wtf? ?ena si je po?kodovala ramo in namesto, da bi se babnica opravi?ila je ?e naprej sikala, da bo poklicala mo?a in ne vem koga ?e.Seveda sva jo spucala, da je postala majhna kot pal?ica.
Kako folku ni jasno, da je to teka?ka pista in ne sprehajalna pot?
Saj imajo vendar tako lepo in ?iroko promenado ob morju za sprehode!
Nisva se razumela.Ko govorim o regresu ga polovica ljudi samo sanja, pa 13 pla?o(in ne 12:))tudi.Veliko ljudi mora delati nadure (nepla?ane), nikoli ne napreduje in o dveh tednih dopusta samo sanja.In dobi minimalca. In to se dogaja v znanih slovenskih podjetjih in teh je cel kup.
Pa zaradi poklicne mol?e?nosti teh podjetij ne morem omeniti.
Vsi moji kolegi, ki delajo v podjetjih z tujim lastnikom(bodisi pri nas ali ?ez v Italiji) ne bi zamenjali za na?e(spet izvzamemo podjetja v dr?avni lasti, kjer ni panike, saj stoji nad njimi dr?ava).
Jebe? fiktivni dobi?ek, ?e imajo na drugi strani neporavnane obveznosti.In ?e ne poravnavajo dolgov lahko upniki spro?ijo prisilko. V osnovi gre pa za jodlarske mu?ke, saj je bil jodlarski lastnik dol?an slovenskemu podjetju denar in so ga posku?ali spraviti v ste?aj ter preselit proizvodnjo v Avstrijo.
Tolk o dobrohotnosti tujih lastnikov, ki se v Sloveniji tako brezbri?no opleta s tem. Va?en je samo dobi?ek in nikoli ga ni dovolj.
Sori, Boss, tukaj si ga pa pihnil malo mimo. Iz svojih izku?enj lahko potrdim,ker delam skoraj celo ?ivljenje v firmah z tujimi lastniki,da so fer, pla?e vi?je kot pri na?ih pacientih, zelo dober regres in dvanajsta konec leta.Vsak mora obvezno dva tedna na dopust, vse, kar ti pripada po zakonu dobi?.Ne pustijo delati nadur in redno te izobra?ujejo.
Edino na za?etku moje kariere sem delal v slovenskem podjetju pa ?e to je ?lo rakom ?vi?gat. Pustimo Slo. podjetja, ki so v dr?avni lasti, ker tam pa? dodamo mi davkopla?evalci, ?e je izguba.
Navadno zato, ker ga kupujem za dlje ?asa (4 ali 5 let). Do zdaj nisem nikoli imel nobenega top modela in sem vedno flikal z nekimi low end jaj?ki, ki pa po treh, ?tirih letih postanejo prepo?asni in s premal kapacitet, da konstantno pizdi? k se ti zaba?e s podatki. In ker je to prvi telefon v 15 letih, ki sem ga spet sam kupil (prej skos neki slu?beni) sem pa rekel, ajd da vidmo kako zgleda, ?e ma? enkrat oreng ma?inco.
Jaz sem imel prej?nji model top Samsung a je po ?tirih letih totalno blokiral in ?tekal. Tako, da je isti ?morn kaj vzame? vse je narejeno tako, da se upo?asni in mora? vzeti drugega.
V?eraj sem do konca popizdil, ?el v prodajalno in vzel S9. Niti en flag ship telefon ni idealen, samo nekako je na koncu v neki to?ki vse kazalo proti Samsungu. Ne re?em, da je najbolj?i je pa verjetno najbolj?i pribli?ek tistmu kompromisu, ki je ?e sprejemljiv.
Samo zakaj prepla?ate te t. i. flag modele, ko pa je za pol denarja ponavadi enak telefon ali pa ?e bolj?i. Recimo moj honor 9 je kar rabi? top oz. ?e preve?.
Da ne govorimo o kameri oz. fotoaparatu kjer ?i?a ta vi?je modele.
Ce zeli kdo delo na letaliscu v Munchnu, tudi lahko dam neposreden kontakt za zaposlitev. Iscejo za zelo razlicna dela, pogoj pa je nekaznovanost in dokazilo v tujem jeziku (Apostille). Skratka, ne jamrat, akcija!
Jaz pa nisem dal notri ni? in bom mirno spal.Denar samo pokvari ljudi-pohlep, nerazsodnost in na koncu ?alost. Sledi pija?a, lo?itev, depresija, ?e ve? pija?e, vo?nja pod uplivom alkohola, sodi??e-obsodba, zapor...
No sej zato pa sem prosil, da ji pomagate in ji najdete strokovnjaka, ki bo to iz prve pravilno naredil. Jaz nisem imel sre?e, ker pa? ne poznam pravih oseb in sem se obrnil na uradni servis.
Aha, potem misliva isto. Na ?alost ne poznam nobenega strokovnjaka. :ne vem:
Pri dirkah z motorji je normalno, da se dotikajo, naslanjajo na motorje, malo prerivajo in si i??ejo prostor.
Kot sem ?e omenil, kdor ni za to in se boji(jasno je, da je VR ?e po?asi starej?i ob?an)in posledi?no se je pri?el bati, zato vsa ta obto?evanja. Sej tudi nonoti pravijo za mlade, da kako divjajo po cestah, ?e ?e vozijo 150 po ravni avtocesti.
Hvala bogu, da ni. Ko bo postalo kot tista vo?nja v F1 en za drugim v ravni vrsti bom nehal gledat. Tam se samo malo grdo pogledajo pa se uni bolid razpade.
Aha, potem ji pa daj razlo?i kako naj se loti, da bo imel ?im manj stro?kov... men ?al ni uspelo ?eprav se je avta lotil uradni servis AC cosmos v BTC-ju.
Mogo?e, da gre h kakemu strokovnjaku, ki ugotovi napako in ne, da zamenjujejo vse po vrsti, kot se ponavadi dogaja na uradnih servisih.
Ma ni bil problem v tem da je Rossija izrihil, problem dirke je bil ta da se je zaletaval v najmanj 5 dirkacev in roko na srce tako se pac ne dela. Pa ce gledas da je bil Marquez cel vikend najhitrejsi dirkac in tega se je verjetno zavedal, bi vse dirkace pred sabo prej ali slej prehitel, samo je pac rinil brezglavo v njih. Komot bi lahk pocakal se ovinek ali dva in jih prehitel brez dotikov, pa sem mislil da je ded ze mal odrastel.
Nvm kaj bi naj bilo za VR bilo sramotno, je pri teh letih se vedno konkurencen, ni najhitrejsi je pa skor vedno top5.
Zarco je res zrinil Pedroso na mokri del steze ja samo je to naredil enkrat na zacetku in ne 5x.
Oprosti, 1.5 sekunde na krog po?asnejsi.
Mene bi bilo sram, ?e bi me poba iz 19 startnega mesta dohitel in dobesedno ga je nagazil, kot da bi VR stal. Pa?, je rekel, da je nevaren za dirka?e. ?e se VR ne upa ve? rezkirat naj gre vozit F1 ali pa avtek za golf.Slog oz. stil vo?nje gre naprej in kdor ne bo sprejel agresivne vo?nje bo oplel. Tudi v tekmobalnem smu?anju je slog postal agresiven in kdor se ni prilagodil temu gre lahko tekmovat z nedeljskimi rekreativci na Krvavec.
MM bi potreboval resno opozorilo z prepovejo dirkanja na kaki izmed dirk, da bi se mu malo vtisnilo v spomin, da tako brezglavo pa ni potrebno dirkati. Je pa Rossi z njegovo "blagovno znamko" zelo velik besedni manipulant, katere njegove besede imajo neverjetno te?o, in potegnejo za sabo dolo?ene posledice, katere, ?e bi jih kdo drugi izrekel, ne bi imele enake te?e.
?ov gre naprej
Heh, glih Rossi ima kaj za govorit, ki je bil isti. Sedaj se pa? pelje po stezi in ko pri?aga MM z skoraj dvojno hitrostjo za njim je to za VR sramotno.
Res je, da je ?el MM agresivno v duel a tudi Zarco je tako odpihnil Pedroso. Novi mladci in nov na?in dirkanja.
VR bo pa? moral po?asi razmi?ljat o igranju golfa, kjer ni nevarnosti.
To pomeni, da ga odpelji v Novo Mesto k Tunercu, ki ga bo odstranil in bo mir za vse ve?ne ?ase. Ampak tega ti nisem jaz povedal, tako da ne vem, kje si to zvedela...
Psssst!
A je to nevidno ?rnilo, ki bo izginilo, ko to preberemo?
Prepri?ujem mo?a, da bi na?o Mazdo 5 zamenjali z kak?nim novim avtom. Hodimo ?e lep ?as od salona do salona, ampak nikjer ne najdem avta, ki bi me fasciniral. Pri vseh avtomobilih ni pravzaprav nobene izbire. Saj so vsi pravzaprav enaki...
Rada bi avto s ?tirikolesnim pogonom, ker sem se naveli?ala vsako zimo montirati verige vsaki?, ko nam burja rogovili in dela zamete. Zraven bi rada, da ima avtomatsko klimatsko napravo, ker... Ker ?ez udobje ga ni... Pa rada bi ?e elektri?no gnana drsna vrata, ker je precej bolj "na kamot". Ko otroci odletijo ven iz avta, mi ni potrebno tekat okoli avta in zapirat vrata za njimi. Pritisnem gumb in se odpre in zapre samo. Pa pri drsnih vratih se ni za bati, da bi z vrati udarili v avto, ki je parkiran poleg. Ja, pa vsaj sedem sede?ev mora imeti. Pa da ni prevelik, da ga tudi jaz lahko parkiram povsod, brez da se mi mo?ki svet smeji in govori: "Ah, ?enska pa?.". In to je to. Ko pa s takim seznamom pridemo do prodajalcev, pa samo skomigajo z rameni in odkimavajo...
Ha, to je kot spisek otroka bo?i?ku.?elijo si igra?o, kakr?na ne obstaja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?e dobro, da je bil MM dva dni in 6 ur pred njimi sicer bi dobil on kazen.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani