Aha, včasih ima človek res občutek, da sploh profiji vozijo z zavezanimi očmi. Vožnja na pamet je bolj nevarna kot vožnja z manj izkušnjami pa če verjameš al pa ne.
Bini... zapis ne leti nate ampak je čist splošno opažanje.
Želim ti, da lahko kavo spiješ v miru in z užitkom, ko si parkiran in da si lahko odščipneš tisto minuto, da ti ni treba to počet med vožnjo.
Hvala @Boss. V 99.9% tako ali tako spijem kavo takole, ampak včasih se pa tudi mudi, kar je sicer redkost.....
Ta moja jutranja kava v avtu je pa res poskrbela za razburljivost do večernih ur. Obljubim,da tega ne bom nikoli več počel,da boste lahko vsi mirno spali....
Kaj a pol tretjega vala ne bo? Pa glih surf sem si kupil.
Tud tale nov angleški/afriški/marsovski sev je tud tipa "sad ga vidiš, sad ga ne vidiš". Pa tko so bili veseli, ko so ga najdli pri potniku iz VB, zdaj pa pravijo da ni bil pravi. Hmmm, če ni pravi naj ga pa reklamirajo... stvarna napaka pa to.
Za mene ga ne bo ,za skeptike cepljenja pa tudi mogoče ne,če bo sreča !
Približno tolikšna je tudi plača inšpektorjev, povprečnega uradnika na ministrstvu, z visoko-univerzitetno izobrazbo in z okoli 20 let delovne dobe.
Poznam ljudi, ki v javnem sektorju fino garajo in dobijo le okoli 1.000€ neto.
Kolega z magisterijem naravoslovne znanosti, 30 leti izkušenj v gospodarstvu, se je prijavil na mesto podsekretarja na ministrsvtu in so mu mu lahko ponudili največ 42 plačni razred ... okoli 1.500€ neto. Drugo so službe, ki jih odpira politika za izbrance, ko jih lahko (in tudi jih) minister ali vlada že takoj napreduje v višje plačne razrede (vse vlade, "leve", "desne", "sredinske",...). Običajni smrtniki napredujejo največ 2 razreda vsake 2 leti, če so šefi prijazni in jih vsako leto ocenijo odlično. In vsak naziv ima zgornji plačni razred, na primer inšpektor ali učitelj svetnik lahko prideta največ v 46 plačni razred (ko se zaposlita pa začneta v 36 ali nekaj takega).
Pred nekaj letij sem srečal zelo sposobnega direktorja večjega šolskega zavoda, ki je bil po 20 letih delovne dobe v 44. plačnem razredu.
Policaji, zdravniki so posebna kategorija ... napihnejo si plačo z dežurstvi, prevozi, raznimi dodatki, ki jih pri večini javnega sektorja ni. V večjem delu javnega sektorja tudi ni plačanih nadur, vsi mesečni presežki ur nad 20 se enostavno na koncu meseca odrežejo, do 20 pa se lahko prenašajo v naslednji mesec. Skratka, jeba je tale javni sektor, s tole objavo plač marsikdo dobi napačno, nerealno sliko.
Se popolnoma strinjam z vsem kar si napisal,vem enako pa še marsikaj drugega,ker žena dela v državni upravi in so stvari tako,tako......😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
In katera el.energija bi bila za nas najprimernejša-realno,da si z njo zdajle skuham kofe?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani