Mislim, da burja niti ne bi bila tak hud problem, ker bi ogenj porivala nazaj na pogorišče oz. proti morju. Bolj bi bil problem maestral, ki bi ogenj porival proti gozdovom in naprej proti hišam.
So se pa motorne žage skoraj izkazale za najučinkovitejše gasilno sredstvo - dokler ni ogenj preskočil celih 200 metrov (ne, nisem se zatipkal!). Potem je pa najboljša taktika "zajec"... Se je pa pokazala velika solidarnost Slovencev. Pa velika razlika med "fitnes"-kondicijo in "kidamgnoj"-kondicijo...
Hja, tako je to, ko Primorci zakurimo žar: pol Slovenije pride k nam, druga pol pa ne more zgrešit, da se tu nekaj dogaja. Ne pa tako kot drugod, ko je žar na enem dvorišču, če je 10 oseb, je že veliko...
In pa, kako, mislite, dozori pravi Kraški pršut? Ja, burja, to že, ampak malo ga je treba tudi zakaditi...
V glavnem, se umirja. Se pa seli... Upam, da ga kmalu ukrotijo, ker se napoveduje burja in potem bo hudič vesel...
1. Vsi so bili zaposleni
2. Čeprav so bili vsi zaposleni, ni nobeden nič delal
3. Čeprav ni nobeden nič delal, so bili vsi načrti vsaj 100% izpolnjeni
4. Čeprav so bili načrti vsaj 100% izpolnjeni, so bile trgovine prazne
5. Čeprav so bile trgovine prazne, so vsi imeli vse
6. Čeprav so imeli vsi vse, so vsi kradli
7. Čeprav so vsi kradli, ni nikoli nič manjkalo
V demokraciji ni čudežev:
1. Le redki so zaposleni
2. Zaposleni morajo delati za tiste, ki nič ne delajo
3. Čeprav redki zaposleni delajo še za druge, plače ne dobijo
4. Tisti, ki ne delajo imajo vse
5. Trgovine so polne ampak in v njih kupujejo večinoma tisti brez dela
6. Kradejo lahko samo izbranci
7. Tudi, če kradejo imajo vedno premalo
Kolikokrat sem rekel, da bi morali kitajsko robo zažgat, še preden jo zložijo na police, pa so se mi vsi smejali. Zdaj pa v OBIju v Novi Gorici počnejo ravno to: gori skladišče. In za OBI vsi vemo, da ima kitajsko robo. In to tisto, "kitajsko" kitajsko...
Torej, ta drugi požar je že pogašen, je pa gorelo med Zapotokom in Zaraščino. Ne vem, kaj so tam ustvarjali, zagorelo je pa zaradi pretrganega daljnovoda...
Bom šel še enkrat preverit, ampak mislim, da ni v takem obsegu, kot je na tej sliki, ampak je bistveno manj. Je pa v "bližini" še en gozdni požar nekje med Anhovim in Kanalom...
Vodja intervencije ni točno več vedel kje je katera gasilska enota pa je po radijski postaji preverjal in jih pozival. Enote so se mu še kar lepo javljale in povedale lokacijo.
Zatem pa je vprašal nekako takole:
- "Katero društvo je na križišču za xy kraj?"
Sledil je zanimiv odgovor:
- "Tu je Bač "
Kratek odgovor gasilca iz PGD Bač se je slišal sila vulgarno...
Danes sem pa res težko vozil skozi Vipavsko dolino... Saj lahko zapreš prezračevanje, ampak avto ni nikoli hermetično zaprt. In se je napolnil z dimom. Peče v grlu, solzijo oči... Zraven pa kolona tovornjakov, ker je v Italiji zaprta avtocesta, pa je obvoz skozi Vipavsko dolino... Pri vsem tem občudujem gasilce, ki gasijo ta požar. No, sicer so pa štirje pristali v bolnici, ker so se malo preveč dima nadihali. Jutri je nov dan, upajmo na najboljše. Čeprav se bojim, da bo ta požar pogasilo edino kakšno dvodnevno deževje...
Policaj pride k zdravniku, ker se slabo počuti, stalno ga boli glava, doma je že vse narobe, tudi pijača ne pomaga več...
Zdravnik ga pregleda in pravi:
- "Organsko ste zdravi, mislim da so težave psihosomatskega izvora, dal vam bom napotnico za psihoterapevta."
- "Kaj bom tam?"
- "To bo odkrit pogovor, vse do najmanjših podrobnosti, brez prikrivanja. Ta metoda zelo pomaga. čez en mesec pridite na kontrolo."
Na kontroli ga zdravnik vpraša, kako je bilo.
- "Nič posebnega. Na začeku je pogovor nekako stekel, potem pa je vedno manj govoril. Nato sem mu pritisnil nekaj klofut, pa se je hitro pokazalo da vara ženo in da je kradel nek material iz bolnice..."
Možakarju umre že tretja žena. Sosed noče na pogreb.
- "Zakaj ne greš?" ga sprašuje soproga.
- "Sram me je. On mene že tretjič vabi, jaz pa njega še nikoli nisem..."
Najstnica se vrne iz šole:
- "Mami, a je res, da pridejo otroci ven tam, kamor fantje vtikajo svoje penise?"
- "Res je, ljubica."
- "Ampak, a ne pomeni potem to, da mi bo otrok ob rojstvu zbil vse zobe?"
- "Naslednjič pokličite meteorologe!" zavpije možakar v slušalko in besen prekine linijo.
- "Kaj je pa bilo?" vpraša žena previdno.
- "Nek norec je spet klical in vprašal če je zrak čist!"
- "Si slišal da je Bogdana zapustila žena?"
- "Res? In kako je prenesel?"
- "Zdaj je že precej bolje, prvi teden pa se mu je skoraj zmešalo od veselja."
Blondinka in rjavolaska jesta zajtrk v restavraciji. Zazvoni mobitel.
- "Zakaj se ne javiš?" vpraša rjavolaska.
- "To ne more biti zame. Nihče ne ve, da sem tukaj."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kot sem napisal pred nekaj meseci: Ferarri je najbolj nevaren sam sebi in sploh ne potrebuje tekmecev...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani