Sem veliko v avtu in imam tak nosilec, da brezžično polni, če ga pa odklopim iz napajalnika mi ga pa ne prime v nosilcu!
Verjetno ga bom kar polnil v avtu in s tem varčeval elektriko doma.... 🤑😉
Imam POCO F5 PRO s 5160mA baterijo.... 😉👍
Velikost baterije na žalost ni merilo - odvisno je od porabe.
NOČEM SPROŽIT TELEFONSKE VOJNE ampak sem šel za foro na gsm arena in ta F5 Pro primerjal z mojim 4 leta starim iPhone 11 Pro Max, ker me je zanimalo, kolikšen je potem screentime pri tako veliki bateriji.
Ti z 5160 mAh dobiš 99h uporabe (po njihovem generičnem testu), iPhone pa z 3969 mAh baterijo - 102 uri uporabe
Tako da na koncu boš po 4ih letih imel nekje 80% kapacitete baterije, odbij gladko 20 ur manj in ideš dalje
Imam eno vprašanje glede brezstičnega polnjenja mojega POCO f5 pro v avtomobilu.
Odkar sem novega napolnil do 100% mi kapaciteta ni padla pod 90%ker mi ga v avtu stalno dopolni nazaj na 100%.
Zanima pa me ali škodi to akomulatorju na telefonu, ker se nikoli ne izprazni? 🤔
Kapaciteta ti ziher ne pada na 90 pa nazaj na 100, pada ti napolnjenost.
Kot si že sam omenil, najboljše je med 20 in 80, zdej dandanes s hitrimi polnilci je to v pol ure narjen. Jaz recimo odsvetujem polnenje čez noč, kot so to včasih počeli, so pa tako kot je Jest omenil telefoni že tako pametni, da se ti recimo nafila do 80% do 6 zjutraj, potem ti pa malo pred budilko začne filat do 100%.
Ubistvu je "problem" lih teh 20% razlike med 80% in 100%... Če ga boš imel pa ves čas potem na 100% pa ni krize.
Menim, da se s tem ne obremenjuješ, ker je brezveze in je na dolgi rok (leto, dve) razlike kak procent ali 2.
Moj jabuček je po (skoraj že) 4 letih še vedno na 82% kapacitete baterije, pa ga vsak dan med šihtom odložim na polnilec in pustim do 100% dokler sem v službi.
Bom dodal še svojih 5 centov in moje mnenje, čeprav vsi veselo vlečete debato v svojo smer (klasika
Niso vsi Bosch stroji isti stroji (odvisno od serije), niso vsi Gorenje isti stroji (odvisno od serije),... Profesor na faksu mi je pred leti povedal, da se moraš zavedat, da tolikokrat 100 eur koliko boš dal, toliko let bo delal.... 500 za 5 let, 700 za 7,.. kar je viška je podarjeno. Uporaba, previdnost, voda, ... marsikateri faktor vpliva na delovanje stroja.
Sem velik pristaš Gorenja, ker imaš slo support.. Priporočal bi ti tudi Beko, ker so določeni modeli copy paste Boscha, samo rebrendani (moraš mal primerjat z Boschevimi pa bo)... dodatne vrednosti v AEG in Miele jaz ne vidim
A res mislijo, da sem mona, ki ne razmišlja al se meni samo tako zdi?
400 gramov hrenovk + 100 gramov hrenovk gratis je 0,30 evra dražje kot 500 gramov hrenovk brez česarkoli gratis...
A sem jaz kaj spregledal al oni res mislijo, da sem z matematiko končal, ko sem končal osnovno šolo in da zdaj samo iščem, kje bo kaj gratis, pa ne glede, koliko bom plačal tisto, kar mi podarijo?
dne 21. 8. 2023 ob 11:06 je Slivka napisal:
Tudi tiste 400 + 100 je hot-dog...
Ej, matematika ti gre res dobro, bi bilo pa fajn jit še enkrat v osnovno šolo slovenščine.
Namreč na talevih piše "hot dog", na tadesnih pa "hog dog", zato so tudi upravičeno cenejše, ker so očitno fejk "hot", dooooh
Nam so včeraj na prepihu tudi računali 5x1eur za vsak liter vode v vrču - postrežnina pač. Pa smo seveda pojedli in popili za 100eur. Se pravi 5% je samo za nalito vodo iz pipe
Na prepihu med NM in belo krajnino?
No sej, jaz včasih nisem razumel teh pogrinkov, pa vendar SKRAJNI primer - lahko bi prišel tja in naročil samo liter vode v vrču. Potrebuješ opremo (vrč, kozarce), potrebuješ kelnarco, potrebuješ pipo z vodo, potrebuješ pomivalni stroj in tabelo, da vse skupaj na koncu še opereš. Terasa, najemnina, elektrika...
Bi bilo pa fer, da se tega ne računa, pri zneskih nad 50 eur. Tako kot me jezi, da grem v trgovino po 100 eur cot, pa mi potem vrečko za 30 centov računajo.
Jaz bi tebe vprašal @Z M A J zakaj si se pa ti peljal po Prehitevalnem pasu če je bilo prazno?
Drugače se pa strinjam da so bolani in potem ko ga prehitiš gre takoj spet nazaj na prehitevalnega.
Jah težava je ta folk prehitet...identično danes dopoldne, pred mano nekdo z avstrijsko tablico...vozim se po desni, ko ga dohitim grem na levo, da ga bom prehitel
Tip od razcepa do lj center skos po level, vmes ko so bile priložnosti ni odvil na desno
In potem čakaš in čakaaaš
Dam levi žmigavec, če se ne umakne nimaš kaj, nima smisla blendat ali trobit
Imam 7 let staro Kronotermovo toplotno crpalko zrak-zrak. Do sedaj delala brez problemov, zelo zadovoljen. Danes mi je v glavi kliknilo, da mogoce rabi kaksen preventivni servis.
Zanima me ali kdo ve če moram naročiti kakšen servis.
Kot so že rekli kolegi, tisto pajčevino pri zračniku spucej pa uklop nazaj, nima bit kaj.
Čakanje v salonu Škodilakov da nam poservisirajo služben avto, je pripeljalo do zanimivega spoznanja. Pri primerjavi tam razstavljenega scouta s svojim 8let starim scoutom prejšnje generacije, sem ugotovil, da sedaj delajo avte, ki bi jim lahko rekli manjšinski.
Manjši volan, manj (skoraj nič) gumbov, manj šaltheblna (pravzaprav je samo še ščegetavček od prestavne ročice). Manj prostora na prednjih sedežih, manjši sredinski predal, manj prostora med prednjimi in zadnjimi zici, manj prostora v prtljažniku. Manjši je tudi ground clearance (stvar zaradi katere sem scouta sploh kupil). Edino pri ceni je drugače - pri (seveda) manj konjih in primerljivi opremljenosti sedaj stvar košta 46jurjev
Še dobr da scoutov ne dobavljajo več, ker prevelika pestrost ponudbe kapitalistom znižuje dobiček.
@Slivka - razumem tvojo težavo, ampak za to smo se boril - za sistem v katerem je kupec kralj. So se nam očitno lagali.
Na žalost več kot 50% folka to ne gane in še kar veselo in veselo kupujejo take avtomobile. In tako s kupovanjem istih vozil ljudje neprestano podpirajo to slabšanje kvalitete. Bi rekel tudi da tvoj scout dejansko vsebuje močnejšo/debelejšo plastiko v vratih in na armaturi, tudi motor ima manj plastike,..
No, danes sem izvedel, da je eni družini ki je komaj postavila hišo, povrh vsega težko živi zaradi prizadetega sina, to hišo odnesla vodo. Zavarovano so imeli vse, razen proti poplavam. A zakaj niso? Ker živijo na poplavnem območju, in je zavarovalnica rekla da tega ne morejo uveljavlat. Groza.
In guess what? Tisti, ki jim redno poplavlja, torej nimajo zavarovan, ker ne morejo.
Edit: potem pa gledam tv in te zavarovalničarji vsi naduti nastopajo tam pred kamero, eh
Mi lahko nekdo svetuje, kako osušit kamp prikolico, ki jo so jo dobile poplave?
Ker je bila nagnjena malo pod kotom naprej, je voda prebila del tal na prednjem delu... me pa skrbi za samo stabilnost le-te sedaj, saj gremo naslednji petek na dopust do Makarske.
Hvala!
Prenosna klima ali razvlaževalec pa naj sam laufa skos, bo požrlo vlago.
Pa še malo zaloge v kleti - zadnjič sem jo v Splitu v Lidlu nabavil 5kg ... po 9€/kg. V Hrvaških Lidlih imajo skoraj vedno v akciji Barcaffe po ugodni ceni.
Ja in isto je z radensko, se splača vzet.
Po drugi strani je pa žuja pri nas ceneje kot dol...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na kero je lajou
Povezava za deljenje
Deli na druge strani