Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Še malce drugačne težave z Mazdinimi ogledali emoji848.png
38908de19f05abff6b82ac7665a119ca.jpg

Ja to so pa te m6, zastareli dinozavri! Ni čudno, da se že spreminjajo v fosile.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
dne 4. 6. 2023 ob 0:13 je Boss napisal:

Ampak predno guma dol pade se čutijo vibracije in čudno dogajanje, ko avto vleče levo desno.

Vleče lih ne, se pa čuti da rohni kot en helikopter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 32 minutami je Slivka napisal:

Laško pivo je cenejše v Italiji kot pa pri nas. Mi podpiramo domače pridelovalce, Italijani pa ne podpirajo Slovenskih...

Normalno, sej je tudi pri Hrvatih tako - ožujsko pri nas v lidlu pod euro, pri njih v lidlu pa 1,3 eura :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 23 urami je Z M A J napisal:

Nekaj primernega za držati volan 3.0 zverine z zadnjim pogonom. :)

IMG_20230528_104827.jpg

Ej men je tale top, sam cena sitnica: 1.29 eur :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 19 minutami je dvorjan napisal:

Meni se je v ponedeljek po AC nasproti pripeljal en starejši možakar iz Nemčije. Sem mu blendal in trobil, upam, da je pravočasno dojel, kaj počne (v ogledalu sem samo še videl, da je polovično zapeljal z vozišča).

Kater od vaju je vozil v napačno smer :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
dne 20. 5. 2023 ob 10:48 je Slivka napisal:

Pred tremi tedni sem imel BTjko na pooblaščenem servisu Interclass v Ljubljani (tisti, ki so pozabili kombinirke in tisti, ki so pozabili priviti vijake, ko so menjali jermenico). Kljub servisu se BTjka čudno trese, kadar je pod obremenitvijo. In to vedno bolj. Zato danes odprem kanal in zlezem pod avto. In odkrijem uničen križ na kardanu. Za dodatek: križ je popolnoma suh, čeprav naj bi ga na servisu podmazali. Ma, pizde usrane, ne pa servis!!! Boljše naredim, če ga peljem tu v vasi enemu 'majstru', ki pod kozolcem popravlja stare traktorje. Boljši servis bo naredil pa bistveno cenejše kot pa pooblaščeni servis...

A si rešil kaj pametnega potem s tem? Dobropis, karkoli?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtičkarji
Napisano
pred 14 urami je FuManchu napisal:

Zna še kdo koso sklepat?:D

Ja pa ja, eni rabjo youtube da nitko v laksarco dajo, kaj šele kej več..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtičkarji
Napisano

A kej kosimo? Jaz sem prvič menjal olje v kosilnici, klasika B&S SAE 30. Potem pa izkoristil popoldansko vreme in šel v akcijo, ker sem imel že tako visoko travo, da ni šlo čez :D em dal dol ščitnik pa se je isto zabijal zarad mokrote.

Laksarco v roke in gasa, vse kar ponavadi pokosim z obično + še ene kar nekaj strmine, ki je čudovito drsela. Glede na uro naj bi porabil 1856 kalorij in 165 minut, kar se mi zdi za 4 are odličen rezultat. Pa še žgal sem ga ko norc, da me tema ne prehiti. Dans pa pač desna roka mal počiva  :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 16. 5. 2023 ob 14:58 je Slivka napisal:

So me obvestili, da gre naš enoprostorec čez 14 dni v proizvodnjo.

Saj ne vem, ali naj se tega veselim ali naj se tega bojim. Mislim, ko spremljam, kakšne težave imajo ljudje z novimi vozili in kako slabi materiali so v novih vozilih, dobim občutek, da bi bolje naredil, če bi starega pošteno poservisiral pa bi znalo biti, da bi zdržal več kot novi...

Kdaj boš sporočil, kaj si kupil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 49 minutami je Mraušk Mčk napisal:

S popustom na žlahto v revozu in z doplačilom za xenon je bil 16,5K€

Megane kot drugi avto v teh 14 letih odličen prav zaradi nizkih obratovalnih stroškov.

Čisto nesrečen sem, ko gledam kaj bi lahko kupil. Ampak ziher nisem edini nesrečnež, ker tale avtomobilski trg je postal katastrofa. Pa še na slabše gre. Najbolje da kupim dva avta in enega potem v garaži pokrijem z deko (ga šparam za po letu 2035).

Kupi novega megana :D 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18328881&display=Renault Megane

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Renold megane dci, ki je do sedaj v družini veljal za nepokvarljivega, se je izneveril.

Po dobrih 14letih in 270Kkm mu je crknila kuplunga.😐

Za tista leta so bili koliko, okoli 17k če si vzel gt line? To pomeni da si dal cca jurja na leto, lepo izkoriščen denar je to za moje pojme!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Včeraj v Lajbahu spil vrček Reservoir Dogs Blondie, lih prou sladek in zakisan od enkrat, prijetnega vonja in super piten, priporočam.

Prav tako imate sedaj (ni vedno na razpolago) v Hoferju od Green Gold Brewing na voljo Kombajna. Isto, noro dober vonj in super pitno, prav tako priporočam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A mogoče kdo ve, kje bi dobil tole:

IMG_20220603_094657470.jpg

Ker zdaj me pa že malo preveč ... ... ...

Sem peljal Hondo na servis, pa se po 200 km prižge lučka, ki opozarja na servisni interval. So pozabili ponastavit števec...

Pa a zdaj imajo same vajence na pooblaščenih servisih al kako?

Kako hondo? :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 29. 4. 2023 ob 12:45 je FuManchu napisal:

Sej če ne špilaš igrc ga imaš za lep čas. Ko jst naprimer:bravo:

Ubistvu imaš tudi z igricami za lep čas mir, ČE se ne odločiš kupovat novodobnih 1440, UW 1440 ali celo 4k monitorjev. Potem vse klecne, ker ne more sfurat tega. Tako sem se jaz ustrelil v koleno :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kot smo se že pogovarjali preživljam prvomajske in tale vikend v kempu na HR, uživam max... ampak gledam mulce k se vozjo s skiroji in sem jim kar mal fovš, rečem jebiga, dejmo prebudit otroka v sebi. Sem šel v dehatlon in ubavu skiro še zase :lol:

Tole sem vzel, edino da je pri sosedih 5 eur dražji..

https://www.decathlon.si/p/12329-11487_svetlo-zelen-skiro-town-7-xl-za-odrasle.html

Dobr letijo te stvari dan danes, tik tak si na recepciji al pa v kafani :mipijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 41 minutami je Brane napisal:

Že par dni nazaj sem napisal -krompir po 1,5 eur,drva po 100 eur,klobase  po 25 eur. Na koncu pristane krompir v kompostniku namesto da bi ga prodal po 1 eur.Ma tle so tone krompirja v igri.

Kar ti gledaš v trgovini ziher ni posadil slovenski kmet. To vodeno scavnico posadijo verjetno nekje daleč stran od EU.

Če pa ti kupiš poln, sočen, lepo nabrekel in svetel krompir, ki se ob prerezu kar pocedi, ob kuhanju pa ne razpade v polento....jah ne vidim težave po ceni 1,5 eur.

Ista fora je s klobasami, kupi v trgovini npr klobase od Ave, 16 eur kila, se sprašujem in gledam če so menjali nalepko s hrenovkami al kaj za vraga.. Kmet spet tukaj nima nič, ker je vse meso uvoženo iz bog si ga vedi kje. "POREKLO EU".. Domače klobase so pa 10 eur, in ko ugrizneš dejansko špricne vn tista maščoba...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Shrek napisal:

Napaka so subvencije. 

Pošteno bi bilo, da država odkupi pridelke za normalno ceno. 

So pa tudi kmetje patroni. Odkupna cena nečesa je 30 enot, v trgovini je 100 enot, meni pa kmet proda za 120 enot. Tu ni logike. Zakaj mi ne proda za 50 ali 80 enot... 

Odkupna cena mleka 50 centov, na polici 1,80 eur, zdaj pa razumi kdor more.

Verjetno ima pa tist od kmeta še toliko maščob in surovin, da lahko liter vode še daš zdravn da dobiš istega kot v trgovini, pa boš kmalu na računici da kmet lahko še dvigne ceno.

Kmetijstvo gre v k***, žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izpit za motor
Napisano
pred 10 minutami je Jaka32 napisal:

A je kdo informiran oziroma je v praksi že šel delat izpit za motor, po tem, ko že ima vrsto let izpit za avto? Po teh novih pogojih.

Mislim da več kot A2 ne rabim, zatorej me zanima najcenejša opcija kako priti do izpita. Nekje najdem stare informacije, nekje nepopolne... in zato sem zmeden in zato ta tema.

Če grem delat za A1, rabim 6 ur vožnje in je to to. Potem čez 2 leti odpeljem še 9 ur vožnje, pa dobim A2. Torej cenejše, kot če grem direktno danes delat A2, ker rabim 20 ur.

Kaj vse moram plačati in česa se moram udeležiti, če že imam izpit za avto? 

Sklepam da CPP, prva pomoč, zdravniški pregled... odpade.

Ej nimam pojma, ampak samo moja računica na podlagi tvojih dejstev:

Če rabiš danes za A1 6 ur vožnje in čez 2 leti še 9 ur, je to skupaj 15 ur

Če greš danes za A2, je to 20 ur.

Vmes bo inflacija, dvojni posli, 2x obisk centra, 2x obisk upravne, etc etc, mislim da je ceneje da narediš takoj vse danes v šusu :)

Zdravniški pregled boš potreboval ko boš šel vpisat izpit v vozniško na upravno enoto pomoje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.