Skoči na vsebino
pred 15 minutami je Janez007 napisal:

Tole mi pa ni čisto jasno. ☹️

Izgube toplote je potrebno nekako pokriti, odvisno od vrste zgradbe, ogrevalnega sistema ter zahtevanega temperaturnega udobja

Če pozimi ponoči pri zunanji temperaturi 0 stopinj vzdržujem v stanovanju 19 stopinj, bo nastajalo več toplotnih izgub, kot če dovolim, da pade temperatura nižje, recimo na 15 stopinj. Torej stroškovno se mi vedno splača čim manj ogrevati, dokler so vsi stanovalci še zadovoljni.

Decembra smo imeli glede ogrevanja srečo zaradi visokih zunanjih temperatur. Če je bila povprečna zunanja temperatura 10 stopinj namesto 0 stopinj, stanovanje pa ogrevamo na 20 stopinj, to pomeni 50% manj toplote za ogrevanje! 🙂

In z takimi se jaz npr. na šihtu neprestano kregam...pametnjakoviči,k ne razmislijo kaj sem rekel...nocem biti žaljiv @Janez007...še enkrat preberi,kaj sem napisal kaj greješ....greješ VSE znotraj izolacije!!!

In če pustiš,da se cela bajta in vse kar je v njej ohladi za tistih nekaj stopinj...za toliko stopinj boš vse znotraj izolacije spet moral zagreti...v tem je fora...za to pa pišem,da je shranjevalnik v bistvu vse kar je znotraj izolacije.

Torej če pustiš,da se ohladi,boš v zelo kratkem času moral investirati dražjo elektriko in boš v kratkem času (npr. nekaj ur) imel ekstremno porabo,samo,da boš spet dosegel tisti komfort,ki ga želiš čez dan.

Vsaka stopinja zmanjševanja je "strel v koleno".

Je pa seveda tudi vprašanje,a bi se grel,ali bi pa rad z stisnjenimi zobmi ob mrazu "šparal"...takih "pametnjakovičel" poznam kot listja in trave...kot npr. stric od žene,k mu ni bilo jasno,ko smo mu govorili,da sedaj z TČ porabimo več nizke tarife kot visoke...prej na kurilca pa je seveda bilo kontra....in sem mu to razlagal že x-krat...dokler le ni dojel,za kaj gre,in je tudi on začel greti 24/7 na isto temp....in tudi pri njem-isti efekt.

Za informacijo-on ima TČ na geosondo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je godlike napisal:

Tudi pri kurilnem je isto.

Vedno je ugodneje vzdrževanje, kot pa dogrevanje. Samo podnevi imam 21 ponoči pa 19.

In ne bom kuril ponoči na 21, pa spal odkrit v gatah.

Verjetno silijo k temu, da bi imel zraven TČ še 2000l zadrževalnik. In bi ponoči to grel, po dnevi pa samo iz tega jemal.

Podoben primer je že zdaj pri ljudjeh na drva. Zakuri 1x na 2-3 dni in zagreje par tisoč litrov, potem pa obtočna namesto iz peči, jemlje od tam.

Ne priporočam zmanjševanja čez noč,mi v spalnici izključimo radijator in je lih prav...pač zapreš vrata in se greje samo preko zidu...pošteno prezračiti je itak trebatako da je spalnica najhladnrjsi prostor v bajti..mostalo pa vse na isti temperaturi.

Ja,pa ja shranjevalnik...shranjevalnik jecše ena dodatna stopnja prenosa in še dodatne izgube-višja poraba.

A vse naj kupim,od sončnice,do shranjevalnika,dodatno izoliram itd...za tisto malenkost,in se mi ne bo nikoli povrnilo...samo,da se bodo lahko drugi z EVji kurcili,in taubi denarce štel...

Je lih včeraj žena izračunala za 2023, koliko je šlo na TČ stroma...1250€ za ogrevanje v kurilni sezoni in pripravo tople sanitarne vode...pa je bajta 4x100m2,tri gospodinjstva in 7 oseb,hiša pa zolirana z 5cm stiroporjem.

Pa naj investiram npr 10 jurjev za npr 10-15cm dodatne izolacije...pa ni šanse,da to narediš za 10 jurjev...k so še stopnice,okenjske police itd....a po moje 20 jurjev najmanj 🤔 

Pa recimo za foro 10 jurjev...da bi na leto prišparal recimo 300-400€... pa ne verjamem,da bi prišparal toliko,ker je v kurilni sezoni delež na toplo sanitarno vodo zelo velik v primerjavi z ogrevanjem...

Pa vseeno recimo 400€ prihranka.

Vsi smo bili v osnovni šoli in znamo izračunati,koliko let bi potreboval,da strošek desetih jurjev dobiš nazaj.

Star sem 52 let..pa da bom šel v tako investicijo...bom šel,ko mi bo na čelu pisalo "budala"...a na srečo  zaenkrat temu še ni tako.

Pa o shranjevalniku niti se nisrm začel....lahko samo sanjajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je DonFelipe napisal:

Veš v katero občino moraš?

Vem,vem...se skoz mimo vozim,za to sem pa pogruntal po postaji...in k je prec zraven nadvoz.

Tu pa tam greva z drago v Podčetrtek,pa se mogoče kdaj ustaviva😃😉

pred 39 minutami je ignacij napisal:

Pa dobr, kaj tem ni jasno. Torej čez dan naj me zebe, ponoči ko sem pod kovtrom naj pa kurim, da spat ne bom mogu od vrocine al kaj. Pa kako si oni predstavljajo toplotne črpalke, kolikor je meni jasno, je najboljše konstantno enakomerno delovanje črpalke in ne razni izklopi al kaj te mojstri razmišljajo.

Torej problemov z omrežnino ne bomo rešili, z nakupom EV pa sploh ne. Edina logika zadaj je ustvarjanje prihodkov, drugega jaz ne vidim.

Meni je montažer od Tilije 

WWW.TILIA.SI

Ogrevanje vseh vrst za vsak objekt. Toplotne črpalke, sončni kolektorji, hranilniki/zalogovniki, centralno ogrevanje, vodovod, sanitarna voda...

razložil "kontra" primer,če bi ponoči ugasnil obtočno črpalko,kot smo to imeli prej na kurilcu (00:00-06:00 izklop) ,da v primerjavi z neprestanim obratovanjem brez znižanja ponoči!!! je razlika (odvisno od izolacije hiše seveda) lahko tudi za faktor 5 v prid neprestanega 24/7 ogrevanja oz. obratovanja TČ in obtočne črpalke.

Torej vsako izklapljanje ogrevanja ali npr. zmanjšanja temperature v sistem dovedene vode ima za posledico "praznjenja" glavnega shranjevalnika toplotne energije! Kot glavni shranjevalnik toplotne energije je tukaj mišljena cela hiša oz. objekt in vse kar je "znotraj izolacije"-zidovi,tla,stropi,pohištvo,igrače na tleh.....VSE!!!

Pomeni,da vsemu znotraj fasade oz. izolacije pada temperatura,ker dovedena energija ne pokriva izgub...ker za konstantno temperaturo je treba dovajati točno toliko energije,kot je izgub.

In če bodo pametnjakoviči omejili porabo TČ,bodo dejansko povečali obremenitev elektro omrežja ne samo takrat,ko nobena "sončnica" ne dela,ampak tudi skupna-celodneva obremenitev bo občutno višja....

Ali pa ne,ker bo itak varovalke ven pometalo😲

ŽIVELA EKOLOGIJA😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je godlike napisal:

Hja. Tehniko pač.

Pa če je PC al avto.....

Jaz nisem eni firmi zvest. Imam nekaj DeWalt-a, nekaj Bosch-a,....

Dvigalka je na spisku že dalj časa....

Hudič je, ker vse preanaliziram, ker ne maram bit nategnjen.

No lahko je tudi rum, peated viski ali tekila.....

Sva že dva,k ne marava biti nategnjena...jaz zmeraj vsako stvar preštudiram do konca,in šele nato barantamo okoli cvenka.

Seveda tudi odvisno,kaj rabim in za kako rabo.

Lep primer je ravno tisti Makita set dolgih nastavkov za udarni vijačnik.

Bom redko rabil,a ko rabiš,pač rabiš...in sem iskal podobne sete....

In ko ugotoviš,da je vse do cca. 200€ in celo več "made in china"...tudi posebaj komadi....pa sem gledal tudi tako hvaljene sete od Milwauke..."drek za cvenk" v primerjavi...pa bi prišparal mogoče 15-20€ max.🙄

In ker je budget prenizek za Ingersol Rand😍🥺,ostalo na trgu je pa "noname čajniz"...pa so španci tudi zanimivi,a do cca. 200€ vse drek....

In se mi je ta set zdel še najbolj  soliden z debelejšimi stenami "šestkoten" profil in kot bombonček-vsak nastavek z svojim O-ringom in pinom...za moje potrebe overkill,in boljši od vsakega cenenega seta za 50-60€...al peša pri solidnosti,ali manjkajo določene velikosti,ali....

In glede na to,da ta set "zunaj" ne dobiš ceneje kot 110€+ptt,se m zdi TOP nakup.

Kot rečeno vsak nakup "preštudiram"...pa bo kdo rekel,da je dost cvenka...spet drugi,da ni "profi" roba...a zame je lih tisto,kar bi rad....nič cenenega in že v redu kvaliteta.

Tukaj me je odkrito rečeno presenetil lih Shoppster😃

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 minutami je FuManchu napisal:

Ko umreš otroci pa vse prodajo. To mene žre najbolj🤣

Orodja ne kupujem več na neke brezvezne zaloge. Imam ogromno vsega. Naslednje je avtodvigalo še v planu. 

Moral se še dobiti z davčnim svetovalcem prvo😂

Ooooo-avtodvigalo-vsa čast😃👍

Ti dam pa en nasvet,če bo pomagal...upam vsaj🙄...jaz "financministru" samo povem..."ja saj jaz tebi tudi ne štejem tvojih čevljev in torbic"...in je stvar tik-tak "odobrena"😉

Ali pa...."pa pokliči privatnika...da nam bo še kaj zaf..al,pol se bom pa itak jaz moral z tem ubadati..."

Pa veliko uspeha pri odobritvi👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je sportman333 napisal:

Z vsem tem orodjem lahko s.p.odpreš, res me zanima, kaj rabis toliko orodja, in kje....saj hišo si renoviral, vse okrog pa tudi ne rabiš vsega tega orodja....ali ti je "life", da imaš vse te komplete pri sebi, da če kdaj kaj rabiš?.....ker sem ravno kolegu, ki je prodal družinsko hišo pomagal pri selitvi in pucanju in sva med drugim odpeljala za kakih 300kg železja/orodja od njegovega dedka (res tistega starega orodja...dleta, pile, žage, vse v kompletih z različnimi dimenzijami, itd...)na dinos....

Marsikateri s.p. nima toliko orodja,kot ga imam jaz😄...posebaj pa takega "kalibra".

Sem že pisal o tem...eni si kupijo traktor,drugi "becikel" iz karbona za 5K€+,tretji MX-5,četrti vse znosijo za šank...jaz pa za takšne stvari...pa je to,kar sem do sedaj objavil le "tavečje" in ostale "drobnarije" niti ne omenjam.

Pač "vsako tele ima svoje veselje"...in me bo prav "bolil ku..c",kaj bodo po moji smrti delali z tem...mislim,da je tistemu dedku tudi bilo čisto vseeno.😂

Aja...hiša ni nikoli "fertig"...lih kar rihtam kopalnico,pa imam skoz ene probleme,k bo na majhni kvadraturi zelo veliko "zbasanega",pa mora biti vse po "reglcih"...ma,bo že🙄-počas pa ziher...pa me še kuhinja čaka...prenova delavnice itd...nikoli se to ne konča.

Je pa en od vzrokov za nakupe takega orodja tudi moje nagnjenje k perfekcionizmu-ne maram polovičarstva,in kar naredim,je bolje kot pa če bi to naredil s.p....po eni strani je to prekletstvo,po drugi pa spet ena vrsta zadovoljstva...pač "novo orodje" je pri meni kot pri majhnem otroku,ko dobi novo žogo😊

Tisti prispevek sem tako na hitro zjutraj iz nočne...pa bo sedaj z linki itd.+ še nekaj slik.

WWW.FELO.COM

Der E-SMART, das erste kompakte SMARTE-Werkzeug für Elektriker.

V Bauhausu 39,95€

WWW.RUBART.DE

Schnellspannbohrfutter Futuro Plus, S1 M, 13mm, R+L extra kurz (636618000) von <span style='color: #339966;'>METABO</span>...

WWW.ORODJE-ZABJEK.SI

- posebna izvedba na voljo v omejenih količinah - odlične za prijemanje, držanje, stiskanje in upogibanje - ničelni tlak v čeljustni zasnovi...

Aha-so prec podražili-"božiček" je dal 86,9€

MAKITA 14-delni set natič. ključev Impact Black 1/2 dolgi E-16586 | Garniture vijačnih nastavkov

Tudi podražili -bil je 238,9€

METABO akumulatorski vijačnik za mavčne plošče TBS 18 LTX BL 5000 620063840 | Akumulatorski vijačniki

https://www.amazon.de/dp/B0BFQVYNDD?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1

Imam sicer že kabelski Kress 450TBS,a glede na to,da sem na Metabo CAS sistemu,in glede na to,da bom še veliko delal z suhomontažnimi ploščami-lih zame...aja-avtomatski nastavek za tračne vijake tudi še pride😊.

Zelo lepa primerjava Felo eSmart vs. kitajsko sranje

Še en nasvet za tiste ki hočejo res visokokvalitetne "šraufcigre"-Felo izdeluje izvijače za Bauhausovo znamko Wisent👍-so v isti  kvalitetnostni klasi kot Wera in Wiha-za denar najboljše,kar lahko kupiš.😉

IMG_20231230_185834.jpg

IMG_20231230_190034.jpg

IMG_20231230_185814.jpg

IMG_20231227_112748.jpg

IMG_20231220_131811.jpg

IMG_20231220_131842.jpg

IMG_20231220_131856.jpg

IMG_20231206_083939.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Scr3am napisal:

A za Vectron imaš izpit?

Ne...in ga tudi nočem🙄 

Gre za to-imam že 8 izpitov...ajd recimo 10,sam k "jembaha" in "meha" ni več🧐...plača je enaka,ne glede na to koliko jih imaš,in več jih imaš,težje za periodične izpite,več prog moraš obvladati,in za več te lahko ponucajo...tako da-dost imajo z mano za to plačo...naj kakemu "cicibančku" še za to "škrpeto" izpit porinejo...jaz z 5 leti do starostnega pogoja...me lahko pustijo "pr miru" z serijami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 25. 12. 2023 ob 8:24 je Slivka napisal:

Danes sta me pod smrekico:

IMG_20231225_075550065.jpg

Ne vem samo, a to pomeni, da SEM BIL priden al to pomeni, da ŠELE BOM priden...

Da boš moral biti,tu ni dvoma🙄če ne drugače,bo tvoja žena "poskrbela"...če si pa bil...hmmm🤔...bi spet morali tvojo drago vprašati😂

Kaj pa je v teh škatlah?...k me takšne stvari zanimajo😁 običajno niso prazne...

Bom ugibal🙄...v desni je štemarica...v levi pa npr. garnitura svedrov ipd.

Da vidimo,če sem uganil😃

Bom pa še jaz pokazal,kaj je bilo pod smrekico...tud podobna škatla iste barve...in še nekaj druge drobnarije...nima pa to z pridnostjo čisto nobene veze...😂kvečjemu z porednostjo🙄...po mojem mi božiček pribese samo,da mu neham težiti.

Da naštejem,če bo koga zanimalo,kaj to vse je.

Makita E-16586 1/2" 14-delni set dolgih udarnih nastavkov za udarni vijačnik 10-32mm

Metabo TBS 18 LTX BL 5000

Wera Zyclop Pocket Set-2

Felo eSmart izredno kompaktni  14-delni set WDE izvijačev z snemljivim ročajem in vrtljivo kapico.

Metabo Futuro Plus S1M R+L "ekstra kratka" vrtalna glava-trenutno najkrajša enotulčna 13mm hitrovpenjalna glava za vibracijo in z zaklepom na trgu.

Shinwa 30cm ravnilo z stoperjem.

Knipex "ključ-klešče" (velikost 180) božična  "limited edition" etramantirana verzija z črnimi ročaji in "zlatim" napisom.

IMG_20231207_111500.jpg

IMG_20231230_190017.jpg

IMG_20231227_104419.jpg

IMG_20231207_112024.jpg

IMG_20231207_084725.jpg

IMG_20231230_185920.jpg

IMG_20231220_131847.jpg

IMG_20231207_084331.jpg

IMG_20231227_112708.jpg

IMG_20231215_134630.jpg

IMG_20231215_134700.jpg

IMG_20231227_104519.jpg

IMG_20231227_104503.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Če koga kaj več zanima o njih...že star članek..."stari" ne dela več...je pa sin tudi "tapravi mesar"...tudi vse pove,kako speči itd...res sama vrhunska roba in nič "žvarovine"...npr. biftek daleč boljši in cenejši od kodile...nima "poceni",a tudi preveč pribite cene niso...bi rekel "primerne cene".

Zanimivo pa je,da tudi delikatesa "na polno šiba"...imajo veliko že pripravljenih mesnih stvari...in od vsega le najboljše...od lepinj do prebranca...čevape čez celo leto "fertig prištimane" pakete po 30kom....ni da ni in kar ti srce poželi...

Za časa Covida pa je bila kolona tudi 20-30m še naprej za vogalom😳 

WWW.DNEVNIK.SI

Vid Marinček je mesar, takšen, kot so bili po naših...

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 56 minutami je MazdaBoy napisal:

😮 kaj pa je to, a kej zastojn talajo? 😁

3x lahko ugibaš...nič zastonj...samo ena boljših mesnic daaaaaleč okoli-taboljša roba za cvenk.

10,5€/kg sv. rebra (vzel 3,5kg) in 28€/kg biftek (630g vzel)

😋

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je godlike napisal:

In to mene najbolj boli. Fordi so imeli z Alfami top podvozje. Zdaj pa se VW Id-je preoblači. Groza.

Polo 2010 1.2 tsi in Passat 2.0 190km dizl 4x4, dsg, nastavljivo podvozje.

Pa ne segneta do kolen Focusu s športnim ali pa Mondeotu s športnim.

Mondeo je sploh nor, ima še hidravlični servo. Top.

Focus je že bolj gokart, se le poznajo nižje gume.... še vedno volan top, edino malenkost majn povratne informacije kot na hidravličnem.

@skritikrt ta c-max ima še hidravlični servo? Potem je sploh super.

Moral bi ti dat i20n za peljat. 2 obrata, od skrajne lege do druge.

Mogoče malo pretrd(težko voziš z eno roko), se ti zdi, da je Focus kot stari Puntek, totaln puter.

Tudi drugo leto dobi žena na Fordu nove gume. 🙂

Jep-hidravličen😃...CX-5 je blizu,a nima toliko povratnih informacij...je tudi izredno trd,a ni čist tako "športen"...ko smo prišli z Kos-a,kjer sem vozil tisto Kio,sem mislil,da je volan v CX-5 pokvarjen-taki šok z "mehkobe" na Mazdo.

Bolj,da mi ne ponujaš "strupa",k se znam nalezti...to pa ni dobro za "tošlc"😄

Jep-žena naslednjo leto tud dobi nove "gume"...bom najbrž vzel spet Dunlop Sport-maxx RT...tokrat drugo generacijo (RT-2),k prvo po moje ne dobiš več🙄...res TOP gume za cvenk...samo,če bi dobil kaj takega tudi za Mazdo...so serijske Toyo že zelo dobre,a tistih 5-10% na meji mi manjka,da se ti res lahko odpuli...k zna ratati nervozna,i če ne paziš ni dobro😬...bom najbrž tudi prešaltal na Dunlop...bom videl🙄

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je g.Wankel napisal:

Pa še dva dodatna airbaga 😏😁

Že vem,kam pes taco moli😂🤣..."C" košarica😍

Drugače pa kar se "airbagov" tiče...čisto resno-dva sprednja,dva stranska in zavese spredaj-zadaj.

Pa še bi lahko našteval od proaktivne varnosti od tempomata-fajn,da ne pelješ prehitro,če imas težko nogo...neverjetno odziven in natančen volan...ti @godlike lahko potrdi-en najboljših volanov v tej klasi-premakneš za milimeter-dva,in avto gre točno tja...kot gokart...

Pa ne bom omenjal,da dajem gor samo res vrhunske gume...ženi zmeraj govorim:..."ti se boš že ustavila...problem je,ker se drugim ne bo ratalo ustaviti...pa se ti zna kdo "zakantati" od zadaj🤨

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 26 minutami je Janez007 napisal:

Mogoče sem mal poseben model, ker pri nas praviloma najboljši avto vozi "draga" in otroci. To pa zato, ker jaz tako hočem, da vozijo čim bolj varne avte. Danes sem se zato zapeljal v službo s Cliotom, ki je s svojimi 58 KM na avtocesti lahko kar nevaren. Pa to nevarnost raje prevzamem nase. 🙂

Sem pred 25 leti sodelavcu pomagal prodajati zjebanega Yuga 45 (to so bili praktično vsi pri 50.000 km). Ga kupi možak za ženo, pri čemer je on vozil velikega novega BMW. 🙃 Pravi moški. 🙁

Oooo-C-Max je varen avto...moj oz. sedaj ženin ima "vso varnostno opremo,kar gre...celo dokupljen ESP,k ga drugače noben takrat ni imel serijsko-je bil zmeraj za doplačati,in si moral avto narociti in čakati dva mesca...

In dodatno varnostne zavese spredaj/zadaj,senzorje zadaj avtomatske luci,avtomatsko vzvratno ogkedalo,ogrevano vetrobransko steklo,ogrevane šobe za vitrex,zategovalniki varnostnih pasov,najboljše podvozje v svoji klasi-en redkih srednjevelikih enoprostorcev z posamičnimi obesami zadaj,varnostni pomik stekel z avtostop funkcijo-varno za otroke ...in še bi lahko našteval...in en najtežjih avtomobilov v svoji klasi...kar zaleti se vanj če se upaš...primerjaj samo debelino vrat z npr VW-Touranom...razlika praktično 1:2...da ne omenim,kako so vrata konstruirana-vseokoli dvojna tesnila,hauba motorja zaklenjena...k ga začneš šraufati,ti prec postane jasno...to je daleč od tega,da avto nebi bil varen...če ne bi tudi moja žena vozila kaj drugega. Ok,saj bo,a sedaj je C-Maxa še skoda prodati....

😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Kam boš pa tri kralje stlačil! :D 

Mogoče so pod DeLorean-om🥺....aha...že v vidim🧐...opaziš tistega "črnega zumbota" na sredini zadaj...to je najbrž en od treh kraljev😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Pr Marinčku kupil porketo,in 2,5kg stegna za pečenko in še nekaj neveganskih dobrot😋.

Kot zmeraj fuuul naval in vrsta tudi pred mesnico.

IMG_20231223_070703.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano (urejeno)

Je pa tudi res...kako delo,turnus itd...,da sem začel delati že pri 17 letih (sem Oktoberski)...skratka "na kolesih" že 35 let...takrat še asistent strojevodje (samo dva meseca benificije na leto)...in počasi po stopničkah naprej...kot strojevodja pa tri mesece.. sedaj pa se nekaj nalaga na spiz,tako,da če greš pred starostno,si izplačuješ rento...to je to...pol pa eni zdravstveno sami grejo prej,drugi pa starostno,tretji pa "skoraj do smrti"

Pri denarju se pač konča.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.