Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Vici o policajih niso iz trte zviti. Samo poglej to?ko 17. ?lovek spra?uje o pozicijskih LED lu?eh, dobi pa odgovor o dnevnih LED. :vskalo:

Hehe no saj mene so pa en dan za teboj ustavili, ?rn Passat TSI  ?ez naselje sem vozil za njim, no jaz 50, on se je pa kar lepo oddaljeval, pomoje ene 70+ ?el. Konec naselja je kri?i??e in sem takoj pospe?il in ga iz kri?i??a ven ?e prehitel. No ja v praksi iz kri?i??a, v teoriji so seveda na drugi strani tudi razdelilni pasovi itd.. Nikjer nobene ?ive du?e ampak ja, ta del je bila neumnost. Policijska neumnost je bila pa to, da sem potem ?ez 500m konec te ravnine zavijal desno in v trenutku, ko sem bil za dol?ino avta od semaforja se je pri?gala rumena (dobesedno je nisem ve? gledal ker sem ?e skoraj zavijal) in so mi ?teli ?e to. Obojestranska neumnost je bila pa to, da sem peljal po prazni cesti ?ez izredno blag ovinek lepo po omejitvah a po ?rti. Moja neumnost in tudi njihova zate?enost, in nepotrebno kasiranje. 

Je bilo pa spektakularno, zavijem na parking v slu?bo pa lu?ke za menoj.  :hohoho: Voznik je bil korekten, sopotnik, stara gazda pa mi je te?il kako sem ?el po ?rti, sem rekel da ni bilo prometa, da ?e bi bil bi ?el pa? bolj po desnem robu in je za?el, ?e onadva nista promet (ja, za menoj?!). Sem ju kar opomnil, da sta ?ez naselje onadva bila bolj v prekr?ku kot jaz zaradi prehitevanja nakar sem jih sli?al, da naj preberem pravilnik o njihovem vozilu. Zdaj poglabljal se nisem ampak sem 100% da ?e ni na nujni vo?nji tudi on nima pravice 70 ali ve? terati na omejitev 50.  :vskalo: 

Zakon o varnosti cestnega prometa v 4. odstavku 28. ?lena dolo?a, da omejitve hitrosti, dolo?ene z zakonom, ne veljajo za vozila policije, opremljena s posebno napravo za ugotavljanje hitrosti, kadar opravljajo nadzor cestnega prometa in kadar je to nujno zaradi zagotavljanja varnosti cestnega prometa.

Torej le ko koga lovi, ne ko se pelje po prazni cesti. Ampak ja, tako kot odgovor "LED dnevne lu?i ima? lahko ja".

Mi je zanimivo tudi tole:

Ustavljanje z modro lu?jo in zvo?nim signalom

Policist vozi za vozilom, ki ga ?eli ustaviti in pri?ge modre utripajo?e ali vrte?e se lu?i, ter uporabi kratek zvo?ni signal s sireno. Voznik, za katerim vozi policijsko vozilo, ki daje tak znak, mora postopno zmanj?ati hitrost in ustaviti ob robu vozi??a. Voznik in potniki v ustavljenem vozilu ne smejo izstopiti, dokler jim policist tega ne dovoli.

Voznik ne sme nadaljevati vo?nje, da bi poiskal primerno mesto za ustavljalnje, ampak mora takoj ustaviti.

Torej je odstavni pas zanje dovolj varen? Sode? po tem, kje so te ustavili jures? Geniji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

In potem nam pravijo da smo ovce? Zakaj ?e? A je glede na take odzive lahko sploh druga??

Eeeee vidi ti to ironijo. Ravno, ?e ne bi bili ovce bi usekali po mizi pa rekli "ne bo nam par pedrov diktiralo zakone! In ne bo nam par ciganov delalo pizdarije po dolenjski! Ne bo nam par politikov nabijalo davke, sami pa kasirajo milijone!". Samo v razmislek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ah tolk enega ropota ?e se ?eli tiste par "pedrov" in "lezbijk" poro?iti. Res je ironija, da uni iz "popolnih dru?in" s polpismenimi transparenti sprintanimi na istem printerju protestirajo proti njim. Kot, da se jih ti?e. ?e bi bili vsi skupaj maj?ken bolj strpni bi bilo veliko lep?e. Kaj kurac koga briga, ?e se dva tipa natepavata al pa mata dve bejbi raj?i lizike? In kot je Morav?k ma?k napisal, otroci sami po sebi ne bi diskriminirali, ?e tega ne bi videli doma, v okolici... Kdor pravi, da bojo otroci ?rtve to ne bodo zaradi star?ev ampak zahojene okolice. 

Kar se pa normalne dru?ine ti?e. Ja, normalna biolo?ka so mati, o?e, dete. Druga?e ne gre. Pika. ?e lo?eni/skregani star?i NISO normalna dru?ina. Iz tega izhaja, da Zmaj, potem ste tudi vi sfalirani in bo zaradi tega tvoja h?i ?udna? Pijani star?i niso normalna dru?ina. Nasilna dru?ina (mo? na ?eno, oba na otroke...) niso normalna dru?ina. Vraga, ?e revna, brezposelna in depresivna star?a imata te?ko "normalno" dru?ino! ?al tako je, sprijaznite se. Prej bi bilo treba narediti red pri marsikomu drugemu kot pri kakih mirnih lezbijkah in pedrih. Res bo otrok vzgojen dosti druga?e ampak sem prepri?an, da bo veliko bolj spo?tljiv in po?ten kot od kakih zahojencev/tajkunov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Miatarji - Razno
Napisano

Ok v?eraj sem montiral Yatourja in sem opazil, da je pod volanom en konektor odklopljen. Sicer je pritrjen na druge kable, torej je verjetno ?e "v originalu" tako, ampak me zanima ?e kdo ve za kaj se uporablja? Mogo?e za tempomat ali kaj takega? 

?e prav vidim je tole OBD2 konektor, slu?i pa branju motornih parametrov, napak, s pravim (ponavadi originalnim) testerjem pa se da ?e kaj spreminjati. Smo imeli group buy za en poceni reader, v temi sem spisal ve?ino pomembnih podatkov tako da lahko tudi sam naro?i?:

http://www.mazda-si.net/topic/9662-group-buy-2/

Ima kdo mogo?e s tem pritrjen hardtop? To kar je original, da se da na hitro odklopit mi slabo dr?i (kljub nastavljanju) kar pomeni, da povsod ?kripa in ropota kadar ni ravna cesta (kar vemo da v SLO je kar pogosto :))

Ima kdo? Si je mogo?e kdo sam naredil? Na hitro sem na?el samo v USA in nekaj iz UK, vendar moram pogledat ?e ebay.

?e bo ?as bom sam izmeril in dal izrezat - ampak vseeno preverim ?e je kdo ?e to delal.

?kripanje bo pomoje ostalo. Avtomobili se vedno delno zvijajo, roadsterji toliko bolj. Zato z vsako generacijo poudarjajo kako bolj toga je ?koljka. Vsaj kolikor sem se fural z hardtopom pri prijatelju je to pa? del tega avtomobila, ?eprav mogo?e zveni grozno. Pravzaprav se to ?kripanje opazi celo pri bistveno bolj togih avtomobilih (Clio RS) pozimi, ko so gume na kakem pritlja?niku rahlo zmrznjene in pri zavijanju ?ez kak kucelj sli?im ?kripanje. Tole na slikah pa deluje ?isto solidna zadeva vkolikor se vedno vozi? s hardtopom. Ravno ful prednosti ne vidim. ?kripanje pa kot sem napisal ne bo prenehalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano

To?no tak ...naj se upra?a koliko jer ?lo  storitev brez ra?una ;)  Poznam kar nekaj S.P-jevcev s frizerskimi zadevami ...noben ni rev?ek.....

Pff ne vem ?e sem kdaj v ?ivljenju, ko sem ?e hodil k frizerjem dobil ra?un. Pa noben ne ?ivi na pragu pre?ivetja. Zaradi takih zadev pa potem vse po spisku ?ponajo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ukraden 2015 BMW M3 F80
Napisano

Verjetno ta avto nima kljuca....ampak samo wlektronsko kartico, vse kar rabis je lovilec oz kodo

Verjetno res. Poleg tega gre tule za zelo znanega in starega (dolgo na forumu) uporabnika BMW foruma, skoraj tako nekako kot bi ga ukradli YaVaryetu ali Bossu. Glede na to, da ga ve?ino ljudi pozna so verjetno ?e vnaprej splanirali. 

So pa na vsakem forumu teorije, da je on sam kriv, da je itak mafijc itd...  :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Ne samo to, tud pikice rje ni ?e nikjer. Kaj jaz morem ?e se je izkazal za zanesljivej?ega od mazde.

.

Maj?ken mate sre?o. Jaz sem imel dva Renaulta, pa vseen ne bi dal roke v ogenj zanje. :D Je pa res, da sta oba bolj eksota, dosti specifi?nih kosov... Pa ?e ti imajo kak?ne serijske napake.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Dejansko, ko sem kupil prej?njega RSa je imel 135.000 km pa nisem imel nobenih te?av, ga fural do 200.000 km in ?ez. Pa so na koncu naslednji lastniki vseeno ven pobrali sede?e in volan in dali na enega drugega ker niso bili oguljeni saj sva oba s prvim lastnikom delala le relacije. Dolo?eni imajo pa le mestne hitrosti in fjakanje po kri?i??ih je pa to druga pesem. Mogo?e bi dosti povedala tudi povpre?na hitrost avtomobila skozi celo ?ivljenjsko dobo? In seveda ure.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Tule sem smatral, da te nekaj ful moti "V glavnem tolk je brezveznega menjavanja brzin in posledi?no neudobne vo?nje". Zame je neudobna vo?nja trdo podvozje, glasen avto, ?e pa DSG sam menjava gor in dol (se pravi ne rabi? ni? delati, to je udobje) pa ziher ne. Pa? napisal si tako kot, da je DSG ?isto brezvezna zadeva in so vsi uni in?enirji stran vrgli ?as, kupci pa denar.  :hohoho: Ker nisi dopu??al tega, da ni za vsakega. To je kot bi jaz kritiziral Clia 1,2 ali pa Mazdo dizel ker je vse premehko, ker so slabe zavore, ker je hod ?altkebla kot pri tovornjaku... V resnici sem pa samo navajen drugega avta in bi gledal ?ez ?isto napa?no prizmo.

Saj so ?e drugi napisali, DSG je ziher pametno sprogramiran, ampak si tudi sam ugotovil, da menja? avtomobile. ?e bi se fural le z DSGjem bi se prej ali slej prilagodil. Verjetno je pa res na dizlu in avto na?inu sprogramiran za porabo, ne dirkanje. Sem napisal, da nimam veliko izku?enj ampak glede na vse hvalospeve DSGju pa? mo?no dvomim, da je to tako slaba zadeva kot jo posku?a? predstaviti. Pa? tebi ne sede, veliki ve?ini pa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

DSG menjalnik je pa tud ena perla v avtomatskem na?inu. Po AC in mestnem cijazenju je brez pripomb in ?ist lu?tna zadeva ampak ko pa spravi? avto na ovinkasto pode?elsko cesto je pa polom. Zaradi var?evanja konstantno prestavlja gor pa dol pa v 6 prestavi se pelje 55km/h in take ter podobne neumnosti. V glavnem tolk je brezveznega menjavanja brzin in posledi?no neudobne vo?nje, da ti preostane le ro?ni na?in prestavljanja, ki pa ima tud svoje minuse ker dostikrat te?ko ugotovi? v kateri prestavi si, kar pri ro?nem menjalniku ni problem sej samo po otipu prestavne ro?ice to?no ve? kje je.

Saj se me ne ti?e ampak... Verjetno sem ?uden, da sem celo z bencinarjem naturalcem v ?esti furam pri 60 km/h. Sumim, da tudi kak yavarye tako, da ne vem kaj je problem enega dizla, da to ne bi zmogel? Razen, ?e namiguje?, da bi unih 50, 100 in?enirjev pri VWju mogli poslu?ati tebe in nimajo pojma, kot tudi ne vsi novinarji, ki DSG hvalijo. Ne vem no, nisem prepri?an, ?e je res tak ?kart. Do sedaj sem sicer peljal dva avtomatika z dvojno sklopko, veloster in clio RS in vsaj na gor se mi je zdelo ?isto ok. Tudi cukanja, ki ga omenja? nisem ravno ?ustil, ponavadi celo na testih omenijo, da prestavlja tako, da komaj ?uti?. Prestavljanje na dol je pa druga zgodba, meni je bilo res nadle?no, pa en zaradi cukanja ampak ob?utka, samodejnega medgasa itd...

Gustav po forumih si ?e raziskal mnenja, izku?nje in napake teh avtov? Sam se ponavadi prvo spustim v take zadeve ker vsaj serijske napake (ki jih imajo vsi avti) ponavadi je dobro vnaprej vedeti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mors prodaja pu?ke in avte :)
Napisano

Meni deluje kot, da je polno teh vozil bilo udele?enih v nesre?ah (prevrnjeni tovornjaki) in so potem dele pobrali in dali na dobre. Tu ni ni? narobe. Ali pa naprimer pri 300.000 km ko eni Renault petki crkne kuplinga se jim pa? ni ve? spla?alo menjati (primer, nisem se spu??al v detajle vsakega avtomobila). Amortizirali so se pa ?e zdavnaj, vsi tile avtomobili iz za?etka 90ih (!!!) da tovornjakov iz 70ih ne omenjam. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mors prodaja pu?ke in avte :)
Napisano

Audi 80 S2 je pa izgleda nekaj redkega. ?e bi se ga dalo kupiti samega (ne v sklopu parih vozil) bi se mogo?e celo spla?alo kupiti. 

The convertible bumper was also used on the S2, one of the sport versions of the Audi 80, powered by a 230PS 20V turbo engine. The S2 was available as Coup? (Engine 3B: 5'469 cars, ABY: 1'901 cars), Avant (1'818 cars) and -shown here- as ultra-rare sedan; with 271 cars one of the rarest Audis of all times. In Avant and sedan only the modern ABY engine was installed, among other features it had an Overboost function which raised the boost for a short period of time (for overtaking for example).

s2sedant.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Alenka je sposobna ?enska, na?a re?iteljica, krivico ji delamo.  :blush: ?e se ji mi ne bi posmehovali bi poslanci v Bruslju telepatsko za?utili, da je cenjena ?enska in ji postavljali manj neprijetna vpra?anja oziroma bi njeno mlatenje prazne slame (kar je sicer glavni ?port v na?em parlamentu) sprejeli bolj pozitivno. 

Sicer pa kot si napisal. ni problem v na?ih politikih, treba je zamenjati dr?avljane. S ?imer se delno strinjam ker nekdo, ki voli dolo?ene bedake (tokrat ne ciljam na nikogar direktno, ne leve, ne desne) je verjetno isti bedak. Problem je le, ker zaenkrat ni nobene pametne alternative (Cerar se rabi ?e dokazati). Namre?, bistvo demokracije je, da ima vsak ?anso ?al se pri nas tako ali druga?e okoli korita pasejo eni in isti prasci, se drugi te?ko prerinejo notri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

No saj ?tevilke povejo vse. Podprlo jo je 13 ?lanov, zavrnilo pa 112. ?koda samo, da je pomoje tako neumna, da bo zdaj za?ela lajati, da smo to mi krivi, ne ona.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.