Skoči na vsebino
Dopust tako ali drugače
Napisano
Pravkar je g.Wankel napisal:

Ajde, sej Istra ni tok problem...tam so večinoma Italijani ali Slovenci :)

Res je. Mi smo bili tam kot doma, smo poznali vse oštarije okoli Pazina, vse diskoteke (hodili smo večkrat  v Buzet). 

Takrat, v osemdesetih, je bil turizem še bolj v povojih in je bilo tam vse res poceni. Vsak vikend smo hodili na kopanje v Kanegro ali Savudrijo, včasih v Stella maris v Umagu. Najbolj zabavno je bilo pa, ko smo si sposodili jadrnice v Koversadi. Sposodili že, a kaj, ko ni znal nihče jadrati in so nas po dveh urah prišli reševati s čolnom, ter nas odvlekli v zaliv. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 urami je skritikrt napisal:

Pa dajmo na brzino izpolniti obljubo o "Made in USA"...k sem vedel,da imam slikano od enega projekta,ko me je tašča prosila,da ji namontiram nove koleščke za Kolpa-Sam tuš-kabino. Je kupila prav pri njih,in so ji dali "kar bi naj pasalo"-novejša plastična verzija (prej so bili kovinski)...

In ko ima hudič mlade,jih ima veliko-seveda "novi" koleščki niso pasali-pin,skozi katerega gre vijak,je prevelik za luknjo v steklenih vratih tuš-kabine😡👎

In,kaj sem na koncu naredil?

Tukaj pa je prišel v uporabo "legendarni" strojček Dremel model-395 tip-5

To je prvi komercialno uspešni model takšnega stroja,kateri je dosegel takšni kultni status,da npr. v nemčiji vse takšne tipe strojev pogovorno imenujejo "Dremel"😲...kot pri nas "Gedore" ali glej prejšnji članek😉

Ta moj je isto kupljen pri Iskri v njihovi industrijski prodajalni,k tudi Dremel-a je kupil Bosch,in oni so takrat bili zastopnik za Dremel in Skil...in tudi Made in USA😃👍

Edina stvar,k se mi pri njem ni dopadla,so čeljusti-stročnice zmeraj le za en fi gredi...torej bi moral kupiti še več različnih...

In sem kupil neoriginalno hitrovpenjalno glavo na eBayu-paše "v nulo",in nič več menjavanja stročnic vpetja.

In,kaj sem naredil-tiste pine kolesc sem najprej malce obrezal...a ni bilo dovolj...po tem pa v Dremla diamant-brus,špricko z vodo v roke in gasa....sem povečal 8 lukenj v obeh krilih kabine (kaljeno steklo😬😬😬)....pošprical in zeloooooo počasi z zelo velikimi obrati in čisto na rahlo....in je ratalo:bravo:

Je sicer doooolgo trajalo-kakšno uro in pol sem se "jebal",a še zmeraj bolje kot kupiti novo tuš-kabino.

Za stroj bom pa tako rekel-dokler ga nimaš,ga ne pogrešaš,ko ga pa imaš,pa se čudiš,kako si shajal brez-ga res presenetljivo pogosto uporabljam🧐...moram enkrat kupiti še tisto gibljivo gred🙄

In kot zmeraj-prijeten ogled slik😉

IMG_20221206_193733.jpg

IMG_20221206_193806.jpg

IMG_20221206_162633.jpg

IMG_20221206_182222.jpg

IMG_20221206_183413.jpg

Jaz sem pa kupil "dremel" od Kitajcev na aliexpress.Nima siicer imena dremel gor a je identičen. Cena za cel kovček 45€, enak( popolnoma, enak) je pri nas 180€. Dela pa v nulo, vse od dremela paše gor v nulo. 

Včeraj sem pa včeraj  dobil tole igračko. Stara mi je crknila. Tale brusilnik je baje dober, ker ima 300 W motor in ne 200W, kot poceni izdelki. IMG_20230707_155502.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Če pomislim, da smo hodili, ko smo bili mladi,(pred štiridesetimi leti) vsak petek in soboto (pa tudi vmes) v Brtoniglo na  pizze in ombolo v testu, pa v International club v zeleno laguno.😊 

Tam so igrali vsak vikend rock bandi iz Nemčije, Anglije, Skandinavije... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Nisem še šel, nič bat. Lepo, da me pogrešate.😉

Grem pa jutri in to ne v Pulo, ampak v Vrsar. A pozna kdo kako drago in fensi gostilno tam okoli? 😊

Sem pa že poslal prošnjo na hr. sabor za enodnevno  dovolilnico za "izvanredni turistični boravak u Istri". 

Seveda bom poskrbel za krepitev dobro sosedskih odnosov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 8 urami je g.Wankel napisal:

Glede na to, da je Avstrija trenutno moj drugi dom, še nikogar nisem slišal, da bi odpovedal kakšno rezervacijo. Lih obratno, mojo vsi sprašujejo, zakaj ne gre na Hrvaško, k je tok fajn :D

A takšni "Avstrijci" kot si ti? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Mi smo na srečo meli barvni tv že v začetku  sedemdesetih. Smo prešvercali grunding iz Italije. A kaj, ko je bilo zelo malo programov v barvah. Vem, da je tv Koper capodistrija imela, Italijani pa še ne. So sosedi večkrat prišli k nam gledati "barve". 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 2 urama je SeekK napisal:

Ja za hrvaško in letošnjo sezono se je bolj kot ne vedlo da bo rekordna, še predno se je začela. Večina bookiranja je izvedenega že veliko prej, sploh agencijskega. Je nekje prej že Bini omenil, da se preko agencij kdaj dobi ceneje...ravno to je razlog.

Menda se kažejo težave za naslednje leto, ker so agencije zmanjšale zakupe...

Se bo videlo skozi leta, kako te strategije delujejo...ali so šli previsoko ali so pametno izkoristli...

A to, da Avstrijci in Nemci množično odpovedujejo rezervacoje pa ne povedo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

Slike so večinoma posnete v 80-ih in takrat smo slikali v barvah. Tole je eden malo manipuliral in barvne slike spremenil v čb. Zato, da se pokaže kako je bilo grozen črnobel svet takrat.

Samo res. V bistvu so se razširile barvne fotografije že, ko sem hodil v prvi razred. Leta 1970. 😊 Ni bili vse slabo v jugi. Recimo pingo sok je bil dober. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Zakaj so že zavarovalnice?!?....in zakaj jih eni plačujete?!?

Tudi, če bi imel rezervno gumo v avtu, a bi si jo kdo upal zamenjati na naši avtocesti, kjer te lahko mimogrede "pobere" kak tovornjakar? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 24 minutami je vzupan3 napisal:

Pelji se enkrat s taksijem iz letališča v Stockholmu 😀

Sem bil. In ja,  tam vozijo taksije vsi drugi, razen švedov. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Delno imaš prav,samo problem v v tem,da so hrvati čez noč dvignili cene,prej pa so bile normalne in ti na pamet ne pride,da se boš iz lani na letos nasraw....:aaaaa:

Ko malo več potuješ te t.vodiči opozorijo o posebnostih države v katero potuješ. Med prvimi opozorili je prevoz s taxiji in njihove cene,ki v večini ogromno nihajo glede na videz turista in od kod prihaja.....:nevem:

Vedno in povsod se PRED vožnjo s taxijem dogovori za CENO prevoza za določeno ruto,VEDNO !😉

Nisem imel nikoli problemov z taksiji v civilizirani državah, razen na Balkanu. 

Celo v Grčiji se lepo dogovoriš. 

Kot praviš, taksist ti skoraj vedno pove, koliko približno bo stalo na koncu (+- nekaj evrov). Nikakor pa te ne nategne za par sto evrov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 54 minutami je g.Wankel napisal:

Glede na to, da nisi dojel...sem opisal tebe 🙂

Izgleda, da ti nisi dojel in ti je potrebno narisati stvari, da so ti jasne. In to šele naslednji dan. 😊

Veš kako pravijo za bionde, da se šele naslednji dan smejejo šali. 

Vsaka podobnost z "zgoraj brez" je zgolj slučajnost. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

Recimo v Lisboni je tako, da ko stopiš v taxi in poveš taxistu naslov, ti avtomatsko izpiše tarifo na zaslonu. (+-10%) je na koncu za plačat. 

Nazadnje mas je vozil inženir fizike, ki je bil nezaposlen in je to delal priložnostno. Ne, ni mi izgledal kot balkanec. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 23 minutami je g.Wankel napisal:

A ni tu v bistvu kriva stranka, ki se ni pozanimala o tarifi?

Ja. Tudi,  ko te oropajo si si sam kriv, ker si bil na napačnem kraju ob napačni uri, baje.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.