Sicer je ?e Primo? nekaj malega napisal, ko sta se z g. Lopatarjem sre?ala, sedaj pa kar raje dobesedno kopiram celoten pozdrav, ki ga je na sede? kluba poslal Slivka, z njim pa tudi nekaj aktualnih fotografij.
Pozdravljen!
So pri?li mimo trije mo?akarji od gorske re?evalne, pa sem izkoristil prilo?nost, da po?ljem tole sporo?ilo. Zraven prilagam tudi nekaj fotografij. Vse skupaj lahko da? tudi na forum. Jaz pa? ne morem, ker…
Ker smo »odrezani od sveta«. Najbolje, da za?nem od za?etka. Torej: v petek zve?er je zaradi ?ledu potrgalo daljnovod in ostali smo v temi. V soboto dopoldan so zadevo sicer popravili, a je zdr?alo le do 18ih, nato je spet vse potrgalo. In odtrgalo je tudi kabel za telefon in internet. Do sedaj niso uspeli sestaviti ne daljnovoda ne telefona. Na sre?o imam pri hi?i nek star agregat, da vsaj za silo napajam hi?o z elektriko. Najve?ji problem so hladilnik, skrinja, hidrofor (nimamo vodovoda ampak lastno zajetje, kjer zbiramo kapnico ? Kras pa?) in centralno ogrevanje. Ker pa smo brez daljnovoda zdaj ?e ve? kot 54 ur, nam je ?e zmanjkovalo bencina za agregat. Doma sem imel samo 15 litrov, ker tako hude situacije pa? nisem pri?akoval. No, na sre?o so gasilci dostavili ?e 20 litrov, tako da bi skoraj moralo biti tja do konca tedna.
Za ?e ve?jo »odrezanost« od sveta pa je poskrbelo ?e sesutje oddajnika na Lokvah. Tako tudi mobitel nima signala.
Kot sem ?e omenil, so pri?li trije od gorske re?evalne. Ceste so zaradi podrtega drevja neprevozne. Zaradi ?ledu pa je po tleh okoli 10 cm debela ledena skorja. Brez derez in cepina prakti?no ni mogo?e zapustiti dvori??a. So pa sporo?ili, da gasilci in civilna za??ita ?e odstranjujejo drevje in jutri naj bi se ?e prebili tudi do mene. Potem bo vse la?je.
Kakorkoli, rad bi pohvalil tako ?epovanske gasilce kot tudi gorsko re?evalno, civilno za??ito in fante od Elektro Primorska, ki se cele dneve trudijo normalizirati stvari. Baje bo v sredo ?e toliko normalno, da bodo zopet odprli ?olo v ?epovanu.
Je pa tak ?led kljub vsemu tudi finan?no breme. ?e samo gorivo za agregat in motorno ?ago, ki v teh dneh »pojeta« na polno… Zato, ?e komu ostaja kak?en evro in prav ne ve, kam bi z njim, se priporo?amo… Ko pa se otopli in stali ves ta led in sneg, bi pa prav pri?el tudi vsak par rok, ki bi pomagal pospraviti podrto drevje tako okoli hi?e in ob cesti kot tudi v gozdu…
Lokovec, 3.2.2014 Slivka
Prilo?ene fotografije:
"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."
?e ne druzga je vsaj Mazda dokaz, da DS ni potreben in da se da z drugimi prijemi naredit dosti bolj?e rezultate in to ne samo za odtenek ampak za res ob?utno razliko.
Mene pa skrbi, da bojo ravni pri naslednji mx5 tud pri Mazdi ?li v to neumnost, kot se je nek ?e napovedval..
?eprov, ?e se pa pomisle na tuning stran, je pa menjava turbine in intercoolerja z ve?jima ter zamenjava ra?unalnika (al pa ?e optimizacija originalnega) supr re?itev in tehni?no tud legalna, ker je ?e vedno turbo bencinar kot v originalu (vem, so to res ?e napredna razmi?lanja, ki ne sodijo ravno v temo, ampak mi moja lisac stran ni dala miru )
?el menjat ketno na motorju in ugotovil, da so ob menjavi gum matico osi direkt s pi?tolo nabil gor in seveda zjebal navoj . Ker je tako te?ko najprej z roko matico ujet na navoj...bravo ?pan
Zdaj invalid stoji brez zadnje gume zunaj in re?ujem navoj osi..............upam ?e vedno na ponovitev novoletne fure
So pa tapravi mojstri
Sam bo res ?e en let naokol, damn gre hitr..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tud js bi z veseljem pomagal, pa sm konkretno ?asovno omejen
Prispevam pa za bencin, tko da kdor bo ?el naj javi in vsaj to nekak zrihtamo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani