Dejansko je to cepivo eno bolj preizkušenih in varnih ter učinkovitih. Jaz se cepim,ker sem veliko po gozdovih , proti klopom še bolj težko zaščitis in ko te ugrizne , je lahko že prepozno . Tistih 30eur na 5let za pozivitveni odmerek se mi ne zdi predrago.
Tudi jaz že več let. Ampak službeno... Sem 1x na roki imel že nekaj tisoč klopov. V eni malo zaraščeni steni smo plezali in potem zagledam enega klopa. Potem malo boljše in vidim, da mi po celi roki mrgoli na tisoče klopov😬😬😬😖
Nasrečo sem imel v rucahu Avtan in sem celega porabil... Zgleda, da sem ravno v neko gnezdo pošlatal....
Šestkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret je dopolnila svojo bero vrhunskih dosežkov, potem ko je v Tokiu v športnem plezanju osvojila zlato olimpijsko kolajno!
Res je vrhunska in naj prezalka na svetu👍👏💪. Ful jo cenim, posebno zato, ker sem tudi jaz pred leti plezal in vem, da plezanje ni kar tako 😉. Evo mene z mojimi tamalimi skupaj z Janjo😁
Zelo malo primerov novih priklopov na omrežje je, da nimajo TČ.
Kdo pa še ima čas žagati drva, prevoz domov, žagati na polena, skladati v drvarnico, dnevno kuriti peč, čistiti peč in seveda zdravje za vse to delati.....
Ok če imaš svoj gozd, vso mehanizacijo...
Ma komu se da.... Jaz imam pelete in 1x na 3 leta si naredim zalogo (en popoldan dela za zložit vreče), na 1X na 10 dni napolnem 14 vreč v peč in 1x na leto očistim peč.
To še nekako. Ko mi bo crknila pa 100% prešaltam na TČ.
Sej zaradi tega se potem stranke pritožujejo, da števec laže. Izvajalci obljubljajo TČ z porabo okoli 70€. Potem pa pridejo mesečni računi od 170€ naprej (več kot 40kwh/dan)....
Je pa res, da so to v večini klasične gradnje hiš...
Meni je ostalo nekaj živo v spominu, ko sem bil še majhen.
Sicer ne vem, ali so bili vesoljci a je bilo čudno. Spomnim se, da se je naenkrat močno pooblačilo. Začelo je močno bliskati in grmeti. Naenkrat se je med nami mulci znašla svetleča krogla v velikosti med teniško žogico in rokometno žogo. Kar žarela je. Nato je z veliko hitrostjo izginila. Vsi se še dan danes spomnimo na ta čuden dohodek. Ko je za ta dohodek kolega povedal očetu, ki je bil takrat udbovec, so nas naslednji dan obiskali miličniki v spremstvu nekega gospoda. Zatrjevali so nam, da je bil to le naravni pojav -namreč strela v obliki ognjene krogle. 🤔
Niso nas niti popisali niti nič drugega. Nekateri so se nam smejali, drugi nam niso verjeli.
Ma pomojem ste videli okroglo strelo. To itak obstaja, čeprav jaz jo nisem še videl. Nona mi je enih 30 let nazaj govorila, da v nevihti lahko pride krogla celo v hišo in leti po prostorih.
Alpa kej drugega🤷♂️😬.
Ponavadi ostali pravijo, dokler ne res vidiš/doživiš to ne obstaja.
Sem pa mnenja, da v tej galaksiji nismo sami........
Pred tremi dnevi sem izklopil peč za ogrevanje😒. In začudeno ugotovil, da odkar smo v hiši (od 2009) smo porabili največ goriva to kurilno sezono😬. Sicer ni bila nevem kaka zima, je bilo pa dolgo za ogrevanje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Tudi jaz že več let. Ampak službeno... Sem 1x na roki imel že nekaj tisoč klopov. V eni malo zaraščeni steni smo plezali in potem zagledam enega klopa. Potem malo boljše in vidim, da mi po celi roki mrgoli na tisoče klopov😬😬😬😖
Nasrečo sem imel v rucahu Avtan in sem celega porabil... Zgleda, da sem ravno v neko gnezdo pošlatal....
Če ne vsako leto fasam od 2 do 5 klopov😁
Popravljeno od AmpeRPovezava za deljenje
Deli na druge strani