Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano
  dne 25. 12. 2019 ob 11:24 je Boss napisal:

a pol si 48 al pa 49? Sam to je res razlika, ko gre? 1x ?ez 50 se svet ?ist obrne. :jezicek:

Postane? bolj moder.Prej si kao zelen. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
  dne 22. 12. 2019 ob 16:42 je Slivka napisal:

.

Ni kaj... moderno. Sedaj je to in. Pa razne lesene smre?ice, pa iz ?ice, pa iz recikliranega materiala. Samo, da ni plasti?na smreka. Potem tu nastopi Greta. In je hudi?.Ostane? lahko brez daril... ker nima? ve? smre?ice.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
  dne 22. 12. 2019 ob 15:55 je Boss napisal:

Ja baje, da bo celo obala zamrznila. :hudicek:

Ti bo? pa glavni car, ker ima?, kot edini primorc, zimske gume.

Tudi ?e ne bo snega, zimsko opremo oziroma gume mora? po zakonu imeti. Pika.

In jaz se tega dr?im, ?etudi hodi folk tukaj na obali v kratkih rokavih. Red je red.

Ena o primorskih voznikih.

Znano je, da ve?ina res nima zimskih gum, ali pa, kar je ?e bolj ?udno, jih imajo na avtu montirane kar celo leto. Sicer mi ta politika ni jasna, ker itak ve?ina, ki prakticira to politiko ne zapusti varnega obalnega podro?ja pozimi niti enkrat, za poleti so pa take gume itak polom. Zakaj nimajo celo leto letnih??

Ok, pustimo jim veselje.

Druga vrsta pa ima celo leto letne gume in pozimi vr?ejo v prtlja?nik verige. Seveda, v ve?ini primerov so od kakih prej?njih avtov in niti pribli?no ne pa?ejo na trenutno dimenzijo gum.

No,da nadaljujem. Sin je prej?nji ?etrtek, ko je sne?ilo, ?elel priti domov z prevozi.

Pa mu ustavi prijazen starej?i par(ko re?em starej?i to tudi v resnici je, to niso ljudje mojih let :) lepo poberejo njega in ?e eno gospodi?no. In grejo proti avtocesti. In glej ga zlomka, ?e prej jih dajo na stran policaji in jih pobarajo, da poka?ejo zimsko opremo. "Ni problema", re?e mo?akar"takoj vam jo poka?em. Imam verige".

Res poka?e verige, ki niso imele veze z gumami na avtu.

"No,gospod,kam ste mislili to natakniti, ?e smem vpra?ati?"

Valjda jih niso pustili naprej. Odlo?ili so "prevozna sopotnika" in znajdita se, kot vesta in znata. Niso smeli naprej.

Edino pravilno. Prvi? sem sli?al za tako preverjanje.Tega bi moralo bit ve? in bi bil ve?ji red ob sne?enju po avtocestah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kolega, ki se bavi ljubiteljsko z vede?evanjem o vremenu mi je namignil, da naj bi prava zima z obilico snega in mraza nastopila takoj po novem letu. Trajalo naj bi tak?no vreme skoraj cel januar. Bomo videli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
  dne 21. 12. 2019 ob 15:44 je Z M A J napisal:

Da uporabim temo za pojamrat; na nem?ki 3-ki mi zadaj zavorni cilindr?ek  nekaj blokira in se ob?asno plati??e fajn zagreje, bo moral dr. Pelko obnovit cilinder. To ful matra tudi Mazde6 GG oz. GY, tam je to zelo pere?a tema.  :zvizga:

Tudi nemc? V bistvu je to problem pri vseh znamkah. Samo mi vidimo samo nas, ker pa? tukaj napi?emo.Pa mislimo, da je to nek problem samo Mazd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano

Eno vpra?anje za mobi maherje. Namre? meni se je na honor 9 telefonu nekako odlepil zadnji pokrov?ek baterije(zadnja stran). Izgleda, kot bi bil zalepljen z kakim dvostranskim lepilom,silikonom?

Kaj predlagate kot lepilo, da bi to uspe?no zalepil nazaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 8. 12. 2019 ob 0:49 je Mrau?k M?k napisal:

Prvi leto?nji sneg. Ni ga bilo veliko, ene 3cm debeline pa ?e to po delih, ampak vseeno prijeten ob?utek vozit po njem. 

Cilj je bil Menina planina, za popestritev pa "bli?njica" ?ez ?avnce. Poleti smo se pod Menino naklju?no dobili z Velkavrhom & co. ki so z bicikli ?li po prej omenjeni bli?njici, sam sem ?avnce napadel naokoli po cesti. Takrat mi je dru??ina na analizi ture ob piru  pozabila omenit, da bli?njica ni vozna navzgor zaradi naklonine. Danes sem poizku?al po njihovih kolesnicah in preklinjal, ker sem 95% poti kolo rinil. 

Nove zimske gume so se dobro obnesle na s snegom pocukranem spustu z Golega vrha, malo slab?e pa, ko sem na eni od zamrznjenih mlak preizku?al trdoto ledu - precej bole?e za del telesa "kjer hrbet izgubi svoje dobro ime".

A misli?, da nisi ?e malo v letih za take stvari? Pusti to mladcem, ki izvajajo te stvari po snegu z eleganco in na kolesu brez cirku?kih dodatkov. :)

Ti se lepo dr?i asfaltirane ceste brez pretiranih klan?kov, da se bo? vsaj vozil, ne pa da pelje? kolo na sprehod. Kolo je za sedet na njemu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
  dne 1. 12. 2019 ob 13:34 je Mrau?k M?k napisal:

?e se ne motim ima? ?e drugo mazdo. Vidi?, eni vztrajajo na svoji znamki.

Jap... to je druga zgodba.Eni vstrajamo na ne?em zaradi lepote in kvalitete, drugi na ne?em drugim pa kar tako. Pa ?etudi bentijo vsak dan. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano
  dne 30. 11. 2019 ob 20:38 je Boss napisal:

Mad?ar je eno, kaj pa Poljaki pa Slovaki, ki raje zavijejo mimo Avstrije pa ?eprav bi imeli bli?je? To so nepotrebni tranziti ?ez Slo, katere bi se dalo bolj pravi?no porazdelit med ve? dr?av. Druga?e pa so tranzitarji zelo zelo dobro obve??eni o vseh prometnih specifikah, tako da me ni ni? kaj dosti strah, da bi kdo "spregledal".

Res niso katastrofi?ni zastoji, ampak ?e bi samo malenkostno bolje razporedili promet jih pa sploh ne bi imeli pa ?e trezjega pasu ne bi bilo treba graditi.

Res je. V?eraj, ko smo se vra?ali domov iz Avstrije, smo sre?ali mogo?e 10 kamionov na celi poti. ?im smo pri?li na na?o stran pa takoj kolone tovornjakov. Sem si glih rekel, da ?e ne bi vedel, kje je meja, bi takoj lahko ugotovil, ko vidi? to sranje na na?i cesti.

Aja, pa ?e v Avstriji je bila splo?na kontrola tovornjakov na nekem delu avtoceste, kjer so morali vsi zapeljati ven in so jih verjetno tehtali in detaljno pregledali. ?e zaradi tega se najbr? izogibajo tovornjakarji iz vzhoda vo?nji tam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
  dne 30. 11. 2019 ob 20:39 je Boss napisal:

Ma dej naj Forda kon?no proda... pa sej se bo na?el kak?en bolj zanesljiv avto.

Vidi?, eni vztrajajo na svoji znamki.Sej ni ni? hudega, ?e se v?asih kaj malega pokvari. Pokli?e? vleko in je re?eno. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
  dne 30. 11. 2019 ob 22:49 je Mrau?k M?k napisal:

Danes po enem mesecu videl sonce na 1500mnm.

Mi smo ga imeli v?eraj in predv?eraj?njim na Dunaju.

Res lep ob?utek, ?eprav je bilo zelo mrzlo gor. Pa ?e pihalo je ful.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
  dne 25. 11. 2019 ob 9:14 je Bini napisal:

To so res dobre smu?ke,druga?e je pa pomembna te?a smu?arja glede na trdoto smu?ke ne toliko dol?ina. Prijetno smuko vsem ?elim pa predvsem varno. Porabe na smu?eh ni,zato ne tankajte preve?!

Saj zato 14-ka,ker sem bolj light varianta in nimam toliko mo?i v nogah. Komaj ?akam, da jih izprobam... samo, da odprejo ?ez smu?i??a. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
  dne 24. 11. 2019 ob 16:51 je Z M A J napisal:

Kolega kupil P Carrero GTS in je sledila testna vo?nja proti Primorski. Da pa ni bilo dowgcjt, sta ?la zraven ?e tanovi M3 in M4. Skupaj samo ta 3 vozila precej preko 1300 konji?ev.  :jupiii:

... in ste verjetno vozili po predpisih? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
  dne 24. 11. 2019 ob 13:01 je TiEn napisal:

Jaz sem tudi na elanu ?e toliko let je pa res da ne menjam pogosto. Trentutno na amphibio 14TI ravno tko 2016

Ah, glih prav. Jaz imam leto?nje 14 ti x. Kako se obnesejo v kratkih zavojih? Jaz sem vzel 168 cm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Pred dnevi je sodelavka ?la montirati zimske gume na svoj avto. In kaj ji je svetoval vrli gumist? "Sedaj ima? gor zimske skoraj nove gume in jih lepo ponucaj do konca.Vsi pametni ljudje tako delajo , ker je zimska guma v vseh pogojih bolj?a, razen mogo?e poleti tista dva meseca, ko je res vro?ina".In potem se ?udimo,da se dogajajo take stvari na cestah.

Svetoval sem ji, naj nemudoma zamenja gumista, ker to vulkanizer ni, ker trosi take neumnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

No, tako hudo pa ?e ni. Mogo?e je prodaja avtov padla v nem?iji, pri nas tega trenda ?e ni.Mislim, da so sectudi kupci spametovali in kupujejo avte, kjer dobijo ve? za manj denarja(kia, hunday,mazda...) Posledi?no je tudi dolga ?akalna doba, ker ni dovolj teh znamk avtov na zalogi.Ker je velika ve?ina dobaviteljev v avstriji in tudi pri nas, pa ?e pol evrope zraven vezana na nem?ke proizvajalce so tu manj?a naro?ila in posledi?no odpu??anja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.