zanimivo, spremljat in govorit kako je to napihnjeno, pohlepno, ..... namesto nekaj izkoristit.
Primer .... vlozis 1000 eur. Pocakas da gre *2/3/4 (kar ni redkost pri temu), si 1000 eur izplacas ostalo pustis. Se pravi tvoj vlozek je 0 eur imas pa nekaj kar zna nekoc neki bit. Ce pa gre vse k hudicu pa tudi prav saj nisi 0 vlozil.
...ali pa, vlo?i? te?ko zaslu?enih 1000?,ker je to storil tvoj sosed in mora? imet na vsak na?in ve? denarja kot on (money for nothing),po?aka? nekaj ?asa in upa?, da ne bo ?lo vse skupaj v maloro, in ko res gre, gre? jokat na tv in vsem razlagat, kako so te na...nili na suho in kdo ti bo sedaj povrnil izgubleni denar.
Lepo pravijo izku?eni borzniki in finan?niki, da naj ljudje ne gredo v ta biznis brezglavo, ?e ne vedo kako to sploh deluje. ?e dejstvo, da je Emil Oldenburg (eden od soustanoviteljev te kriptovalute) prodal vse svoje svoje bitcoine pove, koliko zaupa tej stvari. Pravi, da je to trenutno najbolj rizi?na nalo?ba.
Alex, trenutno imam v tem konju natanko nula $ in ?, torej mi je precej vseeno
Siht? To je sfalirana prf....ena, razvajena sfalirana studentarija...
Al pa selotejp na zvonec za domofon... ali pa cd od metallice na repeat v hisni kino na timer do 21:59 , jaz pa ta cas zunaj... ?
Ampak se mi zdi da to samo ?e poslabsa zadevo... mislim da si bom kupil usesne cepke (uporabno tudi ko bom iz nocne in ne morem pricakovati tisine), tisto 1x na vsake toliko bom pa pa? s5 113 klical, najmanjsi problem...
Ah, daj no... pa sej nisi ?e toliko star, da bi bentil na mladino, ki za?ura.
Tudi v na?em bloku so v stanovanju vi?e ?tudenti, ki ob?asno za?urajo.
Ampak,vsake toliko pride tudi k meni "banda", in se poslu?a metal dolgo v no?.
In jih lepo drugi dan pozdravim in povpra?am, ali so kaj sli?ali prej?njo no?.Seveda se nih?e ne prito?uje.
Jao tele slovenske stacune....fakin tepihe koncno najdem (gumijaste) NA ZALOGI - dobava jutri ali osebni dvig.
11.12 narocim z osebnim dvigom
12.12 nic
13.12 pisem zjutraj mail ker grem ravno mimo Logatca popoldne (kjer je prevzem) s kopijo narocila in vprasanjem ali lahko dvignem zadevo
Dobim popoldne mail z odgovorom, da so izdelki v trgovini z oznako na zalogi dobavni rok 1 dan in da po narocilu pripravijo robo in obvestijo za prevzem
Wtf si mislim...
In odgovorim se enkrat da sem jaz to ze narocil, da je narocilo v kopiji in da me zanima prevzem
Odgovor
Da bodo narocilo pripravili in me obvestijo
Danes 14.12 tisina....
Kaj vam stalno pravim? Mi ?e petdeset let ne bomo dohiteli zahoda... anci, vedno slab?i smo. Imam vsak dan podobne izku?nje tako z naro?anjem blaga, servisiranjem kot tudi storitev. Porazno.
Firma iz tujine se odzove takoj, ne po petih mejlih in ?ez dva dni je re?eno, tako servis kot tudi dobava nadomestnih delov.
Mislim, za?etek tegale naslova: MEDNARODNI UGLED HRVA?KE NA PSU: NE SPADAJO V EU, SAJ SLAVIJO VOJNEGA ZLO?INCA....
Pri nas se na veliko poveli?uje, recimo, Borisa Kidri?a. Njegov spomenik stoji sredi Ljubljane in mimo hodijo na?i najvi?ji demokrati?no izvoljeni politiki, ki predstavljajo (vsaj naj bi predstavljali) vse tiste vrednote, ki jih Kidri? ni: demokracija, svoboda, prosti trg, enakost pred zakonom itd.
Pa, recimo, Janez Stanovnik, ki je trdil, da so bili povojni poboji zakoniti in pravno utemeljeni. In mo?akar ima kar nekaj spomenikov po Sloveniji.
Pa recimo Ivan Ma?ek, Milka Planinc, Simo Dubaji?, in ?e bi se dalo na?tevati, ?e bi imela ?as...
In na koncu seveda Tito. In ne mi govorit, da on pa o tem ni ni? vedel. ?e imamo milijon pobitih, je za poboje odgovoren tisti, ki je tedaj obvladoval dr?avo z voja?ko in policijsko mo?jo. Torej, oblast ? vrh hierarhije je bil Tito, pod njim pa je odgovorna vsa komanda do vklju?no izvr?evalcev teh pobojev.
Leta 1945 je bilo v Sloveniji 25 tiso? partizanov, danes pa Slovenija ?e vedno pla?uje 25 tiso? bor?evskih pokojnin, bor?evska organizacija pa ima poseben, privilegiran, polo?aj in zato od dr?ave dobiva izjemno velika sredstva. Od leta 2010 so prejeli osem milijonov evrov, prav toliko denarja pa je dr?ava Slovenija namenila za re?evanje povojnih mori??, kjer le?ijo bor?evske ?rtve. Od kod njim tak status, saj se nikoli niso borili za samostojno Slovenijo, temve? za komunisti?no oblast. Veterani vojne za Slovenijo so v bistveno slab?em polo?aju, nekateri pa skoraj razgla?eni za zlo?ince... Pa mi zdaj povejte, koliko smo pa mi bolj?i od Hrvatov? Oni ?astijo ?loveka, ki se je "boril" za samostojno Hrva?ko...
Jaz pa imam 400 metrov od hi?e brezno, za katerega se ?epeta (na glas se tega ?e vedno ne sme govoriti!), da je v njem 70 ljudi. In ve se, kdo je dal ukaz za poboje in ve se, kdo jih je vozil (naj po?iva v miru) in ve se, kdo je streljal (dva ?e vedno ?iva). In potem se Ferlinc pojavi na "pogrebu" v Mariboru. Mislim, vi?ek vi?kov. Naj sedi v pisarni in pi?e obto?nice! Ampak, ne, mi poveli?ujemo vojne in povojne zlo?ince, trupla pa le?ijo po Sloveniji, kamor koli zapi?i? lopato, je mo?no, da kak?no najde?.
Pa ne mi zdaj s tisto staro "prekopavanje kosti", ker ni prav ni? lepo hodit z otroki na sprehod mimo mori??a in grobi??a, ki sploh ni urejeno, ampak so ljudje zmetani noter kot... ... ... Ma, ?e smeti so bolje pospravljene!
Obra?un zmagovalcev in obra?un novih oblasti s pora?enci in nato z razrednimi in politi?nimi dejanskimi ter nami?ljenimi nasprotniki je bil izvr?en brez sodnih postopkov. Zlo?in pa se je "stopnjeval" ?e z zaukazanim molkom in odvzemom pravice do groba. Njihova grobi??a so bila desetletja na?rtno in skrbno zamol?ana. Skoraj vsako mesto v Sloveniji je imelo mori??e, kjer so OZN-ovci likvidirali doma?ine ali celo bogato gospodo, da so se lahko polastili njihovega premo?enja. Vedo tudi za mno?i?na grobi??a. Nau?eni so, da je bolje o njih mol?ati. In mi to podpiramo in branimo zlo?ince, kdor pa omeni ?rtve brez groba, je pa "zdrahar". Pa mi zdaj povejte, koliko smo pa mi bolj?i od Hrvatov?
Sovjeti so po revoluciji dokazali tezo, ki je temelj komunisti?ne diktature; to, kar dr?i dr?avljane v strogi pokor??ini, je smrtni strah. V Stalinovih ?istkah so postavili pravilo: ?e odpeljejo od tri do pet odstotkov prebivalcev, bodo ostali popolnoma pokorni. Tako so smrtni strah vcepili tudi v zavest Slovencev. Nau?ili so nas: "misli si svoje in govori tisto, kar se spodobi." To sem opazila tudi pri svojih sosedih, ki vsi vedo za to mori??e, ampak "o tem se ne govori". Potem sem bila pa jaz tagrda, ko sem borce ob neki prilo?nosti vpra?ala, zakaj na spominski plo??i dru?ini Kralj - ?uligoj (v hi?i je ?ivela ?est ?lanska dru?ina. Mimo so pri?li nemci in zaradi nesporazuma (enako krajevno ime) so bili prepri?ani, da je mo? sodeloval pri napadu in uni?enju neke nem?ke izvidnice. Zato so jih vse pobili v hi?i, nato pa za?gali s hi?o vred) vsakih pet let priredijo ?alno komemoracijo za ?estimi ?rtvami, 450 metrov naprej pa je brezno s 70-timi ?rtvami, pa niti znamenja ni, kaj ?ele ?alne komemoracije. Njegovega izbruha tu ne bom opisovala...Pa mi zdaj povejte, koliko smo pa mi bolj?i od Hrvatov?
Lepo napisano. Bojijo pa se ljudje ?e dan danes, ker so do leta 90 bile to tabu teme in so se ljudje pa? po 40 letih ustrahovanja in "prave" vzgoje ?e vedno bali te stvari komentirati javno. Sej tudi v severni koreji bo podobno, ko bodo kon?no do?iveli svobodo.
Ravno v?eraj sem poslu?al enega poznavalca, ki je omenil, da je najslab?e kar lahko naredi? to, da kupi? bitkoine, ker je to storil tvoj sosed, ki pravi, da je ful zaslu?il. Ni ?vaka za seljaka.
Saj vecina teh, ki so recimo na raznih lestvicah najpremoznejsih ali najbogatejsih... nimajo toliko denarja... ampak je to "kao" prepracunano premozenje v taksni ali drugacni obliki ...
Lepo si povedal...verjetno nima za kapu?ino v ?epu.
Ja res je. Tudi meni ne gre nekaj v kup. Namre? to da je Einstein izjavil misel:
"Samo dve stvari sta neskon?ni: vesolje in ?love?ka neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepri?an.?[/size]
Ni treba biti genij, samo ?isto povpre?na koli?ina kme?ke logike je potrebna da ve? da je vesolje kon?no. Da bi pa um kot je bil Einstein omenjal neskon?nost vesolja je pa ?isto basanje folka. Oz. stvar lahko jemljemo kot miti in legende...
Vceraj prvi? v ?ivljenju preizkusil kako je to v hladnih dneh ko ti zamrzne ?ipa imeti gretje prve ?ipe in gretje sede?ev. ?e to ni luksuz pol ne vem kaj je... Zadovoljen....
Vceraj prvi? v ?ivljenju preizkusil kako je to v hladnih dneh ko ti zamrzne ?ipa imeti gretje prve ?ipe in gretje sede?ev. ?e to ni luksuz pol ne vem kaj je... Zadovoljen....
?e si bo? dosti grel z sede?em bos dobil hemeroide.
Kera levica - levica sploh ni dala kandidata, kar je milo re?eno neresno in to jih bo teplo na parlementarnih volitvah. Dat jim glas, da bodo nato veselo vlekli pla?ko v opoziciji je milo re?eno neresno - tako je znal skoraj dve desetletji nategovat Jelin?i?. ?e si mislil SMC to ni levica ne po obna?anju ne po programu - so pa res malo omilili neoliberalna na?ela in po?asi mogo?e celo razumejo moto Slovenia first.
Meni osebno je bilo najbolj bole?e to, da ves medijski rompompom je bil ?isto neskladen s funkcijo in pooblastili predsednika. Soo?enja milo re?eno butasta s popolnoma nebistvenimi vpra?anji sploh za nivo najvi?je funkcije v dr?avi. O?itno niso znali stopiti iz formata referendumskih soo?anj in so to prenesli na predsedni?ka - k sre?i sta vsaj kandidata bila na nekem kulturnem nivoju in ne na nivoju resni?nostnih ?ovov. Bistvo pa je ostalo skrito do konca - ?koda.
Izgleda, da se ve?ina s tem ne strinja in to so pokazali z nizko udele?bo.
Aja, je bil napovedan sneg, pa so se raje dr?ali pri pe?ki.
Se vedno iste hibe kot jih je imela mazda 6 prva generacija. Problem je edin to k so ti zamenjali z isto zadevo in bo cez par let spet isto. Je pa zanimivo da so ti to steli pod garancijo glede na to da gre za obrabo. No samo da si zrihtal
Kak?na obraba?Moja ro?ka-usnjena je stara 13 let in je kot nova.To lahko potrdi tudi
Gelipter,ki jo je zadnji? videl.
Alex...ro?ko.sem dobil novo ?astil je na? avtobus mazda servis..staro,ro?ko,so mi dali zraven ,,,to sem ?e nesel k lokalnemu mojstru,da jo oble?e v pravo dobro usnje.
Ja ta nova nadomestna mazzdurina 6 dizel je ok,,,lepo se pelje lepo povle?e,tudi v nizkih obratih.
Samo sem navajen na mojo cx5 benz...tudi ok...ta je bla oprema najbolj?a top.poraba..7.5 do 8l..
Mestna vo?nja...tako da....podobno kot moja cx5 benz..je za premislit,,,lp
7,5- 8 litra??Kaj ni to nekam ful?
A si jo vozil kot dizelco ali kot tvojo benzinarko?
Ej..Alex..res sem ?el ?e enkrat na avto plus mazda servis pogovorit in smo zrihtali kot treba...pohvala vsem na avto plus mazda servis.tudi nadomesto mazdo 6 novo sem dobil..super.lp
Lp...moram pohvaliti Mazda servis Avtoplus,,,koper
Pod garancijo so mi menjali usnjen,volan prej?nije bil zdrsan,in zlizan,,slabo usnje .
?astili so mi tudi novo ro?ko,od menjalnika,,,,avto plus mazda servis.ker uradna mazda je zavrnila novo,,,da sem jo po?kodoval z prstanom na desni roki,,,jaz ne nosim prstana na desni roki,,,noro????
Res pohvala g,branko,k,?efa.servisa.za novo ro?ko,tastaro,pa bom dal preble?t,v pravo dobro usnje.pri lokalnem mojstru,,,,cela JEBA..za to usnje,,,,he he lp
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj pa, ?e mi tu gor ustanovimo Mazda?oldbikonj (bo samo ?e eden ve? na spisku tam)in ?akamo...in ?akamo...in potem poberemo smetano.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani