Po mojem bodo po?asi vsi proizvajalci ukinili dizle in ?li na turbo benzinarje. ?ez kak?nih 10 let bodo benzinarji pili isto kot sedaj najbolj?i dizli, imeli bodo isti navor samo da bo zvok 100 krat lep?i.
Kje in kako to vozi?, da ti vsi blendajo? Jaz sem skos na cesti in letos do danes sem fasal samo dva taka prenapete?a (enga na primorski AC, drugega pa na Prekmurki - sem si zapomnil, ker se mi to tako redko dogaja) in to takrat, ko se dejansko nisem imel kam umaknit med prehitevanjem kamionov na AC.
Govorim za italijanske avtoceste,ko se pribli?uje? na?i meji.Najbolj nedisciplinirani so ravno na?i vozniki.
Italija je uzitek za voziti, lani sem 'padel' v napoli in domov s 130 na stevcu, iz mirabilandije (odstejmo gumidefekt) isto, pa z daj z riminija tud
Tudi Trst do Benetk pa sta samo dva pasova.
Zakaj na primer letos na Y lonu ni bilo niti en dan niti vikend nesrece? Saj gre ja ves tranzit v Hrvasko in Rovinj je top HR destinacija?
Na vecih delih se odstavnega ni, pa cestninske postaje so...
Res je. Jaz najbolj u?ivam v vo?nji po Italiji.Nastavi? tempomat in gre?.Samo, bolj ko se pribli?uje? Slo bolj ti blendajo odzadaj na?i pacienti z kak?nimi terenci ali pa v bavarcih oz. olimpijskih krogih. Ve?, da se pribli?uje? teksasu na cestah.
@Labi, jaz bom pa takole reku, ko imam 7.stopnjo kon?ano in je trenuno "ne uporabljam", v tujini pa tudi vpra?anje koliko mi bo na za?etku koristila, ampak v nobenem primeru mi ne more ?kodovat. ?e samo napi?em dejstvo; nekje kjer je v razpisu zahtevana 7.stopnja izobrazbe, se tisti s 4. ali 5. ne more prijaviti oz. bo spu?il, ker ni zadostil kriterijem, medtem ko obratno bo seveda ?lo. V tem primeru torej odpade nepisano pravilo "manj je ve?"
V tujini (recimo ?vici) jih ba? boli, kak?no ?olo ima?. Moj kolega je vodja oddelka ( v priznani firmi Leica) z kon?ano gimnazijo.Izkazal se je namre? z sposobnostjo in delom. In komandira tudi strojnim in?enirjem. Ko se menijo za posel v tujini (recimo z kitajci ali Kanad?ani) po?ljejo njega.In vedno sklene posel.
Mislim,da smo malo zabluzili tukaj gor. Potrebni so vsi-tako tisti z poklicno ?olo,tisti z srednjo,z faksom kakor tudi doktorji znanosti.Meni osebno dol visi,kdo ima kak?no ?olo narejeno ali kupljeno,va?no je,kak?en ta ?lovek je. Sam se z veseljem pogovorim tudi z kak?no sna?ilko,saj je tudi med njimi kar veliko pametnih in zabavnih oseb(ne boste verjeli,celo ena z faksom opravlja zrenutno to delo. Jaz imam tudi "samo" srednjo ?olo kon?ano, a v mojih ?asih so bili strojni tehniki tudi na vodilnih mestih v podjetjih. Dan danes so jih zamenjali razni japiji z kon?ano ekonomijo in sami lahko vidite, kje je kon?ala ve?ina podjetij...
in kdo bi bil po tvoje pameten kandidat - glede na vzdu?je v koko?ki takega nimamo, da bi bil v?e?en vsem interesnim sferam :ne vem:
?isto hipoteti?no, a ti bi svojemu bratu ali sestri tudi ru?il, ?e bi recimo hipoteti?no imela nelegalno zgrajeno? Jaz osebno se tudi pod razno ne bi vme?aval v rabote mojega brata, ampak zato imamo v Sloveniji pa? ustrezne in?titucije, ki bi morale opraviti to nalogo.
Zdaj pa dejmo ?e malo razmi?ljat - recimo da se Danilo vme?a in pomaga ru?iti hi?o brata Vitoslava. A ve? kaj bi mu naredili nasprotniki? Minimalno karbi bi mu o?itali bi bilo, da je pripravljen ?rtvovati tudi sorodnike za svoje ambicije in bi ga ozna?ili za najve?jo barabo pod soncem. Vmes bi ven zvlekli spopad med levico in desnico ter Vitoslava ozna?ili za nedol?no ?rtev bratovega pohlepa ali pa celo za ma??evanje Danila nad njim, ker je na nasprotnem politi?nem polu.
Smejejo se nam pred vsem zato, ker nas je kur?eva dva milijona in ne znamo tolk skup stopit, da bi izkoristili tiste redke prilike, ki se nam sploh ponudijo. Hrvati in Srbi recimo kaj takega ne bi nikoli naredili - notranje borbe imajo "?estoke" a na ven delujejo slo?no.
Mogo?e ?e nedavni primer: ko je pri?la na sonce afera s prislu?kovanjem na arbitra?i so Hrvati delovali kot eno in vsi v isti smeri, pri nas pa so eni najprej pizdili nad obema klepetuljama, drugi so pljuali ?ez vlado, tretji nad Slovenijo. Namesto, da bi skupaj stopili in vsi v en glas obto?ili Hrvate nelegalnegaa prislu?kovanja sodi??u in da se grejo samo igrice in da so iskali samo razlog zakaj bi odstopili od arbitra?e, ki za njih, kot ka?e ne bo ugodna.
Dokler "ne bodo" vsi pred zakonom enaki, bo pri nas ?tala. Pa ne mi zdej o pravni dr?avi, ker ne poslu?am ve? pravljic.
Pravi kandidat za pomembne funkcije naj bi bil po?ten, politi?no ?im bolj neopredeljen, delaven, da ima kaj pokazat v ?ivljenju in ne kot na?i razni me?alci megle, ki se prijavljajo na vse funkcije, samo da jim ni treba ni? delat in na lahko slu?it, nekaznovan in za vzgled vsem ostalim dr?avljanom.
Takega kandidata bi po mojem vsi podprli.Kdor bi bil proti tak?nemu kandidatu je navaden seronja.Nobenih levih, nobenih desnih.
A sploh ve? zakaj sem tako napisal? Ker pi?e? v istem slogu kot tam komentirajo. ?etrti od treh kandidatov?!?!? Kandidatov je 12 oziroma 11 saj je Pusi?eva ?e odstopila.
Pa da ne bo? mislil, da sem neki njegov fan, ampak vseeno mi je blesavo kako se znamo slovenci med sabo poklat in samo iz nevo??ljivosti ne privo??imo nekomu, da zasede polo?aj, ki dviguje ugled Slovenije. Takole je bilo ?e z Bratov?kovo, pa nekateri zdaj jebejo ?eferina, ki sicer gre meni tudi na organ ampak, gre za predstavnika Slovenije in najbolj se mu pomaga tako, da se mu ne nagaja.
Ni? nimam proti pametnim kandidatom,(ki bi jih tudi v svetu prepoznali), a na ?alost po?iljamo v svet (oz. se po?iljajo sami) same paciente. Naj raje pomaga pri ru?enju bratove na ?rno zgrajene "gra??ine". Ko bo to naredil bom verjel, da je pravi.
Poka?i kak medij. Gre? na CNN ali BBC in i??e? pod geslom Slovenia in ne najde nobene sve?e novice. Gre? na RT.com in najnovej?a novica je una o padcu balona (ker pa? omenijo uno nesre?o pri nas), obisk najde ampak je ?isto maj?ken maj?ken prispevek. ?al, face it, obisk so (nenamenoma ali celo namenoma) ?isto spregledali. ?eprav ?alostno, ker tisto o blokadi, koliko je to ?kodljivo za USA in koliko za EU ima Putin ?e kako prav.
?e samo,?e gre? na Italijanski google najde? cel kup ?lankov.Pa tudi veliko angle?kih medijev je objavilo novico.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa dobro, kaj dan-danes v avto ?oli ne u?ijo ve?, kaj pomeni ?migavec? V?eraj sem vozil od KP do Semedele za enim avtom.
Videl sem, da je noter mladenka, najbr? pred kratkim opravila izpit, ki ni v 15 spremembah smeri niti enkrat vklopila ?migavcev. Kako ji to uspe?
Meni so to toliko trobili v glavo, da ga ?e dan-danes vklopim tudi, ko ga ni treba.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani