Skoči na vsebino

Jaz gledam na avte skozi "umetni?ki" vtis, se pravi da je oblika razgibana, raje ?portna kot ne in da ga nima vsak sosed pred bajto,

upo?tevam mnenja kolegov in znancev o dolo?enih znamkah, pa mnenja mehanikov pa ?e kak?na stvar bi se na?la.

In meni ni avto samo prevoz od to?ke a- do to?ke b ampak moram u?ivat v vo?nji. In tu odpade ?e 80 % znamk in atov ,ker so namenjeni le temu (od a-do b B).) Potem odpadejo tudi razno razne akcije pri novih , ker nikoli ?e nisem kupil novega avta in ga najbr? nikoli tudi ne bom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kaj pa je manjkalo prej?njemu poletju?

Lepa temperatura,pa su?e tudi ni bilo.

?e si hotel vro?ino si lepo od?el v ju?ne

in tople kraje (s tem ne mislim na hrva?ko) in ko si pri?el domov niti klime nisi rabil.Mimogrede,pri nas na obali

tudi pono?i spimo ob pri?gani klimi,ker druga?e se zbudi? kot cunja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kdaj bo ?e enkrat konec tega nenormalnega poletja in bodo spet normalne temperature pod 20?C.Sem bil prej?nji teden v Londonu,podnevi do 17?C, pono?i 10-11.to je tapravo vreme. Danes tukaj na obali 34?C.

Za bit doma pod klimo in ne dat nosu ven iz hi?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

?e nekaj besed o  "osvabajanju" Trsta. Res je, da je bilo takrat v Trstu veliko Slovencev pa tudi drugih Slovanov, ki so veselo pozdravljali prihod partizanov. V Trstu namre? ve?ina trdi, da po padcu fa?izma in nacizma mesto ?e ni bilo svobodno. Titovi partizani naj bi bili namre? okupatorji, ki so v mestu opravljali ?istke. Zato se v Trstu marsikdo raje spominja 12. junija, ko so Titovi partizani prepustili Trst Anglo-Ameri?anom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Tud danasnji avti so zanic. Tud folk je vsak dan bolj zabit. Tko je to

Vsaj glede folka se strinjava. Kak?ne pi?e po internetu- povsod vidijo teorijo zarote. In to v stvareh, ki so ?isto naravne.

Zakaj spu??ajo reaktivna letala za seboj belo sled? Ker nas ?kropijo z kemikalijami?? A je ta folk sploh hodil v osnovno ?olo ali so tudi to kupili?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jaz ?e kar nekaj let ne spremljam ve? teh ?kropilnic na gumah od kariole.Sem bil v muzeju bmw in tam videl nekdanjo "ta pravo" ?iroko,dolgo in lepo F1. Sedaj so ?e edine prave dirke Moto Gp in pa delno rally.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

O?itno ti brez te?av dopu??a? posege v negativno svobodo. Precej hlap?evsko.

Jaz jih ne.

Kak?no svobodo neki. Svoboden si lahko kot umetnik,pisatelj, glasbenik,pesnik. Pri zakonih se svoboda kon?a.Ne smejo pa biti zmazek totalitaristi?nega sistema.Tam nastopi tema.

Naj bi se zakone take ali onake spo?tovalo. ?e ni tako, pride v dr?avo kmalu anarhija. In potem stopijo na plano ostareli pankovci.. In mislim, da dav?ne blagajne niso izmi?ljotina tistih re?imov.Red mora bit- ?etudi je slab. :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Seveda jih bom hranil - ni treba biti ni? pokroviteljski. To ne spremeni dejstva, da si aroganten kljub evidentnemu nepoznavanju materije.

Primerjava z radarjem je povsem neprimerna in ka?e na tvoje popolno nerazumevanje. FUSR ima v opisu dela in nalog tudi preganjanje dav?nih utaj. Naj to torej izvajajo sami, brez da v to prisilijo (kazen od 40-400 EUR) kupce.

O ?e kako jih bo? hranil-ra?une namre?.?e ti ga bo prodajalec slu?ajno  "pozabil" dati se bo? verjetno vrnil v trgovino ponj.

To pisanje  je navadna otro?ka igra ne aroganca.

In ?e to.Edino kazen zale?e takim pacientom kot smo mi. Edini smotrni ukrep je-kazen.Pika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Dokler bodo te?ili le za ra?un takoj ko iz Big Banga odnesem TV je OK. Da bi pa te?ili, ?e imam ra?un od jogurta iz Tu?a ali bognedaj, te?ili za ra?un stvari, ki jo ?e imam doma je pa bedarija.

No, sej ne bo tako hudo. V italiji recimo, ponavadi te vpra?ajo za ra?un pred trgovino in to predvsem zato, da lahko "za?ijejo" paciente, ki ra?unov ne izdajajo.

Tam za razliko od na?ih pacientov ti porinejo vedno ra?un v roke, ker z njihovimi financieri ni zajebancije.

To ni res... Za uveljavljanje garancije je dovolj v celoti izpolnjen in pozigosan garancijski list ...

Mogo?e res ampak velikokrat se zahteva tudi prilo?en ra?un.Vaj kar sem sam uveljavljal reklamacije.

Nekateri imajo pa ali-ali, ali ra?un ali izpolnen garancijski list.

Koga briga kaj je komu v interesu. Zaradi mene ti lahko hrani? ra?une 20 let - s tem nimam te?av. Ampak ne mene siliti, da vzamem in hranim katerikoli ra?un. Gre za neposreden poseg nesposobnih birokratov v mojo svobodo.

"Bogi blokci"? Torej za vezane knjige ra?unov, kot jih predpisuje sprememba ZDavP-2H sploh ?e nisi sli?al?

Razpravlja? o tematiki, katere ne pozna? in si hkrati dovolj aroganten, da se upa? hkrati ?e posmehovati?

Najla?je je neizdati ra?un - in tega uvedba dav?nih blagajn ne bo re?ila.

Tudi ti jih bo? hranil, ne se bat. Ali pa, ?e ho?e?, bo? pa?pla?eval kazni zaradi "trme". Sej in?pektorjev sploh ne bo zanimala tvoja

razlaga demokracije in prostega odlo?anja.

To je podobno, kot da te ujamejo na radar in gre? poilicajem razlagat, da ?ivimo v svobdni dr?avi in tebi ni treba vozit po omejitvah, ker smatra?, da je pedpisana hitrost premajhna za tvoj avto.Naj drugi vozijo po ptedpisih. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Uff smo zapeli... dav?ne blagajne naj bodo, ker se dela red z njimi ampak, da bodo kupce kaznovali in jih gnjavili za ra?une, ki bodo morali biti shranjeni do konca garancijske dobe izdelka je pa "lovska" brez primere. Nekako ?e razumem, da vedno vzame? ra?un, ko gre? iz trgovine ali lokala ampak, da se nato najde nekdo ?ez tri leta in zahteva ra?un za izdelek, ki ga niti ve? nima? .... hmmm noro. Ne vem kaj jim bo sploh tak ra?un in kaj bodo z njim? Lahko pa pa? nekdo nasrka ker ga nima ve?, ker tud izdelka nima ve?.

Brez ra?una ne more? uveljavljati garancije.Mislim, da je vsem v interesu, da ga imamo shranjenega dokler je izdelek v garanciji.

@Boss: virtualne dav?ne blagajne imamo ?e sedaj - s programsko opremo se ne da brisati ra?unov. Za te uporabnike bo edina sprememba, da bodo sedaj ?e on-line.

Vendar bo po novem moral imeti dav?no blagajno vsak, ki bo posloval z gotovino - ?eprav samo 3x letno. Taki so morali od letos poslovati s posebnimi paragonskimi bloki, kjer se zaporednih ?tevilk ni dalo ponarejevat.

Kdor je do danes delal brez ra?una, bo delal ?e naprej. Najbolj pa se uvedbe dav?nih blagajn veselijo fu?arji, saj bo uvedba krepko zni?ala konkuren?nost legalnih podjetnikom in jim pove?ala stro?ke.

Delanje reda lahko na birokratski na?in povzro?i ve? ?kode, kot koristi.

A misli?, da se ne da manipulirati z temi bogimi blokci? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pove?an obseg dela in posledi?no premalo ljudi, je ravno pravi izgovor za nove zaposlitve. Za yebanje folka ni treba, da so najbolj bistre sorte. Pravzaprav bi lahko porabili (biv?e carinike), katerih velik del itak samo zrak me?a.

Sem pa prepri?an, da bodo nove zaposlitve, posledi?no bo manj?e ?tevilo brezposlenih - kumulativni u?inek pa negativen

Glej, ?e ti spravlja? ra?una - prav. Jaz jih ne in posledi?no tebe ne mislim siliti, da jih tudi ti preneha? spravljati.

To je ukrep nesposobne vlade (vodstva), primerljiv var?evanju s toaletnim papirjem  - ali pri vo?njah z dvigalom (UKC).

Poglej.Vsi bi nekaj hoteli-pravno dr?avo, da je vse o pravilih itd. Ko pa nekaj kon?no naredijo v tej smeri, se ponavadi tisti, ki vedo, da bodo nasankali najbolj ogla?ajo.Sej meni je tudi vinjeta brez veze samo,?e se ho?em peljati 7 krat peljati po hitri cesti ali avtocesti jo pa? moram kupiti. In ne govorim, da bom dal darsovcem, ?e me ustavijo brez vinjete eno okoli u?es.

Pa da ne bo? mislil, da zagovarjam te rde?kote na vladi. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e to, da bodo povezane blagajne direkt z davkarijo bo prineslo po mojem kar lepo vsoto ?oldov v prora?un.

Lep primer je Hrva?ka. Kar na lepem ?ez no? so nekateri lastniki v lokalih " pokasirali" ?e enkrat toliko kot pred blagajnami.Zanimivo.

Da pa bi "lovili" odjemalce pred trgovinami in lokali je pa po mojem sme?nica, ker vsi dobro vemo, da imajo premalo ljudi.

In zakaj pa ne. Jaz vedno spravim ra?un, bilo kje kaj kupim. ?e ni? drugega, da vidim, ?e me je hotel kdo kje "nategniti".

To?no to Thomas... ne morejo u?inkovito nadzirati ponudnike storitev, se pa mislijo spraviti na kon?nega odjemalca in njega colat. Se bojim da bo kak?en nadebudni in?pektor zelo hitro pokasiral kak?no okoli u?es.

Boss, ?e bo kdo kasiral kak?no okoi u?es bo pa? odgovarjal zaradi napada na uradno osebo.Sej smo v pravni dr?avi, a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC/DC v Zeltweg-u 14.5.2015
Napisano

Za obiskovalce tega koncerta v Zeltweg-u 14.5.20 mogo?e opozorilo Eventima : S strani organizatorja koncerta, smo prejeli obvestilo, da je pri?akovati ogromno ?tevilo ljudi, in posledi?no zastoje na poti do prizori??a. Vsem, ki potujete z lastnim prevozom, in imate kupljene samo vstopnice (po ceni 101,40 EUR), priporo?amo nakup vstopnice P&R (Park & Ride ), ki vklju?uje parkirno mesto na parkiri??u St. Lorenz bei Knittelfeld (15 km od Red Bull Ring-a), in organiziran prevoz z vlakom in avtobusom (Shuttle bus) do koncertnega prizori??a. Cena  P&R vstopnice je 21,50 EUR, in velja po osebi (in ne za prevozno sredstvo).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako tankate
Napisano

Tankam takoj, ko se pri?ge lu?ka in vedno polno. Edino, ?e grem kam v tujino in tank ni ?e popolnoma prazen, pa? dotankam do vrha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tatooji :)
Napisano

Meni so tatuji ful v?e? (vsi moji prijatelji in znanci jih imajo). Je pa to meni osebno znak protesta prozi "normalnosti" oz. "uniformiranosti". oz. biti v?e?en ve?ini "kao normalnim" ljudem.

Mi je samo ?al, da si jih nisem zapopal gor ve?  po celih rokah ko sem bil ?e mlaj?i (zdej je kar je) :D

Mi pa ni osebno v?e? pirsing samo me pa ne moti, ?e ga kdo ima.

Je pa res, da smo se vsi  v bandu tetovirali pred tridesetimi leti, ko to sploh ?e ni bila moda. Takrat smo pristali celo v Stopu ?ez celo stran z naslovom "Tetovirani metalci iz obale"-ha,ha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup avtomobila
Napisano

Dobro glede rje verjamem, prej?nje mazde so bile boge glede tega. Ostalo pa odvisno od vzdr?evanja pomoje.

Kako boge? Moja nima niti pikice rje na blatnikih.Resda je bila vo?ena vedno ob morju ?e prej v Italiji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.