Pridem na SLO-HR mejo in hrvaski policaj (beri orto bosanac) kaze da se ustavim po strani. Prav.
Iz topov moje 626 se zaslisi globoki, zavajajoc, skrivnostni zvok, zapeljem 5 metrov v levo in slisi se CSSSS. Avto lepo prede. Lepi beli dim se kadi, rahla megla in xenonke svetijo globoko v meglo.
Pride policaj do mene in zacne: "Jel znate vi kolega da su plave zaruljice zabranjene!"
"HA?!" pravim v sebi.
Pravim mu: "Gospodine, koje plave zaruljice".
Policaj ze malo bolj resn: "Pa ove sta imate u svijetlima. Gdje ste ih kupili? "
- "Ali, cujte, to nisu pave zarulje nego su xenonska svijetla."
A on jezen: "NEMOJ TI MENE UCITI! SAMO NJEMACKO AUTO IMA XENON!!!" (da glih tako je reku - NJEMACKO AUTO!)
Po daljsem prepiranju in gledanju pod pokrov motorja, poklice drugega policaja, ki zadevo pogleda od zunaj in takoj ugotovi. To so xenonke! Bosanc, ostane kot ukopan, vrne dokumente, zacudo se opravici, pozdravi in odide z kolegom. ?e ga slisim par metrov od avta: Pa, pa, ja sam mislio da to samo njemacko auto ima..."
Rajs vi pridite na Hrvasko (tudi zaradi utrjevanja "dobro"sosedskih odnosov ) Vas jst polet povabm v Split na nas vikend pa bomo uzivali!!! Lahk gremo tudi malo jadrat...
Itak je stvar do posameznika. Jst sm se aklimatiziral v sloveniji in tudi kaki slovenec na hrvaskem. Nacionalistov in skrajnezjev je povsod. Tako tu, kot na hrvaskem in vsaki drugi drzavi.
Moram pa povedat par dejstev:
Kar se tice hrvatov je res da so ponosni na to republiko hrvasko, na kulturo in tradicijo katera presega vse ostale v teh koncih, na morje in prelepo Dalmacijo. Ne marajo slovencev, zato ker jim je tudjman v glave zabil HRVASKO, SAMO HRVASKO! in ne razumejo pomen pirana, lj banke in ostalega. Na hrvaskem je nazalost nacionalizem premocen. Zadostni so sami sebi, ne marajo nobenega. Samo kar je hrvasko, je dobro. Tudi na slovence so ljubosumni, ker SMO toliko napredovali, ker SMO v EU, ker IMAMO razvito gospodarstvo, boljsi standard, boljse avte, ker NAS po svetu bolj marajo, ker NISMO imeli Tudjmana in vojne tako kot oni.
Po drugi strani pa slovenci ne maramo hrvate zaradi njihovega obnasanja, pirana, morja in otokov. Zaradi ne dobrih sosedskih odnosov. Zato ker ne dajo pot na odprto morje, zaradi ERC. A le malokdo ve zakaj! Za enkrat hrvaska meji po morski meji z Italijo, v primeru da se sloveniji odpre pot, ta meja se zgubi in to je poglavitni razlog tega prblema. Ce tega nebi bilo, mislim da hrvati nebi komplicirali. Tisto z podobnikom lahko komentiram, le tako, da so vsi ENAKO krivi. Podobnik je pretiraval po eni srani, hrvati pa po drugi.
In kaj naj vam Don se rece.
Imam rad Slovenijo v kateri zivim. Dala mi je solanje, bivanje, drzvljanstvo EU, lepo prezivljenih 7 let. A hrvaska? Le to da sm tam rojen, da rad pridem na morje, da imam sobo z pogledom na otoke. A po drugi strani, odvzela mi je oceta in sestro. Delata v tujini, v sloveniji, ker jim hrvaska ni dala sluzbe. SLOVENIJA JIM JE! In koga naj bolj maram? Komu naj se zahvaljujem, Kje naj ostanem, zivim in delam!? Odgovor poznate: S L O V E N I J A ! In tako je, in tako bo. Ponosen na Dalmacijo in lepo obalo, na moj rojsni Split, na lepo Reko. Do konca zivljenja zvest SLOVENIJI in se bolj ponosen SLOVENEC!!!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
morajo! To je pisal pravnik ki zna iskati luknje v zakonu! Zadeva je preverjena
voli vas Don