Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 48 minutami je Z M A J napisal:

Me je v preteklih dneh na poganjalcu ujel konkreten naliv in posledično je kolesarski števec KAPUTT, zdaj ga sušim, ampak nimam prav veliko upanja na njegovo oživitev. Bo treba drugega. :(

Daj ga še v riž ... 😃 #brezheca

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

jaz pa se spogledujem s tem klasičnim HDD, 20TB za BKP slik, filmov,... kakšen komentar?

image.png

Se mi ne da gledat specifikacij, predlagam le, da vzameš takega, ki ima čim manj plošč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 4 urami je Matick napisal:

Recmo, po VIN, je moja mazda narejena v mehiki in lahko z gotovostjo trdim da ni nic slabsa od tistih iz japonske

Ja, res? 😃

Zakaj pa potem tunerji mehiške 2.0 bencinarje iz 122 konjev navijejo le na 135 KM, japonske pa na 170 KM?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

v večini primerov pa , ko je manj ko 200km domet se gre na pumpo.

Zarad tega me pa EV-ji tolk nervirajo, ker mam občutek, da tud k je poln je prazen 🤪

Pa ravno zaradi tvoje "skrbnosti", bi lahko prav ti že danes imel EV. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Haha... smeti so krive, ker maš prazen tank. Dobr si me nasmejal :bravo:

Ampak me presenečaš na polno... ne EV-ju ni panike polnit večkrat na dan, a na ICE pa se kr pozabi in se pelje do konca... Drugač pa ja BC je tko tko, men je prva 6-ka obstala pri dometu po BC še za 111km . To je blo prvič in zadnjič, da sem rinil do konca in preizkušal srečo.

Ja, precej siguren sem, da so smeti, ki so se skozi kilometre nabrale v tanku. Namreč ta avto sem si lastil 2 leti, torej vem, kako se obnaša.

Pri 90-80 km dometa prižge rezervo. Danes je šlo 80-70-60-50 in ko bi moral pokazati 40 je pokazal ---- in pokašljal z "milijon" napakami. Sem ga ugasnil, pregledal tekočine (olje, hladilna, vse ok), ampak vžgati ni več hotel, dokler ni dobil svoje župe.

Z ZOE npr. še nisem prišel pod 6 % na cilj, s Smartom pa večkrat z 0-3 %, pač toliko manjša baterija ...

Saj ko avto nekaj časa voziš, veš, kako se obnaša ... in te težje (negativno) preseneti. Bolj takrat, ko kaj težjega pelješ, vlečeš prikolico ipd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tale vikend povsem nepričakovano vozil in 2.0 TDI in 1.6 DCI z ročnim menjalnikom.

Za piko na i pa danes ostal še brez nafte, čeprav bi moral po "računalniku" peljati še 40 km ... Še dobro, da kolega živi par kilometrov stran od nesrečne lokacije, da je žrtvoval nekaj nedeljskega časa in mi šel kupit kantico z nafto ... Nalila, pobrisala vse napake, ki so se ob tej situaciji prikradle na zaslon, in vžgala ... Dela naprej ... Do naslednje smeti v tanku, verjetno.

Še zanimivost: obe vozili sta imeli 268.xxx km na števcu. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov TV
Napisano

QNED, QLED, ULED, karkoli nekaj LED je lahko še tako olepšano, pa se po kakovosti slike ne more primerati z matrikami OLED.

Pa tudi svetilnosti ne pripisujte (pre)velikega pomena. Do konca navita svetilnost postreže z negledljivo sliko - ta je presvetla, barve so sprane, da ne omenjam dejstva, da vas po pol ure (ali pa še prej) začne boleti glava.

Tako nekako gre prioriteta po tehnologiji, ko kupujete televizorje (in računalniške monitorje):

1. OLED

2. IPS s full array dimming

3. ostalo s full array dimming

4. IPS z robno osvetlitvijo (edge LED)

5. vse ostalo

....

xx. mesto TN-matrike

Če sodite med športne navdušence, bodite pozorni še na to, da ima televizor 100 Hz matriko namesto 50 Hz.

Več od tega ne rabite vedeti, da bi kupili dober tv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov TV
Napisano

Tudi 48" Philips OLED se je pred par meseci dobil za okoli 600€. Ampak on želi 55", če bo OLED, bo ravno še malo globlje treba v žep.

Ali pa čez mejo ponj ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

A tako nizko smo padli, da se hvalimo s štirimestnimi številkami? Mazde bi morale šele po 2xx.xxx km pojamrati s kakšno okvar(ic)o.

Jaz sem včasih 2000+ km prevozil v dnevu ali pa kako uro čez, brez da bi pomislil, da se bo kaka lučka kje prižgala - izjema je tista za tankanje. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima v stanovanju ...
Napisano
pred 22 urami je skritikrt napisal:

Sem enkrat pred cca.7-8 leti slišal,da izraelci delajo klime za Gorenje....kako je danes bog ve🙄

Hisense, pridejo s Kitajske. Sem bil v njihovi fabriki ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano

ČE imaš SUP, ali pa voljo do plavanja, lahko greš še malo za rob te Theologos plaže, je tam še en "žveplen" izvor.

Ko sem bil jaz na tej plaži pred leti, so prileteli eni trije "SWAT" gigantski galebi in odgnali skoraj vse ljudi s plaže. Smo se jih potem eni štirje z velikimi brisačami lotili lovit in podit. Nobenega strahu, kljuvali vse pred sabo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 13 minutami je g.Wankel napisal:

Sej, če kdo misli, da si Trump ni tega sam naštimal, tudi ni pretirano razgledan :)

Tudi jaz tako mislim. Je bila čisto prehitro sestavljena vsa zgodba s foto in video gradivom. #režija.press

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Ja, res je, pivo je v Grčiji nadpovprečno drago tudi v trgovinah. V gostilnah pa je pol litre piva tipično med 4 in 5 evri. Lahko pa na vino prešaltaš, je skoraj ista cena. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

tko da GR je zakon 👍 (samo daleč je za it z avtom......)

Jaz sem ravno nazaj iz Grčije. Z električnim avtom. Nisem sicer še čisto v domači garaži, ampak 4.500+ km je ZOE oddelal brez pripomb. Pa je bila najdaljša dnevna etapa skoraj 900 km. Tako da, vse se da. Tudi na več trajektih je bil. Več pa v kaki drugi namenski temi. 😃 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

@Slivka: Samo zate, že vsaj desetič, ne mešaj jabolk in hrušk.

Nihče ne oporeka dobrih genov starim avtom in Mazdinim 2.0 dizlom pred 15-20 leti.

Tu pa je govora o SkyActiv-D motorjih, ki so vse prej kot angelčki. Tu pa pride prav naslednji nasvet: če nisi ravno mehanik ali pa njegov zet, se jih je bolje izogniti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Mene od tega avta takoj odvrnejo tri stvari:

- Mazda dizel? Ne, hvala.

- Ročni menjalnik. Ne, hvala.

- Vlečna kljuka. Ne, hvala.

Tudi če bi bil v situaciji, ko bi potreboval vozilo z vlečno kljuko, bi iskal takega, ki je brez nje in jo potem naknadno montiral. Vleka prikolice kar pošteno namuči avto, še toliko bolj, če šofer ne ve, kaj dela.

Seveda je to samo moj pogled, preden me napadete kot šakali. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:
VECER.COM

Vožnja od Dutovelj proti Komnu se za 43-letnega voznika iz Hrušice na Gorenjskem včeraj ni...

Na štop je izgleda šel....

Nekaj podobnega je uspelo mojemu kolegu pred 25 leti. Je pa srna šla skozi vetrobransko steklo, polomila sopotnikov sedež in umrla na zadnji klopi Suzuki Swifta. Njemu na srečo nič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.