Me je v preteklih dneh na poganjalcu ujel konkreten naliv in posledično je kolesarski števec KAPUTT, zdaj ga sušim, ampak nimam prav veliko upanja na njegovo oživitev. Bo treba drugega.
Moja je čistokrvna japonka, z velikim J na začetku. Vse 2.5l so Japonske. In še hec - Gen4 jih v ZDA uvažajo iz Japonske, mehiške pa romajo v Evropo ... Pa razumi, če moreš.
Haha... smeti so krive, ker maš prazen tank. Dobr si me nasmejal
Ampak me presenečaš na polno... ne EV-ju ni panike polnit večkrat na dan, a na ICE pa se kr pozabi in se pelje do konca... Drugač pa ja BC je tko tko, men je prva 6-ka obstala pri dometu po BC še za 111km . To je blo prvič in zadnjič, da sem rinil do konca in preizkušal srečo.
Ja, precej siguren sem, da so smeti, ki so se skozi kilometre nabrale v tanku. Namreč ta avto sem si lastil 2 leti, torej vem, kako se obnaša.
Pri 90-80 km dometa prižge rezervo. Danes je šlo 80-70-60-50 in ko bi moral pokazati 40 je pokazal ---- in pokašljal z "milijon" napakami. Sem ga ugasnil, pregledal tekočine (olje, hladilna, vse ok), ampak vžgati ni več hotel, dokler ni dobil svoje župe.
Z ZOE npr. še nisem prišel pod 6 % na cilj, s Smartom pa večkrat z 0-3 %, pač toliko manjša baterija ...
Saj ko avto nekaj časa voziš, veš, kako se obnaša ... in te težje (negativno) preseneti. Bolj takrat, ko kaj težjega pelješ, vlečeš prikolico ipd.
Tale vikend povsem nepričakovano vozil in 2.0 TDI in 1.6 DCI z ročnim menjalnikom.
Za piko na i pa danes ostal še brez nafte, čeprav bi moral po "računalniku" peljati še 40 km ... Še dobro, da kolega živi par kilometrov stran od nesrečne lokacije, da je žrtvoval nekaj nedeljskega časa in mi šel kupit kantico z nafto ... Nalila, pobrisala vse napake, ki so se ob tej situaciji prikradle na zaslon, in vžgala ... Dela naprej ... Do naslednje smeti v tanku, verjetno.
Še zanimivost: obe vozili sta imeli 268.xxx km na števcu. 😃
QNED, QLED, ULED, karkoli nekaj LED je lahko še tako olepšano, pa se po kakovosti slike ne more primerati z matrikami OLED.
Pa tudi svetilnosti ne pripisujte (pre)velikega pomena. Do konca navita svetilnost postreže z negledljivo sliko - ta je presvetla, barve so sprane, da ne omenjam dejstva, da vas po pol ure (ali pa še prej) začne boleti glava.
Tako nekako gre prioriteta po tehnologiji, ko kupujete televizorje (in računalniške monitorje):
1. OLED
2. IPS s full array dimming
3. ostalo s full array dimming
4. IPS z robno osvetlitvijo (edge LED)
5. vse ostalo
....
xx. mesto TN-matrike
Če sodite med športne navdušence, bodite pozorni še na to, da ima televizor 100 Hz matriko namesto 50 Hz.
Več od tega ne rabite vedeti, da bi kupili dober tv.
ČE imaš SUP, ali pa voljo do plavanja, lahko greš še malo za rob te Theologos plaže, je tam še en "žveplen" izvor.
Ko sem bil jaz na tej plaži pred leti, so prileteli eni trije "SWAT" gigantski galebi in odgnali skoraj vse ljudi s plaže. Smo se jih potem eni štirje z velikimi brisačami lotili lovit in podit. Nobenega strahu, kljuvali vse pred sabo ...
Ja, res je, pivo je v Grčiji nadpovprečno drago tudi v trgovinah. V gostilnah pa je pol litre piva tipično med 4 in 5 evri. Lahko pa na vino prešaltaš, je skoraj ista cena. 😃
tko da GR je zakon 👍 (samo daleč je za it z avtom......)
Jaz sem ravno nazaj iz Grčije. Z električnim avtom. Nisem sicer še čisto v domači garaži, ampak 4.500+ km je ZOE oddelal brez pripomb. Pa je bila najdaljša dnevna etapa skoraj 900 km. Tako da, vse se da. Tudi na več trajektih je bil. Več pa v kaki drugi namenski temi. 😃
@Slivka: Samo zate, že vsaj desetič, ne mešaj jabolk in hrušk.
Nihče ne oporeka dobrih genov starim avtom in Mazdinim 2.0 dizlom pred 15-20 leti.
Tu pa je govora o SkyActiv-D motorjih, ki so vse prej kot angelčki. Tu pa pride prav naslednji nasvet: če nisi ravno mehanik ali pa njegov zet, se jih je bolje izogniti.
Tudi če bi bil v situaciji, ko bi potreboval vozilo z vlečno kljuko, bi iskal takega, ki je brez nje in jo potem naknadno montiral. Vleka prikolice kar pošteno namuči avto, še toliko bolj, če šofer ne ve, kaj dela.
Seveda je to samo moj pogled, preden me napadete kot šakali. 😃
Vožnja od Dutovelj proti Komnu se za 43-letnega voznika iz Hrušice na Gorenjskem včeraj ni...
Na štop je izgleda šel....
Nekaj podobnega je uspelo mojemu kolegu pred 25 leti. Je pa srna šla skozi vetrobransko steklo, polomila sopotnikov sedež in umrla na zadnji klopi Suzuki Swifta. Njemu na srečo nič.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Daj ga še v riž ... 😃 #brezheca
Povezava za deljenje
Deli na druge strani