Kolega je v poznem koronskem obdobju naročil Octavio RS seveda po naročilu. Čakal jo je skoraj dve leti, od tega je bila več kot leto in pol na nekem parkirišču, ker so jim manjkali določeni čipi (verjetno tisti, ki so jih Rusi pobrali iz pralnih strojev, za Čehe pa jih pol ni blo dovolj). V glavnem avto se je staral leto in pol brez, da bi kilometra prevozil pol je mel pa celo norišnico, ker ni hotel plačat celoten znesek za avto, ki bi moral biti nov a je bil star leto in pol. Žal pa ne poznam epiloga, ker se kasneje nismo več videvali.
Jotica ma ze 40k se prav da bo julija 2025 pri drugi svečki mela vsaj 60k....
No ja med tem ko sem 1,5 leta cakal na avto so se 2x podrazili . Tako avti kot za storitve.
Res pa da so na avtu potem drzali obljubljeno ceno ko sem dal aro maja 2022, avto pa julija 2023 ko je po ceniku bil ze 2k več
Res je pa da tudi nisem dobil avta ki sem ga naročil (brez panorame pa z drugo opremo, s panoramo bi ga dobil zdajle enkrat )
Vse skupaj ena esmeralda
samo bedaki bi plačali po novi ceni
če jaz naročim avto po konfiguratorju za 30k, in plačam 1k are, potem moram dobit tak avto kot sem naročil...s tako opremo, tako konfiguracijo in takim listkom na ceniku
ampak pri nas verjamem da je vse skupaj ena španska limonada, nismo ravno prednostni trg za kakršnakoli naročila
Poanta je, da vsak lahko to naredi zastonj, samo malo dela more vlozit v to. Valda s profi zadevami je lazje, samo nekje je treba zacet
Drugace pa, te stvari lahko tudi najames, pa placas dolocen procent od zasluzka, neke vrste SaaS (scam as a service), ti samo "kampanjo" izvedes
Sem glih par dni nazaj na redditu bral zanimiv AMA, so ljudje ki se pogajajo s scammerji odgovarjali na vprasanja, link, ce koga zanima
Do danes nisem pomislil, da morda ne bi pasali ... (sem že mislil zamenjat, pa so začeli spet odlično brisat po tem, ko sem jih obrisal z alkoholom ... mislim, da je na tem forumu to foro nekdo objavil kakšno leto nazaj)
Original Mazdini za 50 +X € ...:
kakšnim alkoholom?
drugače pa @Boss ne gledat te autodoc selektorje pa to, pejt direkt na bosch page pogledat kere ti pašejo
Hja, v teoriji torej z inženirsko plačo in mesečnim prekalkuliravanjem in odrekanjem bi privarčeval 1000 eur mesečno, to pomeni, da bi v 1 letu našparal za 12 kvadratov ljubljanske parcele, oziroma če bi ta denar obogatil z naprimer slovensko ljudsko obveznico, bi v 3 letih prišel na cca 37 kvadratov parcele. 40 let torej za neko normalno velikost parcele.
Meni je karkoli nad 100 eur / m2 bolana cena.
Predvsem se mi zdi, da je veliko nadutežev, ki so podedovali neke lokacije in bi sedaj po smrti staršev radi obogateli.
V Ljubljani, na lepi lokaciji, je zazidljiva komunalno opremljena parcela po 1.000 €/m2. (parcela 600.000 + zidava 300.000 = 900.000 € ... za toliko se proda hiša)
V Domžalah, na Vrhniki, ali v Grosupljem, na lepi lokaciji, je zazidljiva komunalno opremljena parcela po 300 €/m2. (parcela 200.000 + zidava 300.000 = 500.000 €... za toliko se proda hiša))
Pa še en mini problem, takih parcel na trgu praktično ni.
Pred eno uro je Agerg napisal:
Zakaj jih ni, sem napisal v svoji zadnji objavi. Pa ni to samo pri nas problem, celoten zahodni svet, kjer je demografska piramida obrnjena kontra, kot je bila par desetletij nazaj, ga ima. Ko so že ravno cene hiš v igri, zdaj sem pred kratkim malo vrgel skupaj kar me še čaka, da dokončam hišo (kuhinja - zdaj je rabljena vgrajena in v uporabi, pohištvo, oprema, fasada, ureditev zunaj, itd.) in sem seštel skupaj cca. 130 k€. Pa je proti temu, kar je na razpolago na trgu oz. bi plačal, če bi dal na ključ delati, vse skupaj še poceni...
Hja, v teoriji torej z inženirsko plačo in mesečnim prekalkuliravanjem in odrekanjem bi privarčeval 1000 eur mesečno, to pomeni, da bi v 1 letu našparal za 12 kvadratov ljubljanske parcele, oziroma če bi ta denar obogatil z naprimer slovensko ljudsko obveznico, bi v 3 letih prišel na cca 37 kvadratov parcele. 40 let torej za neko normalno velikost parcele.
Meni je karkoli nad 100 eur / m2 bolana cena.
Predvsem se mi zdi, da je veliko nadutežev, ki so podedovali neke lokacije in bi sedaj po smrti staršev radi obogateli.
Tako smo mi starejši tu ustvarjali svojo prihodnost pred desetletji... Smo šparali, sami delali, kupovali na čeke, jemali kratkoročme kredite in smo tu kjer smo
Ja, 30 let nazaj si 2 leti šparal, kupil parcelo, še 2 leti šparal, sezidal hišo, še 2 leti šparal, začel opremljat...
Če jaz danes odprem nepremičnine, neka X parcela na X koncu v okolišu večjega mesta, velikosti 6-8 arov (kar se mi zdi normalna parcela za hišo za 2 otroka) košta 60k... samo parcela.. pa potem še komunalni prespevki, štrom, jada jada jada
To je več kot 400% podražitev omrežnine ... Prej smo vsi imeli enako moč (pri 3x25A varovalkah je ta bila 10 kW)... Sedaj pa če imas določeno dogovorjeno takšno moč, plačujes v ČB1, ki je najdražji, takšno visoko ceno ...
Nov način obračuna je narejeno samo zato, da bodo nekateri lahko več denarja dali v žep ... Dvomim, da bo šlo to vse v obnovo omrežja...
Jaz tudi igram loto, samo z mnogo manjšim vložkom in mnogo manjšo verjetnostjo da zadanem.
Recimo da zadanem 10.000.000 s srečko za 2,2 € je verjetnost 1/139.838.160.
Če bi danes kupil xxxCoine za X€ bi bila verjetnost, da nekaj zaslužim 50%, verjetnost da nekaj izgubim 50%. Ko gredo trendi navzgor (kar se vidi šele za nazaj), je praktično težko izgubiti, ko gredo navzdol (vidi se šele za nazaj), je praktično težko ne izgubiti. Ne razumem, da bi vložil v nekaj, kar ne razumem oz. rast temelji na nerazumevanju. Zato nikoli ne bom obogatel, niti bankrotiral. Tale naš planet se spreminja v planet opic ... je komu še kaj jasno, predvidljivo, logično? Meni vedno manj.
Privoščim pogumnim in vam nisem fovš, da ste zaslužili ... da ne bo pomote. Če boste nekoč jokali, ker bo počil balon, se mi tudi ne boste smilili, da ne bo pomote. 😁
Gre se bolj za to, da Bini kot nepoznavalec komentira, kako smo prepozni, jaz pa bi mu rad dokazal, da se iz dneva v dan na koncu izkaže, da bi bilo najbolje investirati včeraj. Pa naj bo to bitcoin, zlato, delnice, skladi, ...
Tisto zgodbo o jabolku sem pa že večkrat povedal, pa je ne bom spet, ker ni v tej temi zares interes poznavanje stvari, ampak bolj ali manj utemeljevanje svojega prav, pa nima veze na kateri strani si
Za test lahko vsak večer začnete odpirat Lisca spletno stran, pa garantiram da bo ženi tudi popnal kot oglas na Fb prej ali slej, mogoče boste pa imeli kaj od tega
Greš v Big bang, Harvey Norman in podobno, kjer demonstrirajo TVje, pogledaš, vidiš, kaj ti je všeč, pogooglaš za nekaj recenzij na resnih portalih in izbereš. Mnenja forumašev so večinoma vsak na svoj mlin. Pa ne pozabit, da super ultra demo posnetki v trgovini so eno, gledat doma komprimirane programe od T-2, Telemacha, A1, Telekoma... pa drugo.
tako, zato jst pravm da 3/4 ljudi še vedno ne rabi OLED-a, ker gleda zvečer jokerja na rtvslo pa 2 filma na teden na kino
Morda ste tudi sami opazili, da so se na vaših mobilnih telefonih kmalu potem, ko ste z...
No, lepo vas prosim, ne bit covid experti ... jasno je, da stvari ki jih ljudje ne razumemo začnemo formulirat kot teorija zarote
Dejmo rečt, da živiš na hribu, kjer imaš svoj wifi...in po spletu brskaš sončna očala
Tvoj sosed živi na drugem hribu, ki ima tudi svoj wifi...in po spletu brska mazde
Avtomatsko, ko se bosta s sosedom obiskala, bo en drugemu "podelil" ta info in se bo začela formulacija oglasov za tvojo persono
Zdej lahko se odločiš in "opt outaš" iz teh personaliziranih reklam in boš pač dobival naključne reklame..
---
Če se pa dotaknemo še obdelavo zvoka in prisluškovanje...
Na vašo veliko žalost vas moram razočarat, da je obdelava vsega zvoka, ki ga tvoj telefon zazna potencialno tako zahteven proces, da bi moral telefon šibat gigabajte podatkov in porabljat nenormalne količine energije, da bi vse skupaj ustrezno sprocesiral
Vendar pa obstajajo finte, kjer določene besede tvorijo unikaten spekter frekvenc - tako lahko naprimer vaš telefon na mizi oživi ob besedah "hey siri al pa hey google" - ker telefon posluša tej kombinaciji frekvence
Dejmo pod črto rečt, da po mojem predvidevanju dopuščamo možnost, da obstaja nabor besed, ki povzročijo markacijo določenih lastnosti v aplikacijah, ampak resnično bi bilo nemogoče obdelovat vse zvoke
Pa da ne bom označen kot covid expert bi sam še dodal da sem po izobrazbi mag. inž. računalništva in informatike in z veseljem odgovorim še na kakšno takšno vprašanje
Kakšnih 10 let nazaj je Aswath Damodaran (genij) predaval na Ekonomski fakulteti. Skoraj vsa publika v nulo spedenana, on pa v karirasti srajci in pumparcah ... 😄
Spomnim se, ko je govoril o našem črednem nagonu ...ko čreda ugotovi, da se nekaj splača, je že prepozno ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
chromecast baje dobr laufa, nimam pa nobenega da bi slišal za uporabo xiaomija
Povezava za deljenje
Deli na druge strani