Sem čisto slučajno še malce brskal, ker BigBang ni odposlal 3-4 dni paketa dalje... In naletel na Mimovrste na akcijo, tako da sem (bom) dobil še novejši TV - 55U8QK (torej zadnji model), za 10 eur ceneje kot na BigBangu prejšnjo verzijo. Tam sem preklical naročilo, ter naročil na Mimovrste novejšega.
Pa še kao če pošlješ račun na Hisense, lahko dobiš, če še ni razprodano, ledomat oz. točilnik piva.
Upam da odpošljejo TV čimprej, ker sedaj je že cena nazaj na 800 eur. Mi je malo sumljivo, da je bila tako nizko, ker drugje so okoli 900-1100 eur.
Ne vem, a se staram al je ta svet res odblodil nekam v tri ... ... Saj veste, katere...
Na šest elektronskih naslovov pošljem povpraševanje, kjer točno definiram, kaj potrebujem in me zanima, kakšno ceno kdo ima.
Trije bi radi še mojo telefonsko številko, da me pokličejo. Ni mi jasno, kaj lahko preko telefona rešimo, česar preko e-pošte ne moremo?
Enega zanima, čigav je bil proizvod, ki smo ga uporabljali do sedaj. To mi pa sploh ni jasno, kaj je to pomembno pri pripravi ponudbe...
Eden bi rad, da mu dovolim, da postane moj prijatelj na Facebooku. Malo težje, ker... Sicer sm kmet an s hribu doma, ma fejs bukov pa nisem. Alora, ne morem potrdit prijateljstva...
En sploh ni odgovoril...
Skratka, dobil sem vse samo tega ne, za kar sem prosil...
Tako sem jaz dobil maile na vse, kar sem na hiši delal.
Seveda sem jih kar lepo poslal v 3 pm, ker tudi meni ne gre to v glavo. Zakaj za vraga rabiš telefon, domači naslov in prejšnje nakupe, če rabiš samo en simpl odgovor na mail.
Sicer nisem kmet, sem pa s hribov doma. Ampak očitno se mi s hribov znamo drugače zmenit za posel.
Ubistvu sedaj kar gledam oziroma sem se zapičil v @dvorjan idejo, ampak malce novejši model - Hisense U7KQ.
Ima Hisense dobro spletno stran, lahko vsaj nekaj podatkov primerjaš med njihovimi TV. Važno mi je ubistvu da ima EON in A1 Explore TV aplikacijo, pa Youtube. Drugega ne potrebujem (poleg Wi-Fi in pa občasnega zrcaljenja iz telefona na TV), bi pa seveda rad za ta denar najboljšo sliko ki jo lahko dobim v tem morju raznoraznih TV (vikend gor/dol, tudi na vikendu ne rabim biti kot v kamp prikolici).
Vmesnik pa tudi gor/dol, nisem zahteven uporabnik, tako da se tudi vsega da naučiti. Tako da mislim da bo tale Hisense čisto okej opcija.
Torej, rabim 55" smart TV (po možnosti z Google play ali pa vsaj EON). Prioriteta je seveda čimboljša slika, da vam pa malo zagodem - pripravljen sem odšteti največ 700 eur.
Enkrat sem že spraševal podobno, pa ne najdem več te teme. Sicer sem takrat kupil rabljeno OLED LG in sem zadovoljen z njo - svetoval mi je en iz foruma in slučajno se je našla na Bolhi skoraj nova in za malo denarja.
Ne, ta se mi ni pokvarila. Rabil še eno za na vikend. Zato rabim tudi takšen operacijski sistem, ki podpira EON. Šel sem namreč iskat eno, pa sem se nasankal, ko sem jo domov pripeljal. Čeprav je kupec v živo trdil, da ima gor Google play in da ima EON, ga ni imela. Zatorej, da si prihranim živce in bencin, bom raje kupil novo.
Prosim za nasvete. Gledam recimo tule, ampak nikjer - niti ena!! - nima napisanega indeksa kakovosti slike ali nits. Tako da niti ne vem po čem primerjat tisto za 400 eur, pa tisto za 700 eur.
Danes nas bodo trije poslali domov. Previsoko letijo nekatere glave navijačev po TV...
Eto, pa sem povedal.
Tudi zadnjih 10-15 min tekme s Srbijo je bila polomija, saj niti žoge niso znali brcati, kaj šele spraviti v normalen napad in preko sredine. Tako se pač ne igra nogomet, če nimaš moštva kot Mourinho in seveda takega trenerja.
Delam izkop za nadstrešek 5x5 m, kjer bom imel savno in đakuzi. Zadaj imam hrib, vendar bom naredil drenažo in cca. 150 cm škarpo, da ne bo dež spiral zemljo proti nadstrešku.
Kolebam med temeljno ploščo 15-20 cm in pa samo nasutjem peska in utrditvijo terena. Slednja je seveda cenejša opcija.
Če je že kdo delal podobno, kako se je lotil zadeve? Če je kdo v tem poklicu, prosim za mnenje.
Druga zadeva: ne vem kaj položiti po tleh. Študiral sem na WPC plošče - imajo moč nositi 1500 kg đakuzi? Kako je pozimi in v dežju, začnejo gniti in pokati čez čas?
Če bi delal plato, mi kaj druga kot zunanje ploščice ne uidejo. Ali pa betonske plošče.
Gledat sem šel enakega z manjšim motorjem in 5 HP, ampak je očitno en hotel zaslužit z njim, ker je hotel 4000 €. Pokosil je celoten breg, tako da sem bil zadovoljen. Nekako mi ni dalo miru, ko sem videl kitajske črke na njem, pa sem šel domov in isti dan naročil iz Alibabe, ker sem točno takšnega našel tam.
Šel na Alibabo (ni bilo prvič da sem kaj tam kupoval, tudi za večje zneske) in naročil za 1800 € shipped to door.
Sem pa bil tudi na sejmu in si ogledal raznorazne kosilnice, od Lube (slovenska), Husqvarne, Stihl... Vsaki nekaj manjka, ene delajo preko aplikacije, za druge je treba kopati zemljo in notri položiti žico okoli parcele... no, pa še višjo travo ne bi kosile. Ta moja kosi 20 cm visoko, če bi kdaj pač zamudil s košnjo. Medtem ko zgoraj naštete dvomim da gredo preko 10 cm, saj so bolj za že urejene travice pred hišo.
Ja takole imam, ampak prej sem imel zaprto in se zadaj ni videlo trobe itd. Mogoče se je odprlo, ko sem peljal? Ne vem. Sem pa 100% da je bilo zaprto, ker vem da sem tlačil notri roke ko sem pucal avto. Če je to okej, potem naj bo tako.
No, na zadnji sliki pa nimam teh pokrovčkov na levi in desni strani. To še rabim, pa bo okej očitno.
Pa tisto zadevco moram tudi naročiti za srne odganjat. 😀
Se pravi da imaš sedaj po "popravilu" avta slabše skupaj sestavljeno?
Ne, v bistvu je okej. "Kokr tolk." Jaz zagotovo ne bi dal takšnega avta naprej stranki.
Ampak maska je drugačna - ima vmes luknjo. Stara je imela zadaj zaprto, da se hladilnika in cevi ni videlo čez.
In pa nižje spodaj na spojlerju je luknja na vsaki strani, prej je bilo zaprto na originalu. Taki pokrovčki.
Saj bo naročil je rekel, ampak se ne zanašam na to. Če ne bi opazil, mi sam tudi ne bi rekel, ker se je spet nekaj ven vlekel z izgovori. Zgoraj mi je čudno da se vidi hladilnik, ne vem če ga lahko tako perem z vapom da bo špricalo po hladilniku?
Spodaj luknje pa dvomim da imajo kakšno funkcijo, samo pač izgled.
Slikam in objavim sliko.
dne 25. 5. 2024 ob 14:05 je Bini napisal:
Zakaj ne napišeš kdo je ta ličar, da se ne naserjemo še drugi... 🤔
Ja, pooblaščenec za Grawe je.
4x sem šel 40 km v eno smer do njega, ker je rekel da ima masko namontirano. Pa je ni imel.
Staro je pa dol vzel. Če bi pustil gor mojo zlomljeno, bi vzel avto in se ta čas vozil z njim. Drug avto sem si sposojal od enega starša, pa od drugega, pa od soseda... žal nimam nadomestnega na polici.
Potem sem mu zatežil naj mi on posodi svojega tisti čas, dokler moj ne bo zrihtan. Saj bi mu ga tankal in ga pazil. Se že skoraj zmeniva za nadomestni avto, grem po njega, pa mi reče "jutri bo tvoj, pejt zej domov s tem ko si prišel, pa jutri pridi nazaj po svojega". In sem obrnil in šel nazaj domov. In potem spet čakal na svojega, ki "bo bo bo"...
Mah, hvala lepa in se ne vidimo več. Drugič bom kar Selmarju peljal, upam da se drži dogovora in datumov. Dandanes se niti na "resno" firmo očitno ne moreš več zanesti.
Pooblasceni licar totalno neresen glede datumov, avto je stal pri njemu, 5x obljubil da bo bo bo... pa ni bilo do danes.
Pokrova ni niti pogledal, sem pa opazil da ima zgornji del maske luft, prej ga nisem imel. To je tam okoli Mazda znacke, zadaj je bilo zaprto na grilu. Sedaj je pa zrak, vidim cez hladilnik, trobo itd.
Druga tezavica je pa se malce nizje dol, kjer je odprta resetka in tudi tam sem imel zaprto.
Ta licar seveda trdi da je original maska gor in da tako pac je. Jaz pa vem, ker ga perem na roke, da sem gril masko vedno s prstki tam bozal.
Mi lahko kdo slika svojo Mazdo 3 limuzino, po moznosti 2017 letnik?
Odvisno kaj ti je vizualno všeč in kolk mora dihat, da ti noge ne zgnijejo po 10urah, ampak sigurno bi s kakimi tekaškimi prišel dobro skozi. Verjetno bi bil čist zadovoljen s kakim od teh modelov:
-Hoka Clifton 9
-Nike Air Pegasus 39 (maš tut 40, ampak 39 bolj diha)
-Asics GT 1000
Hvala za odgovor, bom torej gledal nekaj v tej smeri in šel probat zadevo.
Mi pa ti novejši modeli čevljev takoooo niso všeč, ampak kaj, ko skoraj drugega ne moreš dobiti. Vsi imajo te ogromne podplate, visoke pete, da te sili v držo na prste naprej. Meni to nikakor ni všeč, pa tudi na nogi mi ne ugaja. Sem tudi pred kratkim gledal oddajo na to temo (mislim da je bil 24ur inšpektor), pa vsi strokovnjaki nekako govorijo v en glas, da so takšni čevlji samo potuha za naše noge, držo, hrbtenico, vrat. Že res, da so udobni, prijetni za hoditi, ampak naj ne bi bili ravno najboljša izbira za naše telo.
pred 6 urami je ignacij napisal:
Švicarsko znamko On
Za te čevlje sem pa že od velikih slišal, da so udobni. Meni žal ne potegnejo vizualno s tem podplatom.
No, takole je - po 18 dneh sem končno dobil papirje, da lahko menjam sprednji odbijač in masko. Zaznamek je tudi na "poglej pokrov motorja", ker je očitno masko malce nabilo na pokrov in je nad eno lučjo malce manj prostora kot na drugi strani. Me zanima če bo kdo kaj popravil to, ali bodo spet palamudili in se delali norca kot Carglass s kitajskim steklom takrat.
Odbijač sem nekako potisnil nazaj na te čepe, tako da ne štrli več ven in ni videti da bi kaj bilo poškodovano. Vozil sem se pa seveda brez tablice 18 dni, pa še se bom kak dan, preden ličar naroči dele.
Nosilec tablice, Mazda znakec, srebrn "lip" verjetno tudi dobim zraven, kajne? Ker na cenilnem listku imam označeno samo odbijač, maska in preveri pokrov motorja. Tudi en senzor mi je razbilo spodaj pri tablici, ne vem kateri je. Ampak v avtu ni nobene lučke.
Ubistvu sedaj ko gledam, niti ni tako hudo za videt. Z 90 km/h direktno v sredino avta...
Jaz sem že lani mislil samo AO in AO+ obdržati, ker so vsi govorili da se je podražalo zavarovanje zaradi napada na Ukrajino. No, ko sem to povedal zav.agentu, mi je dal še nižjo ceno kot leto pri tem, samo da nisem na AO in AO+. Verjetno za njih bolje vrabec v roki, kot golob na strehi.
Ma te zavarovalnice so ena sama črna luknja. Če bi bil prosto objavljen cenik vseh storitev, pa ga nobena nima. Tako pa klikaš ko butl po kljukicah te kombinacije, na koncu ti pa napiše "hvala, dajte še telefonsko pa vas agent pokliče". Daj cenik, javno objavi, z agenti se pa itak potem dalje pogovarjaš ker vsi očitno dajejo popuste.
Drugače pa hvala vsem za odgovore! Upam da ta teden zrihtam vse.
Verjetno sprednja maska pride nova in je to to? Ker druga nimam poškodovano. Luči, meglenke, vse okej.
Da ne bo spet kakšen "Carglass mojster" kje, ko je rekel da original steklo za Mazdo ne obstaja.
Imam polni kasko z odbitno fransizo. Tako da ocitno bom spet placal 203.9 eur.
Prejsnji teden sem ravno menjal prednje steklo zaradi kamenckov in ke bilo 203.9 eur.
Hmmm, pozna kdo cenilca? Celje, Sevnica, Sentjur, Podcetrtek itd.?
Je pa hudic, dez gre na polno, pa se sneg pricakujemo danes. Uglavnem policijski zapisnik imam, par slik in video pa tudi. Sem pa vsaj tablico dal v avto na suho, tam je pa dovolj dlak. Mislim da s tem ne bo tezav.
Nic, sem jo kar poklical, ker se moj agent ni javil. Dobil zapisnik, pa pihat sem moral. Seveda vso zivljenje 0.0. Gume so pregledali, so lanske letne, tako da tudi okej.
Kaj sedaj? Slikano in snemano imam, za vsak slucaj sem se video posnel.
Javim na zavarovalnico, ali grem direkt do kaksnega kleparja? Na Mazda servis? Mazde ne vozim na original servis, je stara 7 let.
Eto, prvic se soocam s to situacijo in nimam pojma.
So mi vgradili Fayou steklo, sem takoj opazil ko sem se vsedel v avto. Po pregovarjanju da se Mazda original stekla ne dobi pri nas, ampak samo na Japonskem, da dobim certifikat o vgradnji pri tem Fayou steklu, da Mazda stekla vgrajuje samo Mazda, itd...sem dosegel da se da narociti original tudi pri nas in mi ga bodo cez 3 tedne spet vgradili. Tudi na videz je povsem zgreseno okoli notranjega ogledala, nesimetricne pikice...
Skratka nikoli vec na Carglass (Celje).
Zdajle grem počasi na vgradnjo oziroma zamenjavo Fayou stekla za original steklo, ki bi moral biti že pred tremi tedni vgrajeno - izrecno sem gospe rekel po telefonu da želim original steklo, prav tako imam na mailu črno na belem napisano - pa so me imeli za norca na Carglasu, da kao nisem rekel izrecno za original.
Toliko, da se pohvalim, da spet grem tja... 🤣
Upam da ne bom potem spet grajal oziroma jamral v drugi temi, in da so si zapomnili da želim original...
Me zanima kam roma to steklo, ki sem ga sedaj imel 3 tedne na avtu. Na odpad ali na drug avto, glede na to da je praktično novo?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj pravite o tej klimi?
https://www.shoppster.si/p/3379789
Glede na denar z montažo, mislim da ima najboljši SEER, celo boljšega od vseh klim do 1000 eur.
Pa še za gretje je solidna, čeprav dvomim da bom kdaj ogreval na elektriko.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani