Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Moja zdravnica je tudi šla v penzijo. A mi je poslala po mailu, da se lahko prepišem k določenemu zdravniku. 

Poslal sem mu mail in sedaj sem pri njemu. Imam občutek, da veliko ljudi samo čaka, da se jim prikaže Marija in nič sami ne naredijo, da bi jim bilo boljše. Pač razmišljajo še po socislistično.

Po mojem je to bolj (redka) izjema kot pravilo. Ker zdravnikov, ki bi imeli prosta mesta, praktično ni. Vsaj v našem koncu ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Ko ravno omenjate tiste brez osebnega zdravnika ... prejšnji teden izvem, da gre moja zdravnica na dopust. Ok. No, stavek kasneje izvem, da gre v penzijo takoj, ko se vrne. Na lepem ostal brez svoje zdravnice, sedaj pa dobi koga. Da je hec še večji, bo sedaj moja upokojenka delala v našem zdravstvenem domu v ambulanti za neopredeljene. 🤔

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)

Če je tisti, ki "hodi na tekme" dobro pripravljen in ima recimo specialko, bo po mojem zmagal. No, težko je vnaprej napisat, saj je lahko kar nekaj razlike v njuni pripravljenosti.
Sam recimo sina (ali nečaka) specialkarja ne premagam na takšni dirki, pa čeprav imam TURBO vključen. Sem enostavno prepočasen.
Lani sem recimo tudi naredil nekaj primerjav na blogu. Ampak tam sem bil jaz kolesar. Imam skoraj 140 kg in preko 50 let in teh mulcev res ne morem premagati s svojim e-MTB. Mimo mene kdaj trenirajo tudi Pogo, Moho in Rogla in vem, da niti v sanjah in niti približno ne morem tako hitro v klanec. Pa čeprav je to zame samo kilometer ali dva, njemu pa zgolj nek vmesni delček.
konkretno na klancu v Sidraž Pogo vozi povprečno preko 20 km/h.
In en počasne se niti z e-MTB v Turbo ne more primerjati s takšnim, ki "hodi na tekme".
Če pa je ta z e-MTB dobro pripravljen, pa lahko marsikaj naredi. Ampak spet odvisno od trase. Na ravnem je e-MTB počasen, da glava boli v primerjavi s specialko.

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Še v sredini drugega polčasa sem pomislil, da tokrat finale spet ni ravno zanimivo. Potem pa se je začelo. Nekaj preobratov, napetih trenutkov in še enajstmetrovke.
Vse skupaj je bilo zanimivo še za tiste, ki sicer ne gledajo nogometa.
Sam sem sicer navijal za Francoze, ker so se mi Argentinci (ki sem jih včasih naravnost oboževal) zamerili z mnogimi grdimi potezami in obnašanji. Ampak ni kaj, včeraj so si Argentinci bolj zaslužili zmago, Francozi niso bili pravi (ali pa so jih Argentinci tako držali na kratko). Preobrati pa so bili zaželeni, da je vse skupaj čemu podobno.
Na prvenstvu so me najbolj navdušili Maročani. Čeprav je njihova klop res kratka, so pokazali veliko nogometnega znanja, odličnih potez, ogromno srčnosti (na igrišču in izven njega) ...
Hrvaška dokaj pričakovano. Nisem njihov navijač, ampak igrajo dobro, kot ekipa so res močni in lahko premagajo vsakogar.
Ostali pa - mnoge močnejše reprezentance so šle domov z dolgimi nosovi, ampak prostora na vrhu je samo za najuspešnejše v tistem trenutku. Ne nujno najboljše, pač pa tiste, ki jih je takrat uspelo spraviti skupaj največ. In na vsakem prvenstvu bo kup takšnih razočarancev. Kot je dobro dejal Lavrenčič pred tekmo za tretje mesto - čeprav pravijo, da je tekma brezzvezna, bi vse ostale reprezentance, ki so že doma, dale vse, da bi lahko danes igrale tukaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 15 urami je Slivka napisal:

Severno od Kamnika zgoreli čebelar, čebele in čebelnjak...

Res je. Žal znanec. Še ne vedo točno, kaj se je sploh zgodilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 29 minutami je godlike napisal:

Evo sem kupil Rwando na lager. Ob priliki ofnam in poročam.

No, me prav zanima tudi tvoje mnenje. Meni je všeč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Se pa kar moram oglasiti na zadnje zapise. Imamo kosilnico Husqvarna s Hondinim motorjem. Letnik 2007, kar pomeni, da ima za seboj že 15 let dela in vsaka košnja vključuje nekaj ur manevriranja med drevesi in grmovjem. Nekaj okvar je kosilnica imela, nič posebnega sicer. Ampak motor (Hondin) - kapo dol. Vžge običajno na prvi ali drugi poteg, pa četudi je to spomladi. Niti najmanjšega znaka šibkosti ni pokazal. Nikoli. In kar me impresionira - čeprav kosilnico vzdržujemo zgolj povprečno, so vsi vijaki na motorju še kot novi. Res, ne bi verjel, če ne bi tega gledal vsak teden. Še danes se svetijo kot v tovarni. Ne vem, kako jim to uspe, ampak res je pošteno, da zadevo pohvalim. In po vsej verjetnosti bo naslednja kosilnica spet s Hondinim motorjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je TBA napisal:

že par let je na boljših BMT-jih 1 verižnik na gonilki, na kaseti pa med 10 in 12 prestav. Kar se položaja na kolesu tiče je vrjeto par let razlike in pa tip kolesa je drug zaradi česarse geometrija okvirja dosti spremeni. Ko gledaš na papriju mere okvirja im misliš saj je samo 2° razlike na headtube ali pa da je reach malo krajši/večji to kar zelo spremeni obnašanje kolesa. Da ne omenim dolžino fajfe in širino/višino/naklon (backsweep) balance. pri svojem sem zamenjal fajfo in balanco in je zelo velika razlika. fajfo sem zamenjal iz dolžine 55 na 38mm, balanco ki je prej bila 780mm x 15mm zamenjal z 800 x 30. in je razlika tako velika kot bi se peljal s čisto drugim kolesom. 

Drugače pa dober članek. Sam nimam ebika, sem pa že testiral kazga kako leto ali 2 nazaj in doseg je kar soliden če se znaš normalno vozit. Kolega je šel od doma na Kum -> Mrzlica -> domov (cca 52km) pa mu je ostal 30% baterije.  Imam pa Ebike na seznamu čez kako leto ali 2 če bo finančno zneslo, ker cene koles ki jih gledam so nekje med 5-10k.

Drži, kar si napisal.
Sam sem pred kratkim prišel iz Tunjic preko Šenturške Gore na Jezerski vrh (in seveda nazaj), pa mi je še ostalo kakšnih 30 %. Je pa res, da sem precej delal sam. Pa imam precej kilogramov, kar se res pozna pri porabi.
Sam sem e-kolesa zgolj gledal, pa so me presenetili za abrahama.

pred 17 minutami je robertk6 napisal:

Kar se tiče dosega je vse odvisno kje voziš in kako voziš ( makadam, asfalt ali celo kakšne strme peš poti). Drugače pa prejšnji vikend 81km , 1830 višinskih metrov ( večinoma po makadamu ....Pohorska transferzala) in sva oba z ženo prišla domov še z 20% baterije.

Tako je. Od veliko dejavnikov je odvisen doseg, vseeno pa je za večino uporabnikov povsem dovolj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mogoče koga zanima. Ravno prenavljam spletno stran, ampak ker v zadnjem času dobivam res polno vprašanj o e-kolesu, sem se odločil napisati nekaj vrstic na to temo (v objavi je tudi povezava do lanskega opisa kolesa):

WWW.KACNJE.EU

Primerjava kolesarjenja na e-kolesu in navadnem kolesu. Kakšni so občutki, koliko kalorij porabimo z električnim kolesom? Kakšen je srčni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je Bini napisal:

Odvisno kolk si sposoben oziroma kolk se ti da kolesarit.... 🤔To bo cca40-50 km. Lahko greš tudi kontra mimo J. Kreda(kopanje) do Radovne, (tam je dobra gostilna za okrepčilo) in naprej v 18%hrib.... 😳😟🥴😛

Ko prideš do vrha te pa čaka 4-5km spust do Mojstrane... 😊😉😀😂

Ampak nazaj te pa čaka ta dolgi klanec, ki je dolg kot ponedeljek in čez opoldan zelo vroč-ni sence! 😛😥🥵😤Če te kaj zanima samo vprašaj👍

Na sliki vidiš kje je vrh tega klanca proti Mojstrani..... 😉 Veselo in srečno vožnjo. 👍

Saj v grobem poznam, sem vendarle še iz starih časov 😂, samo za namige za parkiranje me je zanimalo. Verjetno bomo parkirali nekje v Gorjah (britof je bil omenjen).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 25 minutami je Bini napisal:

V Mojstrani pred muzejem kot je omenil @Jest. Ta tura je super in mislim,da je boljša iz strani Mojstrane,v jezeru Kreda se pa vmes osvežiš in v Radovni okrepčaš....😊👌 Aja pa 18% klanec te čaka,če ti to kaj pomeni.....😛👌

Aha, se ti zdi boljše začeti v Mojstrani? Sam sem vedno zagovornik tega, da se do izhodišča čim bolj pripeljem, da ne gonim nazaj v breg 🤣
Pa predlagaš najprej v Radovno? No, saj je po svoje isti k..., ampak če si že šel, imaš kakšno idejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zagotovo bo kdo od Mazdašev tole vedel. En krajši kolesarski družinski krog sem imel v mislih: Gorje - Radovna - Mojstrana - Gorje
Pa imam dve vprašanji:
1. Kje je najbolje parkirati, da ne prihajam v stik z redarji in različnimi sitnobami?
2. Menda je trenutno cesta Lipce - Kočna - Gorje zaprta? Je to res in ali je s kolesom mogoče vseeno prevozna? Če pa slučajno nadaljujem Lipce - Žirovnica - Breg, ali je to izvedljivo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Peugeot 308 - test
Napisano
pred 13 urami je TiEn napisal:

Men je vizualno hud k ps :D

Ja, marsikomu je bil všeč.

pred 12 urami je canyon napisal:

zanimiv avto ... ful hud za vidt, upam pa da tehnika tud laufa tako kot mora ...

p.s.  .... pa v Tunjicah si sliku avto od zuni 😅😁

Na testu je delovalo, kako pa bo ... pa ne vemo.
Poznaš Tunjice?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Peugeot 308 - test
Napisano

Prejšnji vikend sem imel priložnost preizkusiti Peugeot 308. Če koga slučajno zanimajo neMazde ... si lahko prebere nekaj vrstic in ogleda nekaj sličic: Izotov blog - Peugeot 308

Še tole - ko sem lani takole omenil Škodo Enyaq, so me nekateri "napadli" (mislim, da najbolj Shrek). Sedaj, že malo đomba, si mogoče že lahko privoščim takšen prispevek na forumu 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Niti približno ne zagovarjam neodgovornega ustavljanja (pod nadvozi in tudi sicer).
Je pa nekaj res - ko se res usuje, se vožnja upočasni praktično do hoje pešca ali pa celo ustavitve. In takrat bo promet praktično stal.
Seveda je lahko sto metrov stran že drugače in zato je vse skupaj lahko zelo nevarno.
Skratka - zelo težko pavšalno govorimo o tem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )
Napisano (urejeno)

Saj res. To me je vedno zanimalo. Če uporabljate Bosch CX Performance, s katerimi stopnjami večinoma vozite? Jaz večina kar v Eco. Sem pa bolj slabo pripravljen (no, predvsem pretežak) in bi bilo verjetno celo bolje, če bi več uporabljal Tour/Turbo. V Eco se namreč preveč mučim, posledično je tudi pulz nižji. V Tour/Turbo toliko lažje hitreje vrtim, da se tudi pulz dvigne.

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ja, ni najbolj elegantno. Najbolj me pa pri e-kolesu jezi, da ne morem z njim v trgovino ali po drugih opravkih. Kje boš tega hudiča puščal zunaj? Ali pa s seboj res pravo verigo, ki pa je nerodna in težka, pa še nikoli nisi prepričan, če bo možno kje dobro priklenit. Ravno zdele imam tukaj manjši paket za oddat na pošto. Pa ne vem, če ne bom Mazde zagnal. Škoda pravzaprav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Tudi sam občasno prakticiram. Pa je zoprno. Ker grem še v temu (tudi sedaj) je treba imeti lučko (na glavi) in zadaj. Pa je s tem nekaj dela. Pa zjutraj je hladno (najprej imam spust, pa vzpon, pa spet spust), in se moram kar dobro napravit. Pa se solzi iz oči, da nič ne vidiš 😂
Potem v službi kolo po stopnicah gor ... pa malo poovinkariti po hodniku, da ne zbijem vsega. Za domov pa - po možnosti kratke hlače, saj je zdele že vroče, pa še vzpona imam več, sicer res pridem popolnoma premočen domov. Vsa odvečna oblačila pa zasedejo čisto konkreten nahrbtniček. Aja, ker pa imam kakšen služben opravek (pošta, občina ...) preko dneva, zjutraj težko pridem v trenirki. Oziroma pridem in se preoblečem. Skratka - nekaj sitnosti je, ampak se ne damo.
Res pa mi veliko pomaga dejstvo, da imam e-MTB, sicer bi preveč švical.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.