Skoči na vsebino
pred 5 urami je Bini napisal:

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tule povprašal, kupujem bencinski prekopalnik za v vrt in to takšen, da je kaj od njega ne da samo po vrhu skače. Imam dokaj težko ilovnato zemljo! Upam na kak dober predlog in kj bi se dal ugodno kupit🤗😉

Ps, ni važno koliko popije... 😁🫣😉

Na strani 5 vidiš,kaj imam jaz...za male pare čist OK,samo,kot je @FuManchu napisal-zaradi relativno nizke teže rad "skače",ker ko zagrabi se dvigne,in "bi se rad odpeljal"....jaz sem obrnil držalo nazaj,in naštimal padalsko vrvico in pas,da si oprtam,in z telesom držim nazaj,z rokami pa le potiskam v tla.

Zakaj ti to pišem?,ker ni tistega "najboljšega stroja" za srednje velike vrtove....vsaj relativno majhnega ne.

Gre za to,da,če želiš tudi malce globlje prekopati...recimo 20-30cm,so vsi prekopalniki ki nimajo posebaj koles z lastnim pogonom zelooo težki za držati.

Raznih bencinskih brez koles z pogonom je k listja in trave,in imajo prednost v teži,in domnevam,da ne "skačejo tako"...npr. https://www.shoppster.si/p/5292742

Samo vseeno-to je zelo težko "nazaj držati",ker se stroj z ničemer ne opira ob zemljo.

Razne Mute so tukaj drugačne (oče je imel eno "hudo",k si lahko priklopil tudi rolbo-odmetalnik snega itd...),samo to je fuuul težko,in normalno,da nima diferenciala,in je temu primerno težko obračati.

Glede na to,kar sem pri tebi videl,imaš mogoče malce več vrta kot jaz...tam,tam...taki prdec,kot ga jaz imam-je poceni,v redu naredi,a je vseeno orng matranje. Če primerjam z "štihanjem" in glede na velikost vrta,je bolje samo za to,ker ti lepše razdrobi grude in je "finiš" čist en drug.

Ko bo moj "prdec" škripnil,bom pa po vsej verjetnosti kupil kaj čim manjšega,in obvezno z kolesnim pogonom....k te "prasice" nazaj držati...ajd,10-20minut,pol pa imaš vsega že "poln kurac"...ti dobesedno roke odpadejo....k če jaz nebi naštimal tist pas za oprtati...ej-umreš zraven.

Kaj takega mogoče🧐...imaš tud za dokupiti plug,kov. kolesa...

WWW.TRGOVINA-FRAMA.SI

Odlični motorni prekopalniki znamke Villager. Obiščite nas v Lenartu, ali si oglejte spletno stran www.trgovina-frama.si

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11872069&display=Villager Prekopalnik VTB 4811 V

Tukaj bolj po površini prekopava....ajd,pa tud če v dveh rundah,in v drugi bolj v zemljo porineš...po moje dost boljše k moj "prdec".🙄

Malo še poglej,če obstaja kaj podobnega od drugih znamk...nisem toliko v tej tehniki "doma".

EDIT:-še link od Bauhausa

WWW.BAUHAUS.SI

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal:

Ampak bral sem, da pa muzkontarji, ki so tudi vsi na pol gluhi, znajo natrenirat ušesa, da slišijo, česar po audiogramu niso več sposobni.

Drži...celo nekaterim se z leti določen procent sluha lahko celo povrne....moj oče je tak primer. Sicer v zelooo majhni,skoraj zanemarljivi meri,kar pa zna biti dovolj,da se možgani prilagodijo...gre za podobni efekt kot pri ušesnih vsadkih...ker ne "slišimo" z "ušesi"...slušni sistem samo zaznava in pošilja električno informacijo preko živca...z možgani slišimo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je godlike napisal:

Menda to spada sem.

Hudič je, ko gameboy neha shranjevati napredek. Sem se lotil popravila.

20250404_074041.jpg

20250404_074854.jpg

20250404_075052.jpg

Rešeno, da čez 30 let samo zamenjam brez lotanja.

Nasvet,če nisi čist "doma" pri spajkanju.

Odvisno od tega,kak lot si uporabil oz. kak flux je v lotu,priporočam,da pedantno očistiš PCB,ker določeni fluxi so kisli,in z časom...saj veš,da ne bo čez 30let "za v kanto"....ščetka (tud zobna je ok...ukradeš ženi,in po tem seveda vrni,kjer si jo našel😂🤣😉),in izopropanol in "samo dal"...nič šparati.

Drugače pa vsa čast👍👌...aja-debelina z nosilcem baterije ni bila problem...a je lepo šlo skupaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je jures napisal:

Mate članke od naprav tam 2000 leta :)

Sam se rad lotevam res starih zadev. Trenutno zrihtal (popravilo pretvornika zvoka na slusalke) original sony walkman sinu, zdaj pa se lotevam radija EI Niš Simfonija. Ta rabi specifične dele.

Kdo pa pozna gramofone Kuzma, mam enega prvih 1989, ki ga bi rad za vsako ceno se imel. Ma pa Iztok vse kar je treba.

Ceprav me na leta že daje sluh (jebi ga kot študent dj 90ih, motorji, datacentri - vse kar vam mama reče okol zašcite sluha verjemte....)

sem se kar audiofil, teli blututi pa streami niso enako

Ce ima kdo se kake dele, izkusnje elektronacrte za to se priporocam

Ti poslikaj ter tipkaj,da se bo tipkovnica vžgala in objavi-vse nas zanima😃👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Huda je ta "bolezen".😅

@Alex je kriv...jaz pa moram plačati🥺...ne me spraševati za ceno...a je moralo biti😄

Torx verzija Wiha seta na T-ročaj.

IMG_20250403_101507.jpg

IMG_20250403_101724.jpg

Še ena "malenkost",k sem "moral"😊-legendarna kvaliteta...mislim🙄,da ne obstaja boljše-Mitutoyo pomično merilo 530-101 enostavna varianta brez "feder-bremze"-na vijak,in "le" metrični...."stara šola"...sicer ni tako precizen kot že najcenejši (Hofer,Lidl itd.) digitalni,a tukaj ne gre za to-to je "čisto drugo vesolje"....seveda original Made in Japan😍

IMG_20250403_100741.jpgIMG_20250403_101353.jpgIMG_20250403_100837.jpgIMG_20250403_101019.jpg

In še nekaj zanimivega...se kake 2-3 mesce ni dalo dobiti,ker je taki hit med kupci,da je pošla zaloga😲...Metabo puhalna pištola...piha k blesava...super za izpihovanje orodja,prašne delavne oprave,izpihovanja PCja,avtomobila po pranju itd...res noro piha....obstaja identična tudi od Hikoki-ja,in podobna od Makita (večja,še močnejša) in drugih znamk...za tiste,ki rabijo le za izpihovanje dobra alternativa kompresorju....seveda pa je še bolje imeti oboje😄

Zanimivo je,ker se je stvar "razširila" (kitajci seveda) po Dysonovem izumu legendarnega "Digital-V9" motorja (110.000rpm,3,5kPa in 13L/sec.pri impelerju fi-27mm😲).

Zadeva se uporablja v Dyson fenih in Airwrap oblikovalcih las (draga ima,in jeres noooora stvar...in noooro drago,a vredno cvenka)...in kot rečeno-kar je dobro,ni slabo tudi za "dedce"....sem samo čakal,kdaj bo tudi Metabo dal ven kaj takega.

IMG_20250326_131407.jpgIMG_20250326_131932.jpg

Mogoče za koga zanimiv video o Dyson digital-V9 motorju...

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Alex napisal:

IMG_20250401_114545.jpg

IMG_20250401_114607.jpg

IMG_20250401_164755.jpg

Danes sem dobil to vrhunsko prenosno mizo. Je Češka firma, miza je narejena iz vrhunskih materijalov. Na vrhu te zložljive mize je ročaj za prenašanne okoli.. Res me je presenetila kvaliteta izdelave in vsega ostalega. 

Čestitam k nakupu...so zadnje čase take mize zelo popularne. Je lih pred kratkim dal eno podobno ven Metabo,in se je tako dobro prijela,da kar lep čas ni bila dobavljiva😲

Sam pa imam legendarno B&D Workmate WM-2000 Professional (made in Slovenija)...malce večja,močnejša (1000kg obremenljiva),po konceptu drugačna z več vrstami vpenjanja,tudi vertikalnega...ena boljših stvari,ki jih imam🧐...če kdo najde rabljeno za mali cvenk-samo vzami👍

Kogar zanima-na strani 10 v tej temi se jo dokaj lepo vidi.

Tukaj pa en primerjalni test podobnih miz.

In še en dopolnilni video,kaj se z takimi mizami da početi...

@Alex obilo veselja ob uporabi ti želim😉👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je sportman333 napisal:

Najbolje je, da nimaš Forda :)

Da ne boš mislil,da je na Mazdi 3 ipd.- letnikov okoli 2006 kot je moj C-Max kaj drugače😉

Sem omenil le,ker pač 7ko imbus moraš že namensko iskati,da je v setu...jaz sem kar debelo gledal,k nič kar imam (pa nimam malo) ni in ni pasalo...se od spredaj ni videlo🧐...pokličem strica v Nemčijo k je nekdaj imel servis avtomobilov,in mi je rekel,da je lih 7ka🥺...in isto dal nasvet za gedore nastavek...sam ga takrat k sem v OBIju gledal niso imeli...pa sem vzel sam imbus dolgi...je bil drag,sam kaj hočeš,če rabiš...pa je šlo.

pred 3 urami je godlike napisal:

Zavor se po navadi izogibam.

Saj v bistvu nisem naredil nič drugega kot zamenjal zjebane gumi-puše teh sornikov,k so na Sumit-servisu napačno mast namazali,in so se puše napihnile,in je čeljust zaštekala....in so zavore skoz mal držale...je bilo po feltna prahu od oblog k dreka...🤨

Razstavil,očistil,zamenjal puše z novimi,nafilal z silikonsko mastjo,vse stične površine nosilca,čeljusti in oblog pedantno (le malenkost in le tam,kjer se dotika) namazal z bakreno mastjo...cel dan dela🥺

In rezultat-sredi Zaloške mimo Fužin na ravnici pred semaforjem si stopil z bremze,in je Ford začel počasi lezti😲😃👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je godlike napisal:

Nabiram orodje za Forda.

Magnetni ključ za svečke in tipski ključ za oljni filter. Mazdin je bil Uniorov, zdaj jih pa Unior ne dela več.

20250321_160001.jpg

Ko boš rihtal zavore,boš pogruntal,da potrebuješ še imbus 7 za nosilna sornika čeljusti...pač,če ga še nimaš.

Moraš imeti že res obsežen set,da je tudi 7ka zraven.

Se nasvet-fajn je,če je na "gedore" (bolj ziher če ga pokneš z kladivom😅💪)ali pa daljšo varianto,da lažje odtegneš in zategneš (+cev gor in počasi in z občutkom),k je orng zategnjen in običajno fajn "zapečen"...

Jaz sem nekdaj vzel dolgega od Matador-a...tukaj ne šparati,k mora biti res dober imbus!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
pred 36 minutami je TBA napisal:

Se en par mojih, nekje bi jih mogu met se ene par oldies goldies. Ena nokia ma še zaščitno folijo na steklu

20250314_172036.jpg

Uuuu😲-lepa zbirka😃👍...Nokio 3510i (cist levo spodaj) sem tudi imel,pa sem si dokupil "gamerski" set  z sprednjo in zadnjo skoljko ohišja,kjer so bile tipke 1,2,3 in 5 združene v kvazi joystick. Seveda original Nokia,in je bil še voljse kvalitete,kot serijski set....modrega.

Takrat je to bilo tisto nekaj  posebnega....k redkokdo je imel tak telefon,in so spraševali,kaj je to za ena Nokia....tega danes več ni...vse je...enako.

s-l1200 (1).jpg

s-l1200.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 16 urami je Bini napisal:

To ni več igračka ampak konkreten telefon. 👍😉

Drži kot pribito👍

pred 21 urami je Alex napisal:

Tale lahko pade tudi v vodo. 😄

To je še "srečen konec"😄...če ti Nokia pade na asvalt,je treba celo ulico na novo asvaltirati😲

pred 22 urami je etcho napisal:

je ni čez Nokio. Evo, iz predala.

Evo...malce nostalgije.

Še pomnite 3210?

IMG_20250314_160959.jpg

In NOKIA intro?

In seveda edina "taprava" kača?

In še ena Legenda- Nokie E-50

IMG_20250314_160145.jpg

Seveda tudi E-52

IMG_20250314_160123.jpg

In Lumia-925

IMG_20250314_162116.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Za @Slivka za tolažbo,da ne bo mislil,da je sam...

Sem ravnokar v nočni imel strojevodjo na vežbanju na Stadlerjih...leto in pol strojevodja,oče 4 otrok...in se pogovarjava...in pravi,da je kupil novega Seat Terraco za 44 jurjev...en diesel...ne vem več koliko je rekel...180konjev nekaj takega🤔...in pravi,da po 3000km požrl skoraj liter olja...serviser pravi,da se ga naj čim prej reši,da bo samo še slabše...pravi da bo mogoče naredil 100.000km,in,da bo za odpad...

Ne vem,če sem te kaj potolažil🥺....no ja...vsaj sam nisi🙄 oz. "nič novega"🧐...sorry😔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

V bistvu sploh ne gre za to,da ti nebi morali vlomiti. Kdor ti bo hotel vlomiti,ti tudi bo...ti psa fenta,zlomi šipo na oknu itd...tu ni dvoma.

Gre za to,da se potencialne tatove odvrne...raje izberejo lažjo tarčo.

Ker,če ne nebi pri vhodnih vratih dal obsvetlobo in nadsvetlobo...slomi šipo,in je not.

Gre za to,da če ti vlomi,da ti naredi čim manj škode,in,da je zmeraj zanesljivo zaklenjeno,ker pol je zavarovalnica dolžna povrniti škodo.

Tako,ko pa je tašča zmeraj puščala vhodna vrata odklenjena...sama pa v dnevni sobi na kavču zadremala...in "vstopi kdor hoče"...zavarovalnico pa ne zanima,ker ni sledov vloma.

Tako je doma pes čuvaj,kamere,ki vse posnamejo,in najmanj steklo bo moral razbiti,če hoče priti v bajto.

Kot rečeno-preprečiti se tega.ne da,lahko pa otežiš in odvračaš...tudi opozorilna tabla "pomaga".

IMG_20250131_135638.jpg

IMG_20250131_135642.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 22 urami je sportman333 napisal:

vrata in tudi "šipa" izjemno dobro poleti zadržuje vročino, ko se mi popoldne upre sonde so vrata na zunanji strani pomojem 50st+, medtem ko so na notranji strani mrzla....

Moram razložiti,za kaj tukaj gre-vrata so narejena večplastno z t.i. termo-členom med notranjo in zunanjo ALU-plastjo.

Že dolgo ni ALU stavbno pohištvo takšno,kot je bilo še za časa socializma v "Jugi", kjer so bila alu okna in vrata brez tega...in stroški ogrevanja niso bili tako važni.

Moram še pripomniti neverjetno togost konstrukcije okvirja in krila ...pei nas redko počasi zapremo-skoraj zmeraj malce "zaloputnemo"...in po cca 3-4 letih,od kar jih imamo,nič zračnosti ipd...res noro dobro narejeno...

Sem lih kar ženo vprašal,če bi spet kupovala...edaj,ko ve,kakšna vrata Inotherm so..če bi sploh gledala tudi kaj drugega...npr. Pirnar ipd...

Pravi..."ni šanse"...😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 15 minutami je Jest napisal:

A pod cvetličnim lončkom zraven vrat? 🤣

Ne...tudi pod prepražnikom ne...ampak tam,kjer ga nihče ne pričakuje...direkt vtaknjen v ključavnici v vratih,k nihče ga tam ne išče🤣.....če verjameš😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tokrat pa moram izraziti svoje zbirateljsko veselje...ratalo dobiti Sony TR-1829 v zelo redki "usnjeni" izvedenki...en od "svetih gralov" med Sony zbiratelji.

V perfektnem kozmetičnem in tehničnem stanju...celo baterijski "kontejnerček" ima kontakte v "deviškem" stanju...kot da ni bil nikoli uporabljen😲

Iz Litve za 65€ komplet😃

IMG_20250307_185037.jpg

IMG_20250307_185207.jpg

IMG_20250307_185359.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

nisem pa pristaš "nice to have" feature-jev

Moram objasniti,za kaj  motorni pogon,senzor odtisa+številčnica in še ključavnica.

Sem že pisal,da so mi že 2x vlomili oz. kar not prišli sredi belega dne,ker je tašča puščala vrata odklenjena,ko je šla po pošto,časopis,odnesla smeti ipd...in "vstopi kdor hoče"....

Tako pa,ko vrata za sabo zapreš,tudi če je izpad elektrike,ne prideš v bajto,brez odtisa,kode ali pa ključa,ker zunaj sploh ni kljuke.

Gre za to,da ti ni treba imeti ključa (je samo za primer izpada elektrike) ali pa npr. RFID čipa.

Torej tudi če te okradejo (taščo so že 3x na LPPju) ni problema,ker ključa nihče ne nosi sabo-ključ je "v glavi" oz. na prstih...in le en za primer izpada spravljen na varnem.

Skratka hotel sem rešitev za starejše in pozabljive...zaloputneš vrata za sabo in "možgane na OFF".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 urami je skritikrt napisal:

Če koga kaj zanima,lahko objavim kake slike,video...

Mislim,da komentar ni potreben...če koga kaj zanima,pa naj vpraša.

Aja...če se kdo resno zanima,zelooo priporočam obisk v Dolenji Vasi v njihovi centrali in glavnem razstavnem salonu...tam so fantje-strokovnjaki,ki znajo res dobro in nevsiljivo svetovati,in imajo praktično vse za videt in otipati...tudi vzorce barv za sabo vzeti,da lahko doma primerjaš itd...res zelo priporočam obisk centrale!

IMG_20210907_111017.jpg

IMG_20210907_100704.jpg

IMG_20210907_101045_1.jpg

IMG_20210909_213039.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Imam tudi Inotherm-lahko samo pohvalim.

Imam kombinacijo z ob in nadsvetlobo,kar zelooo podraži...z senzorjem za prstni odtis+številčnica (integrirano v ročko)+ključavnica in motorni pogon ključavnice.

Če koga kaj zanima,lahko objavim kake slike,video...

Aplikacija je bomba,in vsa pohvala-zelo pogosto posodabljajo,se vidi,da skrbijo za aplikacijo itd...je pa res,da je bilo vse skupaj cca.4700€😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da ne bo kdo rekel,da samo Metabo kupujem...tudi jaz kupil novo igračko😁 

Gre za legendarni stroj Makita-9032. V bistvu le malce mlajši brat modela 9030/9031 (izvira iz srede 70'ih let),

Ima ožji tip brusnega traku širine 9mm,in ga je možno opremiti z kompletom za 6mm in 13mm širok brusni trak.

Narejen kot tank,brez "gasa" na stikalu,a z regulacijo hitrosti in blokado vklopa za stalno obratovanje.

Presenetljivo je priložen tudi "sesalni adapter" 19/22mm...bi ga skoraj pomotoma vrgel z škatlo vred v smeti😄.

En redkih steojev,ki je še "stara šola" Makitinih strojev...seveda Made in Japan😃 Na Shoppsteru za noooro ceno 139,90€

IMG_20250306_112209.jpg

IMG_20250306_112521.jpg

IMG_20250306_112616.jpg

IMG_20250306_112840.jpg

IMG_20250306_150103.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.