Gre, sam ne na AC-ju. Tud Cupra Born je divja, ko si pri nizkih hitrostih in klancih na regionalkah. Ko si pa na AC in gredo hitrosti v okolico 130km/h se pa kr mal sprašuješ kam je zginilo teh 230 konjičkov.
To bo @dvorjanu dovolj. Ko te dohiti, te bo prepoznal in potrobil, ko te prehiti. Ti boš pa spoznaval Dopplerjev pojav, kar je baje tudi zelo zanimivo.
Škoda, da jaz nikoli nimam priložnosti slišati Dopplerjevega pojava...
Kaj imajo dodatne žepe za baterije, ali so protipožarne, ..., ali kako se razlikujejo od mtb majc? 😉
He, He, zanalašč sem napisal Emtb, da ne bo kdo očital, da ne vozimo mtb koles. 😉
Pred eno uro je Tilen5 napisal:
To majo tud pancerji sem glih zadnjič videl
Ja, res je. Ta model je novejši, odlično si lahko prilagajaš, koliko ti bo stisnilo nogo. Z enim klikom odpneš in že imaš dol čevelj. Meni je carsko. 👍
Danes sem bi prijetno presenečen. Namreč, v Extreme vital sem šel kupit neke majice za Emtb, ker so bile v akciji. In, ko sem plačeval, mi reče prodajalec, da imam v dobrem 150€.
Super.Jutri grem po nove kolesarske čevlje.
Sem jih danes probal in so zakon. Ta sistem BOA je zakon.
Prej, ko sem se vozil proti Ljubljani, se mi je mudilo, se mi je za ritjo 6-ke nalepila ena rdeča cx5, CE registracija. Prehitela me je pri dokaj veliki hitristi.
No, ker se je bližal klanec proti Nanosu, sem si rekel, pa da vidimo, ali je dizelca ali dino. Prehitel sem jo in ful gas v klanec. Zaostala je precej... Se opravi - Dino. 😉
Dobro nas hočejo prestrašit a mi se ne damo, če verjamemo tej anketi v Sloveniji....
Ma itak so nas dobro zdresirali. Tako, da se ne bojimo nikogar (ne neprijatelja sa zapada, ne sa istoka). Včasih smo imeli "neprijatelje" z vseh strani, sedaj nam pretijo le še združeni vodkarji in whiskey boysi.
namesto vezave pa ti raje priporočam nakup ljudskih obveznic republike slovenije - vezava je verjetno 1,5%, obveznice so pa 2,75% - v 3 letih dobiš nekaj več denarja, trgovalni račun pa že itak imaš
pri vezavi si gotov za celo leto, obveznice lahko pa jutri na borzi prodaš, če denar nujno potrebuješ nazaj
edino paziti moraš samo na to, da jih kupiš ravno dovolj, da ne presežeš 1000 eur "brezplačnih" neobdavčenih obresti
Meni je v redu, ker v enem letu ne bom rabil tega denarja. V bistvu sem vezal "višek". Tudi denarja, ki sem ga dal v delnice, ne pogrešam. V državne obveznice pa ga ne bom dal, ker ne zaupam holobu in njegovi četici.
Oče me je nekaj mesecev nazaj prosil, da pogledam na njegov mail, kakšne sklade je kupil (mu je poslala NLB).
Pa mi je odpihnilo pokrovko - kako lahko kupi, če ne ve kaj??? Pokličem NLB v "zelo prijaznem tonu" in mi jo pojasnijo, da so skladi, ki so jih priporočali očetu in jih prodali namenjeni dolgoročnemu varčevanju, recimo 15 let. Potem sem sogovorca vprašal, če ve koliko je moj oče star (in na pol gluh)? .... 🙃
Nikoli na bodo samo rastle. Ne me narobe razumeti, če si dolgoročni investitor (30 let), potem je najbolje kar se ti lahko zgodi, da takoj ko začneš z vlaganjem, portfelj zgrne in je kriza. Takrat je razprodaja in kupuješ poceni za dologoročno investicijo. Tega tudi jaz nekaj časa nazaj še nisem razumel. V prihodnosti lahko pozabimo penzijo, neke visoke prihodke, na koncu vsakemu, ki za to ne poskrbi, dolgoročno vse požre inflacija. In MORAŠ biti na kontra strani obrestnega računa in izkoristiti tisti t v eksponentu. Tisti, ki razume ve o čem govorim.
Je pa tu problem - večina ljudi se userje in proda, dvojni minus. Treba je vztrajati in imeti portfelj razpršen, ena delnica ali neka podobna investicija pomeni smrt in je bolje, da se s tem ne ukvarjaš, če nisi resni trader - beri to počneš na dnevni bazi. Za večino ljudi to ni potrebno, ker je dovolj da si portfelj 1x do 2x na leto prilagodijo in so vztrajni pri vplačevanju.
Je pa res, da večina ljudi tega ne razume. Prejšnjič so me nekje zapeli, če bi investiral, pa sem rekel, da imam že vse poštimano. Pa dobim malo posmeha nazaj, če so to kriptovalute. Hitro odgovorim nazaj, da ja, samo 5% portfelja in da sem dolgoročni investitor. Pa je bilo hitro vse tiho, ker so v trenutku izvedeli, da od mene ne bo haska in da je treba iti druge ribe loviti.
Saj sam dolgoročno investiram. Ne bi pa nikoli kupoval fantomskih kripto valut. Nekako ne priznavam nečesa, česar ni in za čemer ne stoji neko delo.
Prav tako dobim ortikarijo, ko slišrm omembo "influencer". Se pravi je alergija pri meni.na kripto valute in influencerje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mi bomo organizirali srečanje na obali.
Vabljeni ste tudi z "analogci".😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani