Za tisto kar delam na cesti sem odgovoren sam in nih?e drug kot jaz sam - to bi pa moral vedeti in biti toliko brihten, da sam ve? kak?ne so meje in da ne rabi? nekoga drugega, da ti pove kaj sme? in kaj ne. Ve? je bistvena razlika ali pride? pijan na ?iht in zaradi tega naredi? pizdarijo, kjer je tudi firma odgovorna zanjo ali jo naredim na cesti, kjer vso odgovornost nosim sam in nih?e drug. Zdrava pamet in velika mera samoohranitvenega nagona pa mi prepre?ujejo, da bi naredil pizdarijo zato ne vozim z glavo skozi zid.
A misli?, da tisti, ki po cesti vozi kontra, pa ni odgovoren za svoja dejanja in da vozi kontra zato, ker mu ni treba odgovarjat za to pizdarijo? A si to mislu?
In kak?na je razlika v posledicah dolo?ene pizdarije, ?e nekdo to pizdarijo naredi pijan ali pa trezen? Pusti zdaj kdo je za to ?e odgovoren. To mene, kot ?rtev, popolnoma ni? ne zanima. Posledice so va?ne!
Ker, ?e mene ti s sekiro pijan ubije? na ?ihtu kjer za tabo stoji ?e tvoj ?ef, al pa, ?e me ti zaradi divjanja s svojim avtom, trezen ubije? na cesti, kjer si za volanom sam, jaz nimam kaj dosti koristi od tega. Jaz sem v trugi.
Ve?, tudi jaz imam zdravo pamet in samoohranitveni nagon, pa naj bo to na ?ihtu, al pa na cesti.
Ah po moje ne... Zoki ne zna niti ?tedilnika pri?gat, kaj da bi ?ele znal orati njivo in se ukvarajti s sadikami. Previsoko ga ceni?.
Kdo pa misli?, da je pol njivo oral in okopaval Zokijevo konopljo? A misli?, da sta Milan Ku?an al pa Danulo Turk Zokijevo njivo obdelovala? Al pa Stanovnihk, Zemljari?.... mogo?e? A misli?, da so Zokijevo konopljo pomagali okopavat na?teti strici?
Zdej ga pa biksa?... kako, da ne more? prepre?it? Za nazaj seveda ne za naprej pa ?isto enostavno - vzame? izpit, da se taka "napaka" ne ponovi. ?e pa kdo misli brez izpita naprej vozit je pa na vrsti prisilno pridr?anje. Simple, a ne?
Jah, res je simpel.
Torej predlaga? tudi zase, da ti za naprej vzamejo izpit, ker le tako ti ne bo? ve? divjal in kr?il drugih prometnih predpisov?
Ne LojZi men se to ne more zgoditi, niti v sanjah ne... Verjemi, da za volan sedam trezen, nisem na zdravilih ne na drogah, z mislimi sem pri vo?nji in poznavanje predpisov mi je pri tem v veliko pomo?.
.
Hmmm.....?e se teb kaj tazga niti v sanjah ne more zgodit, potem to pomeni, da ti namenoma divja? in kr?i? predpise takrat, ko si pijan, ko si na zdravilih, takrat ko si na drogah in takrat kadar pri vo?nji nisi z mislimi in takrat ko si s poznavanjem predpisov no?e? pomagat? No, lepa strela....
Ne vem zakaj se buni?, ?e pravilno izpite poberejo vsem tistim, ki se vozijo v naselju s hitrostjo 50km/h nad omejitvijo, alkoholizirancem nad 1,4 promila.. zakaj pa takim, ki vozijo v kontra smer bi pa morali gledat skozi prste? Ne vem jaz ne vidim logike zakaj ne.
Jaz se ni? ne bunim. Ti se buni?.
Jaz ti samo dopovedujem, da se takih napak ne da prepre?it z nobenim kaznovanjem, pa magari bi bla zagro?ena kazen s smrtjo.
Ti pa ve? ve? kot vsi skupaj s KPK-jem vred. Kot je meni znano ima probleme z nepojasnjeno gotovino Majer, Zoki pa ima probleme, ker spremembe premo?enja iz ene oblike v drugo ni prijavil KPK-ju kar bi po zakonu moral. Sicer pa bosta oba imela mo?nost tole dokazovati na sodi??u.
Ampak glede gojenja rastlinic pa mislim, da bi ravno ti in tvoji kameradi pri SLS najve? vedeli o gojitvi takih in druga?nih. A ste v ob?inskem odboru tudi rekli kak?no na to temu in si izmenjali izku?nje? :ne vem:
A pol ti misli?, da Zoki denarja, ki ga je na Ciper zanesu, ni zaslu?il, z oranjem njive in okopavanjem konoplje, tako kot Majer?
Da pa so v Vatikanu izvolili star?ka, ki je skormen in poni?en je razlog v tem, da si strici iz ozadja nikakor ne ?elijo sprememb in bo zanje ribarje v kalnem ?e naprej donosen posel.
A ni prav, da so izvolili skromnega in poni?nega star?ka?
Najbr? bi morali vpra?at na?ega Ku?ana, Stanovnika ali Zemljari?a, kdo bi bil bolj primeren za pape?a?
Aha divjaka po tvoje ni mo?no ozdraviti razen z visoko kaznijo in odvzemom vozni?ke.
Kako pa si prepri?an, da takle, ko je ?e enkrat tako osnovno nedopustno zajebal in zavil proti vsaki logiki na nasprotni pas, tega ne bo ponovno naredil? Oziroma, da se ga da ozdravit brez odvzema vozni?ke, ?e predno ne bo ponovil enake bedarije in naslednji? naredil nesre?o ali celo koga ubil?
Bebaste izjave glede smrtne kazni pa ne bom komentiral.
?ist mo?no, da bo tak ?e kdaj zapeljal kontra, ampak tega ne more? prepre?it z ni?emer. Razen fizi?no.
A si ti prepri?an, da se teb ne more zgodit, da bi zapeljal kontra? Si 100%?
Bedak je tisti, ki trdi, da se ne najdejo taki, ki pretiravajo kot je bedak tisti, ki trdi, da so vsi, ki so hitrej?i od njega divjaki.
?e ve?ji bedak pa je tisti, ki trdi, da 100% ve kdaj lahko kr?i predpise in omejitve!
Uradne podelitve diplom ?e nismo imeli, to ?e pride. Ampak nisem mogel, da vam ne bi povedal ?e zdaj.
Sicer pa podobno, kot na sliki, izgleda podelitev tudi pri nas, le da je ambient malo bolj?i. Si predstavlja? kolkrat bo morala vinska kraljica mene ku?nit? Za vsako diplomo posebej bom dobil lup?ka od vinske kraljice. Bom po celem ksihtu popacan od njene ?minke.
Uf, to pa najbr? ni prijetno. Saj se mi je zdelo, da ti za ne?em orenk trpi?. Kdaj si pa prvi? za?util te bole?ine? A so se te bole?ine pojavile po tistem, ko s svojim obna?anjem in divjanjem na cesti nikakor nisi mogel ve? prikrit, da pa? divja? zaradi skromnosti svojega BMK?
Ampak mora? pa priznat, da je blo v?eraj v Vatikanu ob razglasitvi novega pape?a na zboru, vseeno par ljudi ve? kot pa na vseslovenski ljudski vstaji.
Symon a si kaj ponosen, ker zadaj za pape?em stoji tudi de?ko ki je slovenske gore list?
Po mojem je na?a nova mandatarka Alenka Bratu?ek ?e poslala ?estitko novemu pape?u Fran?i?ku. Dvakrat ni za re?t, da sta pape?u tudi ?e ?estitala Milan Ku?an in Spomenka Hribar.
Kak?nega posebnega veselja si pa res ne zaslu?i noben od omenjenih dogodkov - oboje ima namen ohranjati obstoje?e sranje. Nova koalicija je ustanovljena zaradi ohranjanja delovnih mest poslancev in ne za re?evanje krize, ki je v Slo mnogo bolj politi?na kot pa gospodarska.
Da pa so v Vatikanu izvolili star?ka, ki je skormen in poni?en je razlog v tem, da si strici iz ozadja nikakor ne ?elijo sprememb in bo zanje ribarje v kalnem ?e naprej donosen posel. Odstopljanje Rajcingerja ima "poslovno" ozadje, kar se da sklepat po tem, da je le ta najprej napovedal svoj odstop nato pa zamenjal ?efa "vatikanske pralnice".
Strici iz ozadja pravi??
A misli?, da so tudi v Vatikanu iz ozadja s svojimi lovkami otepali Ku?an, Stanovnik, Zemljari? in podobni strici....?
Ura je ?e ?ez 7, ste boksnili ?e jutranjo dozo prdno ste sedli za volan ?
'YavarYe X6V6' benti?, a ve? da sem danes zjutraj, preden sem se usedu za volan pa res ruknu jutranjo dozo kafeta!
Sicer nimam te navade, da bi ?e pred ?ihtom kavo pil, ampak danes sem jo. To pa zato, ker me je ob 3h zjutraj nekaj po ?revah zavilo (najbr? zaradi sestave nove slovenske vlade) pa sem moral zato ?e zgodaj zjutraj tja kamor ?e cesar hodi pe?. Pol se pa ni ve? spla?alo nazaj v posteljo, sem si pa kar kavico skuhal in jo lepo po?asi srebal.
ok zajebe?, se ustavi?, obrne? in nadaljuje? v pravi smeri ... to bi ?e nekak mogo?e toleriru ... da se pa pol ti lagano po kontra voze?em pasu pelje? pa sam velko kazen, izpit uzet pa nikol ve? nazaj dat !! lih zarad takih kretenov nastajajo najhuj?e nesre?e !!
No no kanon, kaj sem pa tukaj jaz zdaj kriv, da me ?ali??
Torej si tud ti zato, da se kazni za prometne prekr?ke mo?no dvignejo? Jaz sem tud za to.
Zdaj vidim, da si ?aljivke na moj ra?un zbrisal. Lepo.
Je pa mal sme?no, da v dana?njih ?asi, k smatramo demokracijo kot vrlino in zavra?amo diktature je ravno temelj RKC zgrajen na diktatorskih na?elih oziroma dosmrtnega vladarja.
Hmmm, kaj je pa pri nas druga?? Saj pri nas mamo pa ?e skoraj 70let iste na oblasti.
Je stranka SDS najdla dodaten na?in financiranja al to mogo?e le osvetli od kod Majerju toliko nepojasnjene gotovine? :ne vem:
Si predstavlja? kolk je ime ?ele Jakovi? in njegova PS naflancane konople k ma za dva miljona in pol ? nepojasnjene gotovine?
Pa ?e prav sem imel, ker so spet izvolili star?ka, z mislijo da ga naj ?imprej pobere in bo naslednji na vrsti.
Te moram pohvalt, ker si modro ugotovu, da bojo med samimi starci izvolili enga starega ?loveka.
No, ?e ?e jaz povem svoje iskreno mnenje. Jaz sem pa mislu da bodo tokrat izvolili ?rnca oziroma temnopoltega pape?a. To pa zato, ker se je iz tistega raufenka ?rno kadilo.
No, kakorkoli ?e, ?estitke k izvolitvi novega pape?a.
Boss, a si ti kaj vesel, k mamo zdaj novega pape?a in novo slovensko vlado?
Tam je ?e marsikaj oreng zapacanega in verjetno od tod ves ta dim. Ta pedofilska zdru?ba ni vredna ponosa oziroma, da bi ji kdorkoli izra?al neko spo?tovanje.
Sre?a pa nam je prihranjeno vsaj to, da bi Rodeta izvolili in si nakopali dodatno sramoto v tej nemoralni organizaciji.
Boss, kaj pravi?, kak?en dim bi se pokazal iz Jankovi?eve in od na?ega biv?ega predsednika Turka in Ku?ana kuhne? Kak?ne barve bi bil dim?
Sicer pa kako ve?, da Rode nikakor ne more bit izvoljen? Zdaj, al potuhnjeno in prikrito verjame?, da v Vatikanu delujejo po?teno in da tam ni korupcije, pa zato Rode nima nobenih ?ans, al pa misli?, da Rode ni dovolj velik pedofil.
Tle v tvoji razlagi spet nekaj ne ?tima. Bo? moral spet svoje besede po?ret in povedat, da v nekaj verjame?, al pa priznat da si se zmotu. Zna?el si se v ?ah mat poziciji.
N? hudga, ?e ti ne razume?... ostali pa? razumejo. Sam ima? najve?je probleme, ker si nekostanten in sklerozen, ker se ne spomni? ni?esar kar si v preteklosti nabluzil. Vse to je dokaz, da si poln BS-a in da nabija? ter si zmi?ljuje? stvari. Ravno tisti, ki la?ejo se najve?krat ne spomnejo preteklih trditev, ki so jih sami napisali oziroma izrekli.
Preber moj dopolnjen prej?nji post!
Malo hitro pi?em, pa se pol domislim, da je treba tebi bolj na dolgo razlagat, ker ti bolj slabo kapira?.
Saj se trudim, da bi ti razlo?il na tak na?in, ki bi ga zastopili tudi taki, ki bolj po?as kapirajo, ampak pri teb je res te?ko, ker teb funkcionalna pismenost dela velike preglavice.
A glejga pajaca... a zdej te pa mamo. Aha tudi ti si pogruntal, da gre za razli?no potencialno nevarnost, kar ves ?as zanika? in kontrira? ko se pogovarjamo o minimalnih kr?itvah napram divja?kimi izpadi. Ves ?as, non stop tla?i? v isto ko?aro tako tiste ki, gredo ob?asno namesto 90km/h recimo 100km/h, kjer je varna ravna cesta, ki tako hitrost dopu??a kot tiste, ki se vozijo na istih odsekih recimo 140 in ve?. Zate so vsi enaki divjaki, kar si to ves ?as poudarjal ne glede za kako prekora?itev gre. To neustrezno primerjavo sem napisal popolnoma namenoma in zavestno, ker sem te posku?al ujeti na tisto tvoje "vseglih"-arstvo in sem te tudi uspe?no ujel.
To?no to ti ves ?as razlagamo in ves ?as se iz vseh dela? norca ampak na koncu pa to?no to potrdi?, kar vsi ?e dolgo dolgo vemo. Vedno gre za kr?itve, ki so lahko popolnoma nenevarne ozroma so to bolj kot ne administrativne kr?itve zaradi prevelike univerzalnosti pravil. Po drugi strani pa imamo kr?itve, ki pa so izredno nevarne in precejkrat sploh niso povezane s prekora?itvijo hitrosti. Kot primerjava: kaj je bolj nevarno ali da vozi? po AC 140km/h ali da vozi? 110km/h in brez da bi pogledal v vzvratno ogledalo ter brez ?migavca zavije? na prehitevalni pas?
Kdor koli je prepri?an kot sto mater, da je varen voznik je sam po sebi problem zaradi pomanjkanja samokriti?nosti in kot tak med najbolj nevarnimi primerki na cesti. To?no taki s takim na?inom razmi?ljanja so najve?krat vzrok za nesre?e. Vsak drug, ki se zaveda svoje nepopolnosti in gre s tem razmi?ljanjem za volan je bistveno manj problemati?en saj t?no ve, da zaradi svoje nepopolnosti si tudi pribli?no ne more privo??iti avtomatizacije vo?nje ?e manj pa tega, da bi pozornost preusmeril iz same vo?nje na nekaj drugega.
Zakaj vedno v ekstreme... na za?etku si sam napisal, da gre za skoraj nenevarne prekr?ke kot za drasti?ne kr?itve z veliko potencialno nevarnostjo... Zakaj si prepri?an, da bo kon?na posledica vedno karambol in smrt ne glede na resnost kr?itve. Sam sebe spet negira? in posplo?uje? na nivoju ?rno belo.
Dejva ?e enkrat, da bo bolj razumljivo: Pred ovinkom na odprti cesti je tabla 50km/h. Prvi voznik ve, da je to omejitev zaradi ovinka in da bo brez problema odpeljal 60km/h saj je cesta vseeno dovolj pregledna in podlaga suha. Je kr?il omejitev ampak ve, da je vseeno moral zmanj?ati iz 90km/h, da ne bi zletel s ceste. Drugi voznik je pripeljal s hitrostjo 80km/h ampak je zaradi svojega prepri?anja, da je varni voznik, manj pozoren na druga dogajanja in ozna?be ob cesti ter ne zmanj?a hitrosti, ker je spregledal omejitev. Ali bo speljal ovinek? Mogo?e ali pa tudi ne.
A po?asi razume? zdaj razliko zakaj tisti, ki namensko minimalno kr?i (ne govorimo o hitrostnih kamikazah) od tistega, ki je kr?il, ker ne pozna pravil ali pa je spregledal omejitev.
Znanje mora? znati uporabljati in znanje ni tisto kar se nau?i? na pamet - to je samo piflarija, ki ti sicer da podlago ne naradi pa iz tebe nobene dodane vrednosti, ?e tega znanja na zna? uporabljati ter ?e se vedno dr?i? napiflanih zadev kot pijanec plota. ?e bi se vsi vedno dr?ali pravil in ne bi nikoli ni? naredili malce druga?e (nenevarno in ne?kodljivo za nas sami in za druge, da se razumemo) bi danes ?e vedno ?iveli v jamah in skakli napol goli naokrog z gorja?ami v rokah.
Prometne zakone se sprejema v taki obliki tudi z mislijo, da lahko za volanom 25 let starega Yugeca s prav toliko starimi gumami sedi 85 let stara ?eni?ka z refleksi crknjenega konja. Ne more? tako primerjat z nekim 30-letnikom za volanom novega avtomobila. ?e je za ?eni?ko ustrezna omejitev 90km/h se bo tudi un mladeni? lahko enako da ne re?em bistveno bolj varno peljal s hitrostjo 100km/h. Ampak ti pa? tega ne razume?, ker si v razmi?ljanju in v sposobnosti vo?nje bli?je ?eni?ki kot pa mladcu iz primera.
Boss, kaj, ko bi ti ?e enkrat prebral kaj sem jaz napisal? Ti si ?isto zmeden in sploh nisi sprocesiral napisanega. A si ti vremensko ob?utljiv poba drga?, al mogo?e kaj ?udnega kadi?....?
Dej ti ?e enkrat preber, kaj sem jaz napisal pol pa poglej kaj si mi odgovarjal! Mogo?e bom ?ez dolo?en ?as lahko spet ponovil napisano, ampak dvakrat v dveh postih za po vrstjo, se mi pa res ne da pisat eno in isto in vsako besedo posebej dodatno raz?lenjevat. Oprosti Boss, ampak men se ti ne zdi? preve? brihten poba. Nekam bolj te?ko kapira? se mi zdi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A misli?, da tisti, ki po cesti vozi kontra, pa ni odgovoren za svoja dejanja in da vozi kontra zato, ker mu ni treba odgovarjat za to pizdarijo? A si to mislu?
In kak?na je razlika v posledicah dolo?ene pizdarije, ?e nekdo to pizdarijo naredi pijan ali pa trezen? Pusti zdaj kdo je za to ?e odgovoren. To mene, kot ?rtev, popolnoma ni? ne zanima. Posledice so va?ne!
Ker, ?e mene ti s sekiro pijan ubije? na ?ihtu kjer za tabo stoji ?e tvoj ?ef, al pa, ?e me ti zaradi divjanja s svojim avtom, trezen ubije? na cesti, kjer si za volanom sam, jaz nimam kaj dosti koristi od tega. Jaz sem v trugi.
Ve?, tudi jaz imam zdravo pamet in samoohranitveni nagon, pa naj bo to na ?ihtu, al pa na cesti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani