Skoči na vsebino
MOTO GP
Napisano

Hmh, na FP2 je Miller bil kar solidno hiter, presenetil me je Crutchlow na 3 mestu, no pa A.Espargaro, samo za Espargaroja sem nekako že pričakoval, glede na njegove predstave v zadnjem času. 

Tak da če gledamo rezultate FP2 glih ne zgleda da ima tu Honda kako prednost, najboljša Honda je na 8.mestu.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Verjamem, da bi MM zmagal, če bi šla dirka v suhem do konca. Je imel dober ritem in se je lepo otresel ostalih. Škoda za napako, ko je zamenjal motor. 

Hja ali pa bi padel😉

Otresel se jih glih ni, ker so vsi skupaj šli v boxe kot vlakec🤪

Glede na to da tudi Bagnaia ni imel kaj za zgubit, mislim da bi bil dvoboj med njima, Quartararo je že imel prvenstvo v glavi in ni šel All-in, ker na Warmupu je imel Quartararo najboljši ritem (pol sekunde hitrejši pace kot zdaj na dirki), je pa res da je na warmupu bilo čist suho. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ja zanimiva dirka. Tudi dež je malo prevetril dogajanje. 

Marquez je bil soliden, ampak spet malo z glavo skozi zid in zato ničla. 

Binder pa je tvegal in z filigransko vožnjo po dežju zasluženo zmagal. 

Bagnaia je to dirko tudi zelo dobro odpeljal, v bistvu brez napak. 

Ta dirka mi je bila dosti boljša kot prejšnjič. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Nevem, v pogovorih je bil z Aprilijo ja, samo nevem če je že podpisal.

Ma četudi je podpisal mu to dejanje ni glih v ponos in vprašanje kako bodo pri Apriliji gledali na njegove izpade, ob neuspehih.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Vinales bo lahk srečen če bo spoh dobil še sedež pri kateri ekipi. 

S tem brezveznim manevrom si ni naredil glih dobre reklame. 

Rezultatov pa tudi nima nobenih. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ja žal čist dolgočasna dirka, razen malo akcije prvi krog, je bil dolgcajt. 

Malo že pograšam tiste fighte, nvm no takšen motogp z novinci mi ni všeč. Mogoče bo v prihodnje boljše. 🤔

Martin je odpeljal top dirko, škoda da Mir in Quartararo nista imela takega ritma. 

Sem pričakoval da se bo na koncu Mir udaril z Martinom, ker je Suzuki proti koncu dirke najmočnejši. 

Ampak Martin je vozil brez napak z dobrim ritmom. 

MM se je trudil ampak še mu ne gre, ali poškodba, ali motor, ali psiha🤪

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)

Glede toplotne črpalke sem skoraj 99% odločen za voda-voda (boljša učinkovitost, tišja, brez kvarjenja izgleda hiše). 

Vprašanje je samo katerega proizvajalca izbrat. Moram pregledat koliko garancije kateri dajejo in če sr da s katerimi še za ceno kaj dogovorit. 

Verjamem da tudi zrak-voda delujejo vredu, ampak pri meni glede na možnost izkoriščanja podtalnice, je voda-voda bolj logična izbira, plus zgoraj omenjene prednosti. 

Btw. : našel sem tudi primerjalni članek različnih sistemov toplotnih črpalk 

ba0798edcd6141fd201c.png

50e9c535171642b7a9ef.png

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ja, Quartararo suvereno zmagal, Vinales pa me je malo presenetil, če ne ni zajeb.. štarta bi znal bit zanimiv boj za zmago. 

Marquez pa slabo po prejšnji zmagi sem pričakoval malo več. 

Drgač pa spet malo dolgočasna dirka, malo pogrešam tiste borbe za zmago do zadnjega ovinka

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ja Quartararo in Vinales sta na kvalifikacijah bila v svoji ligi. 😳

Ostali z pol sekunde+ zaostanka so bili bolj statisti. 

Ampak šteje pa samo dirka, Vinales se ponavadi v dirkah zgubi. Quartararo bi znal zmagat, samo jaz še ostalih ne bi odpisal, v dirki se lahko hitro kaj spremeni. 

Glede Marqueza, kot sem že na prejšnji dirki napisal, bomo videli po parih dirkah, v kakem stanju je fizično, psihično... 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@TiEnbaje mora biti zunanja enota čimbližje, ker drugače imaš več izgub.

Pri meni če bi htel dat zunanjo nekam ob strani hiše, bi takoj naneslo 15-20m razdalje med zunanjo in notranjo enoto,kar pa baje ni ok, ker so večje izgube in tako toplotna ne dosega svoje  učinkovitosti, slabši scop, večja poraba elektrike. Vsaj tako mi je razložil oni ko je prišel na ogled za ponudbo zrak-voda. 

Druga stvar je pa da me moti glasnost, sosedova Daikin Alterma je kr glasna in ko greš mimo na ulici se zelo sliši, tak da si ne predstavljam imeti pred hišo grdo glasno omaro🥴🤪

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@sportman333kaj pa vem, zrak-voda mam sicer samo eno ponudbo cca 8k€. Ima pa zrak-voda slabši izkoristek, je glasnejša, pa še "omaro" (zunanjo enoto) od toplotne bi moral imeti pred hišo pri vhodnih vratih, ker je kurilnica na tej strani. 

Te ponudbe za voda-voda so na ključ, se pravi izvedba vrtin, jaškov,prebojev, priklop na obstoječo napeljavo gretje, vodovod, elektrika. Tak da je to to, brez dodatnih stvari. 

Sem pripravljen dati 2jurja več za voda-voda sistem, me pa zanimajo bolj izkušnje z posameznimi znamkami, če je res razlika med drazjimi. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glede na to da je naslov ogrevanje hiše, me zanima če ima kdo ogrevanje na toplotno črpalko voda-voda? 

Jaz prenavljam kurilnico oz. ogrevanje in zaradi nizke podtalnice bi rad dal toplotno črpalko voda-voda. 

Zanimajo me izkušnje, pomanjkljivosti?? 

Ponudbe imam od Thermie, Kronotherm in Vaillant, mogoče kak info če je med temi kaka razlika v kvaliteti, cenovno so tamtam. 

Ogrevalo se bo 200kvadratov na talno. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Huh, to je pa bilo presenečenje. Dobro je zdržal do konca. 

Drgač pa čist dolgočasna dirka, malo prehitevanj, nič borb. 

Bodo pa naslednje dirke pokazale ali je Marquez nazaj, definitivno pa mu ne bo lahko ker je konkurenca na zelo visokem nivoju. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Od teh butičnih pivovarn mi je zanimiv Bevog, ki ima malo drugačna piva, so pa dragi ko zlatarji 🙄

Aja, tko za info so naši ljudje, ki so zaradi Slo birokracije raje postavli svojo pivovarno v sosednji Avstriji takoj za mejo.

BEVOG.SI

Craft pivovarna Bevog. Vse o Bevogu, zbrano na enem mestu. Tvoje najljubše pivo lahko naročiš do vrat po vsej Sloveniji.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Najbolj me je pozitivno presenetil Bagnaia, imel je ritem za zmago. Škoda da so mu brisali čas kvalufikacij, če bi štartal iz polepositiona, bi imeli zanimiv obračun Quartararo, Rins in Bagnaia. Ti trije so imeli edini tak ritem. 

Respekt za Marqueza kljub temu da še ni 100% fit, je vredu odpeljal. Čeprav za moje pojme še preveč riskantno, v prvih krogih ni mogel iz svoje kože in je malo pretiraval, ko je zadel v Mirov zadek bi se lahko slabo končalo. Ampak tak je Marc pač gre na All-in. 

Rossi me je pa zelo razočaral, pa čeprav sem njegov navijač. Enostavno nič ne spravi skupaj, ok kvalifikacije že nekaj časa niso njegova dobra stran, ampak na dirki je pa imel prejšnja leta hitrost. Letos pa je tudi na dirki prepočasen, mislim da so se pokazala njegova leta, in verjetno bo to njegova zadnja sezona. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Dobra dirka je bila. 

Pozitivno me je presenetil Jorge Martin, za novinca v Motogp se je odlično peljal in zaslužene stopničke, mam občutek da bo favoritom še mešal štrene. 

Dober tudi bil tudi Zarco, tak da Pramac Ducati ima zgleda dober paket. 

Quartararo peljal tako kot mora če se hoče borit za naslov. 

Razočaral me je Vinales, prejšnjo dirko odlično, zdaj pa kot da nima pravega ritma. 

No tudi Rossi me je razočaral, nvm kaj je bilo krivo ampak vožnja na koncu razpredelnice je kriza. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

hmh, jst sem tudi bil prepričan da bo Bagnaia zmagal glede na kvalifikacijski krog in hitrosti Ducatija.

Vinales pa je odpeljalpopolno dirko, brez napak.

Bomo videli kako bo druga dirka

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

@robertk6ja saj je bilo v planu, lepit to steno z onim okrasnim kamnom in bi se dalo kable v kanale, ampak je prišlo do spremembe planov, in dozidava nove 50mdnevne sobe, tam bodo kabli skriti😉😎

@Scr3amna tej plati bi lahko menjal edino za I7 3770k, drugo več ne podpira. Z tem I7 pa tudi ne bi toliko pridobil, glede na to da je moj I5 2500k odličen primerek za navijanje in laufa brezproblema na 4.5ghz. Ko bo ta začel pešat bom menjal plato+cpu+ram, pa bo spet en čas mir.

Čeprav mam občutek da bo obstoječi cpu še nekaj časa kos vsem nalogam, btw.: do sedaj je edino pri Flight Simulator 2020, na ultra nastavitvah cpu bil bottleneck, verjetno na račun samo 4jedrom. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Huh, še dobro da mi trenutni multi stroj dobro služi in ni potrebe po menjavi, ker ta kriptoscena je res navila cene, no lahko bi pa zdaj prodal svojo gtx1080 za dobro ceno😁

Evo še moj malce starejši multimedija/game comp, za dnevno sobo. 

-I5 2500k (overclock na 4.5ghz)

-Hladilnik procesorja: Noctua NH-U9B SE

-Asus P8Z77 M-Pro

-16gb Kingston HyperX Fury 1866 DDR3

-KFA2 GeForce GTX 1080 EXOC 8gb

-Diski:

SSD Crucial MX500gb

SSD Crucial MX1000gb

HDD WD 2000gb

-Ohišje Fractal Design, brušeni črni aluminij

-Ventilatorji silent: Noctua NF-A9 PWM

-Daljinc univerzalni IR+Airmouse z tipkovnico: Mele F10 Deluxe

-Gamepad: 2x Xbox One kontroler

Vse skupaj priklopljeno na 55inch FullHD Samsung tv in star Technics ojačevalec. 

Ta komp se uporablja za gledanje filmov, risank, igranje igric v dnevni sobi zato sem kupil ohišje ki ima izgled komponent. 

Zaenkrat mi odlično služi čeprav glih ni najnovejši, igre letijo do sedaj vse tekoče na fulhd resoluciji. 😎

Še malo slik mojga setupa

IMG_20210124_091638.jpg

IMG_20210124_091141.jpg

IMG_20210124_091151.jpg

IMG_20210124_112655.jpg

IMG_20210124_111938.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Jaz prisegam na Barcaffe, pijem jo turško ali v kofeteri, odvisno od situacije, občasno pa mi zapaše tudi Dolce Gusto. 

Na šihtu ponavadi spijem še kako iz avtomata, ki je pa bolj švoh kafe(kljub temu d aje tudi kao barcaffe) 🙄

Aja, ona Barcaffe iz Petrolovega avtomata pa je dosti boljša in je dost dober približek domači barkavi. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.