To?no tole sm iskal, hvala. Je pa malce butasto, da pri nas prodajajo avte za katere nimajo ustrezno usposobljenih serviserjev. Si pa omenil menjavo ma?ine pri 100K km; ali ni la?je in cenje dati obnovit ma?ino kot pa kupit drugo? Sploh, ker Rx-7ic ni ravno veliko (pri nas itak ni mo?nosti, da bi kaj dobil zanje).
to je u?itek ja, tut mene zanima kak felling je kej Wanklca furat
Mislim, da se nekje po avto.netu prodaja prva generacija mazde rx7 (NA seveda) ?e te toliko mika wanklca .ali pa raje spravi skupaj kakih 10K? pa si jo iz UK uvozi( z obnovoljeno ma?ino seveda, druga?e te bo kamlu bolela glava). Me pa zanima od lastnikov novih RX-ic(rx8 LOL) kako je z servisi in obnavljanjem ma?in pri nas. Sicer je ?e nekaj ?asa od tega a sm sli?al da pri nas sploh nimajo izurjenih mehanikov za wanklove zverinice.da pa kupim Rx7 ali Rx8 pa jo potem vozim na sevis v tujino....
Mislim da bojo WRC ukinili zaradi prevelikihs tro?kov in prihaja S200!
In kaka bo razlika med S200 pa WRC? Itak pa bodo z novim sistemom ravno tako precej?nji stro?ki(razen. ?e preselijo tekme na asfalt in ne ve? na divje "gozdne" poti).Dokler bodo nadomestni deli za avte tako dragi....
?e prav razumem naj bi tale program po?istil register in s tem (malenkostno9 pospe?il sisitem.Ravno tako pa NAJ BI prepre?eval BSOD-je z stalnim nadzorom registra in odstranitvijo slabih vpisov v register.osebno menim, da je najbolj?a varianta FORMAT C: enkrat na leto pa je mir.Ali pa ?e se dovolj spozna? na delovanje registra, da ga ro?no popravi?. V vsakem primeru pa dvomim, da pride tu nevem kaka pohitritev sistema.Se pa pozna nalagalin ?as (ko vklopi? winse9 ali pa ko za?ene? program ali igro.Ne bo ti pa prineslo sedaj ve? framov nasekundo v igrah.za kaj takega rabi? bolj?o strojno opremo.
jaz imam bolj v planu nakup Rx-7 kot pa evo-ta. pa ?e to samo zato, da se bom lahko parkrat na leto peljal mal naokoli, pa mogo?e kak ovink po?ez zvozil .
:Edit by Marko_MX-3: da ne bomo preve? smetil tiste teme o CX-5!!!
Dobri sponozorji, veliko prakse pa precej talenta pa bo? mogo?e uspel kot on. Ali pa obudi? od mrtvih Toivonena, da te zapelje z morilsko ?ebelico(lancia delta S4) po korziki .
Tislte datsun zgleda pa tko sexy ,me skoraj malo spominja na kako shelby daytono (dolg pokrov motorja).Kar pa se ti?e AE86 Corolle bi pa dejal samo, da je to sigurno ena izmed legend (ravno tako kot prva generacija Rx7). ?e bi kakega Novodobnega "drifterja" (prej wanabe) vpra?al, bi verjetno rekel kak jajc je ta avto. V pravih rokah lahko naredi takale corolla ve? "?kode" kot pa do konca stunana rx7/200sx S15 ali supra.
Sigurno en izmed najbolj upravi?enih modelov za muzej avtomobilizma.
Edit:
Nikakor ne smemo pozabiti na Vse modele honde civic, ki je postal sinonim za tunerje(v Ameriki jih imajo zelo radi ) in pa Honde NSX. Sicer nisem ravno ljubitelj hond, a NSX je bila res dobra, ?koda da so jih nehali delati. ?e pa grem bolj na eksoti?no stran avtomobilizma pa sigurno ne grem mimo koeningsegga. ?eprav se marsikdo prito?uje nad Ford ma?ino je le-ta dovolj dobra da pri 4.8L prostornine ob pomo?i dveh turbin proizvede zavidljivih 806 BHP (CCX model) ali 1018BHp (CCXR).zadnji deluje celo na biodizel.bom za?el doma gojiti koruzo in oljno repico pa bom nekaj prihranil pri gorivu ..
Res je nekako mi mazde bolj le?ijo kot pa Toyote.Samo to ?e ne pomeni da jih ne cenim. Dobro se zavedam, da je veliko la?je spraviti 2Jz na 1000+bhp kot pa wanklovo ma?ino (?e je to sploh mogo?e) in da ima veliko vzdr?ljivost(druga?e jih nebi toliko prodali, kajne?) ter so uporabne za vsakdanjo vo?njo.Mislim samo, da sem se narobe izrazil .
Nikakor ne zanikam da ima toyota vrhunske ma?ine(doti?ni model je dokaz za to), pravim le, da je bil mazdin lepo konkuren?en.Sploh ni va?no kdo ima bolj?ega in mo?nej?ega, ker v kon?em je lahko ?e tako dober avto in v njem slab voznik.... Sicer pa meni drag race nikakor ne sede najbolje.Res da se lahko pohvali? kako hiter avto ima?(in s tem dobi? ?e par radodajk zraven za na zadnji sede?). track raci so mi bolj zanimivi, saj morajo tam pokazati dosti ve? spretnosti kot pa na 402m ravnine.
@jozagulikoza
Veliko vem, ker me ameri?ki old muscle avti neznasko privla?ijo, Google pa tudi precej pomaga.
Celice in cosworthi so bili strah in trepet takratnih rallyev ja.?e danes bi bil marsikateri takratni rally avto konkuren?en sedanjim, samo ne v WRC-ju.
To verjetno veste, da cobra sploh ni Ameri?ki avto, saj izvira iz Anglije. jih je pa caroll Shelby uvozil, predelal in jih dal na trg kot svoj avto.Sicer so pa tako shelby(ford) kot Mopar(dodge) in henessy(chevy) samo "predelavalnice" in ne samosvoje firme.
To so bile hude zverine ja(R26B), sploh ker je pri 2.6l delovne prostornine razvila do 700bhp.Me pa zanima ?e bi takole ma?ino spravil v FD3S(3rd gen) RX7 ali pa v Rx8. Bi imel pri 2.6l 700 bhp pa bi ?el mal po drag racih .Samo kaj, ko bi vse nosilce ma?ine polomilo, menjalnik pa zdrobilo v prah. Sigurno pa so prista?i Toyote nevo??ljivi, ker obstaja ?e kaj bolj?ega kot 2JZ (brez ekstremnih predelav, pa ?e temu je ?e ma?ina sama po sebi namenjena; o?itno jih je nissan z RB26DETT zelo ujezil). poleg tega ti pasama surova mo? ne koristi, ?e je ne spravi? pravilno na cesto, po ?emer pa so nissani precej znani (vsaj skyline serija).
V vsej preteklosti so bili avtomobili, ki so zaznamovali posamezno ero.Ker se ne spoznam ravno na evropske avtomobile bom raje povedal kaj o tistih ki jih poznam. Nekje v sredini 50ih (prej?njega stoletja) so v Ameriki z cadilaci in buicki zadeli terno. ?eprav so imeli gromozanke prostornine(5.0,5.7 V8) so bili relativno podhranjeni v mo?i in hitrosti, so bili pa z vidika izgleda nekaj posebnega (buick '57 nastopa v seriji fallout).Prihajala so nora leta, ko se bo za?ela vojna med tremi ve?jimi proizvajalci avtomobilov in se bo raz?irilo (po ameriki)vsesplo?no dobro sprejeto tekomovanje na 1/4 milje. Leta1965 je pri?el ven prvi pony(mustang), ki pa je bil ?e vedno podhranjen.Najve?je bitke so bili:chevrolet(corvette, monte carlo,camaro in moj najljub?i Chevelle SS), DODGE (charger R/T in hemi, Challanger R/T in HEMI)FORD(vse oblike mustangov vklju?no z shelby GT350 in Gt 500 ter Cobro 427)Pontiac (GTO,firebird)Oldsmobile(vse cutlass serije med katerimi je najbolj znana 4-4-2)Playmuth(roadrunner in HEMI CUDA). A tudi v Ameriki so okoljevarstveniki kmalu dosegli zmanj?anje izpustov(?e takrat!) in kar naenkrat so za?ele drasti?no padati in konec 70ih so bili ameri?ki avtomobili le ?e bleda senca samih sebe. Ravno v tem ?asu pa je pri?la na tr?i??e prva Rx-7(vsa slava in ?ast ), ki je le ?e utrdila svoj polo?aj.Sredi osemdesetih so naredili (za moje pojme)enega najbolj?ih vozil na svetu; lancio delto S4.V navezi z henrijem toivonenom so se zmage vrste vse do prerane smrti toivonena(naj po?iva v miru saj si zaslu?i).V tem ?asu so za?eli nastajati prvi modeli nissana skyline, ki se je tri dekade pozneje izkazal za izjemno popularen avomobil(sploh za?eljen med street racerji).Kmalu so na sceno pr?le prve integralke HF in zopet za?ele nizati uspehe na rallyih,vendar pa so jih kmalu izpodrinili novej?i, bolj varni in zmogljivej?i stroji.A ?e vedno pa dr?i lancia Delta HF integrale sloves enega izmed bolj?ih avtomobilov za rally.V tem ?asu je pri?la na trg nova generacija mazde rx7(FC3S)in toyote supre.V za?etku 90ih pa je mazda naredila svoj najve?ji dose?ek(vsaj oblikovni):tretjo generacijo mazde RX-7(FD3S).Z svojim sekven?nim turbopolnilnikom je dosegla zavidljive rezultate, bila pa je tudi za?eljen objket predelovalcev(tunerjev) in se je (v pravih rokah oz. nogah) izkazala za enega najbolj?ih drift avtomobilov(poleg vse nissanov S serije in kakih toyot supra).
mogo?e ima moralen podton (kot ga ima district 9)a kaj, ko velika ve?ina tega sploh ne bo opazila (beri "ameri?ani").Je pa tehnolo?ko res dovr?en saj skorajda ne more? lo?iti met CGi in pravimi igralci. Zgleda, da bodo kon?no lahko po?asi zamenjali realne igralce z digitalnimi.So pa cene tega ubijalske(500mio, sam ne vem, ?e je bilo tu zraven v?teto tr?enje),tako da ?e nekaj ?asa ni skrbi da bi bili vsi filmi narejeni z ra?unalniki.
V?eraj pogledal, NEREALISTI?EN FILM, odbiti vizualni efekti, predvidljiv konec.Se pa vidi, da je bil film narejen za mase in ne prina?a nikakr?nega(vsaj na prvi pogled ne)moralnega vpra?anja. So pa pretiravali sto na uro: Vzlet antonova 225 z 100metrske letalske steze?? Ali pa tam, ko so pristali nekje na gorovju (v Tibetu) pa je pilot rekel, da naj bi bilo tam morje, par minut pozneje pa sre?ajo tibetanskega meniha, ki je be?al k bratu v ladjedelnico. Le kako je pristal menih na gori nekje v ju?nem kitajskem morju??
Me je pa prijetno presenetil District9 (okro?je 9). Zgleda tako amatersko narejen, milje dale? od hollywoodske "zlo??enosti", ima pa precej?en vpliv na gledalca (vsaj name je imel). Isto kot so delali prebivalci Johanesburga z "?kampi" (lol, kdo si je to izmislil), ki so bili o?itno nekak?ni vesoljski begunci, isto se dela z ostalimi ljudmi po svetu;samo poglejte Indijo ali pa skoraj celotno afriko.?e pri nas je preve? lo?evanja na razli?ne nivoje.Najsibodi tujci(mr? bosanci in podobne; jaz tegaABSOLUTNO NE podpiram!), ali pa sedaj ?e o?itne razlike v premo?enju(par tiso? res bogatih proti 1/3 res revnih prebivalcev Slovenije).Potem pa imamo tu ?e medsebojne boje politi?ne levice in desnice, ki se nikakor ne morejo zmeniti kdo ima prav in kdo ne.
Poleg tega je pa film vseboval "neprostovoljnega junaka", odbite Toyote hillux( le kdo bi se branil oklepljene 4x4 zverine?), Divja oro?ja (jah kaj ?em, meni se ob pogledu na oro?je za?ejo cediti sline, pa ?e TAVOR 21 je bil v igri ) in enega izmed najbolj?ih eksoskeletov (tisti robot na koncu filma) v vsej filmski zgodovini (poleg powerloaderja iz osmega potnika 2 in pa landmate-ov iz appleseeda). Resni?no mi je v?e? film in upam, da bo drugi dela narejen isto kvalitetno (predvidevam, da bo drugi del, saj je "christopher" ?kamp rekel, da pride v treh letih nazaj ponje).
To se pa zgodi, ko dobijo "kvalificirani" delavci pravo orodje v roke . Potem pa meni te?ijo, da nimam kaj po ra?unalniku brskat ker pa? nimam faksa, pa sami ne znajo zamenjati pomnilnika(rama). Bah pa taki u?enjaki!
@jo?aGulikoza
saj ve? kako je to, najraje bi videli da je v enem dnevu opravljeno delo dveh dni, naslednji dan pa isto.?as je denar, denarja pa ni nikoli dovolj (vsaj za njih ne).
Na ?alost ?ivimo v takem ?asu kjer moralna odgovornost ne pomeni skoraj ni?esar ve?. Samo da se dobro prodaja in prina?a velike kupe $$ (dober primer je avatar, ki je stal slabih 500 mil $), za zgodbo pa tako ni va?no, samo da se bliska in poka ter ?viga vse sem in tja... .
So mi pa osebno sdobri naslednji filmi:
Alien( 1979)... za takratne ?ase state of the art&tech film, pa ?e zgodba je dobra
Aliens(1986)...Nadaljevanje alien sage, tokrat z colonial marinci in "mamo alien"
Predator 1,2....Zanimiva zgodba, dokaj Realisti?en(If condition ), dobra igralska zasedba
Bullit....Preganjanje z old muscle avtomobili je zame nekaj
Starship troopers....Knjiga je meni zanimiva,?eprav prvi film ni ravno po knjigi.Izogibajte se obeh nadaljevanj.
terminator2.....brez besed
starship troopers:roughnecks cronicles...animirana verzija starship trooperjev, bazirana na knjigi
forbidden planet(1957)....?e ena izmed klasik b moviejev takratnega ?asa
lost in space(original in remake)...le kdo ne obo?uje vesolja?
equilibrium...akcijsko psiholo?ki film, z dobrm glavnim igralcem in dokaj zanimivo zgodbo.
event horizon....sci fi grozljivka
fast track-no limit....nem?ka verzija F&F a ne tako poneumljena
Ironman...kdo ne pozna?
braveheart...odli?na igralska zasedba,dobra zgodba,eden bolj?ih zaklju?kov v filmski zgodovini sploh
platoon...vojna drama, odli?na igralska zasedba, ?e bolj?a zgodba
we were soldiers....dobr film z malce preve? vpliva hollywooda
corpse bride..Tim burton anyone?
Nigtmare before christmas....legendarna risanka tima burtona
Friday 13th....JASON!
nightmare on Elm street...
Hellraiser....
300....nerealno, a vendar precej dobro posneto, pa ?e glasba je zakon
clash of the titans(original in kmalu remake)...Epski spopadi z mitolo?kimi bitji
Postal...ja, kon?no dobr film UWe-ja BOLL-a
So pa filmi ki so me ZELO razo?arali:
Aliens Vs. predator...Le kako zaboga so lahko tako zaj....?!
Aliens Vs.Predator2...GRoza, pa da ti uni?ijo dve vrsti vesoljcev ki imata kulten status?!
Fast&furious3...komu je padlo na pamet jap. driftanje za F&F?Pa ?e RX7 so tako grdo anredili da je groza.
vse ameri?ke pite po drugem delu....vedno eno in isto, le v drugi preobleki
Van Wilder2
bloodRyne
in the name of the king...Originalno ime je bil dungeon siege(po igri,uwe boll)
farcry...le kdo je dal temu tipu kamero in re?iserski stol?ek?(zopet Uwe boll)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To?no tole sm iskal, hvala. Je pa malce butasto, da pri nas prodajajo avte za katere nimajo ustrezno usposobljenih serviserjev. Si pa omenil menjavo ma?ine pri 100K km; ali ni la?je in cenje dati obnovit ma?ino kot pa kupit drugo? Sploh, ker Rx-7ic ni ravno veliko (pri nas itak ni mo?nosti, da bi kaj dobil zanje).
Henri Toivonen+Lancia delta S4=Dream team
Povezava za deljenje
Deli na druge strani