?koda, da zaradi takega dogajanja, kot smo ga videli v?eraj, motogp postaja drek kot je formula 1 . Saj je blo doslej tud kako prerivanje na meji itd., ampak tako na?rtnega zajebavanja izven steze in na stezi pa tak?nih (obojestranskih) reakcij (brcanja...) pa po moje ?e ni bilo in to je najve?ja ?koda za vse skupaj.
?e v Avstraliji je blo malo ?udno, da se je Marquez v zadnjem krogu tako izstrelil in zlahka zmagal, prej pa se je ve? kot 20 krogov prerival z ostalimi (najraje s 46-ko). Ne vem, v taka naklju?ja jaz pa? ne verjamem, ?eprav je Mark super dirka?. Tole v?eraj je bilo pa tako o?itno, da res noben ne more re?i, da ga ni namerno oviral in spravljal ob ?ivce. Obe Hondi sta bili mnogo hitrej?i od Yamah in ?e se je Pedrosa tako zlahka peljal spredaj, mi ne bo nih?e razlagal, da se je Marc moral takole voziti zadaj. ?e glavni komisar dirke (na spletni strani motogp) je dal jasno vedet, da je Marc storil kaj, kar je Valentina (upravi?eno?) spravilo ob ?ivce, ampak da pa? pri tem ni storil (?e) ni? prepovedanega, medtem ko je Valentino pa? ?el na kontakt (tud z nogo), kar pa seveda ni dovoljeno.
Kaj naj sedaj Valentino najde kakega Italijana, da bo v Valenciji v prvem ovinku spravil Lorenza na tla in bo stvar kon?ana :ne vem: ? Ali pa se bodo zadaj pred Valentinom kak?ni ?tirje ?panci v?tric peljali, da ne bo mogel mimo. Pardon, ampak to ni ve? motogp, kot smo ga tako radi gledali doslej, zato naj gredo vsi skupaj v ...
Tisti, ki se ne bojimo ?kornjev in avta umazati z blatom, smo imeli v?eraj in danes dirke v glinokopu na Vogrskem. In so mi italijanski kolegi posredovali eno zelo aktualno sliko:
No, pred kratkim sem pametoval, kako imamo pri nas doma vse lepo zmenjeno glede zlaganja prtljage v avto za dopust. Evo, potem mi pa ta??a naro?i, da moram tole peljat na Hvar
Aha, zdaj mi je pa jasno, zakaj imate vsi po vrsto premajhne avtomobile...
Pri nas sem jaz poleg in ?e pri omari reduciramo, kaj je res treba in kaj ne. Potem je pa za vikend po?itnice za ?est oseb dovolj 150 litrski prtlja?nik.
Pravzaprav sem ugotovil, da sploh ne vem natan?no, kako velik prtlja?nik ima petka pri postavljeni tretji vrsti sede?ev...
Tole moram odgovort.
Pri nas zmo zmenjeni tako, da ?ena zlaga prtljago v avto pred odhodom na dopust, res...
Ampak pogoji so slede?i: (1.) prtlja?ni rolo ostane v avtu in se ga ne dotikamo (kar se dotika roloja ali prtlja?nih vrat ob zaprtju prtlja?nika, odstranimo); (2.) vsa prtljaga je zlo?ena v potovalkah ali torbah, razen obla?il, ki jih potrebujemo sproti na poti (za trajekt itd.); (3) skupna te?a prtljage mora biti tak?na, da se avto zadaj ne posede ve? kot za 3-4 cm in ne zgledam kot ?eh ali Poljak (to je da ne "glisiram"); (4) v kabini ni nobenih nepotrebnih predmetov, razen nekaj teko?ine in za vsakega otroka kak?na igra?a; (5) razni pogoji, ki jih oblikujem sproti.
Zadeva nam kar dobro funkcionira in v nasprotju s prej?njimi leti je pred odhodom kar mir
Tale zadeva Vettel - Webber je odvisna od tega, kako vsak gleda na formulo ena. Pravilnega in napa?nega odgovora ni.
?e je F1 posami?ni ?port, potem je Vettel storil prav. Pomemben je dirka? in ne mo?tvo, zato se na stezi vsak bori najprej zase in ?ele potem za ekipo.
?e pa je F1 ekipni ?port, potem Vettel ni storil prav. Ogrozil je ekipo, ki bi lahko ostala brez obeh dirka?ev, kar tudi glede na preteklo dogajanje med njima sploh ne bi bilo ni? ?udnega. Izigral je mo?tvenega kolega in prekr?il dogovor, ki so ga o?itno sklenili pred tekno.
Kot re?eno, je vse odvisno od tega, kako gledate na F1. Meni je bli?je, da je to ekipni ?port, zato Vettel po mojem ni storil prav. Tudi sicer bi pa? pred tekmo moral re?i, da bo dirkal na polno do konca. Tako pa je zagotovil nekaj, za kar je sigurno vnaprej vedel, da bo prekr?il, ?e bo pa? treba.
Zakaj je recimo pri kolesarstvu vnaprej jasno, kdo ima kak?no vlogo. Tam gre to celo tako dale?, da se eni vra?ajo na konec kolone k spremljevalnim avtomobilom, da drugim prinesejo pija?o in druge zadeve. V ciljnih ?printih eni drugim rihtajo ugodne pozicije ali pa prej 95% dirke garajo in vle?ejo svoje favorite - pa vse to ni problem.
Ali pa recimo primerjava s konjskimi dirkami. Nisem nek poznavalec, ampak tam se menda stavi na konja, gospod jockey pa je samo sredstvo, ki tega konja priganja do zmage. Ta konj ima svojega lastnika, ki je menda najve?krat kdo drug kot pa tisti, ki na njem sedi na dirkah.
F1 je ekipni ?port, v katerega so vlo?ene stotine milijonov, zato je pa? treba dat prednost ekipi. Dirka?i so samo sredstvo, da ekipa pride na vrh.
Primerjat Schumacherja s Senno je neumnost (pa sem star tolko, da sem tud Senno precejkrat videl... )
Tko kot primerjat recimo dana?nje alpske smu?arje s tistimi izpred 20 ali 30 let.
Vse je druga? - material, pravila, cela organizacija...
Govorit, da je bil Senna kao ful korekten in sploh angel?ek in bla, bla, bla... je tud neumnost. Pred dirko je rekel, da bo nasadil Prosta v prvem ovinku in je to tud naredil. Tko kot je to naredil Schumacher z Villeneuvom, samo da tega pred dirko ni razlagal. Ampak kdor umre v boju, se mu marsikaj pozabi. Vsi najbolj?i dirka?i so egoisti (seveda vklju?no s Schumacherjem), ker ?e to nisi, ne more? bit najbolj?i.
In gospodom iz FIA & Co. je to edino pomembno. Sedem tekem in sedem razli?nih zmagovalcev, borba do konca tekme... - to je to.
Druga? je pa Pirelli eno obupno sranje, o Mercedesu pa sploh raje ne bi. Mi je pa res zanimivo, da avto crkuje samo Schumacherju in ne Rosbergu ?e se spomnite, se je pred leti podobno dogajalo Schumacherjevim kolegom pri rde?ih... Al je to naklju?je ali ne?
Vsake tolk ?asa ?ist mal pogledam... Tolko domi?ljije ?e dolgo nisem opazu...
?eprav bi lahko ?lo brez nekaterih izrazov...
Je pa stvar podobna recimo sporu na Bli?njem vzhodu (pa ne po kak?nih ?rtvah...), saj se na koncu ve? ne ve, kdo in kdaj je za?el. vsi pa tol?ejo drug po drugem... Bolj?a tema bi bila zame le ?e ?imfanje nem?kih in drugih "premijskih" (kva mi gre na k.... ta izraz) proizvajalcev avtov...
O mater, tole je pa huj? kot kak?na ?ajfnica z 200 nadaljevanji...
Glasoval sem z NE. Se ne mislim na nobeno stran postavljat, ampak nobena re?itev ni nekoga skenslat. Udele?enci tega konflikta se dobite na piru in se zmenite kot normalni ljudje. Tisti, ki pa tega no?e oziroma se temu izogiba (pa kdorkoli ?e to je), je pa po mojem tud ena rit .
Me zelo zanima kok je kej ded zakrnel v obdobju odsotnosti!
Bo pa zanimivo, ?e mu njegov vajenc (Peter na Veter - Vettel) od?ita lekcijo!
Uf, mater, sem se ?e mal pohladu...
Po mojem se lahko zgodi karkol. Lahko je zadnji, lahko je pa povsem pri vrhu. Ravno zarad tega bo zanimivo gledat Je pa itak tole tud marketin?ko odli?na poteza, saj bo gledanost zagotovo precej narasla...
Saj vem, da je neumno, pa vseeno. Ne spravi me s tira veliko stvari, ampak tile novi oglasi za Merkur, ko raznorazni sodr?avljani v prostem slogu prepevajo tisti Orbisonov komad, mi pa najeda do konca . Pa ?e stokrat na dan ga vidim. Najbolj debilen oglas v zadnjih letih .
Jaz mu med vo?njo, ko je ?ist na moji riti, pri?gem zadnje meglenke. Model v momentu misli, da so ?top lu?i in bremza ko vrag. Zadnji? se je enemu takemu po?ten kadilo izpod gum
Odvisno s katero ?valjo bi mel rad potomca. Mislim, da bi najve? dobil, ?e bi seme daroval za oploditev ?elve, ker one dolgo ?ivijo. 100 let in celo ve?.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?koda, da zaradi takega dogajanja, kot smo ga videli v?eraj, motogp postaja drek kot je formula 1 . Saj je blo doslej tud kako prerivanje na meji itd., ampak tako na?rtnega zajebavanja izven steze in na stezi pa tak?nih (obojestranskih) reakcij (brcanja...) pa po moje ?e ni bilo in to je najve?ja ?koda za vse skupaj.
?e v Avstraliji je blo malo ?udno, da se je Marquez v zadnjem krogu tako izstrelil in zlahka zmagal, prej pa se je ve? kot 20 krogov prerival z ostalimi (najraje s 46-ko). Ne vem, v taka naklju?ja jaz pa? ne verjamem, ?eprav je Mark super dirka?. Tole v?eraj je bilo pa tako o?itno, da res noben ne more re?i, da ga ni namerno oviral in spravljal ob ?ivce. Obe Hondi sta bili mnogo hitrej?i od Yamah in ?e se je Pedrosa tako zlahka peljal spredaj, mi ne bo nih?e razlagal, da se je Marc moral takole voziti zadaj. ?e glavni komisar dirke (na spletni strani motogp) je dal jasno vedet, da je Marc storil kaj, kar je Valentina (upravi?eno?) spravilo ob ?ivce, ampak da pa? pri tem ni storil (?e) ni? prepovedanega, medtem ko je Valentino pa? ?el na kontakt (tud z nogo), kar pa seveda ni dovoljeno.
Kaj naj sedaj Valentino najde kakega Italijana, da bo v Valenciji v prvem ovinku spravil Lorenza na tla in bo stvar kon?ana :ne vem: ? Ali pa se bodo zadaj pred Valentinom kak?ni ?tirje ?panci v?tric peljali, da ne bo mogel mimo. Pardon, ampak to ni ve? motogp, kot smo ga tako radi gledali doslej, zato naj gredo vsi skupaj v ...
Nikad ne veruj ?eni, koja la?e.
Bog daj neumnim pamet, nam pa denar...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani