Kowkele ?e je prav napisal je to za eno leto....ne vem zakaj potem 24 postavk (2 gospodinjstva?)? ?E je za eno leto potem je normalno - 1400?, na kvadrat popolnoma enako kot jaz, ?e pa je za dve leti pol pa ma en kabel k sosedu speljan
tako je za tiste cente se ne da je...ker je vedno vezava tista s katero te drzijo/dobijo
Jaz doslej nisem ?e sklenil pogodbe, da bi se zavezal. Ponudnik le jam?i svojo ceno npr. 12 mesecev. Enkrat letno si pa vzamem nekaj uric ?asa in pri vseh ponudnikih preverim cene in z najugodnej?im se dogovorim. Ima pa kar nekaj ponudnikov ugodnej?e cene za imetnike toplotnih ?rpalk.
Pri ponudnikih za elektriko jaz dosti ne kompliciram. Kdor je v danem trenutku najcenej?i, s tistim sklenem pogodbo o dobavi. Ko pote?e obdobje, za katero mi je ponudnik zagotavljal nespremenjeno ceno, pa ponovno pre?ekiram cene pri vseh.
Zmaj, najve? bo? naredil, ?e bo? kak?nega mojstra za T? povabil na dom, da vidi, kak?na je situacija in kaj bi bilo najbolj smotrno. Verjetno enako velja tudi za druge oblike ogrevanja. ?e te bodo T? interesirale, ti lahko po?ljem dva kontakta, s katerimi sem sam imel pozitivne izku?nje.
Ko se omenja toplotne ?rpalke oz. T? skraj?ano. Katero izvedbo ima kdo od vas? Vem da obstaja varianta voda, pa zrak in verjetno ?e katera.
Pri nas imamo tudi izvedbo T? zrak-voda, imamo dvoj?ka 120 m2, ogrevamo v celoti na 22-23 stopinj, pa je celotna letna poraba elektrike (vso gospodinjstvo-ogrevanje, lu?i, aparati...) cca 700 EUR, dvoj?ek pa se nahaja na obrobju Kranja.
Ker ste nekateri strokovnjaki na tem podro?ju, kaj priporo?ate, da izberem za ?eno, nekaj v srednjem kakovostnem rangu. Njena ?elja je, da bo imel telefon dovolj pomnilnika za shranjevanje slik in posnetkov. V o?jem izboru je Huawei P20 lite, priporo?ate ?e kaj drugega v tem rangu?
Jaz si dirke ?e nekaj casa ogledujem na ORF. Ceprav je moje znanje nemscine slabo, pa med dirko izvem vec, kot pa pri Mirkotu. Drugace pa ga je Vettel danes pihnil mimo, pa tudi Hamilton je verjetno zelel drugace na prve stopnicke z Mercko.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Eno leto nazaj.
Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex
Mazda6 SPC CD 150 Revolution
Povezava za deljenje
Deli na druge strani