Res je, vo?nja tam je pravi u?itek. Nazadnje sem relacijo Ventimiglia - Ferneti?i prepeljal v enem kosu, 3/4 ?asa tempomat na 135 po GPS-u in na koncu sploh nisem bil pretirano utrujen. Celo ?ena je v nasprotni smeri vozila cca. 300-350 kilometrov v enem kosu (od Benetk mimo Milana in proti Genovi), pa na?eloma sovra?i vo?njo po AC.
To me spominja na stare ?ase, ko so imeli ?e Italijani te ?tose z merjenjem ?asa od cestninske do cestninske. Pa smo ?ibali in ?ibali po avtocestiin in se ustavili na kapu?inu. In prera?unali, koliko ?asa moramo stati, da bomo vozili "vzorno" in po "regulah".
Nikoli nismo pla?ali kazni.
No, pri dana?njem sistemu Tutor to ne gre ve?. Na uvozih in izvozih iz postajali?? imajo kamere, ki tvoj postanek od?tejejo od celotnega ?asa.
Med vikendi so ga res dosti zapirali, zdaj imajo ?e no?ne zapore. Iskreno povedano mi res ni jasno, kaj imajo tolk za pacat... Ampak nekak smo se ?e navadli na to. V bistvu so izreeedno redki dnevi, ko med CE in LJ i nobenih del na cesti...
Od pomladi sem kar precejkrat imel relacijo proti Vranskim in nikoli nisem uporabljal avtoceste ker je bila stara cesta ?ez Trojane ve?inoma hitrej?a varianta.
Je bila na AC takrat kak?na nesre?a? Ker ?e ni bila in ?e se med uvozom Blagovica (relacija LJ=>CE) pelje? do izvoza Vransko po stari cesti in se pri tem dr?i? omejitev, si cca. 3 minute po?asnej?i, kot na AC...
Kadar sem se vozil tam ?ez, je bila omejitev 60 km/h. Enkrat delo na cesti, enkrat mo?no de?evje, enkrat se je nekomu nekaj dvignilo... Ali pa mu je dol viselo... Kakorkoli, bila je omejitev na 60, mogo?e kdaj celo 80 (enkrat ali dvakrat). ?e smo ?isto po?teni, na avtocesti vozit tako po?asi je kar te?ko. Ne, da se ne da, ampak vseeno je nizka omejitev...
Je pa res, da se po tej cesti peljem mogo?e nekajkrat letno...
V tem poudarjenem delu besedila bo ves catch... Ja, je bilo obdobje, ko je bila ta nesmiselna omejitev, ker je zaradi "neoptimalno delujo?e signalizacije" bila vo?nja z 90, kaj ?ele 100 km/h smrtno nevarna...
Zadnjih nekaj mesecev, mislim da od konca pomladi pa je omejitev v veliki ve?ini nazaj na 100-tki.
In ?e na Lukovici sname? tablice dol? Pa naj se slikajo potem, kolikor se ho?ejo. Na Vranskem jih pa spet nazaj montira?.
Ti ne bo kaj veliko pomagalo, ker se meri v nasprotni smeri...
Sicer so te debate, kako "prelisi?iti" ta sistem na?eloma zelo pateti?ne (kot da se je tako hudi?evo te?ko tam peljat pribli?no po omejitvi)... Ampak eno razmi?ljanje...kaj pa, ?e se mimo portalov pelje? po odstavnem pasu? Ena kamera na?eloma snema voznega, druga pa prehitevalni pas...katera pa snema odstavnega?
Morda. Ampak jaz je nisem videl. Lahko da je tabla pred uvozom Trojane, kjer jaz pridem na AC. ?e je tabla prej je to vsekakor napa?no. ?e sem pa jaz slep, je pa tema brezpredmetna. Lahko da sem tako zaverovano iskal gornji znak da sem ostale spregledal.
Na marsikaterem slovenskem forumu bi odprtje te teme izgledalo kot invazija Nemcev na Poljsko...kot umor Franza Ferdinanda... Pa? razlog za meduporabni?ke pokole epskih razse?nosti... Tule pa je zaenkrat vse ?e dokaj mirno...
V glavnem...jaz na?eloma ne posplo?ujem, saj na avtomobile ne gledam generalno na nivoju firme, ampak na nivoju modela. Na?eloma Renaulta ne bi imel, ampak Avantime, Clio RS in Megane RS pa me mamijo. Na?eloma Audija ne bi imel, razen ?estice karavan. Pa mogo?e R8... Na?eloma VW-ja ne bi imel, ampak novi Passat je pa kul. In tako dalje... Pa? generaliziranje "te firme ne bom imel nikoli, ker blabla bla...one firme ne, ker bla bla blabla..." brez nekih utemeljitev je, pardon, na nivoju gostilni?ke debate.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No, pa ?e pogled iz druge strani AC:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani