Some customers may complain of a high-pitched whine or squeal noise fromthe engine at an idle. The noise can be eliminated by raising the engineRPM slightly above idle. This is most likely caused by the primary port jet air nozzles and / or the metering oil pump air ports. The jet air nozzles are located in the primary port of each rotor. The jet air flow is acheived by using air flow from an area prior to the throttle plate. The metering oil injection nozzles also use this airflow prior to the throttle plate to assist oil flow into the engine. This creates a metered vacuum leak into the engine and may cause a high pitched whine at idle. This noise is considered to be a normal characteristic of the RENESIS rotary engine. Use the procedure outlined in the repair instructions to confirm noise is from the jet air or metering oil pump nozzles.
1.Confirm noise.
2.Remove engine cover.
3.Locate both air supply hoses for jet air nozzles and metering oil pump nozzles. Hoses are attached to the air duct located between the MAF and throttle body. Disregard hose that attaches to the oil filler tube
4.Confirm noise is caused by jet air or metering oil pump nozzles by temporarily pinching off air supply hoses using pliers.
5.No repairs should be attempted if noise is reduced or eliminated.
O?itno pa je to fora, ko da? gor drug CAI in se sli?i ?e mnogo bolj kot pri originalnem, kjer je zvok zadu?en
Oppa, to pa pride zelo prav! Hvala ti
Torej, on pravi da "The noise can be eliminated by raising the engineRPM slightly above idle". to pravi za za?asno zati?at ali dokon?no eliminirat tako, da stunam ECU, da dr?i obrate nad 850rpm?
In other news, sem kon?no ?el driftat in je blo noro! Ampak z drugo mazdico
Na gredi ima ziher ve? - narobe se je izrazil, da ma tolk na gredi oziroma vztrajniku (flywheel). Glede na to, da dyno meri mo? na kolesih je pri zadaj gnanih kar nekaj dodatnih izgub mo?i od motorja do koles. Eni pravijo, da celo 40KM ali celo ve?.
Vpra?al sem 4 krat, ker se mi je zdelo tudi meni ?udno, ampak je potrdil 187 na gredi...
Tle pa je en lep "how to" za ?purgirat zavore
187 je precej nizka cifra, ?eprav sem malo razmi?ljal da ti utegne okrog 200 ali celo izpod pokazat. Da nima? slu?ajno ta?vohnej?e verzije; Challenge?
Klical si na avtoelektroniko v ?rnu?ah? Lahko ti na privat javim direktno telefonsko od upravitelja valjev. Js bi tudi rekel, da bo najbr? nekje med 200 in 210 na gredi.
Sem ?el osebno tja in sem se zmenil za ceno in dobil telefonsko ?tevilko. Tako, da nekje konec meseca gremo na dyno
Ej, ve? da se trudim ?e cel julij dobit nekoga da se mi javi na telefon, da se naro?im na Dyno test...ampak nobeden mi ne odgovarja. Probal sem avtoelektroniko & company ampak no luck :/ Morda si upam re?i nad 200
?e avto rabi preve? da se za?ene, ali se v?asih sploh ne, potem je ?as za zavihat rokave
Vprasanje za poznavalca; ali ima 232KS res na valjih bistveno manj 'konjickov'? Tule sem videl 186WHP, ze veckrat pa sem slisal, da jih ima okrog 200 in ne 232?
Ali morda prihaja do razlik pri stevilkah, ker enkrat merijo na gredi, drugic pa na kolesih? Nimam pojma in zato sprasujem!
Vem da s ?asom avzo zgublja konje. Jaz grem konec meseca narediti Dyno test, tako, da takrat bo? lahko videl kolkokonjem ima moja rx8ka
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa je spet ?as za en knowledge bundle
Bitch better have my honey.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani