Skoči na vsebino
Nogomet
Napisano

Če nas bo kej stalo, nas bo gol Srbov tik pred koncem tekme. Je pa dejstvo to, da smo še vedno v igri in odvisni sami od sebe - torej bomo težko krivili druge za naše kikse. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Finančno je meka. Bil sem odsoten 3 mesece in za vse 3 mesece mi je služba nakazala osnovno plačo (brez prevoza in malice) - dobi povrnjeno od države do zadnjega centa, poleg tega pa mi je vojska plačevala dnevnice za vsak dan, ko sem bil zaprt notri plus potne stroške od doma do MS in nazaj, ko sem imel vikend izhode.

Izplačilo za maj še čakam, ker izplačujejo zadnji dan meseca za pretekli mesec, ampak za marec in april sem skupaj pobral 1100+ eur. 

Ko se vsa ta izplačila za nazaj končajo, mi bodo pa mesečno izplačevali 360 eur naslednjih 5 let oz za čas trajanja pogodbe. In glede na to, da je še pred novim letom bilo mesečno izplačilo 290 in so ga nato povišali zaradi dviga minimalne plače, predvidevam, da se bo ta znesek v teh letih še dvigoval.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Hvala! :) Eno leto je kar dolga doba, ja... To si sedaj niti v sanjah neb mogel privoščiti, haha... Bi pa bil filing, jebemu. :D 

Sicer me pa drugo leto čaka še nadaljnje usposabljanje, ki pa traja različno dolgo, odvisno od specializacije - recimo če greš za pehoto, bi blo cca 8 tednov. Potem pa vsako nadaljnje leto vsaj 10 dni usposabljanj na leto, poleg nalog, ki jih bo treba opravljati. Torej se bo v 5 letih opravljanja službe rezervista nabralo za ene pol leta usposabljanj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Ni ravno v moji naravi, da se kej preveč hvalim, ampak tole pa vseeno lahko omenim.

Pozimi sem se odločil, da grem za pogodbenega rezervista v SV in sem potem od marca dalje 3 mesece na temeljnem vojaškem usposabljanju. Zadeva zgleda v stilu služenja vojaškega roka, ko je le-ta še bil obvezen - torej red in disciplina, drkanje v glavo, konstantno dretje, psihični in fizični napori od zgodnjega jutra do poznega večera. Prva 2 vikenda smo ostali notri brez možnosti izhoda, potem pa smo lahko hodili domov od petka popoldne do nedelje zvečer.

Tik pred začetkom sem dopolnil 40 let (bolj star bolj nor) in sem bil tretji najstarejši, večina sokandidatov pa je bila tam na prostovoljnem služenju, kar pomeni, da so bili stari 19-20 let. To pa je v praksi pomenilo, da sem moral slediti tempu mladih, v fizičnem smislu, v mentalnem pa so oni morali meni, haha... je pa bilo potrebno konstantno paziti na poškodbe, saj časa za rehabilitacijo enostavno ni bilo, tako da so bili tudi dnevi, ko so kolena, križ, kolki zahtevali malce prilagoditve tempa - ampak tu pride do izraza tudi moj ego, ki ne pusti, da bi se telo ustavilo. 

Skratka, tole štejem kot eno boljših izkušenj v lajfu, saj sem od tu odnesel ogromnooo novega znanja, novih poznanstev in pa videl sem koliko sem zmožen (seveda, če je glava nora, potem celo telo trpi). 

Prav tako sem na zaključnem testiranju pokazal, da sem bolj pripravljen kot marsikater zaposlen v vojski...

Definitivno bi to zadevo morali vpeljati nazaj kot obvezno naborništvo, če želimo, da še bo kej iz današnje mladine. :P 

Popravljeno od pob
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 21 minutami je dvorjan napisal:

Mene od tega avta takoj odvrnejo tri stvari:

- Mazda dizel? Ne, hvala.

- Ročni menjalnik. Ne, hvala.

- Vlečna kljuka. Ne, hvala.

Tudi če bi bil v situaciji, ko bi potreboval vozilo z vlečno kljuko, bi iskal takega, ki je brez nje in jo potem naknadno montiral. Vleka prikolice kar pošteno namuči avto, še toliko bolj, če šofer ne ve, kaj dela.

Seveda je to samo moj pogled, preden me napadete kot šakali. 😃

Pred službenim avtom sem imel Mazdo 6 (2010) in je bla prav tako dizel.  - zelo zadovoljen z vsem

Ročni menjalnik mi je top in iščem avte z njim. :)

Zadnje 3 leta hodimo z prikolico večkrat na leto na dopuste in tak plan je še naprej, tako da načeloma je lažje, če avto pride že z kljuko in je potem to en problem manj. :)

Mogoče bi se še malce za ceno izpogajal, samo je tako, da so take Mazde na netu s podobno ceno tudi z veliko več prevoženimi kilometri. 🙈

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

V bistvu sem se odločil, da jutri zjutraj skočim ponovno pogledat ta avto skupaj z testno vožnjo, da preverim še kako se vozi.

Avto ima 12 mesecev jamstva, tako da sem tudi s tem zadovoljen.🤞🏻

Pol pa samo molim, da je to to. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 59 minutami je godlike napisal:

Vau. Okrog in okrog.

To je to, ko se razf*ukaš na avtocesti in kjer ni odstavnega pasu, da se pol odbijaš kot pri fliperju. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 minutami je NevLado napisal:

Predlagam da malo prebrskaš po forumu no. Če res ne narediš nekih 40, 50km na dan, ti odsvetujem tega dizla, razn če imaš 5 člansko družino in potrebuješ navor.

Na teden naredim 1000 km, kar na leto znese skoraj 50k km. Zato je pomoje dizel dobra izbira. 

Poleg tega ima že vlečno kljuko, ki jo tudi potrebujem. In pa velikost avta mi tudi ustreza. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 16 minutami je NevLado napisal:

Ja, zdej bo spet cela debata o bencin vs dizel ampak načeloma tretja generacija mazde6 potrebuje več vzdrževanja pri dizelskih motorjih CD150/CD175. Problematične so predvsem tiste iz uvoza z veliko km, ker se je prepozno delalo servise, je kak sfalil, neveš kaj se je z avtom dogajalo in tako.

Če že, glej privat prodajalce v sloveniji, pa da so imeli menjavo olja na 15kkm.

Prvi letniki so imeli težave z odmičnimi pa tesnilo glave je spustilo zaradi pregrevanja dpf, tko da glej po 2017, tam pa pač klasika egr/dpf problemi kot pri vseh novejših dizlih

Edit. aja še to, naj ti dajo VIN pa pokliči na mazda uvoznika/interclass/btc če ti dajo izpiske iz servisa oz če jim izgleda kaj sumljivo :) 

Če pogledaš tole Mazdo iz oglasa, je dejansko že letnik 2018, tako da ena kljukica je že. Plus tega je bil kupljen v Sloveniji, 1. lastnik, redno servisiran ma 20k km (so mi dali ene izpiske servisov celo za pogledat, avto je bil servisiran nekje na Ptuju).

VIN številko lahko zahtevam al bodo komplicirali?

Res sem se zdej napalil na tole Mazdo, da že preštevam cente za aro.🙈

pred 15 minutami je Bini napisal:

@Alexima nekaj takega, mogoče jo pa proda za take denarce. Njegova je vzdrževana kot nobena.... :prstgor:

Tudi opcija. Samo naj se kej oglasi. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Zgleda se vračam na Mazdo nazaj. 

Uspelo mi je razbit s totalko služben avto (hb sem odnesel brez praske). Šefi sedaj pravijo, da novega avta ne bo, zato sedaj pospešeno iščem nov družinski avto. Tlačani itak nimamo druge izbire kot da brskamo za rabljenimi avtomobili. :)

Torej, trenutno mi najbolj diši ideja po Mazdi 6 karavan ali pa CX5.

Če kdo ve, ali je treba na karkoli pazit pri nakupih Mazd letnikov 2018, 2019 z dizelskim motorjem,  potem se priporočam za nasvet. 🙏🏻

Hvala. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Ima kdo kakšno vlečno kljuko za prodat za Mazdo 6 2010 oz. je kljuko kje kupoval kje v zadnjem času in ima kakšno priporočilo?

Kljuka ne rabi bit space shuttle, lahko je najbolj osnovna.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 28 minutami je NevLado napisal:

A si ti menjou šiht pol!

Ne še. Mal sem menjal karierni plan in sicer se potegujem trenutno za rezervista v sv in če bi menjal šiht ta trenutek, dvomim, da bi bil nov delodajalec vesel. Zato trenutno čakam na pogodbo, če me sprejmejo, potem opravim 3 mesečno odsotnost od dela, ko bom mel usposabljanje in ko pridem nazaj, se angažiram za iskanje nove zaposlitve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Kaj si ti ja nor, da si upa človek kej takega povedat javno?! 5 jurjev na TRR in on govori o poštenosti in JOKA pred kamero?! Pa faaaak, kam smo prišli... od kovid dodatkov pa do stavke enih najbolje plačanih državljanov... neverjetno mi je to, da to folk prebavlja in ne gre na ulico, sploh tisti z minimalci (al pa da jim do minimalca še država doplačuje), ki komaj komaj pridejo čez mesec.

Res faaaaak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 11 urami je Slivka napisal:

Ni panike, tudi jaz sem po telefonu klical Mazdaša na Goričko, ker sem zamešal z nekom iz Goriških Brd... 🥴

In kako si rešil s pralnim strojem?

Kupil sem voziček za po stopicah in premagal polovico poti sam, potem pa je nastala težava, saj nisem vzel v računico, da je vse bolj na ozko pri nas in sem moral drugo polovico premagati tako, da sem pralni stroj položil na tepih in ga porinil do vrha ob pomoči boljše polovice.

Tako da rešeno. Hvala! :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 54 minutami je Slivka napisal:

Pralnega stroja ravno nisem vozil, vozim pa razno opremo, ki pa vseeno nanese kar precej kilogramov.

Baje obstajajo tudi električni, ampak mi imamo ročnega - tisti s tremi kolesci spodaj. Za po stopnicah gor moraš imeti malo moči, vseeno pa je precej lažje kot nosit. Za dol je pa boljše, če si spredaj, ker drugače te lahko tudi potegne za seboj...

Kje bi pa imel za odnest to perestrojko? Če ni predaleč, pridem mimo pa ni vrag, da jo ne spraviva po stopnicah. Staro pa kar preko balkona in bo dol...

Ročni voziček bi bil čist ok, sicer razmišljam, da bi mogoče pogledal, če se da kje najet to zadevo, ker se dejansko ne bi pogosto rabil...

Moč v rokah ni problem, mislim, da bi zmogel sam, bom pa imel pomoč nekoga, da rahlo preprime, če bo potrebno. Hočeš rečt, da se da zadevo navzdol spravljati tako, da si spredaj? :)

Za ponujeno pomoč se pa vseeno zahvaljujem, Vipava je vseeno predaleč od Velenja. :) Bom poskusil z vozičkom naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Transportni voziček za po stopnicah. 

Je kdo uporabljal to zadevo za transport pralnega stroja in ali se obnese? Kako je z uporabo tega, ko je treba po stopnicah navzdol (odvoz stare naprave)?

Rabim rešitev, da bom lahko bolj al manj sam naredil, saj smo v takih letih vsi, da je težko dobit koga, ki lahko dvigne in nese kej...

Hvala. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Morm se mal pohvalit... sem si za letos zadal novoletno kopanje v morju in sem uresničil. Prva kljukica za 2024 je torej opravljena že na 1.1.🫡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 36 minutami je Janez007 napisal:

(*1) Narobe - šef se v to ne bi smel spuščati ... pod nivojem

(*2) Ni OK, to samo pomeni, da nima osnovnega bontona, nima spoštljivega odnosa do sodelavca, ga ogroža. (zame šef=delavec, razlika je v delovnih nalogah) 

(*3) Ni OK, sedaj si pa ti netoleranten do drugih, ki te s tem, če se razkužujejo, celo nič ne ogrožajo.

1 - True. In do tistega trenutka sma bila kot rit in srajca - dream team. Po tistem so se odnosi skrhali in zdej je pač proper odnos, ampak ni isto.

2 - Ma milijon ljudi v sloveniji nima več bontona. Vsi hodijo naokol prehlajeni in brez kančka kulture okol kihanja in kašljanja. Ampak med korono je blo pa striktno, še prdnit si noben ni upal.

3 - Sem toleranten, ampak je kul nekje napisat, da ti gre neki na tamalega. :D Mi je bolj smešno vse skupaj, ko gledam ISTI folk, ki se je prej držal z 2m razdaljo stran od tebe zdravega, samo zato, ker so pač po TV tako rekli. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Take izjave so podobne, kot ko se @Slivka-i kvari Ford in so zato vsi Fordi zanič🙃

Sem primer, ki se je 3x cepil, pa v tem mesecu popolnoma zdrav preživel v sobivanju z dvema Covid na polno prehlajenima v isti hiši, postelji, ... (ostala sta doma), brez da bi se kaj pazil, nasprotno 😃. Po tem kar pišete, sem edina izjema med cepilci🙂 

Spremenila se je zdravniška doktrina ... ko se Covid bolnik počuti dobro, mora v službo, saj mu ne pripada več bolniška, čeprav je morda še kužen. Ni več osamitve. Logično, saj virus ni več tako smrtno nevaren, kot je bil 2020.

Saj nič ne rečem, ampak 2 leti nazaj mi je šef ekipe v faco rekel, naj se grem cepit, ker noče da kašljam v njega. To je izrekel smrtno resno z  rahlo grožnjo in kljub temu, da sem mu rekel, da sem zdrav in da ko ne bom, bom ostal doma, je naslednji dan napisal mail, da ga do nadaljnjega ne bo na šiht. In to se je izkazalo, da ga ni bilo 3/4 leta potem...

Sedaj, ko pa na vsake 3 mesece ON kašlja v mene (dejansko sedima 1 meter narazen) je pa vse ok. Pa ne delam panike, ampak na kurac mi pa gre... kot mi grejo na kurac vsi ljudje, ki so se polivali z razkužilom in si prali ruke po 3 minute. Ampak samo med URADNO korono 2020 - začetek ukrajinske vojne. Sedaj pa tega noben več ne počne... folk je dejansko postal isti PACEK kot je bil pred tem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 14. 12. 2023 ob 10:32 je Boss napisal:

Ma ne vem več - ta najbolj strastni covid cepilci v naši službi so spet vsi doma zaradi, hmmm, covida. In spet moram delat še za njih. Ma tole je kr neki vse skup in občutek imam, da folk je začel izkoriščat in na vprašanje zakaj je na bolniški z odgovorom "Covid" je "off the hook" in vsi rečejo OK ter se raznežijo, da naj se čimprej pozdravi. Fak res smo oprana družba.

Men gre pa na kurac, ker ljudje, ki so med korono govorili, da naj se grem cepit, ker ne bom kašljal v pisarni v njih, ko bom mel korono, sedaj v letu 2023 hodijo bolani na šiht in kašljajo v mene. Vsak dan na novo kdo in samo še čakam, kdaj bo mene zvilo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.