Skoči na vsebino
Dav?na uprava RS
Napisano

V tej temi se lahko nabirajo bolj ali manj neverjetne zgodbe kako nas ropajo dvorni biri?i. ?e kar za?nem, kaj ho?ejo naredit mojemu sodelavcu:

Mo? je prodal stanovanje, ki ga je dedoval pred dvemi leti za 55.000?. Od prve je treba pla?at 2% (1.100?)davka na promet nepremi?nin. Potem pa kruta resnica: Ho?ejo ga oropat ?e nadaljnih 20% davka na kapitalski dobi?ek, in to kar od celote, torej nadaljnih 11.000?!!! To pa po logiki rabljev zato, ker je kot dedi? ob pridobitvi pla?al 0? za nepremi?nino. Zadevo sedaj re?uje z nekimi cenitvami ob pridobitvi in kaj jaz vem. Pa gremo dalje: od 55.000? je ?elel ves denar ?elel investirati v nakup ve?jega in novej?ega stanovanja, kjer ga zopet ob nakupu ?aka 20% ddv ali 8.580? in ?e potem vsakoletno ve?ji davek na nepremi?nine. Je ?e komu bizarno, da od dejanskih 55.000? dr?ava dobi oziroma legalno ?loveka oropa za 20.680???????????

Zakaj? Verjetn zato, "ker tko je a ne?" Sploh nimam besed. Res ne. Prekleta banda. Stavim, da je takih zgodb ?e miljardo. Da ne govorim o obdav?evanju samostojnih delavcev, ali s.pjev pa naj bo malar ali notar. Kradejo nam tko da to ni ve? normalno. Va?n d majo pasje orgije in patrije cigani.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Papir v roli
Napisano

je pa res da je polivinil zoprn ker ne vpije barve in jo potem pohoja?

pa drsi tud.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Papir v roli
Napisano

A kdo mogo?e ve, kje bi dobil papir v roli? Danes sem okol obrnil bauhaus,, merkur in baumax pa so samo ?udno gledali. Najbolj? kar h kakemu li?arju it al kako? Cele role pa? ne rabim, ker je menda 500 m gor, bi mi pa koristilo kakih 50 m2.... aja rabim za pokrit tla zaradi beljenja pa se mi ne da s kartoni ukvarjat...

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAYA MAYA
Napisano

Zgodba mojega prijatelja. Po?iljam jo v vednost kaj se dogaja na na?em

trgu

in zdi se mi prav, da ljudje to vemo.

>

Samo ne mi o Mayi Mayi, ker imam totalno slabe izku?nje in ogromno slabih

informacij. Tudi sam sem jeseni kupil komplet hardshell+softshell. Vse se

para, ?ivi so se odlepili, popravljajo 3-4 tedne ... Za komplet sem dal

ve?

kot 500 EUR!

Sem pa pred nekaj tedni, ko sem ?e drugi? dobil jakno iz popravila, v

vre?ki, ki sem jo dobil v trgovini na?el liste oz. cenike za leto?njo

sezono. A ti listi so imeli eno posebnost - o?itno so bili namenjeni za

interno uporabo, saj gre za neko Excel tabelo, kjer so vse nabavne cene,

transportni stro?ki, mar?e ... Verjet ne more?, kako nas nategujejo.

Nabavna cena za moji jakni je bila:

- Balam Jacket 40,52 EUR (prodajna 249 EUR)

- Alkamin Jacket 53,08 EUR (prodajna 347 EUR)

Glede na prodajno ceno obeh jaken imajo ve? kot 500% mar?o!!!!!!!

Sem razmi?ljal ?e o rokavicah, ker imajo zdaj neko akcijo, a ko sem videl

nabavne cene, me je minilo. (nabavna 8,85 EUR, prodajna je bila pa ve?

kot

60 EUR).

V trgovinah Maya Maya me ne vidijo nikoli ve?

Moj komentar: Pri o?itni po?rtnosti na?ih trgovcev, bi blo res treba zakonsko omejit mar?e, makar nas to vr?e v kameno dobo bemumast

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ena ?isto smu?arska...
Napisano

Elan HCX. Sicer ?e eno leto nism smu?al, a dila je bila prava. ?e si pa te?je sorte pa SLX.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

banke, ki je kriva za vse zlo tega sveta.

no?em sodelovat v temule prepucavanju. Ampak banke so eden najve?jih zlov tega sveta. ?al.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje sede?ev
Napisano

Hojla,

ker sem se v moji lubici dodobra razvadil na gretje riti, se malo oziram po tem gizmu, da bi ga vgradil v drugi dru?inski avtomobil?ek (clioIII). Ker mi ni do cenenih TOPSHOP/Conrad zadev, sem na?el tole: http://www.heatedseatkits.com/

vsi nasveti in pripombe dobrodo?li.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja res ?koda, k tko naseda? govoricam. :(

Glede Gregorja, mislem, da je bilo bolj kot ne dokazano marsikaj da je LAGAL: Ampak so zdeve zapakirali v "napako"

Pasja pricesa..... enostavno preve? je bilo "?udnega", da kaj ne bi bilo res. Da ne omenjam zadnjih govoric o drogah. Ti lahko pa kaj ve? napi?em na P.M. ?e te zanima.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

MAh kurc. Tuki mora bit neki druzga zadaj. Edinole njega so dobil od vseh na?ganih, dejte no. Pa tud ?e bi ga. Ne sme bit zdej vsak privaten prekr?ek kr razlog za izgubo joba.

Da ne govorim o vseh ki bi moral odstopit ker : kradejo, "delajo napake"(la?ejo), fu**jo s psi, jih zadete pripeljejo na urgenco (zadnje dve stvari govorim o isti blondinki) in ostalo.

?koda besed

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eno pra?anje za Siriusa (morda pa ?e koga)
Napisano

To je za toplovodarje - ljudi ki jedo salato. :hudicek::hudicek:

Haha :/

sm na?el par zadev. Re szanimivo, ker problem kamina je regulacija. Ko gori, je noro vro?e in ogrevanje vode na zalogo ?e zdale? ni neumno. Res pa je treba raz?istiti a je kamin za lepo in za vikende al za aktivno ogrevanje.

LP

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Na?eloma je tko, da ?e ?e ima? T? z dvema zalogovnikoma, lahko doda? dva son?na kolektorja za cca 1000? in ima? za ve? kot pol leta prakti?no zastonj sanitarno vodo in ogrevanje v prehodnih obdobjih. Toplovodni kamin stane cca 2000? in ti ogreva hi?o, tud ?e pride do izpada elektrike...pa ?e romanti?no je...

Lahko si pa za tistih par tiso?akov kupi? toliko dra?ji avto :vskalo: investicija v bajto ti vsako leto ni?a stro?ke, investicija v avto pa vsako leto...

P.S. raj za bajto kot za avto :harhar:

Se strinjam ampak pretiravanje pa tud ni smiselno. toplovodni kamin? Link? Hvala.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ma? prav, to so po moje bolj vabe, kot uporabne zadeve.....tudi ta povrnitev stro?kov od Eco sklada se ti ne povrne do penzije (razlika + prihranki)

Jaz sem na rit padel, ker imam podtalnico in je bil najcenej?i izkop za geosondo 50.000? - wtf?

Naj bo potem gretje zastonj pa se meni in otrokom ne povrne.....

Geosonde so sploh perla. Pri nas so zaradi rudarjenja prepovedane... :hudicek:

Ampak je pa neki: ?e bi blo pridobivanje (vrtanje) cenej?e, bi se vsi zastonj greli. A potem bi hitr kak lobi u luft sko?u. ;)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mi mamo bajto 1980 letnik cca, klet (neogrevana), pritli?je (1.stanovanje80m2), nadstropje (2. stanovanje 80m2)in neizdelana mansarda. Lani smo dal novo fasado 12 cm in 10 cm tervola po tleh na mansardi. Poraba je padla iz skoraj 3500 litrov na vsega 1400 litrov kurilca. Noro. kaj ?ele da bi dal 20 cm fasade, kot sem pred krizo planiral.

Je pa nekaj: na sploh ugotavljam tele novograditelje, da mal pretiravajo. V?as si mel eno pe? in basta. Danes bi mel pa vsi kolektorje, pa pe?, pa kamin pa toplotno.... halo? a ni to mal preve??

Ok, kamin je za lepo, ni? ne re?em. Ampak ne pa potem ?e 3 dodatne vire.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Chuck Norris vozi tako hitro, da mu Garmin govori v pretekliku

Chuck Norris lahko napi?e grafit na zvo?ni zid

Chuck Norris lahko celo pri vaterpolu da gol vratarju med nogami

Samo Chuck Norris dobi za svoje storitve od Vegrada 100% avans 1 mesec vnaprej

Dinozavri so se enkrat zamerili Chuck Norrisu. Enkrat!

Zakaj je Bogu ime Bog ? Ker je ime Chuck Norris ?e zasedeno.

Chuck Norris actually made an elephant forget...

Chuck Norris lahko z enim prstom naenkrat pritisne ctrl + alt + delete.

Chuck Norris lahko s fra?o strelja rafalno!

Chuck Norris lahko zgradi TE?6 z enim centom in brez CO2 emisij.

Chuck Noris je igral Tri mu?ketirje ... hkrati

Chuck Norris je re?il ve?ni problem Bermudskega trikotnika s Pitagorovim izrekom

Chuck Norris je ujel modrega dirka?a.

Chuck Norris je bil na Marsu, zato tam ne najdejo znakov ?ivljenja.

Chuck Norris je morsko deklico zgrabil za medno?je.

Chuck Norris lahko presko?i svojo senco.

Senca Chuck Norrisa ima pravo brado.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Ve? kako otroci lulajo v sneg svoje ime... Chuck Norris ga v beton

Chuck Norris je s polnim revolverjem igral rusko ruleto... in zmagal.

Bog je hotel ustvariti svet v 10 dneh. Chuck Norris mu je dal 6 dni ?asa.

Neko? sta Superman in Chuck Norris polagala roke. Pora?enec mora do konca ?ivljenja nositi gate prek hla?.

Ameri?ani so se leta 1945 odlo?evali: naj na Japonsko vr?ejo atomsko bombo, ali naj po?ljejo Chucka Norrisa? Odlo?ili so se za bolj humano mo?nost.

Chuck Norris se ne ravna po modnih smernicah. Modne smernice se ravnajo po njem.

Chuck Norris uporablja Mr. Muscolo kot kapljice za o?i.

Evolucijska teorija ne obstaja. Obstaja samo spisek ?ivih bitij, ki jim je Chuck Norris dovolil, da ?ivijo.

Ko je Graham Bell izumil prvi telefon in ga priklopil, je imel 2 neodgovorjena klica od Chuck Norrisa.

Chuck Norris je posnel izdelavo prve kamere.

Ko Chuck Norris pihne u 220V ?tekdozo se turbine od hidroelektrarn zavrtijo v drugo stran.

Chuck Norris lahko uveljavlja Mercator pike v Sparu.

Che Guevara nosi majice z sliko Chuck Norissa.

Chuck Norris je prvi prevozil Tour de France - z orbitrekom.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Spet pluvanje ?ez vse Slovence pa sploh ne ve? zakaj se je tako mno?i?na nesre?a zgodila. ?lo je za pas izredno goste megle, ki so jo nekateri o?ividci opisali kot da bi prileteli nenadoma v bel zid. Pred leti sem tudi sam do?ivel tak pas goste megle na AC in lahko si ?e tako dober in predvidljiv voznik, verjemi, da bi se tako ti kot jaz ali pa kdorkoli na tem forumu zaletel v stoje?e avtomobile.

To s kulturo in varnostno razdaljo nima ?ist ampak ?ist nobene veze. Take nesre?e ali pa ?e huj?e se dogajajo v Nem?iji, Franciji, Veliki Britaniji, ZDA in vsepovsod, kjer misli?, da je kultura bistveno vi?ja. Mno?i?ni naleti v megli v pasovih se dogajajo pobsod in to je poleg nenadbe poledice najbolj nevaren vremenski dogodek.

V Slo smo lahko zelo sre?ni, da taka vremenska situacija ni glih pogost pojav in da se taki mno?i?ni naleti resni?no redki - mogo?e na 10 let eden.

Vse zgoraj napisano ne demantira mojih navedb o tem, da na?a kultura vo?nje pomeni 2 m za prednjim pri 150 km/h da se slu?ajno ne bi kdo vmes vrinil. Seveda se strinjam z belim zidom in vsem kar is napisal, a ?al sem preve? na cesti, da bi lahko rekel, da jaz nimam prav. Morda res ne gre vle?i vzporednic s primerom z meglo, a dejstvo ostaja. ?Al se je nekdo postavil na nos, drugi zadaj pa ne in je pri?elo pokat. Na AC ne znamo vozit in pika. Levi pas je zakupljen, desni prazen, varnostna razdalja pa je prakti?no ni?na. Vse to bi ?e razumel na suhi cesti. Ampak ?al se dogaja tudi v de?ju, snegu.. o?itno megli...

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bom dal kar copy/paste svoje izjave iz drugega foruma:

Ne re?em, da nima? prav. ?al pa je na?a avtoestna kultura na nivoju ?obana, k ?e za nogavice ni sli?al. Povej mi, kdaj je v jutranjih gne?ah razdalja ve?ja kot za en avto? Nikoli, ker noben no?e, da mu kdo vmes zapelje. Taka kultura ostane tud, ?e pride? v meglo. In takrat poka. Ne, jaz se nikakor nebi ognil, priznam. To pa zato, ker bi me nabasali od zadaj. Samo upam lahko, da bi pre?ivel. Ampak majmunom od zadaj ne more? ni?esar prepre?it. 2 m je njim dovolj.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?al se bo moralo zgoditi ?e nekaj tak?nih masovnih tr?enj, preden bodo na?i vrli profesionalci (uporabniki cest) ugotovili, da 2 m varnostne razdalje pri 120+km/h pa? ni dosti, da bi se ?lovek lahko sploh dotaknil zavore, kaj ?ele ustavil.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sovra?m licemerce k vozjo 40 po naselju, ko se ga pa ob tabli za konc naselja sprav? prehtevat pa gasa do blokade.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? prijatelju
Napisano

Evo ga dokazni material, da fu?a. :P

Dobro ime, Mizarstvo Polh iz Polhovega gradca. :bravo:

Tole niti z besedo ni dokazano za kakr?enkoli fu?. Vse kar je vidno je to, da na? prijatelj stoji pri kombiju. Kar pa seveda ni kriminal. :danzoman:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.