V tej temi se lahko nabirajo bolj ali manj neverjetne zgodbe kako nas ropajo dvorni biri?i. ?e kar za?nem, kaj ho?ejo naredit mojemu sodelavcu:
Mo? je prodal stanovanje, ki ga je dedoval pred dvemi leti za 55.000?. Od prve je treba pla?at 2% (1.100?)davka na promet nepremi?nin. Potem pa kruta resnica: Ho?ejo ga oropat ?e nadaljnih 20% davka na kapitalski dobi?ek, in to kar od celote, torej nadaljnih 11.000?!!! To pa po logiki rabljev zato, ker je kot dedi? ob pridobitvi pla?al 0? za nepremi?nino. Zadevo sedaj re?uje z nekimi cenitvami ob pridobitvi in kaj jaz vem. Pa gremo dalje: od 55.000? je ?elel ves denar ?elel investirati v nakup ve?jega in novej?ega stanovanja, kjer ga zopet ob nakupu ?aka 20% ddv ali 8.580? in ?e potem vsakoletno ve?ji davek na nepremi?nine. Je ?e komu bizarno, da od dejanskih 55.000? dr?ava dobi oziroma legalno ?loveka oropa za 20.680???????????
Zakaj? Verjetn zato, "ker tko je a ne?" Sploh nimam besed. Res ne. Prekleta banda. Stavim, da je takih zgodb ?e miljardo. Da ne govorim o obdav?evanju samostojnih delavcev, ali s.pjev pa naj bo malar ali notar. Kradejo nam tko da to ni ve? normalno. Va?n d majo pasje orgije in patrije cigani.
A kdo mogo?e ve, kje bi dobil papir v roli? Danes sem okol obrnil bauhaus,, merkur in baumax pa so samo ?udno gledali. Najbolj? kar h kakemu li?arju it al kako? Cele role pa? ne rabim, ker je menda 500 m gor, bi mi pa koristilo kakih 50 m2.... aja rabim za pokrit tla zaradi beljenja pa se mi ne da s kartoni ukvarjat...
ker sem se v moji lubici dodobra razvadil na gretje riti, se malo oziram po tem gizmu, da bi ga vgradil v drugi dru?inski avtomobil?ek (clioIII). Ker mi ni do cenenih TOPSHOP/Conrad zadev, sem na?el tole: http://www.heatedseatkits.com/
Glede Gregorja, mislem, da je bilo bolj kot ne dokazano marsikaj da je LAGAL: Ampak so zdeve zapakirali v "napako"
Pasja pricesa..... enostavno preve? je bilo "?udnega", da kaj ne bi bilo res. Da ne omenjam zadnjih govoric o drogah. Ti lahko pa kaj ve? napi?em na P.M. ?e te zanima.
MAh kurc. Tuki mora bit neki druzga zadaj. Edinole njega so dobil od vseh na?ganih, dejte no. Pa tud ?e bi ga. Ne sme bit zdej vsak privaten prekr?ek kr razlog za izgubo joba.
Da ne govorim o vseh ki bi moral odstopit ker : kradejo, "delajo napake"(la?ejo), fu**jo s psi, jih zadete pripeljejo na urgenco (zadnje dve stvari govorim o isti blondinki) in ostalo.
sm na?el par zadev. Re szanimivo, ker problem kamina je regulacija. Ko gori, je noro vro?e in ogrevanje vode na zalogo ?e zdale? ni neumno. Res pa je treba raz?istiti a je kamin za lepo in za vikende al za aktivno ogrevanje.
Na?eloma je tko, da ?e ?e ima? T? z dvema zalogovnikoma, lahko doda? dva son?na kolektorja za cca 1000? in ima? za ve? kot pol leta prakti?no zastonj sanitarno vodo in ogrevanje v prehodnih obdobjih. Toplovodni kamin stane cca 2000? in ti ogreva hi?o, tud ?e pride do izpada elektrike...pa ?e romanti?no je...
Lahko si pa za tistih par tiso?akov kupi? toliko dra?ji avto investicija v bajto ti vsako leto ni?a stro?ke, investicija v avto pa vsako leto...
P.S. raj za bajto kot za avto
Se strinjam ampak pretiravanje pa tud ni smiselno. toplovodni kamin? Link? Hvala.
Mi mamo bajto 1980 letnik cca, klet (neogrevana), pritli?je (1.stanovanje80m2), nadstropje (2. stanovanje 80m2)in neizdelana mansarda. Lani smo dal novo fasado 12 cm in 10 cm tervola po tleh na mansardi. Poraba je padla iz skoraj 3500 litrov na vsega 1400 litrov kurilca. Noro. kaj ?ele da bi dal 20 cm fasade, kot sem pred krizo planiral.
Je pa nekaj: na sploh ugotavljam tele novograditelje, da mal pretiravajo. V?as si mel eno pe? in basta. Danes bi mel pa vsi kolektorje, pa pe?, pa kamin pa toplotno.... halo? a ni to mal preve??
Ok, kamin je za lepo, ni? ne re?em. Ampak ne pa potem ?e 3 dodatne vire.
Spet pluvanje ?ez vse Slovence pa sploh ne ve? zakaj se je tako mno?i?na nesre?a zgodila. ?lo je za pas izredno goste megle, ki so jo nekateri o?ividci opisali kot da bi prileteli nenadoma v bel zid. Pred leti sem tudi sam do?ivel tak pas goste megle na AC in lahko si ?e tako dober in predvidljiv voznik, verjemi, da bi se tako ti kot jaz ali pa kdorkoli na tem forumu zaletel v stoje?e avtomobile.
To s kulturo in varnostno razdaljo nima ?ist ampak ?ist nobene veze. Take nesre?e ali pa ?e huj?e se dogajajo v Nem?iji, Franciji, Veliki Britaniji, ZDA in vsepovsod, kjer misli?, da je kultura bistveno vi?ja. Mno?i?ni naleti v megli v pasovih se dogajajo pobsod in to je poleg nenadbe poledice najbolj nevaren vremenski dogodek.
V Slo smo lahko zelo sre?ni, da taka vremenska situacija ni glih pogost pojav in da se taki mno?i?ni naleti resni?no redki - mogo?e na 10 let eden.
Vse zgoraj napisano ne demantira mojih navedb o tem, da na?a kultura vo?nje pomeni 2 m za prednjim pri 150 km/h da se slu?ajno ne bi kdo vmes vrinil. Seveda se strinjam z belim zidom in vsem kar is napisal, a ?al sem preve? na cesti, da bi lahko rekel, da jaz nimam prav. Morda res ne gre vle?i vzporednic s primerom z meglo, a dejstvo ostaja. ?Al se je nekdo postavil na nos, drugi zadaj pa ne in je pri?elo pokat. Na AC ne znamo vozit in pika. Levi pas je zakupljen, desni prazen, varnostna razdalja pa je prakti?no ni?na. Vse to bi ?e razumel na suhi cesti. Ampak ?al se dogaja tudi v de?ju, snegu.. o?itno megli...
Bom dal kar copy/paste svoje izjave iz drugega foruma:
Ne re?em, da nima? prav. ?al pa je na?a avtoestna kultura na nivoju ?obana, k ?e za nogavice ni sli?al. Povej mi, kdaj je v jutranjih gne?ah razdalja ve?ja kot za en avto? Nikoli, ker noben no?e, da mu kdo vmes zapelje. Taka kultura ostane tud, ?e pride? v meglo. In takrat poka. Ne, jaz se nikakor nebi ognil, priznam. To pa zato, ker bi me nabasali od zadaj. Samo upam lahko, da bi pre?ivel. Ampak majmunom od zadaj ne more? ni?esar prepre?it. 2 m je njim dovolj.
?al se bo moralo zgoditi ?e nekaj tak?nih masovnih tr?enj, preden bodo na?i vrli profesionalci (uporabniki cest) ugotovili, da 2 m varnostne razdalje pri 120+km/h pa? ni dosti, da bi se ?lovek lahko sploh dotaknil zavore, kaj ?ele ustavil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V tej temi se lahko nabirajo bolj ali manj neverjetne zgodbe kako nas ropajo dvorni biri?i. ?e kar za?nem, kaj ho?ejo naredit mojemu sodelavcu:
Mo? je prodal stanovanje, ki ga je dedoval pred dvemi leti za 55.000?. Od prve je treba pla?at 2% (1.100?)davka na promet nepremi?nin. Potem pa kruta resnica: Ho?ejo ga oropat ?e nadaljnih 20% davka na kapitalski dobi?ek, in to kar od celote, torej nadaljnih 11.000?!!! To pa po logiki rabljev zato, ker je kot dedi? ob pridobitvi pla?al 0? za nepremi?nino. Zadevo sedaj re?uje z nekimi cenitvami ob pridobitvi in kaj jaz vem. Pa gremo dalje: od 55.000? je ?elel ves denar ?elel investirati v nakup ve?jega in novej?ega stanovanja, kjer ga zopet ob nakupu ?aka 20% ddv ali 8.580? in ?e potem vsakoletno ve?ji davek na nepremi?nine. Je ?e komu bizarno, da od dejanskih 55.000? dr?ava dobi oziroma legalno ?loveka oropa za 20.680???????????
Zakaj? Verjetn zato, "ker tko je a ne?" Sploh nimam besed. Res ne. Prekleta banda. Stavim, da je takih zgodb ?e miljardo. Da ne govorim o obdav?evanju samostojnih delavcev, ali s.pjev pa naj bo malar ali notar. Kradejo nam tko da to ni ve? normalno. Va?n d majo pasje orgije in patrije cigani.
Have a nice and productive day!
Your future depends on it.
Your LIFE… depends on it.
A Klokateer...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani