Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Po moje so to ekstremisti, kot so bili tisti okoli vodje majorja. 

Upam, da jih ujamejo in pošteno kaznujejo. To je šlo z njihove strani predaleč. 

Točno to... Ekstremisti. Verjamem ,da so bili med njimi tudi cepljeni .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak...kdo točno je "anticepilec"? Nekdo ki ne cepi? Nekdo ki se ne cepi? Nekdo ki se ne sme cepiti? Nekdo ki je covid prebolel in ne čuti potrebe po cepljenju ali pa mu je celo rečeno ,da se ne rabi ?

Nevem no... Jaz vidim razliko med vsemi naštetimi in bedaki,ki zažgejo covid točko ali pa gredo vdirati v tujo posest...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je robertk6 napisal:

@Nejc1986tukaj se strinjam s tabo , ampak kaj pa so to jasni simptomi??? Ni bilo govora o nobenih simptomih imel je samo temperaturo večer prej. Misliš da je možno če ni bilo druga kot to , da je vzel lekadol in če drugo jutro ni bilo vročine je pač šel na delo, saj smo vsi tako počeli vsa ta leta pred tem ali ne ???

Napisal je ,da ga je nenormalno bolelo grlo in da je imel večer prej 39,5 stopinj.

Drznil si bom izhajati iz sebe... Imel sem vročino max 5x v zadnjih 20ih letih. Nikoli nad 38,5. Mi na kraj pameti ni padlo,da bi šel v službo z vročino,ker tak ne morem funkcionirati. V trenutku ko si zvečer namerim vročino , bi poklical  na šiht in recel ,da me ne bo. Pred kovidom in zdaj.

Nenormalno boleče grlo? Imel sem hude težave z konstantnim bolečim grlom... Ok... Če bi me samo malo bolelo grlo,bi šel na šiht,ampak ob hudih bolečinah... Na bolniško,brez dvoma.

Pa da ne bo izpadlo,da sem eden izmed tistih,ki gre na bolniško takoj ko kihne. Daleč od tega,ampak bolan ne hodim na šiht. V prvi vrsti zaradi sebe,ker mučim samega sebe. Glede na to,da sem v zadnjih 5ih letih preživel 1dan na bolniški (zastrupitev s hrano ),je očitno ,da nisem ravno simulant:) Pred tem sem pa vsako leto obležal za 1teden in ja... Kihanje,boleča glava,boleče grlo ... To mora človek odlelezati in se spočiti.

Da pa v teh časih nekdo tak pride v službo in se potem še pohvali z tem... Je pa to čisto norčevanje iz sodelavcev in službe. Cepljen ali necepljen :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Se že pojavljajo zahteve drugih sodelavcev, da bi se tega orto anticepilca  moralo nekako kaznovati, ker se je obnašal tako porazno. In te govorice so vedno bolj glasne in množične. 

Iskreno.... Upam da bi se nanj enako gledalo  če bi bil cepljen in bi imel enake simptome. Ne gre se za to ali je anticepilec ali privrženec cepiv,gre se za to,da je hodil okoli z jasnimi simptomi. To sem obsojal že pred covid-casom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 38 minutami je pob napisal:

Sklepam, da nimaš otrok in se ti ni potrebno sekirati, ali bo tvoj otrok moral prisilno nosit masko v šoli 6-7 ur in se samotestirat. Poleg tega bodo verjetno kmalu začeli posiljevati tudi otroke z cepljenjem na vsakem koraku. 

Pa ni nič narobe s tem, če si lepo lagano, ne me narobe razumet, tudi jaz sem bil nekoč mlad, samski in brez otrok in vse kar sem se rabil brigat, je bilo to, kje ga bomo pili in žurali zvečer. :) Če imaš otroke, potem kapo dol, da si takole calma calma. :) 

Sedaj, ko imam sam familijo, so mi oni na prvem mestu in jaz sem tu, da jo zaščitim. Nisem en tak primer moškega, ki sedi doma, njegova ženska, pa se medtem bori za lastne otroke in družino. Če pa kaj, sem pa tega v letu in pol videl oooogromnokrat in me kar zmrazi, kakšni pussyi smo postali dedci. Tako da ja, kar se pa mene tiče, ne morem mimo tega, da neb vsak dan spremljal, kaj se dogaja.

Nisem lih med najmlajšimi,nisem samski ,nimam  otrok. Imam pa starše za katere nočem da zbolijo,družbo za katero upam da ne zboli in glede na to da sem tudi sam dostikrat v neposrednem stiku s covidom , tudi sam delam na tem, da ostanem zdrav. 

Ampak...  Se trudim ne sekirati zaradi stvari na katere nimam neposrednega vpliva. Ne rečem , da je to prav,je pa zvečer lazje zaspati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 minutami je TiEn napisal:

Zjutraj srat pa na telefon brat o virusu 😛 jst po pravici nevem kaj se sploh trenutno dogaja razen da slišim o porastu okužb

Niti jaz. Preden grem v tujino grem na net pogledat kaj rabim za vstop v tujo državo in to je to. Seveda na uradno stran od veleposlaništva in ne na fb

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je Bossek napisal:

Drugace pa mojih 5 centov na ukrepe in vse ostalo.

Dokler ni bilo resitve in si s tem ko si lepo okuzen hodil okoli res na veliko ogrozal druge je bilo pravilno nekaj ukrepat.

Sedaj, ko imamo resitev ... cepljenje, ki v veliki meri prepreci hujsi potek (napisal sem veliki, ne vedno), pa je stvar posameznika ali se bo zascitil ali ne.

Od drzave bi pricakoval, da vsakomur omogoci dostop do cepiva in zascite. Od drzave bi pricakoval, da vsem priporoca cepljenje in vse drzavljane nagovarja naj se cepijo za svoje zdravje. Tukaj pa bi se za moje pojme moralo koncat.

S tem principom pridemo na stanje gripe. Imamo cepivo, priporoca se cepljenje, cepi se lahko kdor se zeli ... delamo pa ne neke galame.

Ej točno , točno to.  Ok,imamo neko bolezen in nihče noče zboleti. Imamo neko rešitev  in naj jo uporabi kdor jo želi. 

In namesto da bi komunikacija z ljudmi temeljila na izobraževanju se raje ustrahuje. Seveda... Vemo kaj se da delati s prestrašenimi ljudmi.

Tako zgodbico so napletli iz tega, a kaj ko je stvar čisto preprosta.

Jaz sem že leto in pol nazaj napisal svojo željo glede življenja v času covida in to je , da ostanemo s familijo zdravi in da se ne sekiramo. Glede na to da ravnokar v dvoje pijem kavo na balkonu in glede na to da sta starša nekje daleč stran z avtodomom,je moja želja uslišana.

Pa ne da nimam zelo izdelanega mnenja o vsem skupaj, ampak... Se mi preprosto ne da pisati/razmišljati o tem . Vem... Če bi vsi tako razmišljali , bi še zmeraj jedli z leseno žlico :)

je pa žalostno videti,koliko ljudem se dan vrti samo okoli virusa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Hčerka se pogovarja z mt.

Hči reče:" začela sem hodit s sosedom".

Mami odvrne :" hči... Lahko bi ti bil fotr..."

Hči :" ampak...  Leta me ne motijo...".

Mami odvrne :"ah.... Ne razumeš kaj ti hočem povedati."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.