Ja, mojster, sem bil v koloni 5 ur. V tem času mi je "range" padel za 160 ali 170 km (nisem bil pozoren od začetka), torej je daleč od 0,5l/h. To je samo v brošurah. Za test lahko svoj avto pustiš laufati čez noč in zjutraj dotankaš, kolikor bo zmanjkalo ...
Meni Focus kaže 0.6-0.7l/h.
Fora je v tem, da range ne morem realno padat, ker se ne premikaš in je ful odvisen od prevoženih km od kdaj si nazadnje tankal.
Če imaš prevoženik 30km z 8l/100km, potem je to porabljenih 2.4l in če prišteješ 3 ure iddle, je poraba v teh 30km zrastla na 4.5l. To pa je je 15l/100km. In tako je šel range na 50%.
In sem že malo prestar, da bi kar vzel v zakup, da se lahko zgodi, da bom kampiral na odstavnem pasu. V mojih letih se človek temu najraje izogne, pa hrabrost gor ali dol...
Ne vodim tvoje statistike, kolkokrat si do zdaj s Fuksom čakal vleko na odstavnem?
Evo, ker sem to posodobil, sem se lahko lotil še kart.
Prvič (2021) sem delal OTA z mobilno dostopno točko. Ca. 2 meseca, med vožnjo in je posodobil. Drugič (2023) pa so mi na servisu.
Nemci na forumih pravijo 90 min nalaganje iz ključa in 20-60min update, za zadnji update.
Skupaj karte znesejo 22G. Zagnal sem v mestu, pred potjo domov, doma je stal 2 uri in še pot v mesto nazaj. Skupaj je kopiral v avto 2 uri in 50 min.
Potem je zahteval key cycle. Torej ponovni zagon z odpiranjem vrat. Vozil sem še 15 min in ga ugasnil. Nekaj je javil da je končal, samo ni bilo prav (drugačen tip obvestila). Na to sem ga še vozil 1 uro.
Danes zjutraj sem se peljal spet in je po 5 minutah napisal, da je update finished.
Noro. Skoraj kot da imam VW-ja. id3 se posodablja 7-9 ur.
Bral sem, da so nemci s prvimi modeli in rednimi posodobitvami uspeli tako zafilati modul, da niti komanda za brisanje ni delovala in so morali na servisu celo enoto menjat.
Tudi jaz sem redno posodabljal. Predvidevam da je tako dolgo rabil, ker je particije spreminjal, da mu prostora ne zmanjka.
Jaz imam MSI X570 in sem super zadovoljen, hitri updejti in vse, za nečaka sem izbral Gigabye B550 Aorus elite in ima isto že wifi in en nvme, drugega ne rabi, 5800x3D dela na obeh enako, edino nekaj ga je zajebavala ta logika za varen ključ od win11 pa se je potem zrihtalo ko sem neke resete delou, bova updejtala bios ko bo spet nov updejt, oboje so kvalitetni znamki
Imam pa kolega ki je kupil najcenejšo Asrock plato za AM4 podnožje pa nima niti ene težave, pa itak je skos na kablu in ne potrebuje wifi, tako da tukaj so mnenja deljena kaj vzet, je pa to kot pri beli tehniki - eni kosi so lahko vrhunski, eni bodo pa imeli težave
Imam ASRock že 3 leta, brez wifija.
Dela kot urca.
Meni je bil velik plus made in Vietnam in ne China.
Se strinjam. Pač ko se ti firma zameri, se je izogibaš, pa če jo cel svet hvali.
pred 2 urama je NevLado napisal:
Predlagam amazon.de če se ti ne mudi - pri čemer mora bit "Dispatched from" in "Sold by" AMAZON (glej rdeč kvadratek spodaj)
Od decembra imajo vsa naročila nad 59 eur brezplačno dostavo, ponavadi pride v manj kot tednu, razen neke stvari, ki so bolj vroče žemljice se čaka
V kolikor ni dispatched from amazon, izbereš "new/sold" v stranskem meniju (glej zeleno puščico).... ampak težko boš dobil ceneje kot direktno od amazona + lahko so komplikacije če stvar pošljejo iz uk
Pod modro puščico pa včasih piše "USED", to so rabljeni artikli, samo tako za obvestilo, da se ne boš slučajno zajebal
Če se mi mudi, naročim v slo na mlacom.si/funtech.si - so pa občutno dražji kot amazon, ko sem kupoval 7900XT in so bile še 1000 eur, mi niso hoteli dat nič popusta, pa sem potem vzel na amazonu in je prišla v dobesedno enem tednu... sem hotel dat priliko da bi slovenec zaslužil, ampak očitno ne delajo na kvantiteti, če jim je težko spustit vsaj 10 eur
Jaz prezračevanja ne rabim. Ko bom rabil, bom kolega vprašal, ker je podobne sorte kot jaz in @skritikrt. Ima centralno prezračevanje vgrajeno v kleti....
Okna imam 3-slojna lesena.
Izpadlo je kot poceni reklama, sorry. Vsi se bolj pritožujemo čez vladne uredbe in ne vprašujemo za-nasvet, niti nimamo načrtov v kratkem to prenavljati.
Enako meni, na leta 2007 kupljenem računalniku. Rešitev: kupil sem posebno LAN kartico.
Meni je to ful žalostno. Ker to je šlamparija proizvajalca matične, ki ne da novih gonilnikov in Micorosfta, ki dodeli napačne gonilnike. Kaj šele, da je njihov quick boot polom. In je prva zadeva, ki jo onemogočim. Verjetno se mi je s kako posodobitvijo ponastavil.
pred 19 minutami je Aless napisal:
Hmh. No v bistvu tak vem da bo to nov build, samo prvo bi rad zbral ustrezen cpu, okrog njega pa pol plato in rame.
Grafična zaenkrat ostaja Gtx1080, bom jo pa še letos zamenjal.
Ohišje 100% ostane enako Fractal design Node 605, ki bi naj podpiralo vse velikosti plošč.
Diski ostajajo, edino kak m2 ssd bi še dodal.
Ryzen 5 7600X ali pa i7 14700KF.
Če lahko, raje 14700, pa ddr5 rame. In bo letel leta.
Pred leti sem skakal, malo Gigabyte malo MSI. Zadnjih 18 let Gigabyte.
Trenutno sem jezn na njih in ga ne želim več.
Imel sem specifičen chipset X77 in i7 3820.
In so se po 6 letih pojavle težave z mrežo. Ko se je vklopil ni našel mrežne. Sem ponovno zagnal, pa je delalo. In to se je dogajalo na 14-30 dni 1x.
Sem reševal 6-12 mesecev. Windows update dajal neke driverje gor, ki niso bli pravi. Sem onemogočil posodobitve gonilnikov, roll back delal in podobne fore, čez kak mesec jovo na novo.
Zaključek: quick boot je iz svojih čudnih arhiv povozil gonilnike. Ko sem ga onemogočil je bilo ok. Gigabyte ni dal zadnjih 5 let nove verzije gonilnikov ven.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Meni Focus kaže 0.6-0.7l/h.
Fora je v tem, da range ne morem realno padat, ker se ne premikaš in je ful odvisen od prevoženih km od kdaj si nazadnje tankal.
Če imaš prevoženik 30km z 8l/100km, potem je to porabljenih 2.4l in če prišteješ 3 ure iddle, je poraba v teh 30km zrastla na 4.5l. To pa je je 15l/100km. In tako je šel range na 50%.
Popravljeno od godlikePovezava za deljenje
Deli na druge strani