@Boss-lepo, da si to kon?no ugotovil. Jaz bi recimo bil takoj za to, da bi pla?evali za rde?o RTV samo tisti, ki jo dejansko
tudi gledate.Jaz je ne, ker ?e ?e pomotoma preklopim na njihov dnevnik mislim, da sem se vrnil kak?nih 30 let v preteklost-isti besedni zaklad, iste "resnice" in isti filing.Samo ?e iste novinarje dajo in se je ?as za njih ustavil.
Zato raje gledam komercialno tv in se vsaj nasmejem.Ker ko gledam nacionalno tv in njihove brkote in proslave se mi ne smeje glih...
V glavnem je eno vreme za bruhat.?e bo ?lo tako naprej bo tukaj na obali za?el rasti mahagoni in de?evni gozd in bomo izva?ali eksoti?ne vrste lesa v Avstrijo.
Kaj ima to zdaj veze - treba je to ?imprej uredit in splavat na povr?je po zrak. Sam kaj ko si nobena vlada ne upa zmanj?at dr?avnega aparata in ga naredit bolj efektivnega.
To?no tako.Eni in drugi so srali kvake (tej klovni zdej na na?o ?alost najve?je) in je stvar treba pa? uredit.Ker so se ?ivilja in kompanija grebli za to mesto s pomo?jo uli?arjev imajo ?ast, da re?ijo to godljo.
Verjetno me slabo prebira?, ker sem ?e davno rekel, da je 40-50 ob?in maksimum in je tukaj ogromen prihranek
Druga?e je pa Mokster lepo poudaril kdo je bil kriv za tak razrast.
tudi ?e da? 33k je ?e vedno 1.6% kar je globoko manj kot pri ve?ini (ki so v ve?ini tudi sami pove?ali JU), kjer se je JU tudi pove?ala. Ne re?em ali je to preve? ampak vseeno se ne pustim manipulirat, da imamo med najve?jimi JU v evropi, ker to so navadna nabijanja v desni?arskem slogu kako skregat med sabo JS in ZS, da se med sabo grizejo politi?ne elite pa si veselo manejo rokice, ker so folk skregale med sabo in preusmerile pozornost s sebe.
Samo so pozabili pri?teti pri nas ?e vse firme, ki so v lasti dr?ave, pa pride? do visoke ?tevilke.
Resda niso direkt v JU a dinar?ki gredo k njim iz prora?una za krpanje lukenj.
Mogo?e sem se napa?no izrazil a rezultat je isti- karastrofalna luknja v prora?unu.
Ja seveda, najbolje da se ?e pove?a javno upravo in se jim hkrati zvi?a pla?e - tako bo potro?nja ve?ja In ker seveda gospodarstvo tega ne bo zmoglo pla?evat, se bomo ?e naprej veselo zadol?evali... ta logika ne pelje nikamor.
Treba je na eni strani rezat, hkrati pa spodbujat gospodarski sektor, ki dejansko nekaj ustvari. Brez tega ne bo ni?.
Saj to se ravno po?ne ves ?as-pove?uje se javno upravo, katera je totalno neefikasna in neproduktivna;zato pa imamo skoraj najve?jo javno upravo na ?t. prebivalcev v Evropi.
Pri?tej zraven ?e podjetja v dr?avni lasti, katera filamo z denarjem brez haska in u?inka (tej pa si potem veselo delijo nagrade in visoke regrese), vedno ve?ja brezposelnost ( to so odhodki iz blagajne) in je jasno, da baraka tone.
Zato je bil skrajni ?as, da se naredi temu konec. Potem bo pa bo sko?il v luft zet in pridigal o tem, da njega ne briga od kod dr?avi denar za pla?e profesorjem in u?iteljem. Enako vsi ostali rde?i sindikalisti javnega sektorja.Kot, da so pri?li iz kak?nega drugega planeta.
Tej me malo spominjajo na razvajenega otro?aja, ki ho?e najnovej?o Samsungovo igralno tablico in ga ne zanima, od kod star?em denar, ?etudi nimajo niti za teko?e stro?ke oz. za hrano.
a globalno? Ni ve? - so ?e zamenjali zgodbo... zdej temu pravijo klimatske spremembe.
...ki se zvrstijo vsake toliko;to je pa? ciklus, ki se dogaja ne glede na pobo?ne ?elje kekcev,da bi nam uturili neko zgodbo, ki se gredo neko okoljevarstvo.A ne vedo tega, da je v?asih bil severni pol zelen?
?al je to samo pot navzdol in v dokon?no rev??ino - vsak malo bolj razgledan ekonomist to?no ve, da v krizi je potrebno pove?at potro?njo (predvsem doma?ih artiklov), ?e ho?emo splavat - to je ?e nori malar vedel in je celo uspeval do trenutka, ko mu je uspeh dokon?no pomra?il um. Var?evanja za vsako ceno in ni?anje kupne mo?i bo samo ustvarilo ?e ve?jo luknjo in potem bo pa res sranje iz katerega se ne bo nih?e izvlekel niti tisti, ki danes navijate kako je treba razfukat JS in spravit ljudi na bera?ko palico.
Se strinjam, da je potro?nja edina pot iz krize. A se zaveda? ti, da pri nas ve? ni srednjega razreda, ki najve? tro?i?
Ta razred je ve?inoma na minimalcu in tukaj se baraka ustavi. Italijani so to re?ili oz. bodo z razbremenitvijo pla?-zmanj?ali bodo dajatve na pla?e in ve?ja potro?nja bo tu.
Nekaj morajo storiti pri nas, ker druga?e se bo barka res potopila.To je dober korak v pravo smer.
Pa ne zato, ker ga je predlagala prej?nja tebi tako sovra?na ekipa tudi, ?e bi ga ?ivilja z svojimi pal?ki predlagala bi jaz pozdravil tak ukrep.
To so spoznali ?e v marsikateri evropski dr?avi-porabi toliko, kot zaslu?i?.
Ena ve?jih neumnosti. ?e nek predsednik vlade ne ve, da lahko poje samo toliko kot pridela, potem nima kaj iskati na kakr?nem koli odgovornem polo?aju, ?e najmanj pa na premjejskem. To da take bedasto?e pi?emo v ustavo je poden, morali bi zamenjat komplet politike od 91 naprej.
Bil je ?e skrajni as za to.Seveda se ?ivilja ?e kako dobro zaveda, da bo (?e ?e ne prej) takrat zasigurno morala spokati svoj cirkus in iti dalje v drugo vas, ker ne bo ve? brezglavega zadol?evanja in bo treba narediti nekaj konkretnega za odhodke A mogo?e doma, ko ni denarja za luksus tudi jemlje kredite v nedogled?
Mislim, da ne. Dobro, so izjeme, ki potem jo?ejo na tv kako ne morejo pre?ivet a tronadstropne hi?e in zemlje pa ?e ne bodo prodali. Bo treba pa? na silo oz. ker izgleda da druga?e pri nas ne gre, naredit red
Pa ne da te ?e vedno boli, k je nezaupnico fasal... aja, pa ?e bodo trojko notr spustil ga bomo ?ele najebal - tole kar je zdele se bo zdelo kot nedol?na ?ala - tisto so ?ele kljukci, ki jim ni mar za ljudi ampak samo za kapital. Poglej malo kako so zjebal Gr?ijo, Ciper, ?panijo - ne gre se za re?evanje dr?av, ?e manj pa za ljudi. Ljudje so samo koleteralna ?koda, k je treba re?it predvsem Nem?ijo in nem?ke banke, ki so se nasankale v teh dr?avah.
Gr?ija, Ciper in ?panija so se zajegali in zjebali sami-vsi so imeli preveliko javno upravo, slabo storilnost (grkom so morali pla?evati, da so sploh prihajali v slu?bo, ?panci so morali imeti obvezno siesto, Ciper se ve, kaj se je ?el in mi smo tu negdje-vsega po malo.To, da so krivi tujci, take lahko streljajo edino brka? in murgelj?an o zunanjem sovra?niku(kako mi je to znano iz biv?e vojske ) enih 30 let nazaj.In spet in spet se ponavlja, ko pridejo blji?je k koritu.
Mislim, da ne bi bilo nevem kak?ne ?kode, ?e pride naredit 3-ka red v to na? bananistan (razen za predimenzioniran javni sektor in banke v d?avni lasti, katere bi se prodale in bi bil mir za vse ve?ne ?ase z dokapitalizacijami).
Mislim, da nam ta scenarij z temi potezami tvoje vlade itak ne ginejo pred koncem leta
Vojska bi morala delovali predvsem kot civilna za??ita, ob naravnih nesre?ah, ve? jih ne rabimo. ?e nas v primeru globanega spopada (ker Slovenija se verjetno ne bo nikoli sama v vojni s kako drugo dr?avo) kdo napade nas pa itak okupirajo takoj in nam ostane samo ?e partizansko bojevanje. In ne, ne mislim komuniste preden bo kdo narobe razumel.
Ob?in je preveliko, ampak med drugim so nastale ravno zaradi tega ker je naprimer neka obi?na Dom?ale ve?ji dele? obdr?ala, v okoli?ke kraje (Lukovica, Morav?e) so ?le pa drobtinice. Mislim da bi se lahko ob?ine obdr?ale ampak v zelo zmanj?anem obsegu. Ker neka ob?ina s tiso? prebivalci res ne rabi velike uprave, enega ?upana, par svetnikov in adijo. Se pravi predstavnike ljudi, ne pa ?e 3x toliko podrepnikov v pisarnah, ki jim je te?ko karkoli, ko pride? k njim.
Saj po?asi bomo pa tule nabrali par pametnih predlogov, v?asih bi res rabili stranko ZKP (zdrava kme?ka pamet), bi mogo?e ?e kaj spremenili.
He,he, mislim,da bi res na?li kak?no re?itev, ki bi bila ugodna in razumna za vse...razen za voluharje, ki samo od?irajo denar.
Jaz bi mojo ljubo JU popucal. Pa ?e bi mogu ?e samega sebe odpustiti, rad bi vidu da bila dejansko namenjena temu kar je: da stre?e? ljudem in jim pomaga?, ne pa da 7:00-15:00 samo nabira? evre.
Lepa.Tukaj je ful rezerve a kaj, ko se jih nih?e ne upa tikati.Ne vem, ?e se spomnite, ko sem napisal o eni pacientki, ki je delala v enem izmed takih uradov oz. agenciji.Pravila je, da ni vedela sploh, kaj je njeno delo in ko ji je ?ez nekaj ?asa dojadlo srfat po internetu je dala sama odpoved od dosade. Pla?a pa da niti ne govorim.
In koliko je takih "evropskih"uradov, agencij, statisti?nih uradov...
Zanimivo, kako so murgelski sindikalist jabol?ni zavitek in ostali z lahkoto sedaj pristali v roku pol ure na vse pogoje.
Nih?e ni grozil z ?trajkom, uli?arji niso napovedali novih protestov, rde?i Semoli? tudi ni?. Skratka, vse je v najlep?em redu in nam gre super. Kak?ne ovce.
Je pa ta dogovor z j.u. bolj kozmeti?ni popravek.Pravi ukrepi ?ele sledijo...
Mene najbolj razfukajo KRETENI, ki ti trobijo, ?e spusti? pe?ce ?ez prehod,tako kot so nas u?ili v avtu?oli.
Se je ?e zgodilo, da je vozila na?a in je en trobu zadaj, js pa se odve?em in grem iz avta proti njemu, da ga vpra?am ?e mu je slabo al pa ?e je kaj narobe, mogo?e pokvarjena. Model se je tako hitel zaklepat in ?ajbe zapirat da ni blo res, en voznik za njim pa je samo dvignil palec.
Sej so nas u?ili tudi za kaj se uporablja smerokaz oz. po na?e ?migavec.Mislim, da ve?ina voznikov sploh ne ve, kje se ga vklopi.
Danes so imeli v Me?kator centru v Kranju neko prireditev za odganjanje kupcev, z mojo najdra?jo sva se tam slu?ajno (ne zaradi prireditve) zna?la vsak s svojim avtom ker me je pred tem peljala iskat mojo macdo na servis.
Situacija na parkplacu kaoti?na, vse table obvezna smer prekrite z vre?ami in zgleda da je bil odprt s parkiri??a samo severni izvoz. To je imelo v danem trenutku (verjetno konec neke prireditve) za posledico prakti?no ?ez cel parkplac klono ?akajo?ih na izhod in edini pametni na?in je bil, da smo se z vozili prihahajajo?imi iz gara?e na izhodu s parkplaca ?li "zadrgo". Tak na?in pa nekemu osebku ni bil povolji, sko?il je iz avta in stekel za avtom moje najdra?je (v njenem avtu je bil tudi na? mal?ek) in ga tudi dohitel. Jaz sem stal v koloni ene sedem avtov zadaj in bil ?e v nizkem ?tartu, vendar se je kretenko premislil in se vrnil na parkplac da bi se ?el policaja. Postavil se je pred kolono z odprtega parkiri??a in z rokami mahal voznikom iz gara?e, ki pa tako ali tako niso mogli ven zarad njegovega avta. Seveda so ga vsi napizdli in tip se je takoj pobral v avto.
Po letu 29 najve?ja kriza slovenceljnom o?itno vedno bolj kisa mo?gane. Moje razmi?ljanje je, da v teh ?asih nebi bilo slabo v avtu poleg trikotnika, ?arnic in prve pomo?i imeti tudi kak?no obrambno sredstvo. Sicer mi prvo na pamet pade, recimo, "Zolja", ampak mogo?e tud kak?en "sprej proti komarjem" nebi bil slab. Zanima me, a kdo od vas ima v avtu kaj tak?nega.
Isto pomi?ljam tudi sam.
Sem imel v?eraj eno zgodbico, ko sem hotel iti iz avta in neumni ?mrklji eno primazati.
Se lepo parkiram za to ne vem kako bi jo imenoval (tudi ona je ?akala nekoga v avtu) in poslu?am muziko v avtu.
Pride njen pacient in fr?afela upali avti? in brez pogledat nazaj gre v rikverz kar na polno. Videl sem, da sploh ne gleda nazaj (seveda, ko je parkirala ni bilo nikogar za njo in valjda se situacija v pol ure ni mogla spremeniti po njeni logiki) in ji krepko potrobil.Ni?. ?e vedno je rinila nazaj.Dobro, da sem imel varnostno razdaljo kak?na dva metra.?e enkrat potrobim in frajla se ustavi kak?nih deset centimetrov (po moje, ker nisem videl ve? zadka njenega avtka) od mojega avta
Ko sem videl ?e, da se pogovarja po telefonu, sem mislil sko?it ven a je frajla ?e s polnim gasom odpeljala.
?e me ne bi bilo v avtu bi imel sedaj verjetno lepo poravnano masko in ?e kaj drugega spredaj.
?e bi bil policaj samo en dan...
Zadnje ?ase se ve?krat vpra?am, kje nekateri novodobni vozniki kupijo izpit.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dobro, to so itak sme?nice.Ne si pa delat utvar, da je slovenija pravna dr?av.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani