Več ko si na kolesu in v večji promet ko rineš bolj si ogrožen tak pač je..... Meni zaenkrat ratuje da nimam nekih problemov, včasih ko sem pa delal 4-5k kil. pa je bilo marsikaj na cesti, žal.
Včeraj sem na kratko kolesaril in za mano nek Clio, ki se me preko ovinkov ni upal prehitet (no sem pa tudi pedaliral cca. 40 kmh), za njim nek nevrotik, ki je hupal temu Cliu.
Potem se Clio opogumi in me prehiti, uni dripec zadaj (nek službeni kombi nekega podjetja), pa TIK ob moji balanci. Neka čudna provokacija.
Sem mu veselo mahal, če je fuknjen in da naj se ustavi, če je tak car. Bi mu kot bivši boksar, ki se občasno ne zna kontrolirat, bi mu z užitkom obdelal fasado in spremenil zunanjo podobo, da ga niti lastna mat nebi več prepoznala!!! Kaki dripci za volanom, jao.
(nasilje ni rešitev, ampak takole vožnja tik ob moji balanci, kot da me hoče zružit s kolesa, to pa ne gre).
Taki so ponavadi največje reve in niti slučajno ne bo počakal ker ga je sram,da to počne kolesarju ki ni nič kriv da je na cesti.. Pa več sreče prihodnjič.
Lahko bi, pa bi jim verjetno zalivalo motorje, ker bi imeli samo "kratke vožnje", vsega skupaj pol ure v zraku. Kje je tu še vzdrževanje. Navadno so pri bojnih letalih v pričakovani življenjski dobi 35 let obratovalni stroški 2–2,5-kratnik njegove nabavne cene. Če je cena novega F16 okrog 50 milijonov dolarjev) je vzdrževanje med 100 in 125 milijonov dolarjev za eno letalo. Mislim, da nočemo imeti teh letal oziroma jih ne potrebujemo. 😏
Saj je bilo povedano zakaj imamo pilatuse in sploh ne potrebujemo nič večjega in boljšega-metanje denarja skozi okno!
Ja,saj verjetno bom res jutri poklical; take stvari je včasih bolje reševati "v živo",kot pa preko mailov,sploh ker verjetno zdaj vsak drugi omeni bone še preden reče "dober dan". Kot tisti,ki zbijajo ceno za avto,še preden ga vidijo...
Gledam pa hotel Jakec na Pohorju. Obožujem Pohorje in parkrat sem bil v tem hotelu (sicer samo na kavi) in mi je res všeč. Saj veš; stkp in to
Sem že slišal pohvale za Jakca in upam,da boš uredil kot je treba in napiši kako si uredil....
Cena je super. Ampak kaj hočem povedati; bon mi ne bo koristil,ker moram plačati 40posto avansa za rezervacijo.
Cena super, lokacija top,ponudba tudi. Iščem nekaj podobnega,kjer mi bo bon prišel v poštev.
Če ne najdem,bom pa pač plačal iz lastnega žepa (kar bom tako ali tako,to mi je jasno) in šel tja; saj se gre za dopust in "kupujem"doživetje in ne "popusta".
Glej mogoče se niste popolnama razumeli,ker pri meni je bilo pravtako treba plačati avans ki ga dobim ob prihodu nazaj oziroma vrnejo ga po obračunanih dodatnih storitvah če jih imaš. Pri meni pride tako preko200e in nekaj doplačila za storitve na neke aktivnosti tako,da ne bom dobil veliko nazaj. Če ti je res kul pokliči in se pozanimaj. Lahko poveš kaj in kje gledaš?
Evo glede bonov. Dobil mail,da seveda da imajo prostor zame in da sem dobrodošel in blabla. Za46eur/noc 1posteljna soba z wellnesom in zajtrkom in večerjo .
Super. Moram pa plačati 40posto za rezervacijo. S čim? Z bonom? Hahahahhahahaahahahah... Iščemo naprej. Saj če nebi bilo teh bonov, bi šel tja,ker mi je res všeč... In če bo povsod drugod isto,bom šel in si z bonom obrisal tazadnjo..
Mislim da to ni tako slaba cena,no je pa odvisno kje to je in v kaki sezoni? Precej dobro poznam cene i mislim,no ne bom vplival na odločitel pa srečno iskanje naprej. 😊😊
Hojla družba danes en dober in klasičen pohod od Celja do Šentjurja 26 km čez Grmado, Celjsko kočo, Tolsti vrh, Svetino, Resevno in domov. Prijetno sončno dopoldne ki ga je bilo potrebno izkoristiti, sedaj pa uživam doma ob rahlem dežju...
@Bini, ko bo Boštjan tole videl (Boss namreč), bo bentil samemu sebi v brado; "in jaz sem šel kupit karavana, kaj hudiča sem takrat razmišljal, jebemtisunac, pa tiste sanke na strehi. Kaj hudiča mi je bilo treba kupit karavana, matrwola?"
Še sam nisem vedel da gresta oba 28 colva trekinga not zato sem poskusil in še sam bil malo presenečen. Res pa je, da bi se naveličal, če bi moral tako nalagat večkrat na teden kot to počne Nejc! Za na morje se bom pa že potruil, da opravim s parancano in se srečam z @Alexom in mogoče kom od tam doli. (vem, da je negdo od tam pa se ne spomnim ta trenutek-test M3 če se ne motim)
Prepočasna vožnja je vse večja težava. Tudi v počasni vožnji gre iskat vzroke za nastanek nekaterih najhujših prometnih nesreč. Slovenska policija pri...
Tudi pri nas je to problem,tista statistika je pa brezveze. Tistih 350 je samo v enem tednu pri nas!
Na streho ali pa na kljuko ... v obeh primerih pa rabis se dodaten hardver
Ce upostevas pa @Alex-ov predlog, pa moras kolesi prej malo razstaviti na prafaktorje
Evo iz prve roke;podreš zice 20sek,pripelješ kolesa 30sek,snameš prednja kolesa 20sek,prvo kolo vržeš notri-mala malica 10sekud nato pa drugo kolo ki te malo J.. e in kakih... no naj bo minuta in še prednja dva 5sek. To je to, če bi treniral bi šlo še hitreje ampak mi je žal, da bi kaj obribal ker se mi nikamor ne mudi je bilo za prvič kar vredu aja @Alex verjetno pridem, ne vem še kdaj, ampak zagotovo! Se slišimo... (aja pa moja bo zraven, saj ne popije velik!) Ps, še za dve potovalke je plac...
Mislim,da ne saj imam rezervacijo in to je to. Lahko bi pa mogoče drugi val virusa kaj zajebo,upam da potem dobim tisti avans nazaj! Zaenkrat kaže dobro pa oprosti ker ne pridem k vam.......
No jaz pa imam verjetno srečo z boni oziroma jih še nimam,no grem k bistvu vnovčil jih bom 3dni na Krki-nočitev z zajrkom in nekaterimi drugimi aktivnostimi. Vse po normalnem ceniku in nobenih problemov ko sem omenil bone!
In še 4dni hotel v Planici-nočitev z zajtrkom z boni in doplačam 5 e za večerjo,poleg so zajeti fitnes in savna. V prvem primeru nekaj avansa ob rezervaciji in v drugem celo brez avansa. Bil pa sem zelo presenečen za ceno v Planici saj če poznate cene tu okoli so precej višje.
Evo.. so ze zaceli z “nategunsko“ ponudbo.... Za 4 clansko druzino je z boni precej drazje kot brez bonov...
Tole je za v cajtnge, da hočejo na otrocih zaslužit jih je lahko sram pa kaj jih bo saj tudi Počija ni! No upam oziroma mogoče je pa pomota. Jaz bi jih vprašal zakaj je tako in jim povedal da bodo mogoče kmalu v kakakšni TARČI na primer....
Sej, ko pride čas za zamenjavo se stvar pač zamenja. Potem ugotoviš, da imaš sedaj boljše orodje in včasih ti je žal, da nisi že prej kupil novega. Tako sem jaz odlašal z nakupom novega rezkarja in sedaj, ko imam novega je čisto drugo. Vse je mnogo lažje za delati.
Saj mu dela super samo baterije ne dobi nadomestne zato je možnost,da porihtaš baterijo.
Se strinjam za hobi je dovolj. Jaz sem imel prej iz hoferja Workzone. Z njo prevrtal in prešraufal boga in pol. Sam jebe me to, ker se ne dobi baterije več. Pa samo ena je bil zraven.
Sicer je etap 41, točk je 112. To je mišljeno za mtb, eventuelno mogoče,mogoce grevel.
Jaz sem pristopil malo drugače; ne delam etap,ker mi ni da potem spim v neki koči, že tako je cel kup organizacije (od klicanja, če so koče odprte, do iskanja izhodišca in potem povratek nazaj...) , prav tako ne mislim nonstop gledati (včasih slabo postavljenih)smerokazov in voziti strogo po trasi, ki si jo je nekdo drug zamislil.
Jaz sem začel 8.2. Do zdaj imam 36zigov. Včeraj je bila specialka,ker so bili vsi punkti dosegljivi po asfaltu, dan prej je tista trasa čez Bohor že tako ali tako znana kot bolj cestna. Seveda nisem vozil striktno po trasi,ampak pač povežem točke med seboj. Dostikrat se nabere še več kilometrov, sploh ker je treba priti še nazaj.
Nekako sem že naučil,da rabim za 3-4zige na etapo (več je zelo redko) cca 80km in 2500 višincev.
Recimo teden nazaj je bilo v Zasavju 7h, 5zigov, 97km, 3300visincev. To je hard, se mi je res dalo.
Recimo na Čemšeniško planino pa ni sans da kolesaris; je bilo kar nekaj nošnje MTBja.
Tako da; mtb je prava izbira,razen če se res voziš po poznanih krajih. Recimo 1etapa je iz kuma do Janc. Jaz sem Janče itak že oddelal 1000krat, kum je pa tudi dosegljiv s specialko recimo v kombinaciji z Mrzlico in Sveto planino. Recimo
Če je tako in boš prišel na naše konce 2x ti svetujem delati eno turo iz AC Dramlje naUršlo, Klokočovnik in naprej mogoče do Boča in nazaj s mtb. Drugo pa s specialko iz Šentjurja na Resevno in potem z avtom do Rogatca in strm vspin na Donačko(Rudijev dom) . No boš že prav na študiral, ne dvomim...
Hvala za karto. Sem si pogledal te ture ki so tu opisane. To so ture kolikor poznam poti bolj za gorce,tudi na Resevno in še marsikje boš potreboval gorca. Imaš pa variante s specialko po asfaltiranih cestah tako da je odvisno kaj ti je prioriteta ogled te trase ali doseg cilja oziroma žiga? Višino pa tako moraš osvojiti,tako ali drugače.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Več ko si na kolesu in v večji promet ko rineš bolj si ogrožen tak pač je..... Meni zaenkrat ratuje da nimam nekih problemov, včasih ko sem pa delal 4-5k kil. pa je bilo marsikaj na cesti, žal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani