V 5-vratni je vse to šlo brez težav notri in ni bilo nikoli potrebe po kombiju. Pa tale karavan je bolj podoben kombiju, kot 5-vratna limuzina.
A zakaj nisem preveril. Zato ker sem preveril na 4-vratni in je šel kolo brez prve feltne lepo notri, zato sem tukaj pričakoval še tolk lažji postopek. Žal ne... škoda.
Pa ja veš da je karavanka manjša od limuzine,kako bi potem lahko šel notri. Saj ne kolesariš vsaki dan,takrat ko pa si vzameš. 5sek za prednje kolo....
Naš pomivalni stroj je 23 let delal kot Švicarska ura, enkrat pred leti je krepnilo eno stikalo in to je to. Zdaj se je pa v dvanajstih dneh trikrat ustavil...
Misliš vrtljiv gumb na balanci,ki določa napetost zajle?
Ja za napetost zajle je zadaj na menjalniku, ta na balanvici posebej določi koliko ti potisne naprej menjalnik da ti lepo tekoče in ravno prav prestavi v višjo in ti zato nič rska v medprstavi,zato sumim,da ima ta problem,za poskusit je preden pelješ kolo na servis in izgubljaš čas.
Ampak , čisto resno... Pred hoferjem spricajo z istim razkužilom po vozickih in po rokah kupcev..
Kaj je to zaeno razkužilo? Za roke ali za površine? Na pumpici nobene etikete.. Dobri ste,da tujcu pustite , da vam šprica to po rokah..
Podpiram ukrepe,higieno,ampak meni ne bo noben tega šprical po rokah. Jaz imam s seboj razkužilo za roke (Mala pakunga za v žep) in si razkuzim roke ob vstopu...
Obvezno je razkuževanje rok ob vstopu , nikjer pa ne piše,da si ne smem razkužiti rok z lastnim razkužilom...
Dam gor rokavice in me boli k...c s čim me šprica,rešitev tudi zate če jih imaš......
Ne obstajajo "mikronastavitve" ki bi rešile Labijev problem. Edina stva, ki se nastavlja na menjalniku sta dva vijaka ki sta končna omejilca - eden, da ne gre veriga v špice, drugi preprečuje da gre veriga preko najmanjšega zobnika. Ko sta ta dva vijaka nastavljena, jih pustiš pri miru za zmeraj. Kako se prestavlja med zobniki vmes, se nastavlja z napetostjo zajle - ta nastavitev je dokaj pogosta ker se zajla raztegne pa bovden se znuca. Če ta dobi preveč lufta - se jo zamenja (jaz je še nisem nikoli), menja se pa ob simptomih kakršne ima labijev bicikel. Kaseta se obrabi na prvih zobnikih in ne na sredini, kjer ima Labi težave.
Vse super odlično napisano,sedi 5 !
PS;pozabil si na nastavitev ročice menjalnika ki določa razmerje med šajbami.(to nimajo vsi menjalniki,mislim da od deore naprej)
Točno tako. Kaseta se uniči predvsem , če se predolgo odlaša z menjavo verige (zobniki dobijo obliko plavuti od morekga psa). Pravijo,da se s tretjo verigo zamenja tudi kaseta... Ali pa voziš vse skupaj dokler gre in potem menjas vse skupaj...
Veriga se ti najhitreje raztegne,če veliko voziš v klance pa spredaj prehitro daš v prvo zadaj pa ostane predolgo v visoki prestavi in takrat se tudi zobci na kaseti ful obrabijo tako da najprej gre veriga k vragu! Jaz jo menjam nekje na 10k kilometrov,da je vse optimalno. Kasete nikoli ne menjam ker gre in gre...... Seveda se ne morem primerjat s tabo ker ti pa delaš več kot jaz.z M3 !
Najprej vsem želim lep praznik 1 in 2 MAJ. Dopustovanje od Alexa mi je bližje imam pa tudi sam rad nekaj rekreacijskega dopustovanja. Čez leto si planiramo nekaj lagodnega dopustovanja in popotovanja po različnih deželah tega planeta in nekaj bolj razgibanega trekinga po dalmatinskih otokih od sredine septembra za 7 ali 10 dni,vam povem čudovito je ker ni nobene gužve in ščiščene plaže,pa topla voda,ne prevroče sonce pa še brez čakanja ti prinesejo mrzlo pivo. Res pa je,da so Hrvati malo poskočili s cenami,tako,da so nekje primerljivi z cenami Italije,Nemčije in še katerimi. Zame mora bit dopusti kot si ga želim in to je to. Zato nikoli ne komentiram dopust ostalih saj sami dobro vedo kaj si želijo in kaj jim najbolj paše.....
Hehe cerkev in slovenska škofovska konferenca so si kar sami določili, kdaj začnejo delat, kacinični pa že hiti legitimirat to potezo.
V cerkev več ali manj hodijo najbolj ranljive skupine, ja ravno tiste, ki so bile povod za totalno ustavitev države. Zdaj pa hojladrija lumparija vsi bumf v cerkve, da se malo pomešajo, staknejo kakšno okužbico ali dve pa bodo spet ugotavljali kako ni dobr, da gredo ljudje v druge občine. Tole je luda kuča v logiki razmišljanja. A je res cerkev življenskega pomena za družbo... Vatikanu seveda je, ker denarčki ne pritekajo, ljudjem pa odtekajo iz žepov.
Mogoče pa le skušajo dopovedat, da je vse skupaj bil samo nesporazum al pa da so se samo malo hecali in smo se šli vseslovensko akcijo NNNP, če se še kdo tega spomni.
Danes so nas presenetili v moji firmi z drugim delom kriznega dodatka. Sicer je bilo nekaj manj kot zadnjič a vseeno, super. In to kar vmes. Lepo od njih. 😁
Nisem nikjer zasledil s čim se ukvarjaš oziroma kaj delaš če ni skrivnost,ven da me sicer nič ne briga je pa fino vedet kaj počne negdo ki je toliko v službi......
Kolikor vem pri vseh so ugotovili vzrok smrti in ne vem zakaj rabiš obdukcijo? Poleg tega jo morajo svojci dovoliti ali pa zahtevati šele potem se dela obdukcija! Razen v primeru,da je sum na umor ali kaj podobnega. In ti bi delal obdukcije,svašta......
Kakšen uspeh pa bi ti želel... tiste ljudi v DSO-jih, ki so pustili na cedilu in posledično umret žal ne more nihče več vrnit v življenje. A bo kdo vprašal vlado in zdravstveno ministrstvo, zakaj so naročili 16.3., da se teh starostnikov iz DSO ne sme zdraviti v bolnišnicah ampak v domovih, kjer ni ne opreme ne usposobljenega kadra? 3/4 mrtvih v Sloveniji je iz domov za ostarele - če bi bil ljubitelj teorij zarote bi rekel, da so to naredili zanalašč, da je dovolj mrtvih, da se lahko uvedejo strožji ukrepi. K sreči je zdrav razum preprečil vojsko na ulicah.
Ne vem, kaj bi še želel... sej je verjetno znano, da ljudje imamo omejen rok trajanja in da vsako leto umre več kot 1% vseh Slovencev. Ja več kot 20.000... ne poznam nobenega ukrepa, ki bi to uspel preprečit. Toliko kot naj bi jih do danes umrlo za korono, v Sloveniji umre v enem dnevu in pol. Ne vem kaj bi rad še imel? Mogoče pa bi nam mnogo bolje pomagali dejanski podatki in ne manipulacije, ki nam jih servirajo. Mogoče za začetek vsaj to, da se pri teh umrlih naredi obdukcija in dejansko ugotovi ali so res umrli od korone ali so umrli s korono. Pa tukaj ne gre za pametovanje ampak je to naložba za prihodnost, ker vsi poudarjajo, da imamo premalo podatkov. A nihče se ne trudi da bi pridobil čimbolj točne podatke, saj nam bodo še zelo prišli prav pri morebitnih naslednjih izbruhih.
Zakaj nočejo teh podatkov.... zdaj ti vračam vprašanje. Kaj po tvoje misliš, da je vzrok, da se ne lotevajo obdukcij?
Komplicraš s temi domovi za ostarele,če bi se vsepovprk družili kot bi verjetno ti rad bi jih imeli povsod tako število in ti nič ne pomaga ali umreš doma ali v bolnici,zato pamet v roke in se držimo ukrepov kot se jih VEČINA! Saj nam gre zelo dobro,eni pač morajo vedno nergati,če je tako ali drugače....... Drugače je pa Alex zelo lepo napisal tako da.......
Ja s tem, da bom videl, kaj bo čez 14 dni mi Kaco in Jajo grozita že dva meseca. Psihirajo vas, da ste že vsi čist blesavi, zadi pa provizije in podkupnine laufajo kot po tekočem traku. Se pa strinjam, lažje je vzeti modro tabletko kot rdečo. Modra ne boli nič.
Lahko daš predlog vladi, pa da vidimo kaj boš predlagal za nov in večji uspeh, me prav zanima.....
Ma lepo te prosim, recimo Hrvaška ima manj mrtvih na milijon prebivalcev kot Slovenija pa nimajo omejitev na občino. Podobno imajo še marsikje, kjer nimajo velikega števila okužb. Tako, da tole zdaj je pač samo jebanje folka v glavo. Se pa strinjam, da prepoved zbiranj, koncerti ,športne prireditve, socialna distanca, deloma tudi maske v zaprtih javnih prostorih so smiselni ukrepi. Tudi šole in vrtci v začetku enako, zdaj pa počasi ni več to smiselno, ker ljudje bodo morali na delo in kdo bo čuval otroke?
Drugače pa ravno zato ker gledamo levo, desno in ne samo naprej kot fijakerski konj, spremljamo še kaj več kot mainstream medije in vsakodnevno Kaciničnost, ter zato vidimo mnogo mnogo več. Pa ne govorim o FB-ju, ker ga ne spremljam, kot tudi Nore24TV ne. Ja če odpreš oči in v teh dveh mesecih preposlušaš stotine znanstvenikov s področja virologije in epidemijologije iz različnih držav je verjetno še vednomnogo bolje, kot se zanašat na zdravo kmečko pamet, ki ti jo ponuja PV.
Sploh ne razumem kaj je narobe če smo zaenkrat uspešni z virusom in se držimo.,ne JJ ampak mi vsi ki se obnašamo odgovorno..... Očitno je,da samo hrvati so na boljšem,ampak boš videl spremembo rasti okuženih in posledično smrti čez kakih 14 dni.
Ampak ti pa si zakladnica fake newsov - kje hudiča si našel, da WHO priporoča nošnjo mask? Samo za zdravstvene delavce in za tiste, ki direktno skrbijo za okužene pa seveda tudi tisti, ki že kašljajo naj nosijo maske. Nobenega splošnega priporočila in tisti, ki si zmišljujejo pravila za nošnjo mask pač to delajo na pamet. Sploh pa rute šali, ninja maske, burke ipd so malo boljše kot nič, kirurške maske ščitijo načeloma samo druge, ne pa tistega, ki jih nosi. FFP2 in FFP3 pa kontra.
Drugač pa jajo pravi, da so WHO strokovnjaki idioti in da se je bolje zanest na zdravo kmečko pamet zato pa imamo take nelogične poteze. Se pa strinjam, da ponavljamo za drugimi bizgeci kot papige, ne upoštevamo pa strokovnjakov s tega področja. Zato pa umik virologov in epedimilogov s čela NIJAZ-a in jih nadomestit z nekom, ki se ukvarja z odvisniki in odplakami ter prisega na metodonsko zdravljenje. Mogoče pa nam bo vsem predpisal, da za boj proti koroni je najboljše, da začnemo z uporabo metadona.
Malo ne gre tole skupaj,vlada dela neumnosti,ne posluša zdravstvene stroke,na drugi strani pa zelo uspešna proti koroni z zelo malo okuženimi in mrtvimi. To nam priznavajo že tuje države mi pa tega nočemo videt,žal nekateri še vedno trmarijo in gledajo levo in desno,zaboga naravnost naprej poglejte pa boste videli še kaj več.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa ja veš da je karavanka manjša od limuzine,kako bi potem lahko šel notri. Saj ne kolesariš vsaki dan,takrat ko pa si vzameš. 5sek za prednje kolo....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani