Ampak je taka zanimiva temica, kjer bi mogo?e lahko delili mnenje oziroma lastne izku?nje ob novotarijah in ?ude?nih izdelkih za na?e avtomobile, ki so se izkazali za ?isti ali pa ve?inoma za nateg.
Moji primeri:
- rust evader. Ne vem, ?e se kdo ?e tega spomne samo v 90-ih so to ponujali kot ultimativno elektronsko re?itev proti rjavenju. In seveda sem to dal zmontirat v Wartburga, ki je ?e kazal dolo?ene znake, da bi znal rjaveti. Zadeva je ultimativni BS saj ne da samo ne deluje in da za sabo po tleh med vo?njo vle?e? del kabla, ki slu?i kot ozemljitev ampak se je celo pojavljalo, da je najbolj rjavelo ravno tam, kjer so bile name??ene te ?ude?ne elektronske ?katlice. ?isti nateg v glavnem.
- K&N zra?ni filter za lifetime uporabo. Obljubljali prihranke pri menjavah filtrov in bolj?e performance ter ni?jo porabo. ?e gleda? samo prihranke pri menjavi ?e mogo?e dr?i ampak, da pa porabi? denar za ?istilni kit pa to prednost po?asi tudi zmanj?uje. Performance so kurc kej bolj?e, ?e sploh, poraba pa ni bila ni? manj?a (dokazljivo na poraba.com). Najve?ji minus pa je ta, da zato, ker je to filter, ki je impregniran z oljem, vpliva na delovanje MAF senzorja in upam si trditi, da mi ga je zjebala ravno uporaba tega filtra.
- plasti?ne folije za za??ito pred kamen?ki na havbi oziroma maski avtomobila. Zadeva je ab?lesala v prvem letu nato je bilo tako grdo, da sem raje vse skupaj potegnil dol pa na vsakih 5 let dam ?trihat havbo in odbija?. Tudi smr?ek spada v to kategorijo - sploh, ker kaj tako grdega pa res ne vidi? zlepa in kot ka?e so to opazili ve? ali manj vsi, ki so si ga kupili. Letos pozimi, brez heca nisem videl niti enega avtomobila so to grozoto na havbi.
- nosilec za telefon - sem imel enega in sem se hvala bogu ?e pravo?asno premislil, da bi uni?eval armaturko z vrtanjem. Zelo odli?no pa se obnesejo tiste pocaste gumice na katero odlo?i? telefon in stoji na armaturki kot priliman. Vsake tri mesece pa potegne? dol, o?isti? pod vodo in je spet lepljivo za naslednje tri mesece. Super re?itev za par evrov.
Sem si pogledal ?e predno si objavil tukaj... pa si ziher, da ti samo lambda nagaja... kaj pa ?e je kaj drugega, recimo MAF narobe dozira al pa kak?en injektor lula :ne vem:
hvala kurcu sem se kar oddahnil, da sem kiksnil napoved za en par.
Dobr da so Barca tolk nesposobni, da tud na gol ne znajo udart pa da so ?oge letele vse naokoli, ker tri ?panske klube gledat v polfinalu bi bila pa res katastrofa fuzbala, ?eprav so se v?eraj sodniki dobro potrudili, da je Real napredoval.
ac milan ker igrajo k pedri, barcelona, ker ima zoprne navijace
?koda ne.. in to naj bi bil en najbolj renomiranih delilcev pravice. Imel pa plejado kiksov. Sem imel ob?utek, da je kompenziral nedosojeno 11-metrovko za Real z ?uda?ko izklju?itvijo Bayernovega irokeza. Pol so pa mal "pozabili" na Ronalda im mu dovolili, da je bil za cel meter v offsidu. Se pravi ?e drugi offside gol v tej seriji (eden na prvi tekmi). Aja sej res, Real mora napredovat v polfinale - ?ist pozabu.
V glavnem torej jutri 4:0 za Barco al pa bodo mal blefirali in bo 5:1
vozili domov brez ?ajb, lu?i, odpiranja prtlja?nika in light showom. Vse se da, ampak ima? lahjko TOp, high. iber opremo, si brez brisalcev v de?ju vegeta..........
Z rain-X se da brez te?av, sploh, ?e je hitrost dovolj velika
Tudi pride samo takrat to ni zanimivo za medije in zato tega ne zve?... v vsakem primeru ne eno ne drugo ne pomeni, da smejo pol ta napa?no nakazan denar eni ali drugi obdr?at, ?e ni njihov, tako da je ?isto brez veze kaj dosti o tem razmi?ljat.
?e je mlaj?i od 2004 brez papirjev ne bo ?lo, ?e pa je starej?e pol pa je ta scena s pri?ami - sicer tole kolk mora? biti star jaz ne najdem, ampak je pa dobra zgodbica.
zanimivo kako so brez te?av video upo?tevali na sodi??u - pri nas bi se pa kar tepli kdo bo dokaze izlo?il... res ne vem kdaj bomo pri?li do to?ke, da ?e naredi? veliko pizdarijo in si bil posnet se mora to upo?tevat ne pa da se kriminalce ?e uj?ka.
a pr teb tud... za popizdit. Vse skup pa ni? posebna ideja, ?e en ponudnik oglasov ve?. Kot, da je prednost zaradi bli?ine prodajalec/kupec. Mogo?e kjer je gostota ljudi ve?ja,,pri nas pa dvomim.
Tanner-ju se vidi, da ga kr nekaj let ni bilo v pro driftu in je malce zarjavel - deset let nazaj je bil glavni as. Recimo mojstra drifta Kena Blocka je leta 2011 takole odpihnil:
pa ?e kako res.... moji star?i so imel slu?be ?e dokaj pred nosom (beri od 500m do 2,5km) sam pa delam vsaj 15km v eno smer dnevno pa ?e to zdaj k sem vspet v Lj... prej je blo pa od 35-65km
"Podatki niso ravno razveseljivi," pravi Marko Poli?, profesor psihologije na filozofski fakulteti.
Se popolnoma strinjam, da podatki niso razveseljivi. Javni prevoz je po svobodi ?el v kameno dobo.
Ne ga preve? resno jemat... ?lovek pa? ne vidi celotne slike saj jo gleda le kot psiholog. ?e bi vedel, da je vo?nja veliko ljudem pa? neke vrste u?itek in zabava bi se izognil marsikateri napisani neumnosti.
pa jih na?tejmo nekaj:
- ve? avtomobilov nikakor ne pomeni ve?je onesna?evanje okolja - ve?je onasne?evanje lahko pomeni le ve? prevo?enih kilometrov z avtom po osebi nikakor pa ne ?tevilo avtov na 1000 prebivalcev.
- pri avtomobilih ne gre nikakor samo za psihologijo, kot trdi. Tukaj je notri toliko faktorjev, da je psihologija zgolj in samo eden izmed njih. ?e vedno trdim, da je ve?ini ljudem posedovanje avta nuja. Psiholo?ki vidik je ve? ali manj samo kak?en avto si izbere? in ali tak tip avta res potrebuje? (recimo ogromni SUV v mestu ali pa super?portnik ipd).
- da se psiholog ne spozna na promet je jasno v stavku, da svoboda gibanja negira samo sebe zaradi pove?anja prometa. Slovenija je ?e dale? od tega, da bi koli?ina prometa omejila samo sebe. ?e najve? to povzro?i tranzit, ki ni toliko odvisen od samih Slovencev in njihovega posedovanja avtomobilov. Ker se ?tevilo ljudi v Slo ne pove?uje tudi nek blazen strah odpade, bo pa treba omejit tranzit oziroma ga preusmeriti na alternativne poti.
- na prej?njo alinejo se navezuje tudi bedast dovtip, da ?e prekrijemo ves svet z asfaltom ne bo ve? kraja kamor bi se peljali. Ja ?e recimo vsem psihologom naredimo lobotomijo pol tud takih neresnih izjav ne bo.
- ljudje so se pripravljeni odpovedat drugim dobrinam za nov avto - hm ja, nekateri ne kadijo in popivajo ter nimajo dragih hobijev jih pa pa? nakup avta druga?e osre?i - to je tako banalno posplo?evanje, je pa res, da se najdejo tudi taki, ki se dejansko zakreditirajo ve? kot jim znese, ?eprav zadnje ?ase posojilodajalci zelo pazijo, da se to ne dogaja. Ampak zaradi nekaj takih posplo?evati na vse je pa neresno.
- zna?ilno delovanje potro?ni?ke dru?be... ja ljuba du?a, obstoj kapitalizma temelji na tem. V tem trenutku se da vsem izdelkom pove?at rok trajanja oziroma uporabnosti brez okvar, samo v trenutku tudi propade kapitalizem.
- spremeniti prioritete vrednot - se pravi zamenjat je treba narod, ker ni ni? vreden. Omogo?iti bolj?o mobilnost z javnimi sredstvi. Dragi psiholog, najprej je potrebno zbolj?ati javni promet, da ne bo? iz enega konca Lj na drugi z avtobusom rabil 45min, z avtom po obvoznici pa le 15, potem pa se bo ?ude?no vrednote oziroma prioritete za?ele spreminjati same po sebi in nikakor ne obratno.
- vedno in povsod bodo obstajali ljudje, ki si osebnost gradijo na zunanjih atributih: eni v obla?enju, drugi s pri?eskami, tretje z operacijo jo?k, potem so taki z izstopajo?im avtom, drugi z motorjem, nekateri ratajo psihologi itd.
- najbolj pa kiksne na koncu - a res misli, da se ljudje ?elijo vozit v avtonomnem avtu? Ali raje ?elijo sami prijeti za volan? A tisti, ki u?iva v jahanju konja bo enako u?ival v jahanju na elektri?nem nadomestku konja? Kot drugo pa ali si vsa industrija res ?eli avtonomnih vozil in uni?enju bli??a avtomobila kot prevoznega sredstva? To lahko pomeni propad 90% vseh avtomobilskih podjetij in na koncu ostane le eno ali dve z uniformiranimi samovodljivimi avtomobili ali karkoli bodo temu potem rekli. Mislim, da ko naro?i? taksi ti je prekleto vseeno kako zgleda in kak?en je, saj ni tvoj, ampak ti je bistvo, da te pripelje na destinacijo. Isto je z busom, a je gor zna?ka od mercedesa, man-a, irisbusa, neoplana itd sploh ni pomembno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To ni seksualna tema, da ne bo zablode
Ampak je taka zanimiva temica, kjer bi mogo?e lahko delili mnenje oziroma lastne izku?nje ob novotarijah in ?ude?nih izdelkih za na?e avtomobile, ki so se izkazali za ?isti ali pa ve?inoma za nateg.
Moji primeri:
- rust evader. Ne vem, ?e se kdo ?e tega spomne samo v 90-ih so to ponujali kot ultimativno elektronsko re?itev proti rjavenju. In seveda sem to dal zmontirat v Wartburga, ki je ?e kazal dolo?ene znake, da bi znal rjaveti. Zadeva je ultimativni BS saj ne da samo ne deluje in da za sabo po tleh med vo?njo vle?e? del kabla, ki slu?i kot ozemljitev ampak se je celo pojavljalo, da je najbolj rjavelo ravno tam, kjer so bile name??ene te ?ude?ne elektronske ?katlice. ?isti nateg v glavnem.
- K&N zra?ni filter za lifetime uporabo. Obljubljali prihranke pri menjavah filtrov in bolj?e performance ter ni?jo porabo. ?e gleda? samo prihranke pri menjavi ?e mogo?e dr?i ampak, da pa porabi? denar za ?istilni kit pa to prednost po?asi tudi zmanj?uje. Performance so kurc kej bolj?e, ?e sploh, poraba pa ni bila ni? manj?a (dokazljivo na poraba.com). Najve?ji minus pa je ta, da zato, ker je to filter, ki je impregniran z oljem, vpliva na delovanje MAF senzorja in upam si trditi, da mi ga je zjebala ravno uporaba tega filtra.
- plasti?ne folije za za??ito pred kamen?ki na havbi oziroma maski avtomobila. Zadeva je ab?lesala v prvem letu nato je bilo tako grdo, da sem raje vse skupaj potegnil dol pa na vsakih 5 let dam ?trihat havbo in odbija?. Tudi smr?ek spada v to kategorijo - sploh, ker kaj tako grdega pa res ne vidi? zlepa in kot ka?e so to opazili ve? ali manj vsi, ki so si ga kupili. Letos pozimi, brez heca nisem videl niti enega avtomobila so to grozoto na havbi.
- nosilec za telefon - sem imel enega in sem se hvala bogu ?e pravo?asno premislil, da bi uni?eval armaturko z vrtanjem. Zelo odli?no pa se obnesejo tiste pocaste gumice na katero odlo?i? telefon in stoji na armaturki kot priliman. Vsake tri mesece pa potegne? dol, o?isti? pod vodo in je spet lepljivo za naslednje tri mesece. Super re?itev za par evrov.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani