Ampak kako je v naravi nakaterih, da ob vsakem novem ukrepu najprej pomislijo kako zaobiti pravila.
Kako se izogniti nošnji mask, kako se izogniti policijski uri (najboljše da zdaj posvojimo pse in jih potem zavržemo-sprehajanje psov je namreč dovoljeno tudi po 21h), zdaj bi kar na1x vsi hodili v fintese, vsi bi malo kofetkali ob morju...
Saj ne rečem, da je treba ploskati vsem ukrepom, ampak držati se pravil in sprejeti krivdo, če /ko namenoma krsis zakone in odloke (namesto se delati ubogega in kazati s prstom na druge) pa tudi nebi bilo napak.
Meni gre tudi v nos, da ne morem iti 1x na teden kolesariti na toplo obalo (kje bi bolj ogrožal zdravje sebe in okolice-v samoti v Istri ali v polni Ljubljani, niti ni pomembno; pravilo je pravilo), ni mi ok, da po 12ih urah šihta ne morem iti v miru za 1h laufat v gozd , ampak jebiga...
Če bi ljudje pol toliko energije vložili v iskanje rešitve problema in ne v to,kako boš frajer in obšel pravilo (in na koncu itak zajebal samega sebe).
Sem mislil,da je homo sapiens bolj prilagodljivo bitje, ampak je zgolj oportunisiticno.
Dobro da to zadnje velja za manjšino, ker drugače bi ga pa res na....li. Tisto prvo pa že vrabci čivkajo, samo eni slabo slišijo! Tudi jaz sem bolj kot ne oportunist ampak za pravico in ne kar tako, da bi bil in...
V čem je problem? A sem mogoče takrat skakal po Ljubljani po kafičih in imel piknike, kot pol Slovenije ta vikend na obali? #Šel sem direktno v trgovino, čakal zunaj, da sem šel sam noter, ko ni bilo noter nobenega in ko so končali, sem plačal in šel domov. To je odgovorno.
To je bilo takrat vse po predpisih,isto kot tisti ki so šli na vikende s sprintanimi potrdili z uro obiska tam.
A avto lahko grem kupit v sosednjo statistično regijo? Kdo sploh lahko odgovori na tako vprašanje?
Vprašaj prodajalca on bo vedel ali se pa bo pozanomal. Spomladi je šlo,samo poslal ti je mail,da imaš avto pri njih in,da greš po njega in približna ura dviga.
@Bini daj deli ta doktorat, resnično si želim videti, končno neke realne napotke za tak primer. To je tisto kar pogrešam, pa ne pri naših, ampak pri vseh. Vsi samo "ja se je treba izolirat oz. I-Z-L-O-Č-I-T". Zdej mi pa naj razloži nekdo, kako to stori 4 članska druživa v 2-3 sobnem stanovanju v bloku, hvala
Jao,preveč pisanja bi bilo ampak največji delež pri vsemu je,da nosi ona masko če je preblizu mene,če je pa nima pa mora biti tiho. Midva sva se odločila za zadnje.Razkužilo pa v vsakem prostoru in ne ga šparat! Ni dotikanja obraza pod nobenim pogojem Ona pa vsako stvar ki jo skupj uporablata prijemlje zadnja,to je največkrat pri hrani in hranjenju s tem da je v kopalnici tudi to pomembno ker je veliko vlage in mali prostor. Tudi okno je bilo non stop malo odprto itd itd itd....... Tako ali tako ti pa njz pošle po netu vse kar je pomembno in se tega soidno držiš in si rešen. Z otroki bo pa malo težje šlo,odvisno koliko so stari.... Glede seksa je pa tako kot pri njeni nosečnosti samo da prva dva pravila izpustiš in se samo tretjega držiš 14 dni! Če ne veš slučajno za kaj se gre,me vprašaj.Veliko sreče če bo potrebno.
Razlika med Avstrijo in Slovenijo...
- Kancler Kurz v petek, 16.10.20 napove tiskovno konferenco glede novih COVID-19 ukrepov za ponedeljek, 19.10.20 ob 10:30.
- Danes ob 10:30 vlada in zadolženi ministri predstavijo situacijo ter ukrepe.
- Ukrepi stopijo v veljavo v petek, 23.10.20 ob polnoči.
Nobenega zapiranja, groženj, panike, le poziv k temu, da se držimo pravil, saj bo ob nadaljevanju trenda naraščanja okužb v decembru 6000 okužb dnevno - vsi pa vemo kaj to pomeni... da se ... pa sploh ni tako težko!
Sedaj je tako vseeno kaj pravijo ali grozijo itd,odvisno je le od mene če se bom okužil. Pred kratkim sem doktoriral iz virusa KOVID 19.ko je žena bila bolana jaz pa živel z njo in preprečil,da bi se okužil,vse imam v malem prstu in ko ti pride vse v navado sploh ni težko. Prej ko se boste temu prilagodili prej se ne boste več obremenjevali s temi ukrepi ki sledijo.
Saj se tebi tudi fučka, ko “lumpas” okoli... Virus se požvižga na to, kar reče Janša... Tudi če si zaenkrat se v oranžni regiji, se lahko okužiš v sosednji vasi... Eno je zdrava kmečka pamet, eno je pa slepo uboganje, kar vlada zapove...
Točno tako in tudi velikokrat že rečeno akaj ko eni tega ne slišijo...
In zgleda da serjejo denar za morebitno kazen... Nevem,no... Jaz nebi upal iti čez vikend z LJ tablico na drug konec Slovenije, sploh pa na obalo,kjer se pričakuje kakšna kontrola.
Vse naredim,sam da sem kontra J...i pa tud če plačam.......
Ne vem, zakaj toliko pljuvanja po hrvatih...kar se turizma tiče. Sam dopustujem v Dalmaciji. Že 15 let pri istem ponudniku v istem kraju. Letos koristil bone v Kranjski gori. Dve nočitvi so mi bile vrh glave. Čisto nič več me ne vleče gor. Ponudba v lokalih oderuška in neprijazna. Za njih sem bil industrija.
Pri hrvatih, tam kjer hodim na letni dopust, je v lokalih vse ceneje, kdaj pa kdaj tudi kaj gratis na mizo pride. Postrežba z nasmehom in prijaznostjo.
Imam še nekaj bonov za pokurit in se sprašujem, kje v Sloveniji lahko občutim tako domačnost...
Pridnost se nagrajuje. Vsem ki so poleti pridno hodili v hrčkolandijo po kovid, in zaradi preobremenjenosti s tem poslom niso imeli časa izkoristit vavčerje, se veljavnost le teh podaljša.
Ampak ne razumem kako jih nekdo ne more izkoristit, še celo sendviče se je dalo kupovat z njimi, videl na lastne oči.
Meni tudi vredu dela, je pa mogoče res, da je bolj natančen. Predpisi so predpisi in omejitve so omejitve.... . Jaz osebno se peljem 2x v Lj.in nazaj 140 po AC in imam tistih 400km in se ne zajebavam po lokalnih, da ne delam zastojev.
Mogoče se ti nisi našel je pa res veliko pacientov, ki se tako obnašajo.Res je zadel bistvo problema, kar stalno tudi sam ponavljam. Kot je napisal lepo, zakaj so morali mnogi teči v zrče, pa na bicikliranje, pa paciente z FB imeti za vzgled... Pametnemu človeku ne rabiš izrecno prepovedati in groziti, ta bo sam naredil vse za svoje zdravje in za druge. Ukazati pa moraš raji, ki ne zna nič narediti sama in je navajena, da vse naredijo drugi namesto njih. Sej ni niti čudno, če petdeset let folk ni smel razmišljati s svojo glavo ampak je samo čakal na komando. Prav je, da, se sedaj postavi meje in se ostro nastopi, ker drugače to ne vodi več nikamor. Ja, smo bili lepo disciplinirani marca, smo bili med petimi najuspešnejšimi državami na svetu, kar se tiče korone. Sedaj, ko smo res poskusili bolj po Švedsko, z manj omejitvami, je pa pravi polom. Seveda, razlika je ogromna. Oni na severu to spoštujejo kar se jim reče, pri nas je pa vsak, ki ima pet minut časa za klobasat neumnosti po internetu , bolj pameten kot strokovnjaki virologi. V bistvu celo mislim, da imamo največ kavč strokovnjakov za kovid na svetu. Ko bo zmanjkalo pravih zdravnikov po bolnišnicah zaradi kovida se nam ni za bati, bodo vskočili tej nadomestni. Mislim celo, da bodo zelo uspešni glede na napisano.Sicer ima večina opravljen kvečjemu tečaj za prvo pomoč, a to je že dober začetek.
Točno to se je zgodilo in tudi taka je danes situacija,nikoli ni vredu,ne pomladi ne jejeseni.i Enim nikoli ne paše ,še vedno pa ni junaka,da bi povedal kaj je rešitev poleg tega kae že počnemo,večina. Par dni nazaj sem napisal,da bo jeba in sedaj smo tam.
Jaz pa dvomim,da se bo zaprlo (če se bo) za 14dni.... Dvomim , da bodo številke kaj dosti nižje do pomladi.
Upam da se krivulja obne navzdov in upam,da si bodo eni zapomnili gdaj bo to in zaradi česa se bo to zgodilo,da ne bo po pol leta spet ista pesem, razlog bo pa isti kot sedaj!
za tri nocitve za 4 osebe in pes nas je prislo 189€ + 24€ turisticne takse... Za pocet je pa ogromno zadev... lahko gres rit namakat v terme 3000 ali terme Vivat... lahko bicikliras... se sprehajas... Mi smo sli pogledat Expano... pa eno kolesarko turico... pa dvakrat rit namakat... pa malo sprehodov... Je pa v blizini se cel kup zadev, kjer bil ze lani, ko sva bila z zeno tudi v Moravskih... Stolp Vinarium Lendava, Bukovniskomjezero, Vulkanija na Gorickem, mlin na Muri,...
Super destinacije za obiskat in tudi Vulkanija bi bila za ZMAJa s piščančkom. Super zadeva za otroke.
je res da ce rezerviras z boni... in pol ne gres ker pride neki umes...ti kr vzamejo bone kot da si jih koristil.... ?
Ne vzamejo ti jih,ker z njimi ne rezerviraš,ampak daš avans ali pa nič,kakor kje....Pri vnovčenju rabijo tvoj ose.dokument in podpis,tako da ne gre to tako....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz kamot,mam privilegij,če drugače najebem vsaj sedaj nisem zaklenjen od 21 do 6ure....
Pa še tole jim upam pokazat saj ga ne bodo vidli
Povezava za deljenje
Deli na druge strani