Morali bi iti v nakup helikopterja ali 2. npr sikorsky S70 firehawk (platforma blackhawk), ki se lahko uporablja tudi za iskanje in reševanje ljudi. Je pa res, da je cena cca 24mil.
Pa predno se vžge, da canadair pelje več vode... ja res je. tazga k majo Hrvati zajame 6100l vode, Firehawlk pa samo 3700l ampak lahko posnorka vodo iz vsake ''mlakuže'' in ne potrebuje velikega jezera ali morja.
Ko ne veš, a se možakar zeza ali resno misli. Pošljem svojemu šefu tole sliko:
Pa mi odgovori, če lahko ocenim, koliko se je zaradi tega zmanjšala statična stabilnost konstrukcije.
A se res tako slabo vidi vsa ta rjavina? Če polovice profila ni več, koliko je še ostalo "statične stabilnosti"?
mislim da je stabilnost hudič uzel že par let nazaj. Bi se mogu mal zamislit kak to sploh še stoji . komplet profil zamenjt oz kr oba. a je mel to v kislini namočen al je že tolk staro pa ni bilo nič zaščiteno
Kupil studisjke slušalke. Pa FL studio sem si snel pa bom malo raziskoval.
kere si nabavil? js sm kr dolg cincu če bi si studijske nabavu, pol sm si pa steelseries arctis pro + gamedac k so ble v akcije kak let nazaj. pa sem kr zadovoljen ker so mi zlo udobne glede na to da mam skos slušalke na glav ko sem za računalnikom.
Danes sem pa res težko vozil skozi Vipavsko dolino... Saj lahko zapreš prezračevanje, ampak avto ni nikoli hermetično zaprt. In se je napolnil z dimom. Peče v grlu, solzijo oči... Zraven pa kolona tovornjakov, ker je v Italiji zaprta avtocesta, pa je obvoz skozi Vipavsko dolino... Pri vsem tem občudujem gasilce, ki gasijo ta požar. No, sicer so pa štirje pristali v bolnici, ker so se malo preveč dima nadihali. Jutri je nov dan, upajmo na najboljše. Čeprav se bojim, da bo ta požar pogasilo edino kakšno dvodnevno deževje...
Iz Švalbetovega Rocket Rona šel na Vitorio Barzo. Obe gumi ista namembnost, obe gumi povsem primerljiv profil, pa je bila švalbova 2,25 širine na asfaltu počasnejša, kot precej širša Vittorina 2,6. S tem da je slednja tudi na terenu opazno boljša kar se oprijema tiče.
Bil sem precej skeptičen ko sem šel na tako široko gumo ampak se mi zdi da sem zadel glavico na žebljico.
Premer zagotovo vpliva na kotalni upor. Pa še eno morje drugih stvari.
da o masi gume in temperaturah ne govorimo. pol se me js zajebavam iz šempetra na goro oljko ob 3h popoldan k je zuni 30+. s fulijam in 2.5 high roller II, kolega pa ko kaka gazelca z 2.1 pa gladkem gumam. pa upraša: ej a maš kej kolo zjeban k tok bobni k se furaš. sm mu že mislu en focen stisnt pa ga pol nisem dohaju
Najbolj ajnfuk je da sploh ne uporabljaš števca. K tole je že mal kompliciran vse skup. Izmeriš polmer ( od axe do zunanjega obsega gume) in izračunaš premer.
Tako boš imel več kot 5 cm manjši premer koles, kot imam jaz pri svojih 2,6" . Posledično manjšemu premeru bo kotalni upor večji.
Bi morala napraviti poizkus komu gre po klancu dol hitreje.🙃
Kar se tiče kotalnega upora na asfaltu se nebi strinjal. ker boš imel ti večjo naležno površino zaradi širše gume, vrjetno imaš vrjetno bolj ''lepljive'' gume . Če greta pa čez gošo je pa druga zgodba
Dvigni avto pa pošlataj feder ko vrtiš kolo in boš čutil vibracije?
sej bom mogu enga kolega poklicat, če ma kej cajt, da ga dvignema pa pogledava levo kolo če ma kej zračnosti, ker ko grem v lev ovinek ali pa levo zasuknem volan je avto tišji. al sem pa mal prismuknjen pa se mi sam zdi
Eh, če je ta zdržal 5 let in je isti kot original, potem to sploh ni tak strošek - 42 eur na leto. Džabe da sprobavam neki cenejšega za 30 eur razlike in si lahko nakopljem skrbi. Tako vem, da se bom, dokler ne menjam avto, vozil z top akujem
js sm navajen še cen aku od prejšnega avta :). 100€ . vem pa da zarad i-stop funklcije ni vsak dober.
js pa pr svoji sumim da mi je ležaj šou...... avto pa 28k prevoženih...
Vozim se vsakodnevno 140-160 km na dan, težko bi imel zaradi tega spraznjen aku Je pa tako kot si povedal, zvečer je obvestilo izginilo, danes zjutraj se spet pojavilo. Sem šel na Interclass in so dali na tester, povečana vrednost upora v aku-ju in so priporočali menjavo. 210 eur s 3 leti garancije in pičimo dalje.
Nevem no, mogoče te kdo hitro lahko spregleda pa bi blo fajn met
pol bo pa nmal bolel :). se pa ful mal po cest vozim, mislim pa da bi moral biti nekater ''pohodniki'' mal bol vidno oblečen pa s kaki odsevniki in lučmi, sploh v večernih urah :).
Opažam na vseh slikah, da vam gospodom biciklistom manjkajo odsevniki....
Za čez dan ne rabiš odsevnikov. drugače so pa ruzaku in na cotah za zimski čas. Če imam pa v planu nočno turo pa zmontiram luči. Zadnja je na senzor in zazna če zaviram in zasveti močneje. Spredna je pa od Gloworm XSV
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Morali bi iti v nakup helikopterja ali 2. npr sikorsky S70 firehawk (platforma blackhawk), ki se lahko uporablja tudi za iskanje in reševanje ljudi. Je pa res, da je cena cca 24mil.
Pa predno se vžge, da canadair pelje več vode... ja res je. tazga k majo Hrvati zajame 6100l vode, Firehawlk pa samo 3700l ampak lahko posnorka vodo iz vsake ''mlakuže'' in ne potrebuje velikega jezera ali morja.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani