Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano
pred 7 urami je g.Wankel napisal:

Samo sin je del družine, verjetno del istega gospodinjstva (prijavljen doma). Tako, da bi po tvoje on moral na vlak/bus.

Saj hodi tudi z Busom. Ali s prevozi. 

On si ne dela problemov z prevozom. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 minutami je Jest napisal:

"Dosadan"? Jugonostalgik? :D 

Je pa verjetno "dosadan" predvsem tebi ... Spet bom napisal, da najprej pometi pred svojim pragom... ker se Shrek z "dosadnostjo" dobesedno skrije pred tabo ... Shrek gre vecinoma samo tebi na zivce... kar pa zate ne morem ravno napisat... 

😊😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 minutami je Jest napisal:

Ampak ob takih predlogih je treba zaceti najprej pri sebi... in se drzati lastnih predlogov in biti za vzgled drugim ... :D 😛 ... Ne pa predlagati nekaj, cesar se potem sam ne drzis ...

Ali se malo umiris in ne preides takoj na zaljiv nivo? Ko se vname, pa je vse skupaj samo hec... To je pomoje najvecji problem orto desnicarjev... da se zelo radi kregajo... zato pa vec kot drzi tisto, kar je ze @Boss prej napisal... 🤔

Dej malo ti raje tega šreka umiri. Je že dosadan. Kot muha podrepnica. 

Pravkar je Jest napisal:

Ce zivis dva km od sluzbe to ni tak problem... Kolikor vem, pa imas dva avta v familiji... do pred kratkim se celo tri, ce me spomin ne vara :D ...

Edega vozi sedaj  sin. Ki študira v Ljubljani. Se pravi, da imamo doma samo en in to  premium avto. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 minutami je Jest napisal:

Ampak ob takih predlogih je treba zaceti najprej pri sebi... in se drzati lastnih predlogov in biti za vzgled drugim ... :D 😛 ... Ne pa predlagam nekaj, cesar se potem sam ne drzis ...

Za začetek hodim s kolesom v službo. 

Bo dovolj? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Shrek napisal:

No, normalen človek tega ne bo izjavil. Še v Dolomite se sam pelješ. Pred svojim pragom popucaj. 

Dej malo manj nakladaj in lepo se odpravi s svojo češko  prikolico med svoje čez mejo. Kar je hec je hec, ti si pa pravi p... In the ass. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Its a lie... ti nimaš kolegov levičarjev. Če si jih imel si se jim že med korono odpovedal. :jezicek:

Drugač pa tud men Taubi ne sede ampak Logar je pa zdrizast ljigavac, ki si ne upa reči bobu bob, da se ja ne bi Janši zameril. Mislim in ti za takega brezhrbteničarja navijaš. lol resno? 🤣

Kaj to pišeš, pa to nima veze z vezo... dej bova jutri nadaljevala, k ti bo maček popustil.

Imam, imam. Od enega najboljših kolegov sin je celo kandidiral na lokalnih volitvah na listi levice. 😊 In je član levice. Verjetno ni potrebno dvakrat povedati, da se na vsakem žuru skregano. Kaj mu je tega treba. 🤔Pa prav najbolj "leva"stranka. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Ja seveda, vsak jutr ugrabim tri babice k grejo v štacuno al pa tri študentke (hmmm :punk:) k grejo na faks pa jih pol pred šihtom ven zabrišem al pa študentke nabri...m. Mislim, kaj mate eni ideje, resno. Serjejo nam po glavi in Alex in tebi podobni bi pa jih še nagrejevali za take abotne ideje. Da fak, kam gremo?

Ja, en red kora bit. Ne pa kr neka anarhija. Vsak bi delal kr neki, vsi bi radi imeli plače kapiralistov, živeli pa v socializmu. To ne gre, ljubčki moji. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ni panike, še 5 let maš cajta, da rataš bogat pa se te ne bo nič od tega dotikalo. Ukrepi bodo samo za rajo.

Takemu početju na jugu pravijo "zavaravanje neprijatelja". A resno misliš, da se bo umaknil, ko pa tako lepo nastavlja satelite tipa Logar in Rupar, vsakega s svojo stranko, da bodo lovili tiste, ki ne marajo levega spektra a istočasno jim gre SDS na organ. To je tipičen scenarij - tale ficko čelavi se ne bo umaknil pa če ga s konji vlečejo ven iz stranke.

Logar je zmagovalec na naslednjih volitvah, definitivno. Moji kolegi, levičarji, ki so po pomoti glasovali za pernatega, pravijo, da bodo na naslednjih volitvah, če  Logar ustanovi stranko, glasovali zanj. Perutnine itak niti  eden ne prebavlja, ker delajo samo škodo. So škodljivci. 😉

pred 7 urami je Bini napisal:

Ponekod imajo tri.... 😁😉

Zaradi službe to nebi šlo.... :nevem:

Nima veze. Dal bi komando, da se morajo vozit v vsakem avtu po tri, štiri osebe. Ne pa, da je v vsakem avtu eden. Potem pa gre vse v maloro. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 minutami je Bini napisal:

....pa na cesti nobenih zastojev več ne bo....:nevem:

Saj bi bilo kar v redu, da se nekaj avtov spravi s cest. Itak jih je preveč. 

Jaz bi naredil, če bi bil leteči, tak zakon, da ima lahko vsaka družina le en avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

No, no, sivka, ni tako hudo. 😉 Sedaj si pa ti pesimist. Še se bomo vozili z dizli, tudi po letu 2035,nič bat. Edino, če si že kupil električno kosilnico namesto delovnega stroja. 😊 Potem ti ni pomoči. Je pa EU, za normalno misleče ljudi, edina možna opcija za kolikor toliko normalno življenje. Obstaja pa še druga možnost. 

Da se jugonostalgiki, ki toliko nergajo, enostavno preselijo v kako južno republiko in tam uživajo v ćevapih in rakiji. In lahko plešejo cele dneve. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 13 minutami je Slivka napisal:

Ne tako pesimistično! 

Bodi optimist!

Verjemi, da nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše...

Pa kako bi bilo še slabše? Severna Koreja varianta? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Nabava sendvičev in piva za na dopust...in to na Hrvaško. Prikolica pripravljena, Alex se pa smeji...ker ne zna prikolice vozit...

30% se podražilo proti lanskim cenam. Ampak to nas ne ustavi. Nismo nacionalisti. 

He, He, a ti pošljem svojo sliko za na steno. Verjetno me sanjaš ponoči. 😉

Sicer pa greš lahko na dopust kamor hočeš zaradi mene... In plačuješ kolikor hočeš. Denar je tvoj. Vsak gre tja, kjer misli, da mu bo najlepše. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Oled je res carski... Vsaj slika... dokler se ti ne zapeče kak znak na ekran. Kdor ima T2 recimo, se mu lahko zapeče tudi rumena črta, ki se vedno pojavi, ko gledaš kaj za nazaj. In imaš potem viola črto zavedno gor. 😉 Jaz imam, mislim da philipsov oled kakih tv pet let in je že polno nekih odtisov gor. Pri nekaterih novejših  Philipsovih Oled so to "popravili" tako, da načeloma tega ni več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 21 minutami je Aless napisal:

Da se malo pohvalim z novo pridobitvijo, ni Mazda je pa lepa vsakodnevna igračka😎😁😁😁

IMG_20230618_083044.jpg

Diagonala? 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj poslušate?
Napisano
pred 9 urami je Z M A J napisal:

Desus glasba, bi rekla moja 13-letnica, hehe, ampak meni je všeč ABBA.

Zmaj, na, svetu obstaja samo dobra in slaba glasba. Obstajata dva banda, ki so ju  poslušali v mojih mlajših časih  čisto  vsi, celo najbolj zadrti heavy metalci. 😊 To sta Abba in Queen. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je skritikrt napisal:

Pa dajmo danes en bolj "pošten" prispevek😉

Da se malce pohvalim...in @Alex-zahvalim za idejo,"brco v rit" in izgovor za nakup😂

Ko je Alex omenjal katere nadrezkarje ima,mi je "v oči zbodel" Makita RT 0700. Kdo ne pozna zadeve-to je v svetovnem merilu najbolj prodajan nadrezkar,najbolj priporočan,in za cvenk največ,kar se da dobiti.

Ga ima tudi moj dober kolega (po mojem priporočilu),in sva se o tem tudi že pogovarjala (prednosti,slabosti,izkušnje itd...)

In ker imam z mojo Iskro NR808E težave z elektroniko (odlepljen indukcijski ferit rotorja za detekcijo obratov),v bistvu nimam manjšega/priročnega nadrezkarja.

Moj Bosch GMF 1600CE je sicer res super stroj,a za marsikatero nalogo malce preglomazen in pretežek.

Ker so v zadnjem času vse bolj "v modi" majčkeni robni rezkarji,sem po ogledu tega videa

začel vse bolj razmišljati o takem stroju.

Seveda je tudi v tej predstavitvi "zmagal" Makita RT 0700 (sedaj novejši RT0702 z zaščitno protivklopno elektroniko po izgubi napetosti-EU direktiva)...a jaz sem bil bolj vesel kompatibilnosti Boschevega GKF600 in potopne enote/koša z stranskimi vodili in ostalo opremo katero pa že imam.

Ko pa sem videl,da ima Bosch GKF600 pri fiksnem košu tudi fino nastavitev globine,je padla odločitev za Bosch-a.

Ne bom več veliko nakladal o odločitvi,bom pa naštel nekaj lastnosti.

Pozitivne:

-izjemno majhen,kompakten in še priročnejši kot Makita

-dopade se mi fiksni koš-dva mesta za prste proti "kipanju"

-kompatibilnost z večino opreme velikih Bosch rezkarjev (revolversko vpetje za kopirne puše,paše na FSN RA32 vodilo za sistem 32...)

-že zmore gredi 8mm😍,ker če tega nebi zmogel,bi definitivno "izpadel"

-zelo precizno izdelan-za ceno TOP

Negativne/nevtralne:

-plehnati stranski naslon👎...a kot rečeno,zame to ni problem,ker ga ne rabim

-nima elektronike (ima le zaščito proti vklopu po izgubi napetosti).To je po eni strani dobro,ker če česar ni,se to tudi ne more pokvariti. Pri moči le 600W konstantna elektronika nima smisla-tu je potrebno pravilno rokovanje,torej bolje da elektronike nima in "gas do konca"

-nima mehkega zagona🥺,a kljub le 600W kar pošteno cukne ob vklopu.Za to sem ga že odprl in analiziral-na Amazonu naročil enopolni modul mehkega zagona https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09F6HQGSR/ref=ox_sc_saved_title_3?smid=A25182UMAOAUP2&psc=1

Po moje bi se ga moralo dati stlačiti v stroj...ko dobim modul,bom preizkusil,vgradil,če se bo dalo in objavil prispevek😉

-le 600W...kr je pa seveda logično glede na kompaktnost...pač vsega ne moreš imeti.

-lepo bi bilo če bi bil kabel še daljši,a to tudi ni tak problem-pač menjaš za daljšega...je pa ta vgrajen kvaliteten-gumast

-kovček je "za v smeti",a to me ne moti,ker sem seveda naročil tudi potopni koš,kar je pa vse skupaj spet malce preveliko...naročil Bosch L-BOXX 238👍

Naročil sem tudi adapter za Bosch-evo vodilno šino

WWW.AMAZON.DE

Sem nekaj drugega naročal,pa za isto poštnino je šel še ta v košaro...da vidimo če je za kaj.🙄

Dovolj nakladanja...samo še en zanimiv video obeh rezkarjev...kogar pač zanima...in seveda nekaj slik.

IMG_20230613_102820.jpg

IMG_20230613_102838(1).jpg

IMG_20230613_103305(1).jpg

IMG_20230613_103517(1).jpg

IMG_20230614_151330.jpg

IMG_20230614_151354.jpg

IMG_20230614_152353.jpg

IMG_20230614_152526.jpg

IMG_20230614_154630.jpg

Tegale Boscha ful uporabljajo izdelovalci kitar. Imel sem sposojenega a sem se na koncu odločil za Makito. Tudi ta se množično uporablja. V bistvu je 50-50. Jaz sem zelo zadovoljen s tem rezkarjem. Edino, kar me malo moti je, da ko "zakleneš" ročko za  višino, se včasih ročka od tresljajev sama malo odpusti. Ampak to se dogaja edino, če jo res ne zategneš dovolj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Napisal je ''Sreča'' ne ''Žalost''. :D 

Z njo se voziš tudi takrat, ko dežuje. Brez odprtega dežnika

😉 In ker je letos zelo veliko dežja...😄

pred 4 urami je Slivka napisal:

Sreče si z denarjem ne moreš kupiti.

Lahko pa si kupiš Mazdo MX-5, kar je dokaj blizu...

Tale pa res spada pod smeh. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.