A si ti sploh prebral kaj sem napisal, al se sam takole iz fore obna?a? k tazaden bizgec? A si ?e pozabil, da niso bli pe? ampak na biciklu... hitrost bicikla je v povpre?ju 4x vi?ja od hitrosti pe?ca. Pa sej nam cel cajt tupi? kolk je hitrost nevarna in ravno tukaj je lahko vzrok (hitrost bicikla na prehodu za pe?ce). Prehod za pe?ce je mi?ljen za pe?ce in za hitrost, ki jo razvije pe?ec brez da bi tekel. Vse to je opredeljeno ravno iz tega naslova, da ne bi prihajalo do takih situacij, kot je tale.
Lojz, ?e bi hotel ti lahko bo?no z biciklom priletim na prehod za pe?ce. ?e videl me ne bo? pa bo po?ilo in ti bo? pol kriv, ?eprav bo evidentno jasno, da nisi mogel narediti ni?esar in da sem jaz kr?il pravila :ne vem: a res verjame? v to, da so situacije tako ?rno bele kot jih ti slika?? Se strinjam s tistim, da mora? voziti s tako hitrostjo, da lahko varno ustavi? pred oviro ampak to velja za oviro, ki je ?e na cesti??u - premikajo?e se predmete (vozila, kolesarje, padajo?e kamenje, veje, sneg s streh, padec aviona ) pa niso ovire ampak so dogodki, ki se lahko zgodijo v zadnjem trenutku, da nanje v dolo?enih primerih ne more? vplivati. Ne bodi tako siguren vase, da se lahko vsemu izogne? - ker ?e bi bilo tako potem nam ne bi ravno ti klele ?e leta flancal o divjakih kako te ogro?ajo.
In bolj kot tukaj debatiramo si edino ti tisti, ki bi ?e davno moral vrniti vozni?ko saj prometa ne razume? ampak samo sklepa? po neki lastni logiki kako se dogaja v tvojem ?rno belem svetu. Promet je v osnovi sicer enostaven je pa varnost v prometu izredno komplicirana zadeva in samo zato, da vozi? znotraj omejitev in zavira? pred vsakim prehodom za pe?ce ?e zdale? ni niti pod razno dovolj. In Lojz, pa ne da bi ti ?elel, ampak slej kot prej se ti lahko zgodi, da bo? naletel na situacijo, ki ji ne bo? kos, pa ?etudi bo? naredil vse prav in maksimalno pravilno. Kako se bo? po?util, da ti bi takrat naprtili krivdo kot jo ti s tako lahkoto teli ?enski?
Pa ?e zanimivost iz Italije, kjer so ugotovili, da rangiranje udele?encev v prometu na ?ibkej?e in mo?nej?e predstavlja samo dodatno nevarnost za ?ibkej?e udele?ence.
Recimo, pe?ec ima prednost samo pri semaforju, ko gori zelena lu? za njega ali na prehodu za pe?ce, vendar pod pogojem, da se je prej prepri?al, da lahko varno pre?ka cesto. Ravno tako ima tudi kolesar stroge omejitve, ki se jih mora dr?ati, druga?e je sam kriv, ?e gre kaj narobe. V primerjavi z nami, imajo Italijani veliko stro?ji zakon za kolesarje in pe?ce napram voznikov, pa je kljub temu veliko manj nesre? kolesarjev in pe?cev, ker se ti zavedajo, da morajo biti previdni.
Ni nestrpnost, samo je nesmisel in nategovanje in odiranje folka...v bistvu se mi smilijo ljudje ki tja hodijo...kaj imajo od tega?? jim mora nekdo drug povedati kaj mora ?lovek po?eti, koliko zmoliti in da bodo odpu??eni vsi grehi ipd.? Ajde da bi bla cerkev zastonj, da nebi frustrirala folka, potem ok...sploh pa zgleda so verniki mu?eniki ?e ?e vedno hodijo v cerkev po tem ko se vidi kaj je z denarjem delala.
Pozimi brke pridejo prav da zadr?ijo ?mrkelj. Se pol v mrazu ?mrkelj na brkih lepo zmrzne in ga samo lepo odlu??i? pa frcne? komu za vrat.
Poleti pa brke pridejo spet prav, ker ti delajo senco na usta pa pol ?lovek ni tolko ?ejen.
Ko se pa z brki zapodi? bejbi med noge, je pa sploh posebna zgodba, ker ti spomin na bejbo pol na brkih ostane ?e par dni. ..
Brki so zelo koristna in prakti?na zadeva.....priporo?am vsakmu tapravmu dedcu, ki mu pod nosom ?e kaj poganja.
Pa ?e signalizirat se da z brki. Moja ?eni?ka me samo pogleda in ko jaz z desno polovico brkov pomigam, ona to?no ve kaj to pomeni. Vam pa ne bom povedal kaj pomeni, ?e jaz z desnim brkom pomigam.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
res je...in to z Mercedes-Benz S-Razred S 63 AMG L (se mi zdi) 562 km ko so ga pa vprasal,
kako da si je tak avto zbrav,je reku "ker je varn"
Insured by mazda mafia you hit me,we hit you ...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani