Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Pride žena do mene in reče:
- "A se midva malo pogovoriva o tvojih težavah?"
Presenečen jo pogledam:
- "Kakšnih težavah? Jaz nimam nobenih težav."
Žena odgovori:
- "Na primer o tem, kaj mi boš podaril za obletnico poroke."

Hja, zdaj imam pa težavo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Prej ste si malo privoščili Alfa Romeo in Alfiste. 

Hja, lahko se je vam iz bedakov norca delat. Ma, tudi Mazdaši nismo daleč od njih. Iz prve roke lahko povem, da je vzdrževanje Mazde serije B (B 2500, BT-50,...) opazno cenejše, če je lastnik malo naglušen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Danes zjutraj, ko sem si zapenjal srajco, mi je odpadel gumb.
Potem sem pobral kovček, pa mi je ročaj odpadel.
Nakar sem šel zdoma, odpiral vrata in mi je kljuka v roki ostala.
Zdaj bi pa moral iti lulat, ampak... Kako bi napisal... Se bojim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Anticepilci trdijo, da je korona največja prevara. Ni res! Največja prevara na tem svetu je sex: misliš, da si v devetih nebesih, v resnici si pa centimeter od riti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ma, kar je, je. Se bom vrgel po večini, torej: naredim, kar na redim, če pa ne bo delalo, bo pa Janša kriv. Vsaj tako se bere tale forum. Celo v temi o računalništvu je zapisano, da je Janša kriv ali nekaj podobnega...

pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Tema kovid19 je postala izrazito politična tema v trenutku, ko je, Aleks, tvoj ljubljeni firer odstavil strokovnjake in na njihova mesta postavil politike, samo krizo pa zlorabljal v politične namene. 

Aleks, moral nama boš verjeti, ne Boss ne jaz pri tem nisva sodelovala.

Da je Janša zlorabljal krizo, tako piše. Gotovo zlorablja tudi moj modem in gotovo je on kriv, da mi wi-fi ne nese 200 metrov okoli hiše. In gotovo je Janša zlorabil krizo in v Italiji uvedel policijsko uro do Novega leta... In gotovo je Janša kriv, da imam na mobitelu prazno baterijo. Mislim, eni tukaj pa res niste normalni... Še dobro, da imamo Janšo. Da vsaj vemo, kdo je kriv. Ma, gospodje, če ne bi bil janša trenutno na oblasti, bi mi v tej koroni je**li ježa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Korona - Covid-19
Napisano

Danes so na intenzivni terapiji covid oddelka dva klicali nazaj z "onega sveta". Enega je uspelo priklicat, drugi se ni vrnil...

Potem pa tu berem take zapise takih strokovnjakov, da me je kar srat nagnalo... Samo to še dodam: po večini niste normalni!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Bemtiš, kam smo prišli z enim vprašanjem o tem, kako spravit internetno linijo v 30 metrov oddaljeno počitniško prikolico za čas karantene...

pred 13 urami je Mraušk Mčk napisal:

... ... ... ... ... ... ..., ti pa sedaj na vse pretege hvališ vaše. ?zmeden?

Ja, možakar, normalno, da hvali svoje. Tudi jaz hvalim naše. Vseh šest, pa čeprav je najmlajši star komaj nekaj mesecev. Taki smo očetje - naši so tanartabltaboljši, še neumnosti delajo boljše od sosedovih...

Kakorkoli, naročil sem nekega zlodja za 22€, ki naj bi oddajal signal čez eno četrtino dvorišča (dvorišča je cca. 25.000 m2), zdaj moram samo še kabel spraviti od modema do podstrešja ter elektriko od zadnje vtičnice do mesta, kjer bo modem priklopljen. Odločili smo se namreč, da bo to ostalo kar trajno, da bomo imeli wi-fi signal tudi na dvorišču.

Zdaj pa še eno vprašanje. Dejstvo je, da če se bakren vodnik znajde v magnetnem polju, da se v njem inducira električna napetost. Kabel, po katerem teče izmenični tok, "seva" elektromagnetno polje, ki se spreminja 50x na sekundo. Če oba kabla (elektriko in UTP) položim tik enega ob drugem (v nadometnem kanalu) - ali bo elektrika motila internet signal, ker se bo v UTP inducirala napetost in bo to delovalo kot "šum"? Moram položiti vsakega v svoj kanal?

Mogoče se bo zdelo komu neumno vprašanje, a nekje sem zasledil, da ne obsajajo neumna vprašanja ampak neumni odgovori. Jaz se na te stvari spoznam ravno dovolj, da vem, da nimam pojma. Zato raje vprašam, preden naredim kakšno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
Frizer se hoče med striženjem malce pošaliti in reče:
- "Hja, gospod, če bi vam pa odstrigel tele brčice, potem pa ne bi bili več sebi podobni, a ne?"
Možakar odvrne:
- "Ja, vi pa tudi ne..."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Naftni šejk obišče Pariz, se sprehodi do Eifflovega stolpa in komentira: "Joj, so nesposobni ti Francozi! Že tretjič sem v Parizu, pa še vedno niso izvrtali nafte..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Ker so vsi razlagali, da smo se ljudje v času karantene polenili in zredili, sem se odločil, da začnem redno in resno telovadit. No, prstov na nogah se sicer še ne morem dotaknit, vidim jih pa že...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Smo predaleč od oddajnika za prenos podatkov preko telefona... Pogovor še gre, SMS tudi, MMS je že težava... Hiša je namreč na 965 metrov nadmorske višine in tu, v hribih, niso oddajniki na vsak kilometer, tako kot po dolinah...

"Zemeljska linija" je pa obnovljena leta 2014 (sanacija po žledu) in imamo napeljano optiko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 11 urami je Janez007 napisal:

Slivka, mislim, da je med nama vsaj 15 občin :(

Ne razumem, kaj boš počel s koncem kabla, ki bo v prikolici. Prvi konec UTP kabla boš vtaknil v hišni router (tvoj modem očitno opravlja tudi funkcijo routerja .. router pa znotraj posameznega wifi omrežja dodeljuje napravam IP naslove - vsaki napravi svojega, po navadi v bazenu 192.168.1.2 do  192.168.1.255 oziroma, kot nastaviš), drugi konec, ki ga boš speljal do prikolice, pa boš priključil ... kam? Ker če bo v zraku, je enako, kot če kabla ne bi bilo.

Drugi konec kabla bi priklopil na prenosni računalnik. Vsaj idejo sem imel, da bi to lahko delalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Edino to, kar je napisal Amper, razumem in imam tudi doma...

Bo treba o vsem skupaj še malo premislit. Tole z brezžično povezavo je precej nerodno, ker je modem na drugem koncu hiše, hiša pa 6 metrov nižje kot garaža. Če potegnem kabel v otroško sobo in tam montiram oddajnik, imam še vedno vsaj napušč, na katerem je pločevinasta streha in betonski zid garaže z železno armaturo. Pa razdaljo okoli 15 metrov. 

S katerega konca sem? Okolica Nove Gorice.

Mislim, da bom res kupil kabel in ga potegnil do tja gor. Bo najceneje in najmanj sitnosti. Imam pa še eno vprašanje: a se lahko prenosni računalnik in pametni telefon povežeta preko "modrih zob" in pametni telefon to povezavo uporabi namesto wi-fi povezave? Čeprav, to je pa potem že nadstandard karantena...

Tale Amperjeva rešitev pa sploh ni napačna. Kar jutri nabavim baterije, potegnem še dve dodatni žici in spojim. Da se bomo lahko pogovarjali. In da bo lahko sporočila, če jo bo pobralo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Imam en problemček, pa me zanima, kakšna bi bila najcenejša rešitev.

Torej, sestra se vrača iz Anglije in pričakujemo, da ji bo odrejena karantena. Tudi sicer smo vsi skupaj sklepčni, da je bolje, da nekaj časa preživi v karanteni, ker imamo v naši hiši vse, od dojenčka do none. In smo sklenili, da bomo pripravili našo počitniško prikolico, da bo čas karantene preživela tam. Drugo vse štima, edino interneta ni. Wi-fi do tja ne nese (vmes je precej zidov, pa se signal izgubi). Ne potrebujem nekih blaznih prenosov, je pa fino, da se da pošiljati in prejemati e-maile in pogledati kakšno reč po internetu.

Zdaj me pa zanima, kakšna bi bila najcenejša rešitev te težave? Ker nabavit neko drago robo za 10 dni karantene ni v mojem interesu.

A ima mogoče kdo za posodit kakšen "podaljševalnik dometa" ali kaj podobnega?

A bo boljše, če z modema potegnem kabel do prikolice (okoli 30 metrov)?

Kakšen kabel to sploh mora biti? Je lahko navaden, telefonski ali je drugačen od telefonskega?

Obstaja še kakšna tretja verzija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.