Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

To je res, po eni strani zasebnost tu, zasebnost tam, pa spet zasebnost ne vem kje.... Po drugi strani se pa vsi, no skoraj vsi razdaja jo po dru?abnih omre?jih z raznimi bedarija mi, podatki, razgaljenostjo itd. Res NOROST!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ampak ?e je 'zavarovanje' recimo hipoteka na tvojo hi?o (ali so poleg tega ?e ekstra zavarovanja; nisem na teko?em s pogoji kreditiranja), ki je takrat, ko ti jo rubijo vredna pol manj kot ko si hipoteko nanjo vzel je banka ?e vedno na izgubi, pa ?e ti nisi v celoti popla?al svojega dolga; tako sem jest razumel del (!!) ?tale leta 2008. Je pa res da je bilo to najbolj o?itno z Ameri, ki so imeli na isto nepremi?nino ve? kot eno hipoteko, pa ?e te so vsake par mesecev refinancirali.

V vsakem primeru; alternativa je, da se kredite odobri tudi ljudem, za katere se upravi?eno sumi, da jih ne bodo mogli odpla?ati?

Pri nas mora biti nepremi?nina vredna veliko ve? od najema kredita.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

NAJ BI BIL, a temu ni tako, veliko je takih, ki je zanjo ra?unati. Nasedejo reklamnemu sloganu "hiper ugoden kredit v samo treh minutah brez odve?ne papirologije", to ali si ga lahko privo??ijo ali ne, je nekje na desetem mestu. Va?no je, da imajo ludje na minimalcih telefone za 1000+ EUR, uvo?ene audije iz njema?ke, ?tiri?lanska dru?ina v 60m2 stanovanju, hrana pa? to kar je trenutno 1+1 gratis vikend bum akcija itd.

Zadel si u nulo,v ve?ini je tako!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sm kmet an s hribu dama, pa ne zastopm prou preu? ekonomijo. Mi lohko kdo tukaj razlo?i tako, po kme?ko?

Berem namre? tale ?lanek:

https://siol.net/posel-danes/novice/zaostrujejo-se-pogoji-za-potrosniske-kredite-sprememba-tudi-pri-stanovanjskih-posojilih-509149

Vsak dr?avljan, ki ima svojo osebno izkaznico, svoj transakcijski ra?un in svoje dohodke, NAJBI BIL toliko iz?olan in toliko inteligenten, da zna se?tet mese?ne stro?ke in jih nato od?tet od svoje pla?e. Razlika je znesek, za katerega se lahko zadol?i. Enostavno kot koko?i spustit na pa?nik. Zakaj potem mora Banka Slovenije dolo?at, do katerega zneska se ?lovek lahko zakreditira in za kolik?no dobo? A to v Sloveniji postaja tako kot v Ameriki, kjer morajo na mikrovalovno pe?ico napisat, da ni primerna za su?enje ku?kov, druga?e jih lahko kdo to?i, da je po kopanju ku?ka hotel posu?iti, pa ga je scvrl... A res postajamo tako zme?ani kot so hi?ne ?tevilke v Dekanih? Ali pa le jaz ?esa ne razumem?

Prava ludnica, po drugi strani pa je na bankah zmanj?ano povpra?evanje po kreditih in nam mislijo zara?unavati le?arino denarja ki jo imamo pri njih, ker nimajo kam z denarjem oziroma so ful pametni in sposobni da ne vedo v kaj ga vlo?i! Obresti spustite pa bomo pri vas!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Verjamem, da je bilo bole?e, ?e najbolj za na?e odbojkarje, ampak po drugi strani pa..... pa... pa kaj mi sploh ?e ho?mo? Slovenija je velesila v skupinskih ?portih glede na koli?ino prebivalcev.

Zlata medalja v ko?arki na EP, Bronasta v rokometu na EP, dve srebrni v odbojki na EP, hokej, tudi nogomet (udele?enka evropskih in svetovnih prvenstev in to v ?portu, ki ga vsi igrajo) in to pri dveh milijonih prebivalcev, zraven je pa ?e cel kup posameznih ?portov, kjer so na?i ?portniki v samem vrhu.

Ok, vaterpolo, pa hokej na travi in ameri?ki nogomet, rugby ter basebal nam ?e ne gredo tako dobro od rok in nog, v kriketu pa polu pa mislim, da ?e nimamo sploh ekip ampak hej vse povsod pa res ne moremo biti v vrhu.

Tako, da vseeno globok priklon na?im odbojka?em. Srbi so bili tokrat bolj?i nasprotnik pa ni? ne de, pred dvema letoma pa smo bili mi v ko?arki. Razlika je le v tem, da mi pa? priznamo, da je nekdo bil bolj?i, Srbi pa najdejo cel kup izgovorov tipa:" igrali smo dobro, a zajebao nas sudija" namesto, da bi priznali, da je bil nasprotnik bolj?i

Super napisano, vse ?estitke za izjavo na splo?no. Jamrajo pa tako tisti ki niso v ?portu ni? dosegli in ne vedo koliko matre je pri vrhunskem ?portu ne glede na zaslu?ek, ki gaza reprezentanco tako ni, no nekaj drobi?a ki ga tako ali tako ne bodo dobili. Lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

So se mi zdeli nekam znani ...bil letos tam in ?e malo naprej Martin brod so tud zelo lepi :lol: smo pa preizkusili temperaturo reke Une in je kar sve?e za kopat :D

Ja tudi jaz. Sem ?el iz Drvarja navzdov po Uni in sem si ogledal tudi ta slap v M. Brodu, potem pa ?el na rafting po Uni 10 kil. Ampak to sem bil sredi 8.meseca.Voda pa10 stopun, ampak gre!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Na tem forumu je en Zmaj, ki je zaplinil ?e precej vozil. Pa ?e nekaj jih je. Tako da najbolj?e, ?e ti oni odgovorijo kako in kaj. Ampak kolikor se spomnim, nih?e od njih ni nikoli omenil, da bi motor na plin klenkal. Konec koncev, na plin predelujejo tudi dizela?e. ?e pri dizelskih kompresijah ne klenka, potem tudi pri bencinski kompresiji ne bo.

Se mi pa zdi, da so nekaj govorili o dodatnem podmazovanju ventilov, ampak, kot re?eno, bolj?e da po?lje? zasebno sporo?ilo Zmaju, pa ti bo podrobno razlo?il, kako in kaj...

Ok. Hvala.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kje pa so?

Brez zamere malo sem se pohecal,da vas pritegnem,to niso slapovi na Bra?u ampak slapovi na reki Uni-?trba?ki Buk. ?udoviti slapovi ki sem jih obiskal na poti domov ?ez BiH. Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ste jih dvignili nazaj na Zemljo?

Na eni internetni strani pravijo tudi, da je Zemlja plo??ata...

Sem se zanimal pred letom dni da bi pa mogo?e vgradil plin v mojo M3 in sem bral nek strokovni ?lanek;PREDNOSTI IN SLABOSTI PREDELAVE AVTA NA PLIN,med vsemi dobrimi lastnosti ki jih ima me je zmotilo oziroma odvrnilo od predelave to da je kraj?a ?ivljenska doba motorja zaradi mogo?ega klenkanja kot sem ?e napisal,manj mehanikov ki bi popovnoma obvladali popravilo pri bolj resni okvari motorja in seveda tovarni?ka garancija ki ti propade. Ni? nimam proti plinu zato sem te vpra?al koliko kil.ima? z avtom na plin in kako se izka?e ker me pa? zanima za kasneje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kje si pa to sli?al?

Mislim, ker plin prenese vi?jo kompresijo kot pa bencin. ?e torej pri bencinu ne klenka, potem pri plinu sploh ne more....

Na eni internetni strani, pravijo, ker je plin kao bolj suho gorivo in manj za??ite daje kot v bencinu razni dodatki ki so namesto nekdanjega svinca ki je moral s tr?i??a pri uvedbi katalizatorji.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Nov tak je od 80K ? dalje ce se prav spomnim... model Performance celo preko 110K ? ... tako da po petih letih tretjina cene je nekako normalno... ali ne?

?isto vseeno, povpra?evanja pa ni ravno veliko za stare el.avte.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Ja kakor za koga, vpra?aj se koliko bo baterija, ko nebo ve? garancije ?ez dve leti. Druga?e pa za ta denar in ta letnik dobi? ohoho avtomobilov, te?ko bo prodal vsaj tako mislim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.