Slivka ne se sekirat če nimaš elektrike, otroci ne bodo nič zamudili. Mi imamo elektriko pa ni nič ne pomaga, arnesove spletne učilnice spet niso delovale.
Mi imamo dobro ravnateljico.
Učiteljice so dobile vsaka svoj računalnik in vsaka svojo kamero. Učiteljice zjutraj normalno pridejo v šolo, postavijo kamere, priklopijo videokonferenco in 40 minut predavajo pred kamero. Učenci pa preko videokonference spremljajo razlago doma vsak na svojem računalniku. Pa kaj, če Arnes ne dela, važno je, da dela prenos podatkov, da lahko izvajajo videokonference. Če pa učencem kaj ni jasno, pa po emajlu pošljejo vprašanje učiteljici, ki jim nato odgovori. Stvar teče bolje kot kadar so v šoli: otroci se naučijo isto toliko, kot če bi bili v šoli, le neumnosti ne počnejo...
Od štirinajstih kokoši smo v enem dnevu "nabrali" šestindvajset jajc.
Otroci so se danes, ko je bil tak lep dan, igrali na pašniku in odkrili tri gnezda, kamor so kokoši nesle jajca namesto, da bi to opravile v gnezdu v kurniku. Koke trapaste! A zdaj bom pa vsak dan iskal po pašniku, kje je kateri koki od riti padlo...
Imeli smo 14 dni "krompirjevih"počitnic. In danes dobim SMS od Elektro Primorska, da bo v ponedeljek in torek dopoldan izpad elektrike zaradi popravil. A ve se pa, da bo šola na daljavo in da bodo otroci imeli video-konference s svojimi učiteljicami. Ampak ne, Elektro Primorska ne bo linije popravljal v času počitnic, ampak na "šolske" dneve, ko se ve, da pouk poteka na daljavo!
Verjamem, da je možakar mojster, ampak lahko je zmagovati, če imaš spodoben dirkalnik. Kje so časi, ko je en tak talent zmagoval z Marlboro McLarnom in kasneje en podoben talent z Beneton Fordom...
Kakorkoli, jaz sem preživel dežurstvo. V soboto 16 ur pod masko (no, dejansko je bilo 15 ur, ker med obema malicama nisem imel maske, pa tudi maska ni bila samo ena ampak jih je bilo osem). In v nedeljo še enkrat 16-urno dežurstvo. Potem pa še danes rednih osem dopoldanskih ur. No, v nedeljo popoldan se mi je pojavil rahel glavobol, ki je še pred koncem dežurstva minil, ampak mislim, da je bil bolj povezan z enim možakarjem v službi kot pa z masko...
Tako da tisti, ki jamrate, da se pod masko ne da preživet in jo nosite pod nosom in tako naprej - mogoče bi morali malo premisliti o temeljitejši ustni higieni... Ker maska sama po sebi ne vpliva na slabo počutje in glavobole, sem preveril na sebi!
Jaz sem prvi v vrsti,ki zagovarja policijo (pa tudi vojsko) na cesti; naj bo kafic odprt. Ampak prvi ki se bo vsedel preblizu drugemu-kazen iz prve. Prvi ki nima maske v gneči-kazen. Prvi ki prime jabolko brez rokavice-kazen. Jbg,zdaj bom označen za nevemkaj,ampak dejansko Mislim,da bi za odgovpr ljudi se moralo minimalno spremeniti, za jebivetre pa obstaja samo to,da se jih udari po žepu.
Saj isto že sedaj dobim kazen če se prehitro peljem... Nevem zakaj tu taka liberalnost.
Pri takih stvareh se vprašam, zakaj znanstveniki iščejo inteligenco v vesolju - saj je še na Zemlji niso našli. Mislim, vsaka žival ima nek samoohranitveni nagon. Ljudem pa lepo razložiš, kaj jim lahko škodi in kaj naj počnejo, da jim to ne bo škodilo, ampak če jim vsaj ne zagroziš s kaznijo (in vsaj nekaj pošteno oglobiš), tega ne bodo upoštevali. In še ko bodo upoštevali - to ne bodo upoštevali zaradi sebe ampak zaradi kazni, se pravi zaradi denarja. In potem se imamo ljudje za inteligentna bitja...
pred 5 urami je Alex napisal:
... ... ... ... Ljudje so kot čreda ovc, čim jim nekaj ne prepoveš oz. ne omogočiš, to delajo še v večji meri. ... ... ...
Bolj se mi zdi, da smo podobni kozam. Za ovce je dovolj, da postaviš ograjo ali pa napelješ žico od električnega pastirja in bodo tam. Koze pa... Koze bodo pa našle vsako najmanjšo malenkost, da bodo prišle na drugo stran. Dovolj je samo, da je nekje skala malo višje, pa bodo preskočile ograjo. Dovolj je, da žice električnega pastirja niso na dovolj majhnih razmakih, pa ga bo onesposobila in bo šla na drugo stran. In po pravilu bo šla popast tisto, česar bo najbolj škoda... A nismo ljudje isti? Vse, samo da najdemo izgovor, da nam ni treba in vse, da smo med izjemami, pa čeprav je to lahko škodljivo za družbo, mogoče celo za nas. In nazadnje pridemo do tega, da so izjema tisti, ki upoštevajo priporočila in predpise...
Ženin rojstni dan proslavljam s 16-urnim dežurstvom. Ki se bo jutri ponovilo. In v ponedeljek imam dopoldansko izmeno, torej bom lastni ženi lahko čestital šele v ponedeljek popoldan (dva dni po rojstnem dnevu).
dej dej... vsak ma zlahto, frende, znance..ki delajo v zdravstvu... in povejo.... da morjo bit tih, mislijo si pa svoje...
vsak bo to imel, je imel, .... pa imejte 100 mask gor.... nebos ušel.... vec k bo bolnih prej bo konc, pa naj se se tok grdo slis...
1.) Škoda moje pavze za takele, "pa naj se se tok grdo slis..."
2.) Tega z "vec k bo bolnih prej bo konc" ne razumem ravno najboljše. Če računaš na imunost, delaš račun brez krčmarja. Tudi gripo lahko preboliš, pa nisi imun nanjo.
Malo še pogledam po forumu, potem pa nazaj na delo.
ma dej... a mas 80 let... tis opran čist... še za ajc pa meningitis se cep k bos lih tm ... ne more skodit... ti bos zivu 120 let, garantiam, uzivaj
A si mogoče kje na taki lokaciji, da lahko prideš do Šempetra pri Gorici? Ker ta vikend sem dežurni, pa ti lahko pripravim en "informativni dan" in voden ogled. Ne more škodit... In če to res ni taka reč in so drugi "oprani čist", lahko prideš tudi brez maske. Ne klobasaj neumnosti, če ne veš, o čem se gre. Garantiram, da bo tako zate kot tudi za ostale bolje, če vprašate kakšno medicinsko sestro, kako velik nič je tole vse skupaj. Vprašajte tiste iz "prvih bojnih vrst", koliko je napihnjeno tole vse skupaj. Ti garantiram, da je bilo kar nekaj "neopranih", ki so po hitrem postopku spremenili mnenje in vero - pa ne zaradi velikih stvari ampak zaradi enega drobnega, mikroskopskega viruska. Uživaj in glej, da ne prideš tudi ti na vrsto...
Kar se pa maske tiče: masko se nosi dve uri. Jaz bom danes v dežurstvu porabil 8 mask in jutri še enkrat toliko. Bom poročal, koliko me bo bolela glava zaradi tega.
Spet iščem nekoga, ki bi šel zame po nakupih. Na Avto.net sem našel oglas za platišča, zadeva je prava zame, se pa bojim, da bo možakar prodal, preden bom prišel do njega. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem nekaj iskal, našel, se dogovoril, ko sem prišel iskat, so mi pa samo na kratko rekli, da so že prodali in se niso več oglašali na telefon - jaz pa prevozil že 50, enkrat celo 140 km v eno smer... Da se mi ne bi spet ponovilo, bi raje dobil nekoga iz Ljutomerja ali okolice, da mi to reč vzame in skladišči doma do konca karantene.
Brez zamere in ne jemlji tega preveč osebno, ampak tebi ne bi dajal poklonov. Če imaš kakšno sestro, njej ja, tebi pa gotovo ne. Torej tudi "letečih krožnikov" ne bi bilo...
Premišljujem pa, kaj naj danes naredim, da bo porcija spet kaj večja...
Ampak kako je v naravi nakaterih, da ob vsakem novem ukrepu najprej pomislijo kako zaobiti pravila.
Kako se izogniti nošnji mask, kako se izogniti policijski uri (najboljše da zdaj posvojimo pse in jih potem zavržemo-sprehajanje psov je namreč dovoljeno tudi po 21h), zdaj bi kar na1x vsi hodili v fintese, vsi bi malo kofetkali ob morju...
Saj ne rečem, da je treba ploskati vsem ukrepom, ampak držati se pravil in sprejeti krivdo, če /ko namenoma krsis zakone in odloke (namesto se delati ubogega in kazati s prstom na druge) pa tudi nebi bilo napak.
Meni gre tudi v nos, da ne morem iti 1x na teden kolesariti na toplo obalo (kje bi bolj ogrožal zdravje sebe in okolice-v samoti v Istri ali v polni Ljubljani, niti ni pomembno; pravilo je pravilo), ni mi ok, da po 12ih urah šihta ne morem iti v miru za 1h laufat v gozd , ampak jebiga...
Če bi ljudje pol toliko energije vložili v iskanje rešitve problema in ne v to,kako boš frajer in obšel pravilo (in na koncu itak zajebal samega sebe).
Sem mislil,da je homo sapiens bolj prilagodljivo bitje, ampak je zgolj oportunisiticno.
Bemtiš, kaj prinese epidemija! Enkrat za spremembo se pa celo jaz v precejšnji meri strinjam s teboj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
ZAKAJ BI MORALI UVESTI ALKOHOL NA DELOVNEM MESTU
1.) Delavci bi sigurno prišli na delo.
2.) Zmanjšuje stres.
3.) Zmanjšuje izostanke z dela zaradi popivanja prejšnji dan.
4.) Zmanjšuje kreganje o nizkih plačah.
5.) Pripelje do iskrenega komuniciranja.
6.) Od delavcev boste slišali, kar mislijo in ne, kar šefi želijo.
7.) Zmanjšuje stroške gretja.
8.) Poveže zadovoljstvo z delom (slab posel nikogar sploh ne briga).
9.) Zmanjšuje potrebo po dopustu - zaposleni komaj čakajo, da se vrnejo na delo.
10.) Sodelavci izgledajo privlačnejši in lepši.
11.) Hrana v menzi je neverjetno boljša.
12.) Pijani šefi lažje dajejo povišice.
13.) Če slučajno prdneš na sestanku, te sploh ni sram.
Popravljeno od SlivkaPovezava za deljenje
Deli na druge strani