Na mariborsko letališče je konec septembra iz Južnega Sudana prigrmel orjaški helikopter sovjetske izdelave Mil Mi-26. Tam je opravljal naloge v sklopu misije Združenih narodov v državi, ki je pred devetimi leti...
Greva s sinom po ulici in zagledava dimnikarja. Me sin začne cukat za rokav in reče: "Tata, tata, a je to tisti, za katerega si rekel, da dela na črno?"
Tako, na hitro. Je pa tam toliko stvari, da če greš za 14 dni, še ne boš videl vsega...
Pa mogoče bi bilo bolje, če bi se oglasil kak domačin, ker jaz sem iz okolice Nove Gorice, torej prav po diagonali čez državo. Zato tistih krajev ne poznam tako dobro, pa pišem samo to, kar smo ogledali mi. Del tega, kar smo ogledali mi...
Sem mislil, da pretiravajo s temi vici o policajih, zdaj pa vidim, da so res "cepljeni". Me danes ustavi policaj in mi očita, da v tunelu nisem prižgal luči. Ja haloooo! Kako naj pa jaz vem, kje se v tunelu prižgejo luči?
Dan se je v službi začel slabo, nato je šel samo še na slabše. Končal se je z dvema vdolbinama od cevnih klešč na šefovi mizi in šefovim bledim obrazom. No, to, slednje, se je prav prileglo in dan je bil v trenutku spet boljši. Šef pa tudi...
Prihaja, prihaja. Po Šempetru sta v karanteni še dva razreda na Franu Erjavcu. Pri nas v bolnici pa so naredili Covid 19 oddelek s 15timi posteljami - in ugotovili, da je premajhen... Če bo šlo tako naprej, bom res kmalu organiziral piknik za vse tiste, ki pravijo, da to ni nič in da se iz vsega skupaj samo dela en velik halo in da to samo Janša hoče uvest diktaturo čez celo Evropo in podobno. Pa piknik bo na petek, da bodo "tisti" kolesarji lažje prišli. Vsak dobi sendvič, sok in poljubček...
No, zdaj pa počasi čakam, da bomo pa mi šli v karanteno. V osnovni šoli v Šempetru je 8 razredov v karanteni... Bomo videli, če bo ostalo samo pri karanteni ali pa se bo razvilo naprej. In če se bo razvilo naprej in bom okužen tudi jaz, povabim na piknik vse tiste, ki pravijo, da to ni nič in da se iz vsega skupaj samo dela en velik halo. Pa piknik bo na petek, da bodo "tisti" kolesarji lažje prišli - nekakšna pogostitev po kolesarjenju...
Ja, kriv je pa voznik osebnega vozila, ker je pripeljal z neprilagojeno hitrostjo oz. svoje vožnje ni prilagodil razmeram na cesti in svojim sposobnostim in je od zadaj trčil v mopedista...
dne 29. 8. 2020 ob 20:54 je gregc88 napisal:
kdo je rekel to? kje piše? al govoriš na pamet.... kriv je moped in noben drug... sigurno ni dobu avto kazni v tem primeru.....
dne 29. 8. 2020 ob 21:38 je Slivka napisal:
Preverim še enkrat, ampak kolikor vem, je voznik osebnega vozila dobil kazen za neprilagojeno hitrost.
Glede na situacijo je najbrž jasno, da nisem mogel direktno vprašat: "Ej, čist iz firbca, rabim za na forum, kako je že blo s tisto kaznijo?" Zato je malo trajalo...
Torej, voznik osebnega vozila je dobil kazen za neprilagojeno hitrost, ker način vožnje ni prilagodil razmeram na cesti, stanju vozila in svojim sposobnostim, zato se mu ni uspelo izogniti oviri, ko se je pojavila pred njim. Od tu naprej pa nisem 100%, če sem prav razumel, ampak kolikor sem razumel, mu pa ni očitana povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom.
Če dobro prebereš moje objave, sem primerjal dva po zunanjih dimenzijah zelo podobna avta. Med njima je 23 cm razlike v korist Mazde 5, ampak ima pa 7 sedežev...
Z vsako stopničko vrtljajev bolj vesel? No, ja, če nadaljujem v tvojem stilu, je bilo toliko veselja kot na pogrebu... In tudi, ko sem plačeval "zapitek", je bilo bolj "pogrebno" vzdušje...
Ne, navadne trojke nisem vozil. Niti se nisem v njej vozil kot sopotnik. Torej jo ne morem opisat.
Glej, enostavno to ni zame. Kaj ti tu ni jasno? Nekateri tudi doživljajo orgazme, ko gledajo, kako je odštancana kakšna pločevina in jim hlače ratujejo preozke, ko gledajo, kateri avto je lepši, mene pa bolj prevzame kakšna brhka mladenka, avto pa tretiram kot stroj - oblike take ali drugačne, opravit mora naloge, ki jih od njega pričakujem in poskrbet za moje udobje na poti od točke A do točke Ž in vseh vmes. In to je vse.
Kar se pa Mazde CX3 tiče, sem porabil že preveč svojega časa glede na njeno vrednost, zato tega sranja na štirih kolesih ne bom več čisto nič komentiral. Edino, kar bom še dodal je: namesto rdeče bi morala biti drekasto rjava, tako kot Dacia Duster, bi ji še najbolj pasalo...
Po celem svetu so uporabljali zaščitne maske za ENKRATNO uporabo. Zdaj, v času pandemije, pa so šivilje sedle za stroje in sešile pralne zaščitne maske za večkratno uporabo.
Po celem svetu uporabljajo kondome za ENKRATNO uporabo. Bi mogoče lahko šivilje... ... ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zakaj imam občutek, da je tukaj precej Vodka pisala...
Na začetku piše, da ima 5 članov posadke, zraven pa lahko vozi še 85 oseb.
Na koncu pa piše, da je v nesreči umrlo vseh 127 potnikov in članov posadke...
Ruski orjak v Mariboru: zimski spanec največjega helikopterja na svetu
Povezava za deljenje
Deli na druge strani