Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

Ni mi jasno, kako lahko primerjas model, ki je narejen na osnovi najmanjse Mazde 2 z najvecjimi (BT50 in Mazda5) ... Nekako logicno je, da je prostorsko neprimerljiva :)

Mazda 5:              Mazda CX-3

dolžina:     4505 mm             4275 mm

širina:         1755 mm             1765 mm

višina:        1665 mm             1535 mm

Meni se Mazda CX-3 ne zdi tako blazno manjša od Mazde 5... Sploh, ker ima Mazda 5 sedem sedežev, pa je zgolj 23 cm daljša...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ko sem se vrnil domov, sem se najprej usedel na motokultivator in odpeljal malo po vasi - za dušo in telo...

Jaz sem se pred leti poskušal spraviti med jadralne pilote. Pa kljub veliki želji ni šlo zaradi financ. Vseeno pa sem bil toliko zraven, da vem, da pilot jadralnega letala ne gre v kabino ampak si kabino obleče kot zelo oprijete hlače... Enako je s CX-3. Nisem šel v kabino, ampak sem si jo oblekel kot presneto ozek kombinezon. Na srečo smo bili samo štirje, čeprav je registrirana za pet. Domnevam, da gre noter ena Japonska družina (oče ima 65 kg, žena 55, trije otroci pa majhni). Tukaj pa sem bil najbolj "šlang" jaz s svojimi 95 kg...

Za volanom nikakor nisem našel položaja. Sploh naslonjalo mi je glavo ves čas tiščal naprej, da sem cesto ves čas gledal izpod čela.

Avto je od tal dvignjen precej bolj kot npr. Mazda 5. Streha pa je nižja kot pri Mazdi 5. Torej je med tlemi in streho manj prostora kot v Mazdi 5...

Sedež je trd kot tisti na našem motokultivatorju - le da je motokultivator prostornejši in se zato lepše sedi. Proti sedežu v Mazdi CX-3 je tisti v BTjki pravi fotelj, tisti v Mazdi 5 pa cesarjev prestolj! Disti naslon za roke med sprednjima sedežema pa... Mah, sploh ne bom komentiral...

Ko smo končno krenili na pot, je tiste črtice za količino bencina v rezervoarju pobiralo skoraj hitreje kot seštevalo kilometre. Vajen sem dizelašev, kjer Mazda 5 kuri deci ali dva več kot 6 litrov na 100 km...

Menjalnik sem ves čas prekladal od druge do pete prestave. Od začetka sem sledil predlogom računalnika, kdaj naj kam prestavim, kasneje sem poskusil po svoje, ma ne eno ne drugo ni bilo dobro. Če sem sledil računalniku, sem več držal sklopko kot pa gas. Če sem pa po svoje, je pa na čase tulil kot zverina in poraba je narasla čez vse razumne mere... Vajen sem naše Mazde 5 in Mazde BT-50, kjer to pot opravim v veliki večini s 4. prestavo, občasno s 3.

Ko smo se pa spuščali v dolino, pa... Kot tisti stari Wartburgi z dvotaktnim motorjem. Dobro, da niso moje zavore, ker bi se zjokal...

Prtljažnik pa... Samo za eno pošteno gajbo piva, pa nič drugega. In vtata v prtljažnik so za odtenek večja od vrat v naš kurnik... Mislim, pri Mazdi 5 mi lahko viličat paleto noter postavi, vse ravno in široko, tu pa povsod neki robovi, ozko, nizko, majhno,...

Ko smo pa nekje parkirali in želeli izstopiti, je nastal pa velik problem z majhnostjo. Parkirni prostor majhen, avto širok, vrata pa presneto tolsta. Že tako se jih ni dalo odpret do konca, debela kot so pa tudi niso pustila velike špranje, in ni bilo druge, kot da sem se vrnil na cesto, da so možakarji izstopili in nato nazaj "v boks".

Vzvratne vožnje si pa brez tiste kamere sploh ne predstavljam. Je pa res, da je pa ta kamera zelo dobra, pokriva širok kot, dobra ločljivost, res lahko parkiraš dobesedno na centimeter. Se pravi, je avto za vzvratno vožnjo kot podmornica - brez periskopa ne vidiš nič.

In zdaj me že slabost prijema, pa po črevih me nekaj šravba ob spominu na včerajšnji dan... Grem, dokler je stranišče še prazno... V glavnem, s tem avtom nikakor ne bova prijatelja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Po sili razmer danes vozil CX-3 z dvolitrskim bencinskim motorjem. Komaj sem čakal, da parkiram. 

Kar je še hujše, me pa jutri čaka še preko 130 km s tem avtom...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma, kaj ljudje nimajo drugega dela kot testirat, koga bodo lahko nat***ili in kdo bo opazil?

Danes zvoni telefon in mi pade v oči čudna številka: +21692778342. Jasno, da se nisem oglasil.

Malo kasneje spet zvoni mobitel in preventivno prej dobro pogledam številko. Tokrat je bila +447513996477.

Mislim, jaz imam dovolj svojega dela. A zdaj bom moral pa še ves čas pazit, kje me bo kdo na***al? In, za dodatek, številke mojega mobitela sploh ni v imeniku. Kje so jo torej dobili?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Včeraj sem pogledal vremensko napoved in je šest sonc svetilo dol z ekrana.

Danes sem šel z motorjem v službo. Zdaj že nekaj rosi, očitno bo kmalu dež...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Kar se otrok in potepanja tiče: otrokom je čisto vseeno. Komplicirajo (ali pa ne) starši.

Ko je hčerka imela dve leti in pol ter sin štiri mesece, smo najeli avtodom in odšli za en mesec na pot: Monako, Marseille, delta reke Rhone, Andora, Montserrat, Barcelona, Benicarlo, Valencia, Elch, Granada, Málaga, Gibraltar, Tarifa, Sevilla, Palos de la Frontera, Sesimbra, Lizbona, Fatima, Santiago de Compostela, Salamanca, San Lorenzo de El Escorial, Madrid in Zaragoza. V enem mesecu 7625 kilometrov. Tako da ni problem potovati z majhnim otrokom. Mislim, ni ovira otrok, ovira je kompliciranje staršev...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma naj gre hudiču v rit vse skupaj...

Naslednji teden z ženo praznujeva 15. obletnico poroke. In sva sklenila, da bova otroke razdelila med nono in babico, najmanjšega vzela s seboj in odšla za štiri dni na "počitnice" - praktično sama, ker najmlajši ima komaj mesec in pol.

Prvo so začeli omenjat zaostritev ukrepov zaradi tega zlodjevega kronanega virusa.

Potem se je "skisala" vremenska napoved za drugo polovico naslednjega tedna.

Potem sva začela iskat kakšen apartma, pa je, presenetljivo, v drugi polovici septembra, ko ni več počitnic, ni pa še nobenih praznikov, vse polno. Ampak res VSE! Edina možnost je kamp v Banovcih. Edina možnost.

Zdaj pa mi otroci prinesejo domov obvestilo, da je v drugi polovici naslednjega tedna roditeljski sestanek...

Ma da te mine vse skupaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Saj ne vem, a se je za smejat ali se je za jokat...

EU bi rada še bolj zaostrila izpuste CO2. In Nemški proizvajalci vozil že glasno protestirajo...

d79fef7f395c8c8a962f-izpusni-sistem-dize
SIOL.NET

Evropska komisija bo predvidoma že ta teden predlagala še strožja merila glede avtomobilskih izpustov CO2 v naslednjem desetletju...

Ob vsem tem pa so se ravno Nemci (Gas Auto) že leta 2007 hvalili, da so že  izdelali (in mislim, da so nekih 200 vozil dejansko res tudi prodali) vozilo, ki je imelo porabo zgolj 1 liter na 100 km...

vw-chairman-promises-1l-100km-car-in-3-t
WWW.MOTORAUTHORITY.COM

On the eve of his 70th birthday, Volkswagen’s Chairman Ferdinand Piëch assured reporters during an interview that a super-efficient...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Da se zadeva prikaže samo na našem računalniku. In po možnosti, ko zapre, da zadeva izgine. Samo toliko, da se čenče malo podpiha, da se bom bolj smejal, ko ugotovijo, da jih ... ... ... Saj veš, kaj...

Statičen html?

Bi prosil še za podnapise...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.