V službi so se začele širiti neke govorice, na katere naj bi jaz odreagiral. meni se pa trapasto zdi, pa bi za foro te opravljive jezike še malo podžgal. Zdaj me pa zanima, a se da kje na internetu sestaviti lažno novico. Da bi potem to "slučajno" pustil na računalniku, pa da dopoldanska izmena to prebere...
Ma ne da se mi več. Prav res se mi ne da. A lahko še kdo drug pobere to zlo-srečo, ker jaz sem je že vrh glave sit.
Danes me pokličejo iz obračuna plač, da sem porabil več dopusta, kot ga sploh imam in kaj da naredimo. Pa rečem, da je to nemogoče, ker sem imel v avgustu 15 koledarskih dni "očetovskega" dopusta. Pa mi odgovori, da ne, da sem imel samo dva dni očetovskega dopusta. Meni nič jasno in grem gor, da vidim, kaj je na stvari. In mi na obračunu plač pokaže odločbo CSD. Namesto, da bi napisali, da imam očetovski dopust 17. - 31. 8. je pisalo, da imam očetovski dopust 17.8., 31.8.
Spet.
Mene ne zanima, ali je krivo neznanje, nepazljivost, poplava v Sahari, suša v Amazoniji,... nekje nekdo ni opravil svojega dela, jajcam se pa spet jaz...
... ... ... ...In ja, jaz grem z na listek napisano specifikacijo (!!) teh petih parametrov do vulkanizerja oz trgovine, da se ja točno vidi, kaj rabim ... ... ...
Ker ima BTjka nosilnost 1 tono, morajo imeti pnevmatike ustrezno nosilnost. Zato sem šel tja kar s homologacijo, kjer točno piše vse - tudi nosilnost in hitrostni razred.
Potem ti pa pride roba do "majstra" je pa vse narobe...
Grem k vulkanizerju, mu dam homologacijo od BTjke in rečem, da potrebujem nove gume. V homologaciji piše 245/70R16. Ker bo zdaj (na stara leta) BTjko doletelo, da bo nekaj več tudi po avtocestah (naš minibus je zdaj za en sedež premajhen, pa se bomo vozili z dvemi, kadar bomo šli vsi), se dogovorim za letne pnevmatike in povsem cestni profil. Kmalu namreč dobim jeklena platišča, na katera bom dal montirati pa (vsaj meni dobro poznane) krampone.
In tako danes pridem k vulkanizerju po nove pnevmatike. In ravno pred vrata pripelje nek kombi. Mi reče vulkanizer, da so ravno pripeljali pnevmatike in naj počakam, da stovorijo, pa se kar loti BTjke.
Dobro, se usedem v BTjko in čakam. Pa opazim, da na lepem gledata v tiste papirje in v gume in da stovarjata čisto vse ven iz kombija in nekaj kupčkata tiste pnevmatike in gledata v papirje in gresta v pisarno in gledata v računalnik, pa spet do kombija pa premetavata tiste gume,... Mene je že kar začela prijemat slabost...
Grem do njiju in se delam, da nisem nič opazil in vprašam, če bosta kmalu. Pa se začneta oba praskat po glavi in se gledat in nato zjecljata, da je očitno nekdo nekje nekaj zgrešil in so prišle pnevmatike 145/70R13...
Včasih so rekli: če ni, še vojska ne vzame. Zdaj slišim, da govorijo: če ni, edino davkarija pobere... Ker nisem z davkarije, mi ni preostalo drugega, kot da se obrnem in grem domov...
Ma res se mi ne da več. Res imam že dovolj tega. Ma, a imate tudi drugi take dogodke ali jih imam samo jaz? Ko ljudje ne opravijo svojega dela, jajcam se pa potem zaradi tega jaz... Očitno sem pravi magnet za težave...
Ja, upam, da ne bom doživel tega, da bom od žene moral dobiti pisno soglasje... Pa uštimat en fascikl, kamor jih bom spravljal, če bo slučajno potrebno...
Ja, kriv je pa voznik osebnega vozila, ker je pripeljal z neprilagojeno hitrostjo oz. svoje vožnje ni prilagodil razmeram na cesti in svojim sposobnostim in je od zadaj trčil v mopedista...
Zadnje čase je veliko govora o bolezni Covid-19 in testiranjih na to bolezen. Obstaja pa čisto enostaven način, da se za bolezen Covid-19 testirate sami:
1.) V kozarec nalijte priljubljeno alkoholno pijačo. Nato povohajte. Če vonjate, najverjetneje niste okuženi.
2.) Popijte ta kozarec priljubljene alkoholne pijače. Če okušate, je to samo še dodaten znak, da res niste okuženi.
Jaz sem se včeraj 9-krat testiral. No, danes bom moral testiranje ponoviti, ker sem imel glavobol - kar je ravno tako eden od simptomov bolezni Covid-19...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem najprej mislil, da je to kakšna prvoaprilska...
Zmaga za Jankovićeve: ne bo jim treba vrniti osmih milijonov evrov davka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani