U autobusu, pored djevojke ?ije je ?itavo tijelo prekriveno tetova?ama, stajala je baka i sa ?u?enjem zagledala tetova?u na vratu. Djevojka je upita: ??ta je baba, u tvoje vrijeme nije bilo tetova?a? ?ta si toliko blenula?? Baka joj odgovori: ?K?eri moja, u moje vrijeme je bilo svega? ja sam 30 godina provela u Aziji. Zatim sam predavala kineski jezik na fakultetu. Jednostavno, ne mogu shvatiti, za?to ti na vratu kineskim slovima pi?e *Jednom odmrznuto ne zamrzavati ponovo*?
Zdej mi pa sam re?t, da se ti kaj takega ?e ni zgodilo - ok ne tako drasti?no ampak, nekdo te pozna, ti se pa ne more? pa ne more? spomnit od kod. Al pa ve?, pa se ne more? spomnit imena.
Hladna recikla?a pomeni, da se pobere ven star asfalt in ga spet uporabijo za izdelavo novega - obstoje?ega zmeljejo, zme?ajo in dodajo veziva ter to spet nazaj vgradijo. Sledi ?e preplastitev s sve?im tako imenovanim obrabnim asfaltom. Ta postopek se uporablja tam, kjer je cesta precej po?kodovana oziroma je tudi bolj obremenjena.
Preplastitev pa uporabijo tam, kjer je asfaltna podlaga trdna in stabilna in je potrebno na?eloma le porezkat ter nato ?ez plast obrabnega asfalta.
Zato je razlika v ceni 1:2. ?e vedno pa je hladna recikla?a cenej?a in ekolo?ko bolj sprejemljiva od starega postopka, ko so ves star asfalt odpeljali na deponijo, potem pa so polo?ili dve plasti novega asfalta.
A je hrup pri brzini 120km/h tudi, ?e stisne? sklopko in prestavi? v nevtralno, da avto jadra? A je mo?no, da so zamenjali napa?ni le?aj?
Mo?no pa je tudi, da ti je kje odpadel kak?en kos za??ite ali plastike in odprl kak?no luknjo v katero se ujame pi? vetra in zato tuli. Na?eloma se namre? le?aj sli?i tudi pri ni?jih hitrostih in navadno se zvok spreminja ?e gre? v ovinek oziroma spet druga?e ?e gre? v nasprotni ovinek.
Ne nakladaj. Saj se vendar vozi? po Sloveniji in vsi vemo, kak?ne so na?e ceste...
Le?aji zaradi lukenj navadno ne gredo ampak je ve?inoma vzrok ali udarec pri zdrsu bo?no v robnik, lahko pa je tudi, da je le?aj z napako. Se pravi, ?e vozi? kot konj ?ez robnike bo? prej zjebal gume, feltne, amortizerje, obese kot pa le?aj.
Se pravi poligon za divjanje je odprt - samo en drugmu damo avte v roke pa nobena omejitev ne velja ve?.
Tole mi je vseeno ?udno, da se da takole z lahkoto skozi pridet.
Ampak 29. ?len govori res samo za kazniva dejanja v pravnem postopku in ne za prekr?ke.
Sicer bo tole ZMAJ bolj vedel ampak, kot vem je kaznivo dejanje dolo?eno z zakonom, prekr?ek pa je lahko tudi z odlokom ali uredbo. Se pravi ni nujno, da ima kot podlago ustavo ampak je lahko podlaga tudi v uredbi ali odloku ali pa v nekem drugem zakonu, ki dolo?a prekr?ke.
vsak ima po svoje prav ampak na 29. ?len ustave se ne bi glih zana?al, ker je tam dolo?eno za kazniva dejanja v pravnem postopku in ne za prekr?ke.
Bolj?e je sklicevanje na
8. ?len ZPrCP
(odgovornost lastnika vozila)
(1) ?e je prekr?ek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogo?e ugotoviti, kdo je storilec, se kaznuje za prekr?ek lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, razen ?e doka?e, da tega prekr?ka ni storil.
(2) ?e je lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekr?ek iz prej?njega odstavka, pravna oseba, dr?avni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekr?ek njihova odgovorna oseba.
(3) Lastnik, imetnik pravice uporabe vozila oziroma voznik, kateremu je bilo tako vozilo zaupano za vo?njo, ne sme omogo?iti, dopustiti ali dovoliti vo?njo vozila osebi, ki ka?e znake nezanesljivega ravnanja ali osebi, ki ne sme voziti tega vozila.
in na ZV-1
Postopek pred prekr?kovnim organom 55. ?len (neuradno pre?i??eno besedilo)
(1) Prekr?kovni organ po uradni dol?nosti brez odla?anja, hitro in enostavno ugotovi tista dejstva in zbere tiste dokaze, ki so potrebni za odlo?itev o prekr?ku.
(2) Prekr?kovni organ ob ugotovitvi oziroma obravnavanju prekr?ka in ?e pred izdajo odlo?be o prekr?ku (56. ?len) kr?itelja obvesti o prekr?ku in pou?i:
- da se lahko izjavi o dejstvih oziroma okoli??inah prekr?ka, da pa tega ni dol?an storiti niti odgovarjati na vpra?anja, ?e se bo izjavil ali odgovarjal, pa ni dol?an izpovedovati zoper sebe ali svoje bli?nje,
- da mora navesti vsa dejstva in dokaze v svojo korist, ker jih sicer v postopku ne bo ve? mogel uveljavljati.
(3) Pouk iz prej?njega odstavka in izjavo kr?itelja prekr?kovni organ vnese v zapisnik ali uradni zaznamek. Vsebina zapisnika oziroma uradnega zaznamka se kr?itelju prebere in se mu vro?i prepis, kar kr?itelj potrdi s svojim podpisom. ?e kr?itelj vro?itve no?e potrditi s podpisom, se to zaznamuje na zapisniku oziroma uradnem zaznamku.
(4) ?e se kr?itelj ni mogel osebno izjaviti o prekr?ku ali mu ni bilo mogo?e dati obvestila in pouka po dolo?bah drugega odstavka tega ?lena , mora prekr?kovni organ pred izdajo odlo?be o prekr?ku kr?itelja pisno obvestiti o prekr?ku in ga pou?iti o pravicah iz drugega odstavka tega ?lena ter da se lahko pisno izjavi o dejstvih oziroma okoli??inah prekr?ka v petih dneh od vro?itve obvestila.
(5) Odlo?ba o prekr?ku se ne more opirati na izjavo kr?itelja, ?e ta ni bil pou?en o pravicah iz drugega odstavka tega ?lena ali ?e dani pouk ni vpisan v zapisnik ali v uradni zaznamek oziroma v pisno obvestilo iz prej?njega odstavka.
Je pa vseeno potrebno najti neizpodbitne dokaze, da lahko to uveljavlja? - avionska karta s tvojim imenom, registracija v hotelu, slu?ben prisotnost na delovnem mestu je ?e vpra?anje, ?e velja, . V glavnem ni tako izi, kot bi ?lovek mislil, da samo re?e?, da nisi ti vozil in da se ne bo? izrekal proti svojim bli?njim.
Res ne vem kako lahko spregleda? ogromen kamion na odstavnem pasu... aja film je bil tud full zanimiv, pa ?e na ona-on je bilo treba mal z bejbami flirtat...
haha, ?ist zmaga, ?e mene vpra?a?. Teli, ki so vrtali luknje v svoje telefone itak ne vedo kaj so sploh kupili, ampak so kupili zato ker je treba imeti najnovej?i iPhone. To je ?e bolj?a fora od tiste, k so jim iPhone na hitro o?istili in dali v drug ovitek ter rekli, da je to iPhone 7 pa so se kar strinjali. Me zanima a je tud tolk budal med uporabniki Android sistemov al je to "ekskluziva" iNeki sekte?
tudi moderna zgodovina zna biti fejst zajebana in te?ko razumljiva...
Ona u?iteljica Smilja je stala isprid plo?e i rekla je: "Dico, danas ?emo u?it o domovinskom ratu! Moran odma na po?etku izrazit ushit, sri?u i zadovoljstvo ?ta je to u?lo u nastavni plan i program tre?a?a! Nikad nije previ?e rano da mi, ka ponosni Hrvati, usvojimo tu materiju"
Onda je u?a pljesnila sa rukama i pitala je: "JEL MO?DA NEKO OD VAS ZNA ?TA JE TO BIJA DOMOVINSKI RAT?"
Svi rulja u razredu su ?utili i vrtili su sa glavu?ama ka da nemaju blage.
U?a je pitala: "?TA? BA? NIKO?..."
Onda san ja dignija ruku. U?a je rekla: "IZVOLI ROBI!"
Ja san pita: "JEL TO BIJA RAT DI SU NA?I UZ POMO? SAVEZNIKA SATRALI NJEMCE I USTA?E?"
U?iteljica Smilja je mene blido pogledala. Onda je ona stavila ruke na kukove i pitala je: "A MOLIN TE LIPO, OD KOGA SI TO ?UJA?"
Ja san reka: "OD MOG DIDA SA ?OLTE!"
U?a je rekla: "E, PA DIDA TI SE MALO ZAJEBA, MLADI?U! BI?E ?OVIK OSTARIJA, PA JE MRVICU
PROPUVA!"
Ja san reka: "SORI, U?ITELJICE, AL' MOJ DIDA NIJE PROPUVA!"
U?a je rekla: "OKEJ, AKO NIJE PROPUVA, ONDA JE MISLIJA NA NEKI DRUGI RAT!"
Ja san pita: "NA KOJI DRUGI RAT?"
U?a Smilja je rekla: "NA DRUGI SVJECKI RAT! TI JE RAT BIJA PRIJE DOMOVINSKOG RATA!"
Ja san pita: "PA, KOGA SU ONDA NA?I SATRALI U DOMOVINSKOM RATU?"
U?a je rekla: "SATRALI SU SRBE I ?ETNIKE!"
Ja san pita: "A, KO SU NAM BILI SAVEZNICI?"
U?a je rekla: "NJEMCI I USTA?E!"
Ja san zblantao se u u?u Smilju sa lak?om zbunjozom. Samo onda je moj drug Dino reka: "?EKAJTE MALO, U?ITELJICE, ZAR ONI VE? NISU BILI SATRANI U DRUGOM SVJECKOM RATU?"
Onda je onaj Kane-?teta reka: "E, STVARNO, JEBATE! AKO SU NA?I SATRALI NJEMCE I USTA?E U DRUGOM SVJECKOM RATU, A POSLI TOGA JE DO?A DOMOVINSKI RAT, KAKO SU IH ONDA MOGLI IMAT ZA SAVEZNIKE?"
Ona tuljanica Niveska je uletila: "MO?DA IH NISU SATRALI SVE! NEGO SU NEKE SATRALI, A NEKE SU OSTAVILI DA IN POSLI BUDU SAVEZNICI!"
Ona Nela-Svinjogojstvo je pitala: "KAKO SU BIRALI KOJE ?E SATRAT, A KOJE ?E OSTAVIT ZA SAVEZNIKE?"
Onaj Rino-Sajla je reka: "MO?DA SU IN DALI IGRAT NA PAR-DI?PAR?"
U?iteljica Smilja je dvaput pljesnila sa rukama i rekla je: "DICO, MOLIN' VAS LIPO, NEMOJTE KONPLICIRAT ?IVOT! OVO JE TRIBALO BIT JEDNOSTAVNO GRADIVO, DA SKU?IMO KO JE AGRESOR A KO ?RTVA, A NE DA SAD TU IDEMO DO STOLJE?A SEDMOG..."
Samo onda je ona balibanica Lidija uletila: "A, DI SU ONDA BILI SRBI I ?ETNICI?"
U?a je pitala: "KAD?"
Balibanica Lidija je rekla: "PA, U DRUGOM SVJECKOM RATU!"
U?a Smilja se po?e?kala po bradi i malo je dumala.
Onda je ona rekla: "?ETNICI SU BILI SKUPA SA NJEMCIMA I USTA?AMA! A SRBI SU BILI SKUPA SA NA?IM HRVATIMA, ZNA?I... PROTIV NJEMACA, USTA?A I ?ETNIKA!"
Onda je mala Teica pitala: "ZA?TO ONDA MOJA MAMA GOVORI DA SU MOG DIDU U DOMOVINSKOM RATU UHAPSILI TALJANI?"
U?iteljica Smilja je okrenila se prema njoj i rekla je: "TEICE, DU?O, DIDU TI NIKAKO TALJANI NISU MOGLI UHAPSIT U DOMOVINSKOM RATU! MO?DA SU GA JEDINO MOGLI UHAPSIT U DRUGOM SVJECKOM RATU!"
Kane-?teta je pita: "A JESUL' TALJANI BILI NJEMCI, USTA?E ILI ?ETNICI?"
U?a Smilja je podviknila: "TALJANI SU BILI TALJANI! SAMO SU BILI U KOMPI SA NJEMCIMA, USTA?AMA I ?ETNICIMA! A TO ZNA?I PROTIV HRVATA I SRBA!"
Ona Sandra je pitala: "A JESUL' ONDA POSLI, U DOMOVINSKOM RATU, BILI U KOMPI SA HRVATIMA I SRBIMA?"
Moj drug Dino je njoj reka: "A, GLUPA SI KA TAVA, SANDRA! KAKO ?E BIT U KOMPI SA HRVATIMA I SRBIMA AKO SU HRVATI BILI PROTIV SRBA!"
Sandra je pitala: "KAD?"
Dino je reka: "PA, U DOMOVINSKOM RATU!"
Kane-?teta reka: "MO?DA JE PO TALJANA I?LO SA SRBIMA, A PO SA HRVATIMA!"
Nela-Svinjogojstvo je pitala: "KAKO SU BIRALI KOJI ?E SA KOJIMA? JESUL' IGRALI NA PAR-DI?PAR?"
U?a Smilja je zveknila sa dnevnikom po klupi i viknila je: "JEL VI?E BILO DOSTA?!"
Ja san njoj reka: "OVO GRADIVO JE ZA POPIZDIT' TE?KO, U?ITELJICE! JA NE KU?IM NI?TA ?IVO!"
U?a je dreknula: "ZATO ?TA SMO SVE ZAKONPLICIRALI SA TVOJIN DIDOM I DRUGIM SVJECKIM RATOM! ODSAD SE DR?IMO SAMO DOMOVINSKOG RATA I GOTOVO! JEL TO SVIMA JASNO?!"
Mi smo svi u razredu umirili se i za?epili labrnje. U?a je podviknila: "I DA SE VI?E UOP?E NE SPOMINJU TALJANI I NJEMCI, PO?TO SU TO SAD NA?I DRAGI TURISTI! JEL I TO JASNO?"
Mi smo svi ?utili i klimali smo sa glavu?icama. U?a je rekla: "OKEJ! ZNA?I, VRATIMO SE NA PO?ETAK! U DOMOVINSKOM RATU SU SRBI I ?ETNICI I?LI OKUPIRAT NA?U ZEMLJU, A ONDA SU..."
Dino je uletija: "...A, ONDA SU IH HRVATI I USTA?E SATRALI! JEL TAKO?"
U?iteljica Smilja je zna?ajski se okrenila prema njemu. Onda je zare?ala: "OTPRILIKE!"
Ja san uletija: "ZA RAZLIKU OD DRUGOG SVJECKOG RATA, DI SU HRVATI I SRBI SATRALI ?ETNIKE I USTA?E! JEL TAKO?"
U?a je zna?ajski zapiljila se prema meni i opit zare?ala: "OTPRILIKE!"
Onda je Dino uletija: "?TA ZNA?I DA ?E U SLJEDE?EM RATU HRVATI I ?ETNICI SATRAT SRBE I USTA?E!"
U?a je iskobe?ila o?i i zinila je sa ustima.
Onda je tuljanica Niveska rekla: "A ZA?TO HRVATI UVIK MORAJU POBJEDIT? MO?DA ?E BA? SRBI I USTA?E SATRAT HRVATE I ?ETNIKE!"
Tad je u?a na nju arlauknila: "NIVESKA, KAKVO JE TO NEDOMOLJUBNO PONA?ANJE?! ZA KOGA TI NAVIJA?? NE?U DA ?UJEN TAKVE STVARI U OVOM RAZREDU!"
Tuljanica Niveska je u roku odma zablindirala gubicu. Moj drug Dino se mrga?ki smjehuckao.
U?iteljica Smilja je naperila ka?imprst prema njemu i rekla je: "A TI SE, PAMETNJAKOVI?U, NE KESERI! OTKUD TEBI PRAVO DA GOVORI? DA ?E BIT NOVOG RATA? JE LI, KLIPSONE?!"
Dino je ra?irija ruke i reka je: "PA, UBRA SAN DA JE TO PRINCIP LIGE PRVAKA - IGRA SVAK PROTIV SVAKOGA I NA KRAJU SE ZBROJE PUNTI!"
Ja sam reka: "NARAVSKA STVAR! A NEMO? PREKINIT NATJECANJE NAPOLA!"
U?a je podviknila: "E, PA SLU?AJTE ME DOBRO, PAPANI: TO VAN JE MALO DEGENERI?NA LOGIKA! PRVO I PRVO, VI?E NIKAD NE SMI BIT RATA! A DRUGO I DRUGO, AKO GA I BUDE, ONDA JE TURBO NEMOGU?A KOMBINACIJA DA HRVATI SKUPA SA ?ETNICIMA RATUJU PROTIV SRBA I USTA?A! GOTOVA PRI?A!"
Onda san ja reka: "A, ZA?TO ONDA NA ?OLTI MOM DIDI, KA HRVATU, JEBU ?ETNI?KU MATER?"
U?a se zableu?ila u mene sa te?im o?amutom.
Ekipa u razredu je isto gledala sa ?udilom. Ja san reka: "I TO SAMO ZATO ?TA JE BIJA U PARTIZANIMA!"
Onda je Rino-Sajla pitao: "KO SU SAD PARTIZANI, JEBATE NOJ?"
Kane-?teta je reka: "NIKAD ?UJA!"
Nela-Svinjogojstvo je rekla: "BI?E NEKI TURISTI, KA NJEMCI ITALJANI!..."
U?iteljica Smilja je i dalje stajala ukipana isprid plo?e sa namu?enom facom. Onda je balibanica Lidija nju pitala: "STVARNO, U?ITELJICE, A KO SU BILI PARTIZANI?"
U?a je gledala kolja?ki prema meni i podviknila je: "JEL VIDI? SAD ?TA SI NAPRAVIJA, DEBILU? JESMOL' MI NA OVOM SATU TRIBALI GOVORIT O DOMOVINSKOM RATU IL' O PARTIZANIMA?"
Ja sam reka: "MOJ DIDA KA?E DA SU PARTIZANI BILI ODLU?UJU?I FAKTOR U DOMOVINSKOM RATU!"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
U autobusu, pored djevojke ?ije je ?itavo tijelo prekriveno tetova?ama, stajala je baka i sa ?u?enjem zagledala tetova?u na vratu.
Djevojka je upita:
??ta je baba, u tvoje vrijeme nije bilo tetova?a? ?ta si toliko blenula??
Baka joj odgovori: ?K?eri moja, u moje vrijeme je bilo svega? ja sam 30 godina provela u Aziji. Zatim sam predavala kineski jezik na fakultetu. Jednostavno, ne mogu shvatiti, za?to ti na vratu kineskim slovima pi?e *Jednom odmrznuto ne zamrzavati ponovo*?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani