Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano

Tud jaz sem prebral tako kot ti Nejc. Avtor ho?e samo povedat, da je cel kup nevo??ljivih slovenceljnov in internetna socialna omre?ja so prepolna takega zavistnega pizdakanja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

po enem mesecu operem avto v nulo in grem nekaj kupit na hitro v Lidla. Pustim avto na parkingu in ko ?ez 5min pridem nazaj, celotna sprednja ?ipa in streha v pti?jem dreku, kot da je prasec cel mesec ?paral drek, da mi je posral avto.. :(

Is bird OK?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja kaj naj re?em, pri nas je tako tedensko ?e ve? let...v ?oli so vsi skupaj do 9. razreda. u?i so vsak teden, v 6h letih jih ?e nista mela....tok tok (fantje?)

Tvoja dva jih ne moreta fasat, ?e sta pa postri?ena na je?ka... u?i rabijo nekaj centimetrov lasu, da se zaredijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To je razlika - smrkolin ima vedenjske motnje in je disfunkcionalen in tak pa? ne more biti v normalni ?oli. Tudi ostali otroci imajo pravico do normalnega izobra?evanje ne pa da bodo zgubljali ?as in mesece, ker se bo vse dogajalo okoli neprilagojenega otroka. Razlika je pa v tem, da ?e bi to po?el v srednji ?oli je pa pa? baraba in ga ?ola po kratkem postopku kickne ven. O? je obvezna S? pa pa? ne.

Je pa zanimivo - v dobrih starih ?asih je ?ola to uredila na hitro (ukor, ukor pred izklju?itvijo in izklju?itev pa je bil fertik deu), danes ima pa zvezane roke zaradi "strokovnjakinj" in "strokovnjakov", ki so ?eleli naredi "prijazno ?olo" in uvesti permisivno vzgojo. Vse to se danes vra?a v najhuj?ih oblikah in take primerke bele?ijo po vseh O? brez izjem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Spet gledas samo crnogledo. V eu je prodaja tovarnisko predelanih bencinarjev na plin po normalbi ceni vsakdanja stvar

Govorimo o bencinu ne o predelavi na plin.

Surova nafta se s postopkom frakcionirane destilacije glede na vreli??e lo?i in iz nje dobimo plin, bencin, dolo?ene surovine za industrijo, kerozin, dizel, maziva in voski, kurilno olje in asfalt, ki sicer ne destilira.

Vreli??a za posamezne derivate so od 0?C za pline - do ve? kot 500?C za kurilca - to z drugimi besedami pomeni, da iz ene enote surove nafte dobi? dolo?en del vsakega od na?tetih derivatov. ?e zmanj?a? porabo dizla ga rafinerije nimajo komu prodat saj ga pri destilaciji pa? dobi? dolo?en odstotek. To po tr?nih zakonitostih pomeni, da se cena neprodanega dizla prelije v vi?jo ceno bencina. Upam, da je zdaj razumljivo zakaj govorim o vi?jih cenah bencina in tudi plina, ki je seveda derivat nafte.

Zaradi tega se iz evropskih rafinerij pelje tanker bencina v ZDA saj imamo v Evropi prese?ek, nazaj pa pripelje dizel, ki ga tam ne morejo prodati. Ta sistem nekako laufa danes, ?e pa v EU zmanj?a? potro?njo dizla, ga bomo tako mi kot Ameri imeli vi?ka saj ga kamioni in stroji ne bodo porabili. Rezultat je verjetno jasen - vi?ja cena bencina.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To bo fino za vse, ki si bi radi kupili bencinarja ravno zaradi kraj?ih razdalj - jupiii, ?ur na servisih zagotovljen.

?e se bo poru?ilo razmerje med uporabo diesla in bencina v smeri bencina se bo ta bistveno podra?il.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Haha :P

Niso nujno star?i krivi, lahko je ta vrti?kar pobral od kakega starej?ega brata (starej?i otroci prav u?ivajo, da take male u?ijo najve?jih neumnosti) al pa od prjatl?kov, ki so se to bohvedi kje nau?ili.

Upam, da ne dela? prevelike drame, ker ?e bo preve? dogajanja okoli tega bo beseda faki? ?e bolj zanimiva in za?eljena.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Bil v?eraj v Celovcu pa me je kr malo razjezilo, da so mi jodlarji na mejnem prehodu kontrolirali dokumente. Sem sam ?e ?akal, da me bo vpra?al, ?e mam kaj za prijavit. Jebe? EU brez meja - o?itno je ni ve?.

O sfukanih cestajh na avstrijski strani pa raje sploh ne bi - od Ljubelja navzdol tako trese kot bi bil na makedamu... ?e tamala je prvi? vpra?ala, kaj je narobe, da avto tako trese.

?e sre?a je bil Minimundus prava pa?a za o?i in se je slab ob?utek iz za?etka tako precej popravil. :jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Slab aku... tak primer sem imel sam, pri tisti nesre?i na ?tajerki z dvema kamionoma. v avtu so samo pol ure delovali ?tirje ?migavci - ni? drugega. Pridem do avta, ugasnem ?migavce pa je komaj zavrtel motor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Nazadnje en tak na lj obvoznici, ko je bilo konec zo?anja je bumbar namesto, da bi peljal po rumeno ozna?nem pasu, je lepo udaril naravnost in izsilil kombi, ki je zadnji trenutek zavrl. Ta je fasal blendo pa ?e hupo, ker je manjkalo samo par centimetrov pa bi bil kre?.

?e en tak primerek v?eraj (tokrat sem bil na poziciji kombija iz citata)... tale je bil pripravljen, da me posname dol s ceste, ?e ne bi gledal v ogledalo.

?e dobro, da je severna obvoznica danes ?e normalno odprta in prevozna - lepo so naredili, nimam pripomb. :notworth:

Vsak petek se peljem na firmo, ki je stacionarna na Vi?u in se na?akam v koloni, ki se za?ne kak kilometer pred predorom Golovec.

Ampak gu?va je pa tam vsak dan.

In me res zanima, ali tile vrli Darsovci delajo kaj naj tem...

Petki so taki dokler bo vreme - cel kup folka ?ibne na morje in lovi zadnje trenutke poletja. Jures je zato vedno v koloni, da se pol pizdi klele. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

a pol ti blenda?  :hudicek:

hehe, ne v teh primerih, redko blendam pa ?e to kadar nekdo naredi nevarni manever izsiljevanja, ko ti zadnji trenutek sko?i izza tovornjaka na prehitevalni pas. Takih pacientov pa se najde kr nekaj sam ?e je ?lovek mal pozoren se da opazit predznake da bo to naredil. Nazadnje en tak na lj obvoznici, ko je bilo konec zo?anja je bumbar namesto, da bi peljal po rumeno ozna?nem pasu, je lepo udaril naravnost in izsilil kombi, ki je zadnji trenutek zavrl. Ta je fasal blendo pa ?e hupo, ker je manjkalo samo par centimetrov pa bi bil kre?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Res je. Jaz najbolj u?ivam v vo?nji po Italiji.Nastavi? tempomat in gre?.Samo, bolj ko se pribli?uje? Slo bolj ti  blendajo odzadaj na?i pacienti z kak?nimi terenci ali pa v bavarcih oz. olimpijskih krogih. Ve?, da se pribli?uje? teksasu na cestah.

Kje in kako to vozi?, da ti vsi blendajo? Jaz sem skos na cesti in letos do danes sem fasal samo dva taka prenapete?a (enga na primorski AC, drugega pa na Prekmurki - sem si zapomnil, ker se mi to tako redko dogaja) in to takrat, ko se dejansko nisem imel kam umaknit med prehitevanjem kamionov na AC.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Problem ni vi?ina kazni, problem je verjetnost, da te kaznujejo. Se pravi, tudi ?e je nizka kazen in je velika verjetnost, da jo bo? fasal to bolj zale?e kot visoka kazen katero ve? da ne bo? dobil oziroma je silno majhna mo?nost. To je tako kot pri vinjetah, ?e bi vsak vedel, da ga bodo ujagal, ko je brez bi si jo vsi kupili ali pa ne bi uporabljali AC-jev. Tako pa je mo?nost, da te dobijo precej majhna in marsikdo reskira.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.