V nekem podjetju se je na novo zaposlila mlada in sexy tajnica. Ob koncu prvega delovnega dne jo direktor, da se pač bolje spoznata povabi na kosilo v restavracijo. Po kosilu mu ona predlaga da bi šla še v kino. Po ogledu filma on njo
povabi še v bližnji lokal na pijačo. Za tem pa ona njega povabi k njej na večerjo.
Po dobri večerji, ki jo je sama pripravila in jo postregla oblečena v prosojno domačo haljo se direktor zagreje in vse se konča v njeni postelji. Oba zaspita in okoli polnoči se direktor zbudi. Prične divjati po stanovanju in mrzlično iskati oblačila. Pove ji, da mora domov kjer ga čaka stroga žena. Tajnici naroči naj mu hitro najde košček krede.
Ta je kredo našla v priboru za šivanje, direktor jo zatakne za uho in odbrzi domov. Doma ga že čaka žena.
"Kje si bil do sedaj?????" dobi namesto običajnega Dober večer. Direktor začne: "Veš dobil sem novo tajnico, da bi se bolje ujela sem jo peljal na kosilo, potem sva šla še v kino, pa na pijačo, nato me je povabila k njej, mi skuhala večerjo in nato sva še dobro seksala. Po tem sem zaspal in se prebudil šele ob polnoči. Takoj sem se oblekel in prihitel domov."
"Marš, prasec lažnjivi, spet si bil na keglanju, kaj misliš, da ne vidim krede za ušesom!"
Volvo Penta je delovni stroj, ki se uporabnla praviloma v zaprtih prostorih: barke, podmornice, elektro-agregati, kogeneracije,... Ima v enem valju tako prostornino, kot jo ima največji motor v vseh valjih, kar jih je Pelko popravljal. Konkretni Volvo Penta, za katerega me zanima, ima 6 valjev, vsak od teh šestih valjev ima prostornino 2,75 litra...
Ali je mogoče krivo to, da je zemlja tri mesece zadihala in se vrnila v normalo?
Če ne bi bilo karantene, bi šele bilo ušivo poletje. In glede tega se Zemlja ni vrnila v "normalo" Zakaj? Ker ni tako velikega onesnaževanja zraka in v zraku ni prašnih delcev, ki bi zastirali Sonce. zato Sonce pravzaprav še bolj "praži", kot bi sicer. To je treba upoštevati tudi, kadar "piščančke" peljete na prosto (igrala, obala,...) saj jih je zaradi tega treba malo bolj mazati s kremo za sončenje. In še dobro, da so deževja tako pogosta, da hladijo ozračje, drugače bi nastajala taka ekstremna neurja, kot je bilo denimo leta 2018 v Črnomlju...
Daj, ne ti meni "majhni"! To je zato, ker smo mevžasti, ne pa, ker smo majhni. Daj, omeni kakšnemu Šiptarju, da je Kosovo majhno, pa boš hitro imel čreva na plot obešena... Ali pa Črnogorcu, da je Črna Gora majhna, te bo ravno tako hitro razparal... Ali pa Makedoncu, da je Makedonija majhna... Pa je Kosovo direkt pol manjše od Slovenije, Črna Gora skoraj pol manjša od Slovenije, Makedonija pa komaj kaj večja od Slovenije...
Po drugi strani pa poglej npr. Andoro, ki jo je komaj za 1/43 Slovenije (Slovenija ima 20.271 km2, Andora pa 468 km2). Pa je precej pomembna v svoji okolici. Ali pa Liechtenstein.
In čeprav je Švica dvakrat večja od Slovenije, je še vedno med manjšimi državami še celo v Evropskem merilu, kaj šele v svetovnem...
Tako da ne ti men "smo majhni"! Smo zasrali to državo, ker smo pustili, da se je tudi po osamosvojitvi delalo tako kot v komunizmu, zato je tako, ne pa, ker smo majhni! V državno birokracijo nisi prišel, ker si bil sposoben, ampak ker si imel kakšnega strica ali pa celo očeta. In če je bila afera, je bilo samo to pomembno, katere stranke je glavni akter. Če je bil iz "prave", se je vse skupaj potišalo in zastaralo, če je bil iz "napačne", se je naredilo celega zlodja, da se ga je zamenjalo z nekom iz "prave" stranke. In vedno so bile vrednote vseh pomembnejših državnih in občinskih funkcionarjev "prvo zame, drugo za moje znance, tretje še za koga, če imam tudi jaz korist, nekje na 10. mestu pa korist države". Tako je bilo pri vseh večjih projektih v državi, tako je bilo pri arbitraži (Hrvaška je lobirala čisto povsod, Slovenci smo imeli pa afere in se kregali med seboj. Kakšen je rezultat arbitraže?), tako je povsod, kjer je karkoli odvisno od državnega aparata. Tako da ne ti men "smo majhni". Ne, smo zasrali in se bomo morali še enkrat učiti zgodovino, da bomo vedeli, kaj in kako zahtevati od tistih, ki jim zaupamo vodenje. Za začetek bi morali prebrati kaj o knežjem kamnu in ustoličevanju knezov v Karantaniji, potem pa naprej (malo kdo ve, da je o tem ustoličevanju bral tudi Thomas Jefferson, ki je kasneje pisal Deklaracijo o neodvisnosti...).
Kresnila je v kamijon, nato šla čez dva pasova (se pravi vsaj 5 metrov), spotoma kresnila še v nasproti vozeči avto in še vedno imela dovolj hitrosti, da je "preletela" tisti dve stopnici in kresnila še v steber...
Sem si ogledal posnetke. Hja, kaj, saj je bil že od nekdaj Ferrariju najbolj nevaren ravno Ferrari... Sploh v obdobju, ko so še dolivali gorivo med dirko...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
"Janezek, si ti razbil šipo?"
"Ja ati. Po nesreči. Čistil sem fračo, pa se je sama sprožila."
Povezava za deljenje
Deli na druge strani